Hamilton: “Galibiyetten Başka Hedefim Yok”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Brezilya sıralamalarında 2. sırada kalmasına rağmen yarışı kazanmaktan başka bir hedefinin olmadığını söyledi.

Brezilya’da tüm seanslarda Nico Rosberg’in gerisinde kalan Hamilton, son seansta çok yaklaşsa da frenlerde sorun yaşayınca zaman kaybetti  ve geçmeyi başaramadı.

Hamilton, sıradaki iki yarışta ikinci olmasının kendisine yetecek olmasına rağmen kazanmak istediğini söyledi.

Hamilton “Sadece sıralamalar hakkında konuşuyoruz ve harika bir sıralamaydı. Nico harika bir tur attı ve ben 10. virajda biraz zaman kaybettim. Belki de biraz 1. virajda kaybettim. Ancak harikaydı. Piste çıkıp elimizden geleni yaptık. Sıralamalar bunun için vardır. Her zaman fark böyle olmalı. Gerçekten heyecanlıydı ve insanların keyif aldığını umuyorum.” dedi.

Hamilton, son yarış Amerika’da olduğu gibi yarışta liderliği ele geçirmeyi planladığını söyledi.

Hamilton “Tabi ki pole pozisyonu başlamak için en iyi yerdir ancak yarın uzun bir yarış olacak. Pit stoplarla ve henüz nasıl olacağını bilmediğimiz hava şartları ile heyecanlı bir yarış olacak.”

“Buradaki herkes gibi ben de kazanmak istiyorum. Bu yüzden yarın elimden geldiği kadar sıkı çalışacağım.”

“Geçmişi çok fazla düşünmüyorum. Dediğim gibi buraya kazanmaya geldim. Bu yüzden yarın startta mümkün olduğu kadar hızlı çıkmaya çalışacağım. 1. ve 2. viraja kadar mesafe kısa. Uzun bir yarış olacak. 71 tur yarış olacak bu yüzden 2-3 pit stop olmalı. Çok şey olacak. arış için heyecanlıyım. Fırsat sadece startta olmayacak. Dediğim gibi,  tüm yarışlarda olduğu gibi yarışmamızı umuyorum.”

Buraya kazanmak için geldiğimi tekrarlıyorum. Hedefim her zaman yarışı kazanmak bu yüzden bunun dışında başka bir düşüncem yok. Takımın bir kere daha 1-2 yapmasını istiyorum. Mücadele olacak, Williams’lar çok yakın bu yüzden yarın büyük bir mücadele olacak.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Galibiyetten Başka Hedefim Yok”” için 20 yanıt

  1. hamiltonu orta sınıf bir takımda görmek isterdim ne yapabiliyor … mesela vettelin torro rosso,da yaptığı gibi … adam f1 mercedes dışında arabayla yarışmadı … ha mercedes ha maclaren

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Hamilton taraftarların gözünde kendini gayet kanıtladı sıra 4 şampiyonda dostum 😉

      1. size kanıtladı bize bişe kanıtlamadı

        1. formula 1 izlemenizi tavsiye etmekten başka elimden bir şey gelmiyor.

          1. bakıyorum 2008 şampiyon olmuş başka bişe yok kariyerinde … maclaren mercedes ve mercedes geçen sene
            2007 de 2 olmuş
            2008. de şampiyon olmuş
            2009 5
            2010 4
            2011 5
            2012 4
            2013 4

            1. Lewis-Hamilton avatarı
              Lewis-Hamilton

              🙂 @f1ciyiz

  2. Hamilton Brezilya’da ilginç bir şekilde, formula 1 e girdiğinden beri kötü yarışlar çıkarıyor. Takım arkadaşlarına karşı diğer pistlerde kurduğu üstünlüğü ne sıralamalarda ne de yarışta ortaya koyabiliyor. 2009 yılında 18. başlayıp 3. bitirdiği yarış dışında iyi performansı yok açıkçası. Hamilton’ın Brezilya’daki performansları üzerine eğilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hele ki son yıllarda Brezilya GP’si şampiyonluklarda kilit rol oynarken…

  3. Austine göre geçişe daha musait bir pist burası, ancak yarışlar her zaman suprizlerle doludur. Temennim 2 yarışta da bir aksilik olmadan Hamiltonun şampiyon olması.
    Yarın hava şartları, Massanin temiz tarafta ve kendi evinde ekstra motivasyonda olması ve start sonrası 1. viraj yarışı en çok etkileyebilecek faktörler. Hamilton için ilk amaç ilk turu kazasiz hasarsiz tamamlamak olmalı. Daha sonra yarış temposuyla en kötü 2. liği kurtarır zaten diye düşünüyorum.
    Tabi bu yarışı 1. bitirirse sanıyorum son yarış 5. Lik yetecek ancak 2. bitirirse son yarış 3. lük yetmeyecek. Bu yüzden zorlamak isteyebilir ama Rosberge göre motor olarak daha dezavantajlı durumda. Bunu da eminim dusuneceklerdir.
    Neyse heyecanlı bir yarış olur umarım.

  4. Mc_

    Haklısınız yalnız şunları da hesaba katmak gerekir diye düşünüyorum.

    Ham o sene çaylaktı ve birçok hata yapıyordu. hatta o sene şampiyonluğu kaybettiren hatası yanlış hatırlamıyorsam Çin de pite girerken geç fren yapmıştı. çok çok basit bir hata yani.

    Ayrıca takım arkadaşı Alonso ydu Rosberg değildi

    1. 2007’dekine laf söylemiyorum. Herkes hatalar yapar. Önemli olan bundan ders çıkarmak, aynı şeyleri tekrarlamamak. Ancak burada söylediklerinden anlaşılacağı üzere Hamilton o dersi çıkarmamış. Problem burada maalesef.

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        2.şampiyonluk size hediye olsun 😉

        1. ham şampiyon olmuştur.hak etmiştirde.ama ham hata yapmasaydı vs pole alırdı hikayesini bırakın ros hata yapmasaydı oda daha çok pole alırdı.yani zaten esas mesele hata yapmadan hızlı tur atmak sıralamaların mantığı bu.ros ham ın pole üsünlüğünü kırmıştır ama ham ın yarıştaki zafer üstünlüğünü kıramammıştır aslında ikiside tezat ama aslolan yarışta zafer kazanmak sıralamalarda hzlı olmak değil (ki ros ham dan sıralamalarda daha hızlı olmuştur gerçeği ne kadar barizse ham ın yarışta ros dan daha üstün olduğu gerçeğide barizdir) hala kılıf aramamak gerek yok frendi yok ayardı.sıralamalarda ha daha üstündü diye.aynı araba aynı fren aynı takım aynı oğlu aynı.demekki ham ın sıralamalarda zayıf bir noktası var.yada ros ondan daha üstün bir sıralama pilotu.ama tarih şampiyonları yazar oda ham olacak ve ham da tarihteki en şanslı pilotlardan çaylaklığından tut son aracı ve takımı dahil şampiyonluk şansı hep oldu.2007-2008 (ki şampiyon oldu) 2010-2012 yani 4 sezon başa güreşen arabası oldı oda kariyerinin yarısından fazla hep başa güreşen bir arabaya sahip oldu demektir.bu şansa şu anda yarışan pilotlar arasında en çok sahip olan hamilton dır.

          1. Sezon sonu şampiyonluk gelmiyorsa o adam şanslı felan değildir bence 🙂
            Bakınız; Alonso hep şanslı ballı derdik ama gel görelim ki sezon sonu hep hüsran önemli o şansın sonunu getirmektir.

            1. Önemli olan o şansın sonunu getirmektir olucaktı 🙂

            2. peki;alonso örneğini veriyorsun;kendisi 2007-2010 ve 2012 de şampiyonluğa yaklaştı yani 3 şampiyonluk daha alabilirmiş toplamda 5 eder mantıken yani.bende diyorumki raikkonen:2003-2005 vede lotusun biraz daha fala bütçeye sahip olmasıyla 2012 sezonunu önde bitiridi.ve 2 sezonda yarışmadığı kayıp sezon var.hatta 2005 ve 2006 sezonunda rai doğru zamanda doğru takımda olsa yani renault da olsaydı daha az baskıyla daha fazla şampiyon olurdu alonso nun 2005-2006 sezonununa oranla zira daha hızlı bir pilotdu o zamanlar alonsodan alonso puan alma mantığıyla rai kazanma mantığıyla yarışıyordu o zamnalar bana göre

              1. düzeltme .daha fazla şampiyon olurdu değil daha fazla yarış kazanırdı.

              2. Sende haklısın abi 🙂
                Bu arada yanlış anlamazsan bi ricada bulunmak istiyorum. Uzun yorum yazarken arada boşluk bırakırsan çok sevincem hem yorumunu daha iyi okuyabiliriz hemde gözlerimiz yorulmaz.

          2. Lewis-Hamilton avatarı
            Lewis-Hamilton

            Hamilton’nın iyi araçlarda yarışmasını şansa baglayan sen misin dostum?

            Hiç kimse şans eseri bir koltukta yarışmıyor Hamilton’nın GP2 mücadelelerini izlersen sana daha yardımcı olabilir.

            Yani McLaren boşa o pilotu almadı,birde Ron Dennis gibi bir adam adı gibi biliyordu Hamilton’daki o ışıgı.

            Şansa gelirsekte bu senede gördügümüz gibi tüm araç sorunları yine Hamilton’da oldu Hamilton gridin en şanslı pilotu diyenide ilk kez duydum ilginç ?

            @jetman74

  5. Önceki başıkta şunları söylemiştim:

    Hamilton kalan yarışları ikinci bitirerek şampiyonluğu garantileyebilecek bir pozisyonda. Bu durumda Rosberg’e polü kaptırmak bir başarısızlık değil. Ancak 2. sıra ile yetinmesi ve yarışı kazanmak için zorlamaması lazım. Rosberg’i geçmek için zorlarsa işte o zaman şampiyonluğu kaybedebilir. Özellikle de Williams’ların yakın olduğunu ve yağmur olasılığını hesaba katarsak.
    Hamilton 2007’de gereksiz yere zorladığı için elindeki şampiyonluğu kaybetti. Aynı kafada devam eder ise yine kaybedebilir.

    Görünüşe göre Hamilton aynı aptallığı tekrarlamaya hazır.

  6. 11.galibiyetini hanene yazdır Lewis.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir