Autosport: McLaren – Alonso Anlaşması Tamam, Açıklama İçin İkinci Pilot Bekleniyor

Autosport’ta çıkan son habere göre Fernando Alonso’nun 2015 Formula 1 sezonunda McLaren’de yarışması için gerekli anlaşma imzalandı. Ancak açıklama takımın 2. pilota karar vermesiyle Abu Dhabi GP’den önce yapılacak.

McLaren’e yakın kaynaklara göre Alonso büyük bir para anlaşmasıyla McLaren’e geçmeyi kabul etti. Böylece 2007’de sarsıntılı bir şekilde biten birliktelik yeniden başlayacak.

Ancak Alonso’nun anlaşmayı kabul etmesinin ardından McLaren ikinci pilotu belirleme konusunda sorun yaşıyor. Takım henüz Kevin Magnussen’le mi yoksa Jenson Button’la mı devam edeceğine karar veremedi.

Kevin Magnussen performansıyla etkilemeyi başarsa da Button’un daha fazla üst sıra sonucu alması ve deneyimi, takımdaki üst düzey yetkililerin Honda ile yeni dönemde Button’la devam etmeyi istemesine sebep oldu.

Alonso’nun da takımın hızlı ilerleyişine katkıda bulunması için Button’u tercih ettiği düşünülüyor.

Ancak bu konuda finansal faktörler etkili olacak gibi görünüyor. Alonso’nun tahminen 45 milyon dolar alacağı düşünülüyor. Bu durumda McLaren, daha ucuz anlaşma yapabileceği Magnussen’i tercih edebilir.

Habere göre Button ya da Magnussen’le devam etme konusunda karar, bu hafta Woking’de yapılacak toplantıda verilecek.

Alonso’nun McLaren’e geçtiğinin açıklanmasından hemen sonrasında Sebastian Vettel’in Ferrari’ye geçtiğinin duyurulması bekleniyor.

Habere göre Alonso’nun erken ayrılmasına izin veren Ferrari, Alonso’nun geleceğini garanti altına almasından önce Sebastian Vettel’i duyurmama konusunda anlaştı.

Ancak Red Bull’un Sebastian Vettel’in ayrılacağını Japonya’da açıklaması, Alman sürücünün Ferrari ile olan anlaşmasını açık bir sır haline getirdi.


Yorumlar

“Autosport: McLaren – Alonso Anlaşması Tamam, Açıklama İçin İkinci Pilot Bekleniyor” için 29 yanıt

  1. Button alonso abi.Muthis ikili olur.Aracin gelisimi icin daha iyi ikili olmazdi.Hadi hayirli olsun.Alonso cok hakediyirsun ama sampiyon olamiyorsun insallah mclaren de bunu gerceklestirirsin

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ne diyelim hayırlı olsun.İnşallah Alonso,bizde kazanamadığı şampiyonluğu orda kazanır

  3. bu honda buttonu sever diye biliyorduk biz en azından 1 yıllık kontrat alır button 😀

  4. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Button kalmazsa bu McLaren’in bir daha yüzüne bakmam.

  5. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    VETTEL & RAIKONEN Ferrariye hayırlı olsun

    1. 1 ay önce hayırladık zaten 🙂

  6. Yeni yapilanmada en mantikli ikili Alonso – Button olur Magnussen ise test pilotu olarak devam etmeli

  7. Magnussen’i seçeceklerine Button’u seçsinler. Yok Alonso zaten geliyor deniyorsa Vandoorne’a şans vermek en doğrusu. Bkz. 2007 😀

  8. Ozletme kendini bukadar rambocum…

  9. Button aracı kendi stiline göre tasarlatacak, dertler bitecek 🙂

    1. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Bu takımda dert falan bitmez 😀

  10. 2. pilotun en azından 2015 için Button olması gerektiğini düşünüyorum. Takımın yeniden yapılanma sürecinde Magnussen’e oranla daha fazla katkı vereceğine şüphe yok. Magnussen 1 veya 2 yıl 3. pilot olarak takımda kalabilir. Sonrasında Button zaten gönderilecektir. Button’ın tecrübesinden sonuna kadar yararlanma taraftarıyım. 1. sınıf pilotların yanında tamamlayıcı niteliği bulunan nadir pilotlardan.

    1. Schumacher123 avatarı
      Schumacher123

      Mclaren de ikinci pilot olmamali. Button kalırsa zaten denk performans, takim bir pilota yonelmez.

  11. Hiç heveslenmeyelim seneye f1 yine sıkıcı geçecek muhtemelen mercedes hakimiyeti aynen böyle sürecek Alonso ilk senesinde ki honda motoruyla en fazla 2- 3 galibiyet alır yine deli gibi aracı zorlar ve şampiyonayı 3. Sırada bitirir. Ferrari. Testlerde şişerler. Sezonun 3. Yarışında sönerler. Ve sezonun ortasında beklenen açıklama gelir ; “2016 aracına odaklanıyoruz” . En belirsiz olan Red Bull cephesi: Ricciardo liderliğinde muhtemelen şampiyonluğu kovalar tabi eğer Renault motor üretirse. Eğer yine üretemezse Adrian Newey acilen F1 takımına tekrar getirilir zira şaibe yaratan diğer durum Newey in olmayışı olacak.
    Kısaca ” o oraya gitti,, seneye şöyle olacak,, o onu geçer,, bu kalır , bu gider ” NE OLURSA OLSUN F1 SENEYE DE SIKICI
    Not: bu yorumumun haksız çıkmasını o kadar çok istiyorum ki….
    Gerçekten politikanın daha az olduğu mücadele odaklı f1 i özlüyorum

  12. Brezilya gp’nin tekrarını izleyebileceğim link verir misiniz..Kaçırdım malesef.

      1. Çok teşekkürler 😉

  13. McLaren için çok zor bir karar olacak.Button tercih edilirse kendi yetiştirdiğimiz pilotumuza yazık olacak.Kevin tercih edilirse F1 adına Button’a yazık olacak.Umarım en doğru seçimi yaparlar.

  14. Button çok sevdiğim bir adam ama McLaren a uymuyor. Bize aracı yırtan adam lazım. Bu şekilde geliştirecek adam lazım. Button la olmuyor malesef bu.

    Ben Kevin i çok beğendim bu sene. F1 gibi ayar tecrübesi çok gerekli olan bir sporda ilk senesinde çok iyi iş yaptı bence. Özellikle 2. yarı. Araç iyiyken Button sahnede vardı , özellikle avrupa dışı pisttlerde. Ama araç kötü iken Kevin daha iyiydi hatta bariz üstündü diyebiliriz.

    Herkes McLaren da Lewis gibi adam bekliyor açıkçası. Öyle birşey yok. Alıştırın artık kendinize. Lewis gibi adam daha gelmez. Yani F1 e öyle giriş yapan adam daha gelmez demek istiyorum.

    Birde ozamanlar iki araç vardı şimdi 4 tane var. Bariz birşekilde mücadele daha fazla. Araçlar artık saf performans araçları değil. Yani pilotun iyi olup olmadığını artık sıralama turları bile göstermiyor. Çünkü yarışda farklı olaylar olduğu için bir çok pilot yarışa göre ayar yapıyor.

    Yani Kevin e kötü diyenler sadece bardağın boş olan kısmını görenler malesef. Buttondan iyi mi kötü peki. Onun bir cevabı yok açıkçası. Button senelerdir burda yarışıyor ve dünya şampiyonu. Kevin daha ilk sezonu. Karşılaştırma yapmak sizce doğru mu?

    Kevin – Alonso tercihimdir inşallah ilk defa doğru olanı yapacağız ve mutlu sona ulaşacağız.

  15. F1 geçmişi olmasına karşın Honda’nın yeni motorunun randımanlı olarak çalışması için 1-2 seneye ihtiyacı olabilir.. Bu durumda Alonso’nun şampiyonluk hayalleri yine başka baharlara kalabilir..Önemi yok gelsin paralar bu paraları veren oldukça Alonso’da almam demesi garrip olurdu.

  16. Yusuf Hitay avatarı

    button’ı en çok eleştirenlerden biri olarak button ile devam edilmesi taraftarıyım. maalesef magnussen hiç ışık vermedi.

  17. Sırada parcalanacak button var

  18. Magnussen fena iş yapmadı ama Button en az 1 sene daha F1’de olmayı,Honda fırsatını değerlendirip görmeyi hakediyor bu kariyerden sonra.Ki Honda’nın Buttonla uzun bir geçmişi var,ben Hondanın kesinlikle Button’u istediğini,Mclaren’in Magnussen’i kolayca bırakmak istemediğini düşünüyorum.
    Tecrubeli Button daha faydalı olur bu uzun vadeli projenin başlangıcı açısından..

  19. F1’de “olmaz” diye bir şeyin olmadığını bir kez daha gösteriyor bize bu gelişme. Burada sanki birbirleri ile kan davasına tutuşmuş gibi gösterilen Ron ve Fernando tekrar aynı çatı altında toplanabiliyor kolaylıkla. Yeter ki amaçlar ortak olsun. Ve tabi ki paralar.

  20. Alonso için o kadar ödemeyi kabul eden, Button için de birşeylere katlanmalı bence. Alonsonun bu takımda istenmesinin en büyük sebebi başarıya daha hızlı ulaşmak. Ve bunu hızlandırmak için Buttona da ihtiyaç var diye düşünüyorum.

    Umarım Button tercih edilir ve Ferrari de Honda da iyi bir motor yapar-motoru geliştirir de, seneye sampiyonların kapışmasını izleriz.

    Tabi bide Rosberg şampiyon olursa

  21. Magnussen daha mantıkli bir seçenek fakat seneye ben de Button’ı görmek isterim doğrusu.

    1. Çoğu f1 Severin dileği.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir