McLaren Teknik Kadrosunu Yeniden Yapılandırıyor

yazar:

kategori: ,

McLaren F1 ekibi devam eden yeniden yapılandırma sürecinde teknik yapısında değişiklikler yapmaya devam ediyor.

Red Bull’dan transfer edilen şef mühendis Peter Prodromou ile birlikte McLaren patronları ekibi daha verimli yapmak için hamlelerde bulunuyorlar.

Son değişikliklerde bir kısım insan takımdan ayrılmış durumda, buna aerodinami şefi Doug McKiernan da dahil.

McLaren sözcüsü: “McLaren’ı ait olduğu yere yeniden çıkarmak için çok sıkı çalışıyoruz. Buna ulaşmak için yaptığımız herşeyi dikkatlice gözden geçirdik ve bazı çok yetenekli bireyleri ekibe kattık.”

“Şu an aynı işi yapan kişiler olmadığından ve herkesin doğru işi yapıyor olduğundan emin olmak için küçük sayıda insanı yapının dışına aldık. Etkilenen herkese elimizden gelen desteği vermeye hazırız.”

Takımın içinden isimler Prodromou’nun takıma katıldığı andan itibaren etkilediğini ve çalışmalarının ilk meyvelerinin Abu Dhabi’de araca katılacak büyük güncellemede görülebileceğini söylüyor.

Takım 2015’te Honda güç ünitelerine geçiş yapacak ve her alanda en iyi olmak için çalışıyor. Bunun için Fernando Alonso ile de anlaşacağına kesin gözüyle bakılan takımın önümüzdeki yıl için Kevin Magnussen ve Jenson Button arasında bir tercih yapması gerekecek.


Yorumlar

“McLaren Teknik Kadrosunu Yeniden Yapılandırıyor” için 13 yanıt

  1. Bana göre Prodromou karar alma mekanizmasının başında yer alabilec

    1. *ek kapasitede bir adam değil. Bir başkasının yanında ikinci adam olarak görev aldığında çok daha verimli olacağını düşünüyorum.

  2. ah ah ferraride değiştirse şu ekibi horner newey felan 🙂

    1. horner değilde .. newey gelebilir adı dolaşıyo bild la gazzete della sport gibi gazetelerde newey,in

  3. Son yarıştan sona gördükkü Magnussenden bir halt olmayacak. Kesinlikle Button takımda kalmalı. En iyisi Magnussene ufak takımlarda koltuk bulup 2 sezon olgunlaşmasını bekleyip bu sırada Button’ı 2 sezon daha yarıştırıp Mclaren’den emekli etmek.

  4. şahıslardan ziyade organizasyon yapısı ve verimliliği daha önemli. Senelerdir çoğu takımda kaç kişi gelip gidiyor, birşey olduğu yok.

    Ross brawn gibi verimli organizasyon yaratmada deha adamlar lazım. Bu konuda üstüne yok. Newey,Rory Byrne gibi tek başına zeka küpü adamlarınız yoksa yapılacak tek şey doğru görev dağılımı ile maksimum verimlilikte çalışmaktır.

    Ross brawn bunu çalıştığı her takımda gösterdi, mercedes’de onun organizasyonunun üstüne kondu. Mercedes’teki yapıyı oluşturmada kendisinin rolü büyük. Her ne kadar motor avantajları olsada, geçmiş senelerde tek turda da olsa çok hızlı araçları vardı. Sadece motor nedeniyle bu avantajları yok. Adam Ferrari’den Aldo Costa’yı aldı, takımda doğru görev dağılımı ile çok verimli bir hale getirdi. İşte bunu yapamıyorsan istediğin kadar adam topla bir işe yaramaz.

  5. Mclaren’in sponsoru Sap diye dalga geçmeyin, Almanya’nın ve Avrupanın en büyük ve dünyadaki 10. büyük teknoloji şirketi.

    Ferrari Vetteli alırsa keşke Sap’la anlaşsa da arka kanatta Sap yazısını görsek. Sap gibi ortada kalırsak bahanemiz olur 🙂

    1. Murat Aksoy avatarı

      SAP, Dünya çapında Shell, Dupont, McLaren, (muhtemelen Ferrari ve griddeki tüm takımlar) gibi kendi sektöründe kureselleşmiş tüm şirketlerin ana çözüm ortağı. Eğer ismini duymayan varsa bu sadece SAP’nin reklama ihtiyacı olmamasından kaynaklanıyor. McLaren’in sponsoru olarak ta takıma ciddi bir para getirisi olduğunu sanmıyorum. Buradaki ortaklık tamamen iş odaklı süreç yönetimi ile alakalı. Kısaca Turkiye’nin en büyük 50 şirketi bir SAP eder mi emin değilim!

  6. McKiernan’ın gönderilmesi… Umarım iyi düşünülerek alınmış bir karardır. 2006’dan beri aero şefiydi.

  7. Yeni adamlar Sam Michel ve Boulier gibi olmasın da.

  8. Abu Dhabi’yi sabırsızlıkla bekliyoruz o halde.

  9. ewet değişiklik ve yenilik sart honda ıle daha guclu olunursa alonsoda gelırde sampiyonluk gelır inş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir