Villeneuve, Yeni Jenerasyon F1 Hakkında Konuştu

yazar:

kategori:

Jacques Villeneuve, Formula 1’in yeni jenerasyonundaki favorilerini sıraladı.

Gride tekrar dönme şansı olsa değerlendireceğini söyleyen 1997 şampiyonu, “Formula’deki problem artık savaşçıların olmaması. Alonso bir savaşçı ama başka kim var? Bugünlerde hiç kimse patronlarından izin çıkmadıkça bir şey söylemiyor. Artık mücadeleler yok.” dedi.

“Geçen yıl, Massa Hamilton’la şampiyonluk mücadelesi verirken bunu fark ettim. Bu adamlar birbirlerinden nefret edecek kadar kazanmak istemiyorlar. Benimle Michael Schumacher ya da Eddie Irvine arasındaki böyle değildi.”

Villeneuve, tıpkı Fernando Alonso gibi Sebastian Vettel’i de seviyor ve “Onu kişisel olarak tanımıyorum ama gördüğüm kadarıyla seviyorum çünkü o farklı. Röportajlarda farklı yanıtlar veriyor, hızlı ve çok güçlü grünüyor.”

“Bana göre yaptığınız her işte olduğunuz gibi olmalısınız ama tüm pilotların şu anda böyle yaptıklarını sanmıyorum.”

“1992’de F3 serisinde Japonya’da yarıştığımı hatırlıyorum. Indy serisine geçmek için bir teklif almıştım. Bana sponsor nedeniyle kaskımın rengini değiştirmem gerekeceğini söylediler. Ben de ‘Unutun bunu. Burada kalıyorum’ dedim. Çevremdeki insanlar bunu kabul edemediler ama umrumda değil. İki yıl sonra Indycar yarışlarına kendi kaskımla gittim!”

Villeneuve, BAR takımındaki uyumsuz birlikteliklerine rağmen Jenson Button’ın bu seneki performansından da etkilendiğini söyledi.

“Hiç hata yapmıyor. Lewis Hamilton şampiyon olduğunda hatalar yapmıştı. Jenson’ın zihnen baskıyla başa çıkma konusunda Lewis’ten daha iyi olduğunu düşünüyorum.”

“Onun için mutluyum ama takımı da geçmişimin olumsuz yanı olarak görüyorum. Kendi paramın büyük kısmının hâlâ orada olduğunu hissediyorum. 1999’da eski menajerim Craig Pollock, BAR takımını benim de desteğim ile kurdu. BAR’ın ardından Honda ve şimdi de Brawn oldular.”


Yorumlar

  1. ilyas balyen avatarı

    işte herşey burda gizli..birbirlerinden nefret edecek kadar kazanmak istemiyorlar.

  2. F1in savaşa, mücadeleye ihtiyacı var. 1997 Jerez olayı mesela kara leke olsa da yine de savaşın mücadelenin ne kadar hırs ile olduğunun göstergesiydi.

  3. button da hata yapıcaktır, schumi de hata yapardı, hiç hata yapmıyor diye bişiy yok, lewis de ilk sezonunun ilk 10 yarışını hatasız götürmüştü, hatta biz burda onun için biyonik adam veya insan diil diyoduk ama şimdi buttonın ne kadar hata yapacağını bekleyip görmek lazım

  4. bu adamın alonso sevgisi :)))

  5. pek hazzetmezdim bu adamdan, sanssizdi da son sezonlarda, hem de cok.. istenmeyen adam olmustu ama iyi bir pilot ve guzel aciklamalar yapmis. batmadan once son cikan f1racing sayisinda da roportaji vardi, hak verdim ve hatta acidim bu adama. guzel konusmus.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir