İstanbul Park'ta Bu Yıl Daha Az Seyirci mi Olacak?

yazar:

kategori:

İstanbul’da yarış haftasonu öncesi bu akşam gerçekleştirilecek olan yardım maçının basın toplantısı dün yapılmıştı. Organizatörler 24 kişilik Ali Sami Yen Stadyumu’nda büyük bir kalabalığın toplanmasını beklediklerini söylemişlerdi.

Ancak yardım maçı için olan bu beklenti, yarış günü İstanbul Park için geçerli değil.

Geçen yıl Türkiye GP’sinde yarış günü sadece 40,000 kişi pistte yerini almıştı. Bu yıl ise yılın 362 günü kapalı olan pist için daha az bir kalabalık bekleniyor.

İstanbul Park pisti’nin ilk açıldığı yıl olan 2005’te pistte MotoGP, DTM, WTCC ve Le Mans yarışları yapılmıştı ve pistin genel menajeri Can güçlü’ye göre tüm bu spor etkinliklerinden zarar edildi.

Pistin sahibi İstanbul Ticaret Odası ve pist Güçlü’ye göre 2011’den sonra yarışın İstanbul’da devam etmesine istekli olmayacağı düşünülen Bernie Ecclestone’a kiralanmış durumda.


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    F1 oyle dıorsundan acık alan olarak podyuma en yakın orasını gordum ordan podyuma koşmak için orayı secdim ben sen neresini olmasını isterdin daha heyecanın aktıgı yer neresi aracların gorus acısı olarak neresi daha guzel orayı sole gerci dolaşmak ıcın ımkan verıyolar istedigin yere gidebilirsin yesıl alanlara dolaşma ımkanın var ama en iyisi olarak ben orayı gordum Tv nın olupda podyuma yakın olan yer varsa oraya giderim Sen benım msn ekle goruselım rednex54@gmail.com İst parka gidicek olan arkadaslar eklesın beraber
    izleriz hep tanısırız bu heyecana beraber göz atarız Msn ekleyin orda konusuruz detaylı f1 le LoST Sizlere soluyorum ok yanlıs anlamasın kımse.

  2. Micha3L Schum4cheR bende orda olabilirim.Şöyle bişey var orası en güzel yeşil alan ama tv ye çok uzak bildiğim kadarıyla. Ben orada bir kere izledim ama sadece araçlar önünden geçerken görürsün.

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Lost çok tşk ederım dostum onu gormemısım gercekten sevindim ya inş bilet bulurum orada kredi kartım yok olsaydı hemen alırdım oradan alacam artık o cizgileri görmemişim gercekten çok iyi oldu bu Sen nerde olucaksın start duzlugunun sonundakı yeşil alanda olucam ben oraya gel istersen buluşalım beraber izleriz ne dersin =?

  4. Micha3L Schum4cheR,,, sen görememişsin. satışı var merak etme hatta internetten de hala satılıyor şimdi baktım. resimde trübinlerin dışında yeşil çizgiler var onlara tıklayınca açık alan seçeneği açılıyor.

  5. serkan arkadasım yarın saat 9,45den itibaren trt2 veriyo antreman yayınını…

  6. arkadaşlar yarın cuma ve trt1 yayın akışında serbest antreman turlarını vereceğini göremedim acaba nbereden seyrederiz bilgisi olan varmı?

  7. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Lost anlatmısın tamam guzelde ben biletix.comda acık alanla ilgili bir şey goremedım sadece silver bronze ve ana trıbun ıcın satıs gerceklesıyor ben acık alan ıcın basvurmak ıcın girdim ole bir secenek yoq bende dıorumkı sakaryadan bosuna ist gitmeyim acık alan alacak kadar param var yoksa bosuna gidersem yazık olacak o kadar yolu gittigime madem izleyicisi azalacaksa bilette neden sıkıntı cekıyoruz onu anlamadım herkes ucuz biletemi yonelıyor onu demek istiyorum acık alana bilet bulamazmıyım ben bunu demek istiyorum gittigimde bilet bulma sansım varmı arkadaslasr bunu soleyin lutfen ilk defa gidicem bir sorun cıksın istemıyorum bilet konusunda giden arkadaslar solesın lutfen

  8. f1 biletinde karaborsa daha farklı oluyor. futbolda daha pahalıya alıyorsanız f1de karaborsa çok daha ucuza alıyorsunuz

  9. burak bocek avatarı

    Maç süperdi gelen herkese teşekkürler.Trf1 ekibinide gördüm özel pankart açtılar.Bende hemen sizin sağ taraftaydım kırmızı beyazlı hehe.Sertuğ galiba uzun saçlı milli formalı arkadaştı bizim grupta kalabalıktı.

  10. Ben her yıl pazar günü pistten satın alıyorum biletimi. İster açık alan ister trübin bileti olsun hepsini maximum, world ve axess'e 3 taksit yapıyorlar. Ayrıca Biletix.com'da bütün trübinlerin ve açık alanların biletleri satılıyor. Sadece bazı bloklar tükenmiş o kadar.

  11. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Biletixi aramayıp soırmak lazım en iyisi bosuna gitmsı olmayım ist la ben sakaryadayım ıst gıdıcem birde bilet alamassam vay halıme dogru deilmi biletix den gereklı bilgileri alabilirmıyım sızce artkadaslar acık alan bileti alacam param ona yetıyo yardımcı olurlar mı sizce ?

  12. Ne karaborsası ya bence yarış günü bile satış yaparlar.Malum biletler full boşta kalacak.

  13. elif çivici avatarı

    futbol macları gibi demek istedim 😀

  14. elif çivici avatarı

    valla futbol macı öncesi karaborsa bulurmusun bilmem :D:D:D:D:D

  15. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    biletix te satış devam ediyor zaten pek yoğunluk olmadığı için de istedin tribünden alabilirsin heralde

    http://www.biletix.com/f1/index.htm

    ing kredi kartı bulmaya çalış % 20 indirim var
    Yanlış görmediysem yarış günü de bilet alanlar vardı gişede (yanlış gördüysem düzeltin ) Yani biletini ordan nda istediğin gün olabilirsin

  16. elif çivici avatarı

    ben acık alan degil arkadasım bronz dayım ordan bulabilir misin bilmem şimdi biletix te satışlar bitti mi onu da bilmiyorum bi araştır

  17. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    ARKADASLAR BEN YARISA GIDICEM ANCAK ACIK ALAN UCRETI 90 M DIYOR AMA BEN BU BILETI NASIL ALICAM ORAYA GIDINCEMI ALICAM KREDI KARTIYLA SATILMIYOR Tribunler satılıyo sadece kredi kartıyla bende kart yok oraya gidince alamazmıyım bilet kalırmı =?

  18. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    elif gidicem dıorsunda acık hava bileti aldın hansini aldın sen bilet olarak ben su an bilet almadım ama oraya gidince acık alan ıcın bilet satılıyormu bilgin varmı bu konuda?

  19. elif çivici avatarı

    F1 arkadasıma katılıyorum hermann tilke nin bize sundugu bu muhtesem pisti degerlendiremiyoruz ne yazık ki.. bu yıl 2. gidişim olacak inş ve yarışın çok heyecanlı geçecegini umdugumdan degil sadece o ortamda bulunmayı sevdigim icin gidiyorum..yine brawn mücadelesi izleyeceksem..tuttuğum takım ve pilot sürünecekse elbette gitmemek gerekir ama o ortam bambaska

  20. İlk 2006 yılında gittim istanbula. Ancak yanımdakilerin konuşmalarından bile F1 le ne kadar alakasız olduğumuzu anlayabiliyordum. Meğer sadece promosyon amaçlı biletlerle gelen seyircilermiş.

    Bu yıl F1 e normal şartlarda gitmezdim. Hiç bir tat almıyorum F1 den. Ancak ankaradan kalkıp gelmemin tek sebebi (yanımda birini daha getireceğim belki F1 sevgisi başlar diye) bu ülkede piste ihtiyaç duyduğumuzdan. Bizler bişeyleri bahane ederek gitmezsek nasıl bu pist ayakta kalacak? Nasıl bu toplum F1 kültürü edinecek.

    Birkaç gün önce bir dövmecinin önünde gördüm. Bir bayan eline dövme yaptırıyor Massa diye.. İnanın o kadar mutlu oldum ki anlatamam. İsterse F1 den zerre kadar anlamasın ama onu yapması ve o piste gitmesi bile herşeye bedel.

    Lütfen arkadaşlar biraz daha duyarlı olalım. Pistimizi dünyaya rezil etmeyelim.

  21. mert merter avatarı

    F1 o 2 sene önceki F1 deyil araclar berbat görünüyor bu 1
    birde basa güresen takim kimsenin bir ilgisini cekmiyor
    baskin sekilde FIA ninda destegiyle basa güresiyorlar seyirci aptal deyil mücadelenin olmadigi yerde seyircinin ne isi var son 3 yarisin bir tek ilk 15 turuna baktim cünki sonuc beliydi TV kapatip gitdim TAT TUZ YOK eyer seneyede böyle olursa F1 i unutalim derim TV den bile izlemek istemezken niye onca para zaman yol cekip pist e giteyim…

  22. Ahmet  Keleş avatarı

    ilk sene ve 3. senesinde gittim yarışlara diğer sezonlarda başka şeyler çıktığı için gidemedim bu sene gitmeyeceğim ama herhangi bir sorundan değil parasından filan da değil F1'i mahvettikleri için bu sezon izlediğim f1'den 1 gram zevk almadım

  23. izmir ve antalya fizibilite çalışmaları acaba yanlış mı yapıldı.
    istanbul'unda kaldırabileceği bir organizasyon haddi ve çeşitliliği var galiba.

  24. Ayrıyetten de senede 1 kez yapılan bi organizasyon için bu bilet fiyatlarına kimse pahalı dememeli.

  25. Biz burada haftalardır bütçe sınırlanmsın takımlar para harcamalarında özgür olmalı diye yorumlar yapmıyoruzmu arkadaşlar.Bu spor motorsporlarının en pahalısı değilmi.Bazı arkadaşlar ekonomik sıkıntıdan gidememe durumundan bahsetmişler.Evet doğru pahalı olabilir ama ben dahil herkes burada bütçe sınırlamasını eleştirdik.Şimdi kalkıpta bilet fiyatları pahalı demek hiçde doğru olmaz.

  26. burak bocek avatarı

    Pardon şehir merkezinde olmamasıda sorun değil demek istedim

  27. burak bocek avatarı

    1-)Bilet fiyatları dünya ve avrupa geneline göre gayet iyi üstelik şubatta uzun süre kampanya vardı
    2-)Formula 1 için herhalde 10 dolara bilet satmalarını bekleyemeyiz kaldı ki motor sporlarının zirvesi ve yılda bir kez yapılan bu organizasyona gitmek için değer.En azından hayatımızda bir kere bile olsa.
    3-)Şehir merkezinde olmamasıda sorun sonuçta İstanbul'da boş araziyi hemde o kadar büyük ve f1 pisti için uygun kaç tane alan var?Ayrıca İETT çok güzel ve gayet açık seferler düzenliyor düzenli olarak.
    4-)Bence biz gitmek istemiyoruz sudan sebeplerle.Bu kadar f1i seviyorsak giderdik.Ben 2 kere gittim birisinde bodoslama daldım bileti alırken tecrübem yoktu diğeri daha iyidi.Gayret edersek biraz dolar.Bu yıl gidemeyenlere benden tavsiye madem biletleri çok pahalı buluyorsunuz şöyle bir önerim var bir arkadaşımada dedim o yaptı;hergün kenera 1tl atın arkadaşlar biriksin seneye en az 365tlniz olucak kral yerden alırsınız bileti saygılar

  28. Bu sefer de ÖSS yüzünden gidemiyorum İstanbul Park'a. Daha önce de tatilin ortasına denk geliyor diye gidemiyordum. Biz gidene kadar takvimden kaldırırlar pisti…

  29. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Öncelikle trtf1 e teşekürler istanbul parkla alakalı haberleri burda her zaman görmek istiyoruz 🙂
    Bir avuç azınlık diye yazım vardır burda ordaki görüşlerimi tekrar yazmıyacam ama sonuna kadar arkasındayım yani bilet fiyatları evet pahalı ama bedava olan tv de bile izlemiyoruz ki bilet fiyatlarına hiç laf atmayalım. (bu iddiam raiting verilerine göre ) Aslında motorsporları altyapısı nerdeyse olmayan bir ülkede formula 1 organizasayonsu çok uç bir başlangıç oldu. Belki dtm wtcc gibi daha az maliyetli organizasyonlar daha önceden türkiyeye getirilmeliydi.(bir sezon için değil ) En azından motorsporları alt yapısı bir şekilde oluşturulmalıydı. Tabiki tv de düzenli yayınlar ve yarışa doğru reklam ve tanıtımların yeterli düzeyde yapılması gerekiyordu. trt nin kuracağı spor kanalıyla (futbol değil spor ) bu organizasyonlar da düzenli bir şekilde yayınlanabilirdi. wtcc, le mans , dtm i türkiye geldikleri sezon düzenli bir şekilde tv de yayınlayan var mıydı merak ediyoruym ya da tanıtımlar ne boyuttaydı. Ya da sadece gelecekleri sezon mu yayınlamışlardı ya öncesi ?
    Evet ilgisiziz motorsporlarına ama alt yapıyı oluşturmadan tepeden inme bir şekilde bu işlerin yapılamıyacağını görmüşüzdür. F1 düzenli bir şekilde yayınlandı belki ama işte sonucunu görüyoruz motorsporlarıyla ilgileniyorum diyen de formula 1 le ilgileniyor . F1 haberiyle ilgili her haberin altında bir yorum var ama dtm wtcc haberlerine bakıyorum aynı ilgi hiç yok. Normaldir adam izleyemediği şeye nasıl yorum yapsın ? Ben sağda solda arayıp tarıyorum bişeyler izlemek için sitedeki sorun yüznden yorumlar da silindi bakarsanız sadece bir kaç kişinin yorumlarını görürsünüz . Alt yapı diyorum başka da birşey demiyorum 🙂

  30. 100000 kişilik pistte sadece 40000 kişi varsa ki çoğuda yabancı milletten seyirciler bırakıp gitsin f1 bomboş tribünlerle mi yarışıcak adamlar başka ülkeler rekor kırıyo seyircide biz yarısını bile dolduramıyoruz

  31. olabilir. sebepleri
    1)spor diyince aklımıza bir tek futbol geliyor(bende severim ama formulanın yeri ayrı)
    2)trde milli gelir seviyesi sacma sapan arttı(gerçekçi değil) alım gücü düşük gelir dağılım adaletsizliği hat safhada. bu fiyatlarla ancak orta ust sınf gelir.memur sınıfı gelmesi lazım pistin dolması için(15 20 tl olması lazım en ucuz biletin)
    3)pist şehir merkezinden uzakta buda bi faktor
    4)antalyada yasıyorum keşke istanbulda olabilsemde su futbol organizasyonuna katılabilsem. yardım amaçlı yapılmasına rağmen bu kadar duyarsız olunulmaz. bence milli kültürel değerlerimizi kaybediyoruz. en fakirimiz bile kendini zehirlemek için gdip 5 milyon verip ggunde iki paket sigara alıyorda, yardım amaçlı 20 tlyi veremiosak yazıklar olsun bize.

    boyle devam ederse super bi pistimiz olmasına rağmen bu fırsatı maalesef kacıracağız gbi gorunuyor. inşallah boyle olmaz:(((

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir