Tartışmalı Difüzörler Neye Sebep Olur?

   Sezon öncesi testlerde herkesi hayrete düşüren bir gelişim gösteren Brawn GP, Williams ve Toyota takımları aynı zamanda büyük bir spekülasyonun da baş kahramanları.

   Özellikle Avustralya GP öncesinde yapılan sıralama turlarında diğer takımlara göre, gözle görülür ölçüde üstünlük kuran bu takımların mühendislerinin, yeni tasarım kurallarını “farklı yorumlamaları” araçlarına muazzam bir hız kazandırmışa benziyor.

   Tüm bunların haksız fayda sağladığını düşünen takımlar da var.Red Bull, Renault ve Ferrari farklı difüzör tasarımlarını protesto etmiş ve temyize gitme haklarını kaullanmışlardı.Nihai karar ise ancak Çin GP öncesinde alınacak.

   Peki çok tartışılan bu tasarımların legal ya da illegal bulunmasının sonuçları ne olur?

   Aslında yanıt gayet basit. Ancak doğabilecek sonuçlar o kadar basit olmayabilir.

   Eğer farklı yorumlandığı söylenen bu tasarımlar – FIA’ya göre şu anda yasal- kurallara uygun bulunursa, diğer takımlar benzerlerini bir sonraki yarış için araçlarına adapte edeceklerdir. Bu durumda diğer takımlar otomobillerini geliştirirken kuralları yorumlamadaki eksiklikleri yüzünden Brawn GP, Williams ve Toyota’nın en azından ilk 2 ya da 3 grand prix deki başarılarını kabullenmek ve kendilerini gelişime zorlamak durumunda olacaklar. Kaldı ki kural açıkları tüm Formula 1 tarihinde, yetenekli mühendisler tarafından ekstra performans için kullanılmıştır.

    Eğer farklı yorumlandığı söylenen bu tasarımların kurallara uygun olmadığı açıklanırsa;

    -FIA önceden uygun olduğunu söylediği bu tasarımlar için önemli bir karar değişikliğine gitmiş olacak. Bu tür olaylar sporun güvenilirliği açısından çok önemli.

    -Brawn GP, Williams ve Toyota takımlarının bu tasarımlarla elde ettikleri puanların geçerliliği tartışmaya açılabilir. Eğer puanların geri alınır ya da değiştirlirse ki sonucu haklı bile olsa yaratacağı sansasyon ile Formula 1 üzerinde yeni bir leke bırakabileceğini düşünüyorum.

    Araçlar arasındaki farkların kapatılmasının yolu, mühendisler arasındaki savaşlar ve pist üzerinde pilotlar arasındaki savaşlar ile olmalıdır.

    Söz konusu 3 takımın farklı yorumladıkları bu tasarımların onaylanması kanaatimce sporun niceliği açısından daha önemlidir. Hatta gerekirse ilgili kurallar yeniden belirlenmelidir.

Soner Küpücü


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir