Alonso: “İlk Seansta Yaşananlar Büyük Şeyler Değildi”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Brezilya GP sıralamalarında ilk seansta telsizden söylediklerinin büyük şeyler olmadığını söyledi.

Alonso piste çıkmasının ardından, aracının hızlı tura hazır olmaması, bataryaların boş olması nedeniyle telsizden takıma sert çıkmıştı.

Alonso “Birinci seansta tur atmaya hazır değildik.  İlk turda bataryayı doldurdum çünkü garajdan çıktığımda batarya boştu. İlk hızlı tur normalde lastiklerin en iyi olduğu turdur. Bense garajdan çıktığımda batarya boş olduğu için onu şarj etmek zorunda kaldım. ”

“Birinci seansa hazır değildik. O turu atmaya hazır değildik. Ancak büyük bir şey değil. Sonuçta birinci seansta sadece orayı geçmeye çalışıyoruz. ”

“Açıkçası televizyonda göründüğünde büyük bir olay oluyor.”

“Ancak televizyonda yayınlanmayan yüzlerce şey oluyor. Bu normal.”

“Araca gerekenleri yaptık ve 3. seansa en iyi performansla geldik. Yeni bir set yumuşak lastiklerimiz vardı. Son hakkımızda iyi bir tur attık bu yüzden sıralamalarımız çok fazla etkilenmedi. Sadece o tur için hazır değildik.”  dedi.

Alonso ayrıca bugün için yeni taktıkları motorda herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyledi.

Alonso “Dün performans olarak biraz gerideydik ancak bugün motor iyiydi. Garajın iki tarafındaki motorlar benzerdi bu yüzden mutluyum. Abu Dhabi’de motoru korumamız gerekirse sıralamalar ve yarışta iyi oluruz.”

“Güç iyidir. Bu hafta sonu eksik olan denge ve denediğimiz ayarlar nedeniyle biraz zor oldu. Ancak sıralamalardan maksimumu aldık. 8. ve 10. olmak hemen hemen beklediğimiz pozisyonlar çünkü sabah 7 ve 8. sıralardaydık. 0.1 sn ile 5. olabilirdik. Önemli olan yarın rakiplerimizin önünde tamamlamaya çalışmak.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “İlk Seansta Yaşananlar Büyük Şeyler Değildi”” için 20 yanıt

  1. schumi şikayet etmedi o dandik ferrariden hiç 96 99 yıllarında … alonso koca karı gibi sızlanıp duruyor … 2010 2012 yıllarında verdiler altına hızlı araç bi halt edemedin … şimdi gitme zamanın ferrari,den mclarende artık sızlanıp durursun

    1. Ulen yinemi sen: MSC in telsiz konuşmalarınımı dinledin. MSC i hepten sakin bir insan gibi görmek istiyorsun yada kafanda bir kurgun var onu bize yutturmaya kalkışıyorsun. Biz eskilerin izlediği MSC i o şekilde görebilenler onu efsane kitaplarından okuyup ona yeni dünya yazanlardır. Şu an telsizden takımına laf yetiştirdiğini söylediğiniz pilotlardan hiçbirinin diğer takımın kısmına baskın yaptığını gördünüzmü? MSC de normal düzyde konuşacak bir tip hiç olmadı. Belki bizler farklı şeyler gördük de doğrusunu sizler okumuşsunuzdur.

    2. 2010 aracını ürettiren insanlardan biri olan Costa nın Abhu Dhabi sonrası demecini okumanda gerekir.2010 ve 2012 araçlarına hızlı dedin yaa (bu sırada 2010 aracı olan F10 oldukça dengeli bir araçdı) Massa severler seni hakaret yağmuruna boğabilirler. F1 izlerken biraz teknik bilmen önemlidir çünkü 300 km üzerinde hızlara çıkıp metre hesabıyla avantaj sağlayabiliyorsunuz. Evlat… lastik ısıtamayan araçların sıralamaya girme hakkı dahi yokdur. Ferrari nin 2010 ve 2011 araçlarının arka süspansiyonları ve onun etkisini bir oku.SEn cahilsin ama mümkünse bize yutturma. Seni okuyan birileri ve ben mühendis olabiliriz.

  2. Bu arada bunun telsiz konuşması sade olduğundan kimse farketmedi ama sıralama 1.seansta sadece Alonso yaşamadı şarj problemini. Vettel de ilk hızlı turunu (ki seansın bitmesine 3 dk kala) şarj boşluğundan dolayı çok yavaş atarak 5.8 sn geride kalmıştı.

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    İşte ferrarinin neden kazanamayacağının yanıtı aslında bu olay. Hep dediğim gibi gün gelip iyi araç yapsalar bile onu sonuncu yapmak için ellerinden geleni yapacaklar. Çalışmıyor kafaları heriflerin makarna yemekten.

    Çok arayacaklar bu adamı çok..

  4. Muslera’nın olayı gibi her şeyi Alonso yapar zaten.Takım şu ana kadar ne yapmış ki onu yapabilsin.

    1. Schumacher123 avatarı
      Schumacher123

      Dandik alo yu savuncam diye FERRARI yi kotuleyemezsin çocuk. Su ana kadar ne yapmis takim git arastir ogren.

      1. Ferrariyi savunurken de Alonso yu dandik yaptınız ya yazık.

        1. Schumacher123 avatarı
          Schumacher123

          dandik demek düşük nitelikli demektir. Burdaki alonso taraftarları gibi alonsoyu efsane yapacak değilim. Ortalama yada duşuk nitelıklı gayet uygun. Sizin takım olmaktan haberiniz yok galiba herseyi alonso yapıyor gibi bi anlayışınız var. Karşı olduğum sey bu.

      2. Ferrariyi benden çok sevdiğini sanarak bana laf atma çabasındasın ama bunu yapamazsın.Şu ana kadar ne yaptıklarını ben bilirim fakat son 5 yılda olanlar benim Ferrariye toz kondurmayacağım anlamına gelmez,gelmesin.

    2. @İceCold al dostum buda benden olsun 😀

  5. Bu yarıştan sonra Williams’ı geçme şansı kalmayacak zaten.Alonso’nun son cümleleri gereksiz olmuş.Abu Dhabi’de motorun iyi olsa ne olacak altı üstü 1 sıra yukarda olacaksın.

  6. Tüh, bütün özdeyişler kapılmış.

    1. Hayırlısı be gülüm diyebilirsiniz. 🙂

  7. Batti balık yan gider.

  8. Çevir kazı yanmasın kanka

  9. Adam gidiyor diye tüm birikmişlerini çıkarıyorlar 😀

  10. what's that sound (spä2000) avatarı
    what’s that sound (spä2000)

    .

    1. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Fışşş.

  11. Bataryaları da ben doldururum, trafiği de kontrol ederim dedi yanılmıyorsam. Bu Ferrari iyice saçmalamaya başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir