Formula 1’de Yeni “Süper GP2” Dönemi Planlanıyor!

Bernie Ecclestone, küçük takımları kurtarmak ve Formula 1 gridindeki sayıyı kontrol altında tutmak için Süper GP2 adında yeni bir hamle planlıyor.

Brezilya GP hafta sonunda takımlarla yapılan görüşmede gelecekte Formula 1’in iki kademeli olabileceği önerisi gündeme geldi.

Bu öneriye göre her zamanki üreticiler gridde yer alacaklar ancak bunun dışında GP2 tarzı müşteri takımlarına verilen araçlar olacak.

Force India’dan Bob Fernley “Süper GP2 die bir alternatif var. GP2 aracına benzer ancak daha güçlü motorlu olabilir.”

“Şu anda 5 üretici takımı 5 de müşteri takımı olması yönünde bir eğilim var. Sporun sahipleri en iyi yolun bu olacağını düşünüyorlar.” dedi.

Monisha Kaltenborn “Yapılan önerilere bakınca, büyük takımların belli bir gündeminin olduğuna inandık.”

“Buna göre  bazıları burada 4-5 takımın kalmasını istiyorlar. Bize yapılan teklif ise 1 sene önceki motor ya da şasi ile farklı özelliklerde araç ile diğer takımların yarışması. Hatta farklı bir seri olması. Kesinlikle bir gündem olmalı.”

“Ve kimse buna tepki vermediği için bunun kimin gündemi olduğunu bilmiyoruz.”

“Her gün değişiklik oluyor. Ancak gerçek şu ki böyle devam edemez. Bu şekilde devam etme ve çalışma şansımız yok.”

“Bu fikirler gündeme geldikçe, bu 3 takım (Force India, Sauber ve Lotus) bazıları tarafından istenmediğini hissediyor. Belki de spor başka şekilde değiştirilecek.” dedi.


Yorumlar

“Formula 1’de Yeni “Süper GP2” Dönemi Planlanıyor!” için 13 yanıt

  1. Artık ne dense boş Formula 1’in bizi, seyircileri zaten taktığı yok.
    Öngörü felan da değil bu mevcut planlarını terk etmemeleri halinde 2018 de Formula 1’in biteceğini, ortada F1 ismi, tarihine uygun hiçbirşeyin kalmayacağını biliyordum ancak görülüyor ki o kadar bile sürmeyecek.
    Evolution diye ortaya çıktıkları herşey devasa racing organizasyonuna/larına gerçekte uymayacak güya mühendis formulleri 1 senelik bile hayat sürmeden herşeyin yıkılmasına sebep veriyor. Bunun adı gelişim, verim, emisyon ve değişim…….. nasıl doldurur ispatlayabilirsen artık.
    Türkiye de F1’i ve first class asfalt serileri bilme, takibe başlama zamanı ölçeğiyle çok sayılı genç insanlardan biriyim Mansell’ler Profesörler dönemini görmemle ve neredeyse ayakkabı bağını bağlayabilir hal itibariyle olan motorsporları fanatiği ömrü hayatım boyunca bu yıl yaşadığımı, yaşamadığımı, hissizliğimi, körelmemi hiç tadmamıştım bu yıl izlemediğim yarış sayısı izlediğimi çok geçti, katladı. Aciz nefsim dahilinde bu bende yerin altına doğru sürünen şey sadece ben itibariyle olamazdı ve herkeste de şahit oldum üzere hızlı yıkımın etkisi çabuk kendini gösterdi.
    Düşünüyorum bir türlü içinden çıkamıyorum benim bildiğim Bernie bu hale düşülmesine izin vermezdi ya ihtiyarlığın getirisi ile Max, Ron, Todt ve Luka gibi kafası basmıyor yada bu adama çizilip verilen 2 dar parantezin içinde elinden birşey gelmiyor saçma sapan şeyler çıkartmak zorunda kalıyor.
    Her zaman düşünürüm bu hale ne FIA ne Max getirdi sadece büyük takımlar diye saydığımız malum patronlar getirdi. “only” şahsi vurdumduymaz, bencil çıkar savaşlarının hepbirlikte yok edeceğini peşinde koştukları parayı en sonunda kısacağını öngöremediler. Ne gücü bize teslim edebildiler nede olmaları gereken yerde bir arada durma olgunluğunu gösterip FIA saçmalıklarına dur deme tavrında olabildiler.
    Yapay, sıradanlaşan dünyanın huyuna gittiler. Velhasıl artık dünya bu hal itibariyle herşeyiyle tadsız F1’den ibaret değil konu tüm büyük seriler ya yok oldu ya yok olmaya doğru gidiyor. WRC bitti sayılır ramak kaldı. GT1 aslı ile yok oldu, Indy’i zorladıkları şeyler F1’den farklı değil amerikan kültürü itkisiyle bir yere kadar yine dayanabilir, Lemans/Prototype sıradanlaşıyor sonuçları bilmek kolay eski tadı yok GT2 nin tüm insanları cezbetmesi zaten mümkün değil hiçbir zaman da olamadı. Geri kalan herşey GT2 ‘nin çok altında zaten. Besleyici seriler yok artık Open whell serilerin sayısını saymak kolay 4-6 saat yarışları ihtiyarlarla çocuklar arasında geçiyor. Belki ilgisiz paralı bir basit seri olmasıyla geçen haftalarda buraya gelen 458 Challenge da dikkatimi çekti pilotların çoğu götlü göbekli insanlar sadece 1 tane Schumacher, Jenson fitliğinde birini gördüm o da kupayı aldı zaten.
    F1 artık kazalarıyla da anılmıyor ölümleriyle de anılmıyor gücüyle de anılmıyor. Sıklıkla anılmayan şeyin şu hızla gündem değişen dünyada varlık gücünü devam ettirebilmesi çok güç. Ve özellikle büyük ağızların damaklarına uygun lokmadan başka birşey düşünmediğinde küçüklerin yaşayacağı şey daha fazla açlıktan başka birşey olmuyor. F1 bu kadar büyümemeliydi, spor yapmak her alan da bu kadar pahalılaşmamalıydı.
    Başlıkta bahsedilen şey F1’i 6 ayda kolay dirilmemek üzere öldürür, tamamen yok eder.
    Keşke gerçekçi olabilseydiler, sahtekarlık peşinde koşmasalardı da F1 birkaç yıl önce FIA altından kurtulabilseydi. Bugün getirdikleri üretim düzenlemeleri ile dönüştürdükleri hal 3. – 4. aracı asfalta sürme ile bile kapatılamayacak kadar kötü anlaşılan bu haberlerden bu anlaşılıyor. 4 markalı bir seri zaten uzun yıllar kendini domine edemez. Bin defa yaşadı bunu FIA……
    Velhasıl sadece yazık bu zamanlarda en zevkli şey imkanlar nispetince makinelere binmek ve simulasyon oynamak sadece o kadar….

  2. Ahanda F1 F1 olmaktan çıkıyor. Hayırlı olsun efendim. Muhtemelen seneye sporu takip etmeyi bırakacağım. Superbike, GT, WEC, WTCC yeterince iyi seriler. GP2 ve GP3 yarışlarını da kaçırmamak lazım. F1’de sonuçları takip edip kazaları ve geçişleri izlesem yeter.

  3. İndir kepenkleri abi indir. Yeter artık küçük takımlardan istediğiniz ne. F1 nereye gidiyor anlamadım.

  4. ARAFTASIN BERNIE…..

    Belli eder dünyanın her yerinde kendini….

    Ecnebinin kralıdır,şımartır zengin vükela veletlerini…

    Rakip tanımaz kendisine; yirmili yaşlarda bayanlara karşı ilgide kimseyi…

    Nafile dir anlamaz ki Kelek Kafası; yoktur kefenin cebi….

    İster ; F1 olsun dört takımlı el ense g.. parmak totoyla horner mattıachı nın çiftliği….

    Eyyyy be Gafil…Uyan da durdur F1 de ki şu kötüye gidişi….

    Sana en güzel duygularımla yazıyorum berniee….Keşke okuyabılsen….
    Aksam Aksam duygularımı tosarttın…

    1. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      ”Duygu tosartması” lafını okuyunca şey aklıma geldi. Metro Fm’de Aragaz programını mı dinliyosun hocam ? 😀

  5. bu işi nereye götürmek istiyorlar anlaşılır gibi değil boşa zaman kaybediyoruz gibi geliyor bana bir süre sonra..

    her şey para..

  6. Michael and Ralf avatarı
    Michael and Ralf

    sporun icine iyice ettiniz.halada etmeye devam

  7. bu nedir ya böyle bir şey olabilir mi? bu kadar standartlaşacaksak o zaman gp2ye mevcut motorları takıp yarışsınlar. yeter be.

    nedir sauber, lotus ve force india’dan istenen? niye dokunuyor araçların motor hariç kendi araçlarını üretmeleri? yazıklar olsun.

    grid dolmuyorsa bu sistemi yap. ama gridin geride kalan kısmı için yap. cidden iyice sinir olmaya başladım.

  8. Muammer UYAR avatarı

    Konu dışı: bi kaç sene öncesine kadar Galatasaray ında yarıştığı Superleauge Formula diye bir seri vardı ona ne oldu?

    1. 2011 yılında 2 round 4 yarış yaptıktan sonra maddi sıkıntılardan battı gitti.Tıpkı Formula 2 gibi

  9. Formula 1 gelirlerini eşit dağıtmak gibi bir çözüm yolu bulmaktansa , Üreticileri ayrı bir seride müşterileri ayrı bir seriye alında tam olsun . şaka gibi 😀 😀

  10. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    En iyisi seriyi kapatın gidelim 🙂

  11. Neden kısaca “Formula 1’in yerine Formula E’yi geçirmeyi planlıyoruz, yaptığımız saçmalıklar o yüzden.” deyip milleti rahatlatmıyorsunuz ? Biz de her yaptığınız için ayrı ayrı laf yetiştirmek zorunda kalmayız böylece.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir