Kubica F1 Aracıyla Testi Reddetmiş

yazar:

kategori:

Robert Kubica, geçen sene Formula 1 aracıyla test yapma teklifini geri çevirdiğini açıkladı.

2011 senesinde ralli aracıyla geçirdiği kazadan beri Formula 1’den uzakta olan Kubica, geçen sene Mercedes simülatöründe test yapmıştı.

Kubica, aynı dönemde F1 aracıyla da test yapma teklifinin geldiğini ancak vücudundaki kısıtlamalar nedeniyle test teklifini reddettiğini söyledi.

Kubica Geçen sene Mercedes ile simülatör çalışması yaptım ancak kısıtlamalarım vardı. Monte Carlo ve Singapur gibi pistlerde F1 aracı sürebilecek durumda değilim. Oralarda çok dar virajlar var. Bileğimi oynatma şansım yok. Binek araçlarda ve ralli araçlarında omzumla idare edebiliyorum ancak F1’de kokpitler çok far.”

“Geçen sene F1 aracıyla test yapmam için plan vardı ve bunu yapabileceğimden emindim ancak ya sonrası ne olacaktı? Sonrası imkansızdı çünkü kısıtlamalarım var. Bu yüzden o testi yapmak istemedim çünkü kendimi korumak istedim. Eğlenmem için çok riskliydi. Bıçağı alıp göğsüme vurmak gibi bir şey olurdu.” dedi.

Kubica ayrıca kazasından beri Formula 1’i takip etmenin kendisi için çok zor olduğunu söyledi.

Kubica “F1’i düşünüyor muyum? Evet ve hayır. Hayatı gelecek ile yaşamalısınız, anılarınızla değil. F1 yarışlarına gidip arkadaşlarımla, tanıdığım insanlarla iletişim kurabilirdim. Ancak bundan kaçınmayı tercih ettim. Bu arkadaşça olmadığım için değil, bana eskiyi hatırlattığı için öyle yaptım. Ben dürüstüm. F1 yarışı izlemek kolay değil.”

“Kazadan sonraki ilk 2 senede iyileşmeme odaklandım. Ardından izlemek kolay olurdu. Ancak şimdi biraz daha zor. Lewis ve Nico şampiyonluk mücadelesi verdiği için zor değil, çok küçük yaştan itibaren, 98’den beri onlarla birlikte yarışıyordum. Onlarla birlikte yarışmayı özlüyorum.”

“Bir daha rekabetçi bir şekilde F1 aracı sürmesem de iyi olurum. Bunu yapabilsem daha iyi olurdum ancak zamanın bana karşı ilerlediğini biliyorum. Bir şeye sahip olamıyorsanız, o zaman başka bir şey yaparsınız. Biftek yiyemiyorsanız ya yumurta yersiniz ya da yemezsiniz. Bu yüzden sonunda yumurta yiyerek keyif alırsınız.” dedi.


Yorumlar

“Kubica F1 Aracıyla Testi Reddetmiş” için 5 yanıt

  1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    montoyadan sonra f1 i izlemeye bir süre devam etmiştim. o sıralarda sadece kubica beni heyecanlandıran pilottu. malesef çok iyi bir pilot olduğundan emin olduğum fakat o kazadan sonra kayıp giden bir yıldız pilot oldu kubica.

  2. F-one-Driver avatarı

    Öyle içten cümleler var ki… İnsanın içine dokunuyor ama kubica nın kalbinden döküldüğünden en ufak bir şüpheniz olmuyor…
    Çok iyi bir pilottu ve ilk defa ralli de omuzumla idare edebiliyorum cümlesinden ama F1 de mümkün değil cümlesinden bileğinin değil baya kolunun çok kısıtlı olduğu anlaşılıyor, bence o testi de içinde bazı umutları yeşertebileceği için fakat tünelin sonunu göremediği için reddetti, belki de içi kan ağlayarak reddetti, ama gerçekçi ve çok açık sözlü bir pilot, umarım motorsporlarında hep bir koltuk bulur…

  3. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Yıldızı olacaktın bu pistlerin, çok güzel rekabet izleyecektik. Şimdi parası olanın F1 arabası sürdüğü bir dönemdeyiz. Çok yazık oldu…

  4. Şahsen duygulandım okurken sonlara doğru. Benim için Kubica Şampiyon olmamış büyük bir şampiyondur. R30 da harika bir performans ortaya koymuştu kim bilir E20-21 gibi makinalarla yarışa bilseydi neler yapardı.

  5. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Ferrari kime el atsa kaza yapıyor nasıl iş?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir