McLaren’in Gerileme Dönemi Sona Erdi

yazar:

kategori:

Eric Boullier, McLaren’in gerileme döneminin artık sona erdiğini ve son yarışlarda bunu gösterdiklerini söyledi.

McLaren pilotu Jenson Button, son yarış Brezilya’ya 5. sıradan başlayıp Williams pilotu Valtteri Bottas’ın yaşadığı sorunlarla 4. olmayı başardı.

Button yarışı Felipe Massa’nın sadece 7.6 sn tamamladı. Boullier, takımdaki yeniden yapılanmanın etkisini göstermeye başladığını söyledi.

Boullier “Açıkçası 4. olduğumuz için, aracın performansından çok mutluyum. Hatta daha da mutluyum çünkü Red Bull ve Ferrari’den daha hızlıydık. Bu iyi bir şey.”

“Austin’te durumumuz Sochi ve buradaki kadar açık değildi ancak performans açısından farkı kapattık.”

“Yeterli değil ancak en azından momentumu tekrar bulduk.”

“Spiral artık aşağı yönde değil, tekrar yukarı yönde.” dedi.

McLaren takımı sezonun son yarışı Abu Dhabi’ye radikal güncellemelerle gelecek. Bu yeni konseptte yeni baş mühendisi Peter Prodromou’nun yeni aerodinamik konseptleri yer alacak.

Boullier “Bu yaz döneminden beri araca eklediğimiz her yeni şey, gelecek seneki araçta da kullanılacak. Bu yüzden tüm konseptin ilerlemesi için zorladık.”

“Bu seneki aracı geliştirdik ve bu iyi bir şey. Bu sene öğrendiğimiz her şey gelecek seneki araç için faydalı olacak.  Bu da çok iyi bir şey.” dedi.

Boullier son olarak takımlar şampiyonasında Ferrari ile olan 39 puanlık farkı kapatmaları için büyük bir şansa ihtiyaç duyduklarını söyledi.


Yorumlar

“McLaren’in Gerileme Dönemi Sona Erdi” için 5 yanıt

  1. Arkadaş bilinçaltımı dersiniz ne dersiniz bilmem ama alonso mclaren anlaşma ihtimalinden beri mclaren haberleri biraz daha fazla ilgimi çeker oldu 🙂

  2. Dediği gibi bir momentum yakalandı. Zaten McLaren sezon içi gelşiminde en iyilerden. Ondan dolayı şuan da tek bekledikleri Honda motoru. Eğer onu Abu dhabi de test edebilirlerse cidden çok iyi olur. En azından bir fikir sahibi olmuş olurlar.

  3. Taner seneye mercedes hariç diğerleri nasıl bir değişim geçirecekler merak konusu..

    ferrari
    lotus
    vede mc laren

    rbr ve williamsın üstüne koyacakları çok şey var bunların paralelinde bizi seneye umarım heyecanlı bir yıl bekliyor olur

    yok busene gibi olursa çok sıkıcı..

  4. Mclaren taraftarı adına güzel gelişmeler. Honda motoru iyi iş çıkarırsa seneye Redbull’la yarışan bir Mclaren görebiliriz. Unutmayalım, Redbull’da gelişecektir.

    1. Red Bull bu sene motordan kaybediyor. Yoksa aero çok çok iyi adamlarda. Seneye Renault motoru düzeltebilirse en kötü ihtimalle Mercedes’le kapışırlar bence.

      Mclaren Honda hala muamma. İnanamıyorum hızlı olabileceklerine.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir