McLaren 2009 Programını Bitirebilir

yazar:

kategori:

McLaren, 2009 sezonunu kapatıp kaynaklarını ve ilgisini tamamıyla gelecek sezona yöneltip yöneltmemeyi gözden geçiriyor.

İspanyol El Pais’e konuşan Martin Whitmarsh: “İhtimallerden biri bu ama o noktaya henüz ulaşmadık”

“Hâlâ bütün yarışlara kazanmak için giriyoruz. Pes etmek bizim tarzımız değil”

Bununla birlikte Leis Hamilton’un ünvanını koruma mücadelesi daha şimdiden zayıfladı ve şampiyona lideri Jenson Button’un oldukça gerisinde yer alıyor.

Mercedes motorlu takım, MP4-24’ün aerodinamik pistlerde, ülkemizdeki İstanbulpark gibi, etkileyici performans ortaya koyamayacağını da yineliyor.

Whitmarsh: “Belki de Formula 1 için Ferrari ve McLaren’in sıkıntı yaşamaları kötü değildir, bu durum gösteriyor ki bu sporda kazanmak çok zor”

McLaren F1 patronu ayrıca BrawnGP’nin başarısını alkışlıyor ama takımın aracının 4 rüzgâr tüneli ve milyonlarca avrosu ile Honda’nın 2008 çabalarının temelinde hazırlandığını da belirtiyor


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    Bence brakmasinlar sonuna kadar mücadele hemde 2010 ayarlari yapilandirmasi araclarini gelistiriler al sana antreman test

  2. bmw de geçen sene bu kararı almıştı. ama şu anki konumları malum. ayrıyetten burası fia'nın çiftliği sen şu andan itibaren hazırlıklara başlarsın mosley sezon sonu yeni bir kurallar paketi açıklar seninde çaban boşa gider. seneler boyu geliştirerek en iyi zaman kayıpsız vites kutusunu (çift debriyajlı-kullanıma girecek olan dişli bir evvelki dişlinin son devirlerinde devreye giriyor) geliştirdi McLaren ama arkadaşlar kuralı değiştirdi ve tüm çaba boşa gitti. (pilotun vitesleri değiştirilmesine karar verildi)

  3. katafalk kaya avatarı
    katafalk kaya

    yalniz arkadaslar, soyle de bir sey var ki bence goz ardi etmeyelim. gecen yil bmw de honda da bir sonraki sezona hazirlandi. ama ikisinin arasindaki ucurumu gorebiliyoruz degil mi? durumlari brawn gibi olacak diye bir sey yok, bmw gibi de olabilir sonucta..

  4. Sanıyorum ki artık peş peşe şampiyonluk gören pilotlar karşımıza daha nadir çıkacak. Bunun son örneği de Alonsoydu zaten. Günümüz F1in de durum bu şu an.

  5. burak bocek avatarı

    yanlış karar olur bence.seneye araçlar çok değişmiyor ki.aracı oalbildiğince zorlamak geliştirmek zorundalar.sseneye bildiğim kadarıyla artık yakıt tanıkı yada lastikelr değişecek.ama tabi alınan karara saygı duymak lazım bi birlidği vardır koca camia belki farklı birşey planlıyorlardır

  6. bencede yerinde bir karar
    isterimki sezon içerisinde Ferrari ve mclaren mercedes podyum görsün onlarsız f1 in tadı yok

  7. istanbulda da kayda değer bir performans gösteremezsek bence de 2010'a yönelmek lazım

  8. kimse pes etmek istemez ama şampiyonluk coktan gitti şimdi önemli olan 2010 için ne kadar aracı geliştirirsek okadar iyiidir.üzülürüm 2009da bi podyum göremeden sezonu kapatırsak:(((

  9. kaan kaanhan avatarı

    bencede bitirse iyi olur, mucize olmazsa BGP şampiyon zaten.

  10. Doğru bir karar olur.İstanbulla berarber takke düşecek kel görünecek.Ferrari de bizim yarıştan sonra 2010 için karar vermeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir