Ferrari Başkanı, 2015 Projesinden Endişeli!

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre Ferrari’nin yeni başkanı Sergio Marchionne, Ferrari’nin 2015 Formula 1 aracı projesinin gidiş yönünden endişeli olabilir.

Geçtiğimiz haftalarda çıkan haberlerde, 666 kodlu 2015 F1 aracına ait ilk rüzgar tüneli verilerinin pek umut verici olmadığı; yeni aracın 2014 aracından da yavaş göründüğü söylenmişti.

La Gazetta dello Sport’a göre Luca di Montezemolo’dan görevi devralan Mattiacci, bu gelişme kapsamında oldukça kızdı.

Habere göre Marchionne “Bu verilen bu seneki aracın mı yoksa gelecek seneki aracın mı?” diye tepki verdi.

Ferrari’deki yeniden yapılanma sürecinin meyvelerinin uzun vadede gelmesi bekleniyor. Stefano Domenicali, Luca di Montezemolo ve Luca Marmorini’nin takımdan ayrılmasının ardından son olarak Fernando Alonso da takımdan ayrılacak.

Bazı iddialar ise bu ayrılıklara Nikolas Tombazis’in de eklenebileceği yönünde.

Takım sözcüsü “Tombazis Ferrari’nin tasarım şefi ve bundan daha fazla söyleyecek bir şey yok.” dedi.

Adı yine şüpheli olan isimlerden Pat Fry ise “Açıkçası kapatmamız gereken devasa bir fark var. Ancak oldukça iyi geliştiğimizi düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari Başkanı, 2015 Projesinden Endişeli!” için 19 yanıt

  1. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Böyle yorumlar bence daha iyi.Her sene bizi şişirip şişirip sonra gazımızı alıyorlardı.Belki siyaset yapıp beklentileri kısıyorlardır.Son 4-5sezon ne laflar ne vaadler duydyk.Hem madem plan uzun vadeli bizde her zamanki gibi bekleriz.Yeter ki bir şekilde başarı gelsin.Ama sıranın Tombazise gelmesine sevindim.Çok önceden kovulması lazımdı ama artık adı geçtiğine göre ilk başarısızlıkta kellesi gidecek kişi gibi duruyor.Gerçi yanlış hatırlamıyorsam bu araçta James Allison çok daha efektif olacak.Umarım el sürmez pek Tombazis.Klasik demeçleri verdiğini görürsek anlayın ki yandık.Bu yolu seçtik çünkü aerodinamik olarak daha fazla yarar sağlıyor vs vs…

  2. Ah sergio ahh

    Fiatin elinde 500den başka model bırakmadın

    Lancia yı tarihe gomdun

    Koskoca Alfa yı küçük otomobil üreticisine döndürdün

    Şimdide sıra Ferraride mi?

  3. Tombazis’i taa Dominic ile gönderecektiniz. Bu saatten sonra göndersen ne olacak.

  4. Ferrariden seneye de bırsey cıkmaz…izleyıp gorucez..

  5. ferrari için tek kelime = ziyaaa

  6. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    rambo seninle aynı takımı ve aynı pilotu destekliceğim hiç aklıma gelmezdi, alonso gitti artık kral vettel 🙂

    1. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
      Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

      Vettel gelicek dertler bitecek 😀

  7. Orhan Tifosi avatarı

    bence söylenenler doğru. montezemolo enzo ferrari nin yanında yetişmiş gerçek ferrari ekolünün son temsilcisiydi. ferrari de yönetimi devralanlar ferrari yi egzotik bir otomobil üretici olmaktan çıkaracaklar. amaçları bu. kar amacı güdüyorlar. ruhlarını yarışa şahlanan at a adamış değiller. montezemolo döneminde evet çok maara olduk. ama çok çok da zaferler efsanevi dönemler de yaşadık. kovarcasına uzaklaştırdı onu marcione! yarışmak için otomobil satan ferrari yi, otomobil satmak için yarışan ferrari ye dönüştürmek için. konuyla ne alaka; şundan alakalı, özverili değiller, yarış ruhunu ve tutkusunu takımdan şutladıkları kadar iyi bilmiyorlar. doğru kadroyu oluşturabilecekleri de şüpheli…

    1. Baya kötümser düşünüyorsun.Kimse görevinde kalıcı değildir.Eğer Marchionne başarılı olamazsa kendisinin başkanlıkta kalabileceğini düşünüyor musun? Bu kadar tifosi ve baskısı varken.

      1. Orhan Tifosi avatarı

        çoğunluk hisse ellerinde. ve bir kısım hisseyi de borsaya açacaklar. artık ferrari sıradan şirkrt haline dönüşecek bunların elinde. tifosi baskısı umurlarında mı bilmiyorum. ama görünen bu. eskiden fiat ın başında olan bu adama sormalı. fiat olarak hangi model otomobilleri yıllarca aynı isimde üretmişler. uno tipo punto derken laferrari üretmeye formula 1 otomobili üretmeye kalkışıyor. eskisi gibi ferrari ye özerk durumu geri verlimezse bizim işimiz zor. benim şahsi fikrim budur.

        1. Orhan Tifosi avatarı

          aslında yazmaya üşeniyorum anlatacaklarımı da… işin özeti şu ki fiat ve ferrari üretim ve yönetim anlamında fazla iç içe geçmeye başladı. bu olmamalı.

  8. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    Ferrarinin gelecek seneki performansı motor gelişiminin serbest bırakılmasıyla doğru orantılı diye düşünüyorum. Eger mercedes korkaklığı bırakıp diğer takımlarla mutabık olursa ozaman ferrari varını yoğunu ortaya koyacaktır. Vetten ve Raikonen de o aracın hakkını verir.

  9. tamamen sallamasyon , beklentiyi düşürüyorlar kesinlikle . Kötü olur kimse aksini iddaa etmiyorda , kendilerini bu kadar erken afişe etmezler. En hızlı olmasada fena bir araç çıkmayacak bence

  10. Efendiler geçiniz bu haberleri. Lotus başkanı bu sene başında aracımızın rüzgâr tüneli verileri oldukça güçlü gözüküyor dedi de ne oldu?

  11. Ben inanmıyorum.Eski yönetim her sezon öncesi çok iyi geliyoruz diyip günü kurtarıyolar sonrasında rezil oluyolardı,yeni yönetimse zaten kaybedecek bişey kalmadı diye baskılara aldırmadan beklentileri de iyice düşürüyolar ters tepmesi umuduyla 🙂

  12. Bu sene motorda dominasyon bekliyordum Ferrari’den, şimdi ise fiat markayı yavaş yavaş elden çıkarıyor. Ferrari bile sona yaklaşıyor. VAG? 😀

  13. Ferrari tembel ogrencilere benziyor,hep isler kotu gidince daha sonra bir dahaki doneme çalisirim modunda ama daha sonrada çalismayinca,yada dogru çalisma yontemlerini bilmeyince her sene sinifta kaliyor…

  14. vettel dusunun artık seneye lotusunda arkasında kalırsa goruler

  15. Fry dalga geçiyor galiba.Geliştik diyorsun da Mclaren bile sizi geçmeye başladı nerde bu aero gelişimi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir