Raikkonen, Ferrari Taraftarlarından Sabır İstiyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, İtalyan ekibin yarış kazandığı günlere dönebilmesi için Ferrari taraftarlarını sabırlı olmaya davet etti.

Fin pilot, Monako’da Ferrari’ye sezonun ilk podyum sonucunu kazandırmış ve Felipe Massa’nın İstanbul’da yarışı tekrar kazanabileceğine dair umutlar artmıştı.

Ancak Raikkonen beklentileri çok yüksek tutmamak gerektiğini, özellikle Brawn ve Red Bull’un hâlâ ön grubun başını çektiğini belirtti.

“Monako haftasonu sonuca bakıldığında bizim için ileri bir adım. Ama sabırlı olmalıyız, taraftarlarımızın bir an önce yarış kazanmamızı istediklerini biliyorum ama gerçekçi olmalıyız.”

“Artık daha yakınız, bundan şüphe yok ve Türkiye’de bazı güncellemeler var ama diğerlerinin de sıkı çalıştığını biliyoruz. Monako pistiyle karşılaştırıldığında İstanbul Park geleneksel bir pist.”

Raikkonen, İstanbul Park’taki aerodinamik gereklilik, özellikle de 8. virajda, F60 diğer araçlarla karşılaştırıldığında downforce eksiklikleri olduğunu söylüyor.

“Pisti gerçekten seviyoum ve oldukça zorlu bir pist. Her türlü viraj var ve fren yapılacak kör noktalar var. Güzel bir yarışta olması gereken her şey.”

“Bu yıl araçlarda daha az downforce olacak ama oluksuz lastikleri kullanıyoruz. Bu şartlar altında sekizinci viraj çok heyecenlı olacak. Brawn ve Red bull ile karşılaştırıldığında downforce olarak gelşim kaydetmemiz gerekiyor ama doğru yolda ilerliyoruz.”

“Şimdi sezonun neredeyse yarısı geçti, başlangıçta olduğumdan daha iyimserim. Özellikle de son iki yarışta elde ettiğimiz gelişimlerin ardından. Daha fazla gelişimin yolda olduğunu biliyoruz. Bu da bizim gelecek hakkında daha olumlu düşünmemizi sağlıyor.”

Jenson Button şampiyonada farkı açmış olsa da Raikkonen şampiyonluktan vazgeçmiş değil.

“Sezon başında altı yarışın beşini kazanan kişi şampiyonluk için harika bir pozisyondadır. Ama şampiyonlyk mücadelesi henüz bitmedi. Her şey çok hızlı değişmek zorunda olsa da her şey olabilir.”

 


Yorumlar

  1. seviyorum bu adamı yaww

    şampiyonluk yakışıyor bu adama,

  2. kimi iceman avatarı

    Raikkonen sozde aracı gelıstırıyomus coulthart ole dıyodu eyer ferrari bu kadar iyi gelısım gostermısse en buyuk basarıyı Kimi yapmıstır Raikkonen F1 den Sıkılmıs Dıyolar ama Hala Hırslı F1 den bıksaydı gecen sene emeklı olurdu hala motıve Kimi.

  3. Şapka mevzusu geçince fotoğrafı değiştirmişler:)

  4. katafalk kaya avatarı
    katafalk kaya

    benim de boyle bir sapkam vardi ozellikle egim vermistim 😀

  5. şapkada kimi modası artık:D

  6. Ertan Akkaş avatarı

    Bu sene en çok senin kazanmanı istiyorum. Ve içimden bir ses kazanacağınıda söylüyor.

  7. ama ınanıyorumkı bu hafta ferrari iyi olacak ınşallah kazanırsin kimi senın yarış kazanmanı ozledim be kocum

  8. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    8. virajda downforce eksikliği..

    şapkanı böle takma kimi yahuu 🙂

  9. Kadir YILMAZ avatarı

    Geçen seneden inatçısın. Asıl şu şampiyonaya, kazanamasanda milleti biraz terlet. Sana bu yakışır.
    Herzaman Raikkonen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir