Lopez: “Caterham’ın Yardım Kampanyası Başlatması Üzücü”

yazar:

kategori:

Lotus’un sahibi Gerard Lopez, Caterham’ın gride dönebilmek için yardım kampanyası başlatmasının Formula 1 için üzücü bir durum olduğunu söyledi.

Caterham’da kontrolü devralan yetkililer, 2.3 milyon poundluk bir yardım kampanyası başlattı. Bu kampanya ilk başta çok hızlı bir şekilde ilerlese de ilerleyen günlerde yavaşladı ve Caterham için gerekli para toplanamayacak gibi görünüyor.

Lopez “Bu, o sistemin ne için kullanıldığını düşünürsek üzücü bir şey.”

“Formula 1 1.5 milyar dolarlık bir sektör ve bu paranın 900 milyon doları takımlara dağıtılıyor. Buna rağmen yardım kampanyası yapmamızın takımı döndürmek için iyi bir fikir olduğu söyleniyor. Bu ciddi olabilir mi?”

“Ve etik açısından bu düşündüğümden de felaket bir durum.”

“Bir takım patronu gelip bu kampanya ile ilgili bana güldü. Bu çok üzücü bir şey. İnsanların bu tip şeylere gülüyor olması sporun ne durumda olduğunu gösteriyor.” dedi.


Yorumlar

“Lopez: “Caterham’ın Yardım Kampanyası Başlatması Üzücü”” için 2 yanıt

  1. Özellikle de bir takım patronunun bu duruma gülmesi, yapılan bütçe toplantılarında küçük takımları aslında kimsenin düşünmediğinin de bir kanıtı.
    Aslına bakarsanız “yarışmak” fiili de büyüklerin umurunda değil gibi. Daha doğrusu Onlar’ın “yarışı” pist üzerinde değil!
    Caterham gibi bir takım ise bence “yarışmak” için her şeyini ortaya koyuyor. Bunun gerçekleşmesi için de küçücük yardımlara dahi ihtiyacı olduğunu saklamıyor.
    Böylesi durumlara gülen insanlar ise durumun sürekliliğine neden oluyorlar.
    Aslında günümüz dünya düzeninin bir modeli bu.

    1. Yağmur Deniz Solmaz avatarı
      Yağmur Deniz Solmaz

      Doğru söze ne denir. İyi söyledin SoNeR arkadaş. aklına yüreğine sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir