Pite Alınmamasına Şaşıran Hamilton: “Her Şey Abu Dhabi’de Belli Olacak”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Brezilya’da takım arkadaşı Nico Rosberg’e geçilmesinin ardından şampiyonluk mücadelesinin tamamen açık olduğunu söyledi.

Rosberg zaferle birlikte puan farkını 17’ye düşürdü. Ancak çift puan verilecek son yarışta Rosberg zafer kazansa bile şampiyon olması Hamilton’a bağlı olacak. Hamilton’un ikinciliği kendisine yetecek.

Hamilton “Yarışın ortasında büyük bir hata yaptım ancak onun dışında araç süperdi. Herkes harika iş başardı.”

“Nico ile yarışmak harikaydı. Artık her şey son yarış Abu Dhabi’de belli olacak.” dedi.

Hamilton ayrıca spinden önce yarışın en hızlı turunu atmasına rağmen takımın kendisini pite almamasına şaşırdığını söyledi.

Hamilton “Doğal olarak o hatayı yaptığım için hayal kırıklığı yaşıyorum ancak zorlamaya devam ettim. Önemli olan bu.”

“Normalde protokole göre yarış mühendisim bana zorlamamı söylediğinde bu, o turda pite geleceğim anlamına geliyor. Ancak pite alınmadım ve buna şaşırdım çünkü lastiklerim artık bitmişti.”

“Büyük bir sorun değil. Puanlar kaybettik. Ben açıkçası daha hızlıydım. Bir açıdan bu bir hata ancak bir kez daha 1-2 sonucu aldık. Takım olarak rekor kırdık ve yarıştan keyif aldım.”

“Dediğim gibi bugünden çok ders çıkarabiliriz. Performans açısından bugünkü kadar hızlı olmayı beklemiyordum çünkü Rosberg’in arkasındaydım. Ancak o spin haricinde takımın ve kendi yaptığım işten gerçekten mutluyum.” dedi.


Yorumlar

“Pite Alınmamasına Şaşıran Hamilton: “Her Şey Abu Dhabi’de Belli Olacak”” için 30 yanıt

  1. Lewis yarış dışı kalacak ve şampiyon inş. Rosberg olacak demişti dersiniz

  2. Bu Vettelcilerin neden Rosberg’e karşı bir sempatisi var? Ezilenlerin yanında olmak hoşlarına gidiyor galiba.

  3. Efendiler, Niki lauda Keke Rosberg’i hiç sevmezdi. Oğlunu da sevmiyor. Bu sene Paddy Lowe ve Niki Lauda Hamiltonu şampiyon yapmak için Belçikadan sonra düğmeye bastı.

    Rosberg kötü pilot dense de, Hamiltonu yenen Button kadar da iyi pilottu. Yazık oldu.

    Niki Lauda bir gün Rosberge demişki hıyar oğlu hıyar seni hiç sevmiyorum. Babanı da sevmezdim zaten, onun oğlu olduğun için ben bu takımda olduğum sürece şampiyonluğu unut demiş.

    Rosbergte bu duruma sinirlenmiş, Hamiltonu kayırmayı gösterecem sana demiş, gitmiş Belçikada toslamış. Neden? çünkü bahreynde toslamamak için özen gösterirken Hamilton onu dışarılara taşırıp takımdan uyarı almadığı için.

    Vay yazık oldu çocuğa. Monaco köşklerinde büyüdü denilen, babasının pilot olması dışında sülalesinde 1 tek zengin olmayan bir pilot olan Nico Rosberg masabaşında yenilmiştir.

    Masabaşı gidecek, dertler bitecek o zaman 🙂

  4. Rosberg’ in yüzündeki sahte ve ezik gülümseme ne zaman geçecek? İyi pilot olabilir ama gerçekten şampiyon hamuru yok bu çocukta. Kazara şampiyon olursa hiç yakışmayacak.

  5. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    10-5

    Skor bu gençler Brezilya sizin olsun şampiyonluk bizim !

  6. Arkadaşlar o turda button pite girmeseydi rosberg zaten zaman kaybediyordu bu yüzden hamiltonun avantajınaydı bu durum. serhan acarda söyledi buttonun arkasında olmasından dolayı almadılar diye. orda o spinin lastiklerle alakası yok bence. yada hamilton o kadar sert girmemeliydi o viraja peki kaza yapsa nolacaktı. iyi zorladı ama rosbergi geçemedi kolay değil aynı aracın birbirini geçmesi ki rosberg düzlük te daha hızlıydı bu da cok zordu belki pitlerde olabilirdi ama olmadı rosbergide tebrik etmek lazım. son yarısta hamilton dan güzel bir performans bekliyoruz ama 2. liğinde yeteceğini unutmamalı gereksiz yere zorlamamalı. 2007 den ders cıkarmalı.

  7. Hamiltonun spini neticede kendi hatası buna diyecek söz yok ancak, spinden önceki 2 dakika için söylenecek çok şey var.
    Bir kere Rosberg pite girmeden önce blokajla lastikleri ciddi anlamda yaktı ve Hamilton tam DRS mesafesine girdiğinde Rosbergi pite aldılar. Bunu Buttonun arkasinda kalmasi pahasina yaptilar. Normalde pistte kalip Buttonla bir pitlik ara acmalari gerekiyordu ama Hamilton yaklasinca durum degisti. Hadi bunu da, Rosbergin zaten pit zamanı gelmişti deyip kabul edelim.
    Ancak Rosbergin pite girip çıktığı o malum tur sırasında, Hamilton zaten en hızlı turu atmışken ve lastiklerini bitirmişken, Rosberg Button arkasinda kaybedebilecegi maksimum zamani kaybetmisken, tur sonunda Rosbergin Buttonu gececegi (ki gecti) ve yeni lastikleriyle Hamiltonun actigi farki, Hamilton spin atmasa bile devam eden turda kapatacagi aşikarken ve son olarak Hamilton o tur devam etmeyip pite girse belki pitten önde çıkacakken, Hamiltonun devam etmesini isteyen takımın bu tutumunu sorgulamak gerekir diye düşünüyorum.
    Yani Hamilton spin atmasa bile Rosberg o tur önü açıldığı için biraz daha hızlı olacak ve yine önde kalacaktı. Ve bence bunu takım bilerek isteyerek yaptı. Yalnız Hamiltonun spini bu durumun üzerini kapattı.
    Her yarış pist üstünde takım arkadaşını gecmelisin diye bir durum yok. Yarışlar sırasında takım arkadaşını geçiş için birkaç fırsat olur veya hiç olmaz. Bugün bu durum birkez oluşmuş ve bence bunu Hamiltonun spini değil, Mersedes engellemistir. Pist üstünde geçiş mümkün olsaydı bunu birkaç kere yapan Hamilton yine yapardı ama bugün yarış sabaha kadar sürse durum değişmezdi.

  8. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Son yarışta Hamilton yarış dışı kalırsa görün şamatayı 😀

  9. hamilton aradaki 7 puan farktan dolayı değil, 4 aydır rosberg üzerinde kurmuş olduğu ezici psikolojik baskının artarak devam etmesini istediğinden galip gelmek için fazla zorladı.

    ama o kadar uzun süre açıkça daha hızlı olan hamilton’a DRS’siz onca tur dayanıp galibiyeti bırakmamak da rosberg’i bir anda psikolojik olarak geri döndürdü, rosberg iki kez kazanmış oldu bugün.

    f1’de dün yok, bugün var. ve kaldı 1 yarış. hamilton elindeki bu uzun süreli psikolojik baskı aracını kaybetti spini ile birlikte. son yarış hiç belli olmaz. brezilya’da 20 tur 0,5-0,8 saniyeye DRS’siz dayandım, burada da başarabilirim diyerek güçlenen ve kaybedecek bir şeyi olmayan rosberg’e karşı, eğer 2. olamazsam şampiyonluk büyük ihtimalle gidecek düşünceleriyle piste çıkan bir hamilton olacak abu dhabi’de.

    kanaatim saf hızda ve yarış becerisinde hamilton değil rosberg’den, gridin tümünden açıkça daha önde bir pilot.
    ama, şampiyonluk kupası da yalnızca hıza bakarak verilmiyor elbette.
    rosberg’in tam bir şampiyona pilotu olduğu da bir gerçek. ve ne gariptir ki babasının nasıl şampiyon olduğunu bir inceleyin, bu adamların soyunda var makine düzeninde stabil davranış göstermek. bu da çok önemli bir meziyet.
    görelim bakalım neler olacak..

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      ve ne gariptir ki babasının nasıl şampiyon olduğunu bir inceleyin, bu adamların soyunda var makine düzeninde stabil davranış göstermek.

      Sürüşü bile öyle adamın. Dikkat ettim son 10 turda Hamilton sürekli bir o çizgiden, bir bu çizgiden gidiyor. Rosberg trenin rayda gittiği gibi dümdüz gidiyor. 🙂

  10. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Hamilton 10 yarış kazanmış. Bazıları hala adam ağlıyor diyor. Adam pite niye alınmadım diye de soramayacak mı? Siz mi karar veriyorsunuz adamın ne sorup soramayacağına?

    1. o zaman o hatayı yapmayacan … pit ekibide derse sen niye o spini attın madem

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Arkadaşım rahatsız mısın? Benim hatamdı diyor adam. Anlamayla ilgili bir sorunun mu var? Hala niye spin attı diyorsun. Hata yaptım diyor adam. Seni Bizatihi arayıp öyle mi söylemesi lazım? Çattık!

      2. vw-tdi-power avatarı

        Hayatta gördüğüm en saçma yorum kusura bakma ama. Oldu olacak hata yapan pilotu pite çekip tek ayak üstünde de durdursunlar.

        Rosberg olayını massathebest yine iyi analiz etmiş. Ama bana kalırsa 2012 sonu gibi bir son izleyeceğiz, dramatik olacak ama matematiksel olarak önde olan kazanacak 🙂

  11. trollerde 2014 te iyice çoğaldı

    1. Trollükte bir meziyet bunlar trol değil alayı fanatik ergen ve hiç çekilmiyorlar malesef, açık bir şekilde sitenin kalitesini düşüyorlar.

  12. yinede helal olsun rosberg,e kimseye cevap vermiyor geçsede geçilsede … hamilton yarıştan sonra dikkat edin nerdeyse ağlayacaktı rosberg,le tek diyaloğu yok … kaybettiği her yarıştan sonra ağlamalar sızlamalar ikinci alonso

    1. Vettel’in İngiltere’de Alonso’yu geçemediğinde ağlaması F1 tarihinin en acınacak olayıdır.Adam önünde pistin şartlarını en iyi biçimde kullanıyor diye telsizden sürekli ağladı.

  13. Pfff,Açikçasi daha hizliymis.O zaman neden DRS-ile bile Rosbergi geçemedin.

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Adam 7 saniye indirdi daha ne yapsın ?

      1. KimiRaikkonen avatarı
        KimiRaikkonen

        Ee sonra ne oldu? Dibindeki pilotu DRS avantajına rağmen geçemedi.

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Hamilton pist üzerinde bu sezon 2 kez geçti Rosberg’i. Rosberg geçebildi mi peki? Bahreyn’de yumuşak lastiklere ve DRS’ye rağmen bile geçemedi Hamilton’ı Rosberg. Ondan niye bahsetmiyorsun?

  14. bana röportajda şaşırmış gibi değil de kendi istemiş gibi geldi. yaramaz çocuklar birşey yaptıktan sonra sırıtır ya, öyle bir hali vardı.

  15. Bu adam böyle riyakar işte, hatayı yapan sensin aslan. Hiç takıma ağlama

    1. bitmiş lastikle öne geçebilmek için illaki zorlayacaktı ve bir blokaj veya kayma kaçınılmazdı neden pite almadılar asıl önemli olan o pite alsalardı o hata olmayacaktı ve yarışı ham kazanmıştı …

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Başlığı oku sonra hemen yorum at. Kurtulun artık şu saçma sapan takıntıdan. İçeride kocaman bir yazı var. Okumuyorsun ama yorum atıyorsun.

      Hamilton takım yüzünden spin attım dememiş. Rosberg’in pitinden sonra takım Hamilton’a zorla demiş. Hamilton’da; Protokole göre bu pite gireceğim anlamına geliyor ama pite alınmadım demiş. Spin içinde fren dengesi arkada olduğunu ve hata yaptığı yarışta söylemişti zaten.

      1. kazandımı iyi kaybettimi ağlasın bıraksın bu işleri kaybettin hamilton ağlama boşuna

        1. McLaren F1 (TEE) avatarı
          McLaren F1 (TEE)

          Lewis Hamilton, Brezilya GP’sinde attığı spinden dolayı kendisinden başka kimseyi suçlamıyor, ve bunun zaferine mal olduğunu söylüyor.

          Hamilton’ın ağladığı ya da takımı suçladığı falan yok. Sadece lastiklerim bitti ama pite alınmadım diyor. Ağlamak görmek istiyorsan; İngiltere’de Alonso’la mücadele ederken bir çocuk gibi zırlayan Vettel’e bak! 😉

          1. MichaelJackson avatarı
            MichaelJackson

            Aynı zırlamayı Alonso da yaptı.. Hatta Alonso’ya uyarı gelmişti FIA’dan öyle hatırlıyorum. Vettel baktı ki pist dışından avantaj kazanana bişey yapılmıyor ben de yapayım dedi ve geçti . BASİT.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir