Massa Ferrari'nin Sorunu İçin KERS'i Suçlamıyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, 2009’da Ferrari’nin rekabetçi olma konusunda sıkıntı yaşamasının nedeni olarak KERS’i gösteren düşünceleri reddediyor.

Bu tartışmalı yeni sistem, kış dönemi boyunca da çok konuşulmuştu. İtalyan takım, başlarda KERS gelişiminde geri kalmıştı ama sezona bu yeni teknoloji ile giren takımlar arasında yerini almıştı. Bunun yanında KERS kullanan Ferrari, şu anda kadar yarış kazanma başarısı gösteremedi.

BMW, Renault ve McLaren de sezona bu sistemle başlamışlardı ama yarışları kazananlar hep KERS’siz araçlar oldu.

BMW, bu sezon için KERS’te gelişmiş bir versiyon üzerine çalışıyor; Renault ise bir kaç yarış önce bu sistemi kullanmayı şimdilik bırakmıştı.

Diğer KERS’li takımlara göre Ferrari’nin bir de dayanıklılık sorunu gündemdeydi.

Ama 28 yaşındaki Brezilyalı pilot Felipe Massa, KERS’in kendileri için bir hata olduğuna katılmıyor.

Massa: “McLaren, BMW ve Renault gibi, azami fayda sağlamak için yeni teknik kuralları kullanmak istedik.”

“Eğer diğer üreticiler KERS’i başarılı bir şekilde kullanmış olsalardı bu bizim için bir utanç olurdu. Bu yüzden KERs seçeneği ile devam etmek zorundayız”

“Şu anda KERS’i olan en iyi araca sahibiz. Ne yazık ki Brawn, (KERS’Siz) daha iyi”


Yorumlar

  1. Kers i falan bosverin resimdeki aracin guzelligine bakin, off of, oluklu lastikleri bile ozledim 🙁

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Arkadaşlar gercegi solemek gerekirse Kers şu an 2009 da bir fayda sağladını net bir şekilde goremedık ancak şu var sollama yaparken rekabetci oluyor mesela arkadası arac hızlıysa ondekı kerslı aracı gecebilmek ıcın baya ugrasır hamiltonu gorduk 2 yarıs oncesi kers li sistem olarak su an en iyi kullanan arac mc laren ama hızlari eksik virajlara yavas giriyolar bir yerlerde eksiklik var brawn gp ler bu sistemi kullanmadan hızlılar peki ama nasıl ? sizce mantıklımı değil bunun tek bir nedeni var Hava kuvvetini Auro Dinamik ayarlar Downforce nin yüksek olması bunların hepsi bütün pistte uyumlu sekılde tasarlanmıs ve bu arac ıcın 2008 baslarından beri ugras verilmiş ve şimdi meyveleri alıyolar karsısına rekabetci bir arac cıkması ıcın onların hızlarına yetismesi icin Ross brawn tarihinde simdiye kadar kim rekabetci olmusdu Red bull kurucusu tabikide ve su an 2 si 2009 da kersiz araclarla hızlılar demek istedigimi anladınız Brawn gp le ferrari yi yanyana koyup pist ustundeyken 2 si arasındaki yere bakış acısını dikkatlice bakın aradaki farkın ne kadar değişik oldugunu goruceksınız Yere arac oturuyor resmen ferrarinin araci ise daha cok havada ve yere basma kuvveti daha az bu yuzden hızlı değiller.Duzelmesi zaman alabilir veya bu bole gider.

  3. burak bocek avatarı

    Kers başlarda bize epey zorluk çıkardı,ağırlığı olsun dayanıklılığı olsun,yazılımı ve tam çalışması olsun.Ancak sonra bunlara çözüm bulundu şasi hafifletildi,daha sorunsuz ve verimli çalışmaya başladı.Son iki yarışta bir problemde yaşanmadı belkide artık buna çözüm bulunduğu içindir.Elbette özellikle start anı iyi fayda veriyor ve Ferrari normalde geri kaldığı bir teknolojide şuan diğerleriyle aynı seviyeye geldi bence.Zaten sadece 1yarıştaki iyi sonucuyla markalardaki 4.sırasını aldı ilk 3te bitirebilirsek ne mutlu.Massa da demiş şuan kers kullanan en iyi araç belkide ama kersi kullanan en iyi araç değil.Başlarda aracın önüne monte etme fikride ilk kez Ferrari tarafından denendi ama başarılı olunamadı yanılmıyorsam.

  4. 2010 da takımlar mecburi kullanmalılar.Aksi takdirde kullananlar için avantaj değil dezavantaj oluşturuyor.Gerçi seneye 2 kat daha güçlü kers kullanılacak ama bi yararı olacak mı büyük bir soru işareti?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir