2014 Brezilya GP: Pirelli’nin Pit Stop Analizi


Yorumlar

“2014 Brezilya GP: Pirelli’nin Pit Stop Analizi” için 3 yanıt

  1. Alonso ve Kimi arasındaki lastik farkı net şekilde belli oluyor Kimi Alonso ya direnemezdi ama 3 pitstop yapsaydı yine Alonso nun gerisine düşecekti. Kimi için taktik iyi çalıştı ama pitte kaybedilen 5 sn kadar bir süre var Kimi nin yarış başındaki yumuşak lastikle performansı da gerçekten kötüydü. Asıl belirleyici olan buydu sert lastikle temposu ise gayet iyiydi. Aynı tempoyu yumuşak lastikle yapabilseydi yarışı çok farklı bir yerde bitirebilirdi. Bana göre kendi etti kendi buldu. Abu Dhabi Kimi nin iyi olduğu bir pist araçla ilgili sorunu da giderilmişe benziyor Kimi nin gerçek performansını sonunda görebileceğiz ama sezon bitti.

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Günaydın..

    Vet ile Alo’yu, Alo ile Rai yi yer değiştirsek en kötü 5-6 olurlardı. Nasıl saçmalamış ferrari bir kez daha gördük bu tablo ile. Ortalama tur zamanları da olsaydı keşke.

    Vet pite girdiği ana kadar Alo daha hızlıydı, hatta Vet e takibi bırak dediler. Sonra da her zamanki gibi akıllı bir strateji ile erken pit yapıp, yeni lastikler ile farkı kapatıp, Ferrari’yi arkalarına aldılar. Ferrari’nin kafasının basmadığı şey lastikleri bitirene kadar zorlamak gerekmediği. Pirelli’ye geçildiğinden beri lastiklerin ne zaman performans kaybedeceği belli değil. Baktın bir sonraki turun bir evvelkiden kötüleşiyor 2-3 tur içinde değiştireceksin lastiği, inat edip 10 tur daha atmanın alemi yok. Atarsan böyle sıra kaybedersin. Ve sürekli bu hatayı yapıyorlar. Pite rakiplerine göre giriyorlar. Erken pit yapanın daha önde olacağına basmadı kafaları yıllardır.

    1. Bendr şaşırıyorum pit yönetimi berbat yani strateji yok adamlarda. Rbr 10/1 kadar strateji yapsalar o bile idare eder

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir