Massa Dörtte Dört Yapmak İstiyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Monako’da takımının bu sezonki en güçlü sonucunu almasının ardından Türkiye’de zafer için mücadele etme konusunda umutlu.

Massa’nın dördüncü olduğu Monte Karloda’daki yarışta takım arkadaşı Kimi Raikkonen podyuma çıkdı.

Cadde pistindeki yarışta BrawnGP’nin en büyük rakibi olarak Ferrari göründü. İtalyan takım, İspanya’daki güncellemelerina rdından ilerlemesini sürdürdü.

İstanbul Park’ta son üç yarışı kazanan Massa, Ferrari’nin gelişim göstermeye bu haftasonu da devam edeceğini belirtti ve bir başka zafer için mücadele etmeyi umduğunu söyledi.

Massa: “İstanbul için, aerodinamik anlamda gelişim olacak ve bu bizi daha da ileriye götürecek. Bu gelişim fabrikadaki çalışanlarımızın yaptıklarına bağlı.”

“Mümkün olduğu kadar kısa sürede gelişmek ve galibiyet mücadelesi vermek istiyoruz. Eğer Türkiye’de kazanma şansımız olursa bu harika olacak.”

“Bu pisti seviyorum ve kendimi rahat hissediyorum ancak diğer pistlere göre nasıl daha iyi olduğumu bilmiyorum.”

“Ben hızlı ve akıcı pistleri tercih ederim ve burada tüm virajları hissedebiliyorum. Burada pistin belli yerleirnde iyi olmak yetmiyor. Aynı zamanda aracı ayarlama konusunda da iyi bir yön bulduğumu düşünüyorum.” dedi.

Massa, Monaco’daki gelişim ile cesaretlendiklerini ve trafiğe takılmasa 2. bile olabileceğini söyledi.

Massa “Sezonun ilk bölümünün ardından gerçekten olumlu şeyler söyleyebilmek güzel. Monaco’da 3 ve 4. olduk ve en hızlı zamanı kaydettik, bunlar olumlu olmak için yeterli nedenler.”

“Ferrari olarak kazanmaktan başka bir çaremiz yok ancak sezon başlangıcına bakarsak önümüzdeki yarışlar için iyimser olmaya nedenlerimiz var.”

“İspanya ve Monaco arasında araç kesinlikle gelişti ve Monte Carlo caddelerinde daha rekabetçiydik… 2. olabilirdik ancak en önemlisi Brawn’lara daha da yaklaştık ve önümüzdeki yarışlarda  daha rekabetçi olabiliriz.” dedi.


Yorumlar

  1. dogru söylüyosun chupper67:D adamlara rakip yokki redbull bi gözüktü ama brawnlar kadar şanslı degiller ne yazıkki napalım bu sezon içimize otura otura izliyoz mecbur…

  2. mclaren_ didem07 adamlar motoru zorlamıyolarki patlasın yada arıza çıkarsın.Peşlerinde kimse yok tek başına önde gidiyolar neden aracı zorlayıp riske girsinlerki.Bak bakalım bugüne kadar hangi araç aynı motorla 3 yarış kazanmış.Brawn bunu başardı işte.Ne diyelim bükemediğin bileği öpeceksin e bizde öyle yapacaz artık.:((

  3. mekanik bisorun yaşamadılar bu yarışa kadar karambolde kazayada kurban gitmediler bi takım bu kadarmı başarılı performans sergiler oturup beklicez artık birinin süpriz yapmasını:D

  4. Tolga Soydan avatarı

    artık brawnların sorun yaşama zamanı geldi.Yoksa durdurmak zor olucak

  5. madem geleceğin şampiyonu o zaman ilk Türkiye gp sini kazansın Vettel. malum iyi ve vasat pilotları ayna gibi ortaya çıkaran bir pistimiz var.

  6. bende massanın burda yarışı almasını istiyorum…istanbul gpsinin kralı massadır kesinlikle ama brawnları durdurmak zor gözüküyo ferrari monacodaki güçlü performansını gösterirse inş.öyle umuyorum podyumda görebilirz massayı:D

  7. kimi iceman avatarı

    kazanmasını ısterdımde zor qorunuyor brawnlarla hala arada ceyrek sanıye fark var o fark kapanmadıkca yarıs almak cok zor olacaktır

  8. tüm kalbimle onun kazanmasını umuyorum!!!!!!
    pisti seviyor istanbulu seviyor ve bu pistde herzaman çok güçlü….

  9. Halil Kaya kardeşim biraz radikal birazda agresiv bir yaklaşımın olmasına rağmen sana katılıyorum fakat araç konusunda pek katılamıyorum.Çünki geçen senenin aracını kullansa bu başarıyı ve hızı elde edemezler.Çünki ön kanatkar genişledi ve yere daha yakın hale getirildi.Arka kanatlar daraltıldı ve dahada yükseltildi.Şimdi böyle bir araca geçen senenin aracı demek çokda doğru olmaz sanırım.Brawn aracını geçen seneden beri geliştiriyo ve ozaman test yasağıda yoktu.Şimdiki takımların denedikleri ve buda olmuyomuş deyip kenara attıkları parçaları Brawn zaten geçen seneden beri işe yaramadığını biliyordu.Dolayısıyle Brawn ın avantajı aracını 1 sene boyunca geliştirmiş olmasıdır.Yoksa FİA geçen senenin aracını bu sene yarıştırırmı.?

  10. şu lanet olası button ve brawnı biri durdursun fia nasıl izin veriyor bunların aracına.adamlar 2008 liginin aracını kullanıyor ohhh ne güzel istanbul önde başla bas git ve herhangi bir rakiple kapışmadan yarışı kazan.bu ross brawn istanbuldada rubens i geri plana atarsa ana avrat sövecem bütün takıma.hatırlarmısınız bilmem ama ross neden bruno senna yı almadıda rubensi aldı takıma? cevabı çok basit çünkü rubensi daha önceki yıllarda shumi için nasıl kullandıysa aynı şekilde buttona karşı kullanıp buttonu ve brawnı şampiyon yapıp hem bir ingiliz şampiyon olacak hemde.takım sponsor çekecek.aynı 2 pilot görevini senna ya yaptırabilirmiydi sizce tabiki hayır.çünkü senna button dan bile üstün bir pilot tıpkı dayısı ayrton senna gibi.yani bu brawn ları daha doğrusu buttonu istanbulda kazanmasını istemiyorum hatta sezonun geri kalanı içinde geçerli.seyir zevki alamıyorum 1 başla kafa tutacak adam yok viraj çıkışlarında çekiş kontrol derdi yok dikkat ederseniz buttonun arac üstü kamerasına rayın üstünde gidiyor sanki ama diğer pilotlar güreş tutuyolar adeta.inşallah ferrari ve massa kazanır redbul da 34 toyotada 56 olur ama en çok isteğim massanın kazanması.gooo massa gooo. (welcome to massa-land)

  11. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Brawnlar şu an virajlarda en hızlı isim burada ferrari brawn red bull racing kapışır mc larende bomba yapabiliriz hafta sonu ciddi rekabet bizi bekliyor

  12. elif çivici avatarı

    massa ins alırsın da zor bence button yine favori ama artık heyecan icin bi baskası 1 olmalı en azından

  13. burak bocek avatarı

    İnşallah bari bir galibiyet alalımda çünkü podyuma çıkacağımıza inanıyorum tekrardan.Tabi şansta yanımızda olursa yeni bir sorunla,taktik olsun dayanıklılık olsun yaşamazsak neden olmasın hayırlısı

  14. İnşallah tekrar Massa kazanır burada.Monaco daki performansın açıkçası beni çok ümitlendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir