Massa: "Brawn Şampiyon Olacak"

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Felipe Massa, Brawn GP’nin üstün olduğu 2009 sezonunda şampiyon olacağını söyledi.

İstanbul’da konuşan Massa “Ben çabuk pes eden birisi değilim bu yüzden son yarışın son virajına kadar mücadele edeceğim. Ancak deneyimlerime göre Brawn şampiyon olacak.”

“Onların şampiyon olamayacağını düşünmek imkansız gibi. Benim için gerçekten çoktan bitti.”

“Belki Red Bull’lar için bitmemiş olabilir ancak biz şampiyonada çok gerideyiz.  Ancak bu her yarış kazanmak için mücadele etmeyeceğimiz anlamına gelmesin. Bu sene mümkün olduğu kadar çok yarış kazanmaya çalışacağım. Ve sonuna kadar mücadele etmeye çalışacağız. Matematiksel olarak hâlâ şampiyonluk mümkün ancak oldukça zor.”

“Brawnların hiç puan kazanamayacaklarını düşünmek zor. Oldukça rekabetçi bir araçları var ve onunla puan kazanmak kolay. Bu yüzden biz ne kadar çok puan kazanırsak kazanalım onlar hep yukarıda olacaklar.”

“Ancak yine de son yarışa kadar mücadele edip mümkün olduğu kadar çok yarış kazanmaya çalışacağız.” dedi.

Massa ayrıca Ferrari’nin artık kazanmayı düşünebilecek hale geldiğini söyledi.

Massa “Son yarışta büyük gelişim gösterdik. Barcelona’dan başlayarak son yarışlarda harika performans gösterdik. Daha da gelişmek ve galibiyet mücadelesi vermek istiyoruz.”

“Eğer burada başarırsak bu harika olur. Ancak bunu yapamazsak umarım aracı geliştirmeye devam ederiz.”

“Henüz Brawnların ardından 2. hızlı takım olduğumuzu söyleyemeyiz. Şu ana kadar Red Bull’un önünde tek yarış bitirdik bu yüzden onların ve aynı zamanda Brawnların önünde bir yarış daha bitirmek istiyoruz. Bu yarış çok rekabetçi olacak.”

“Bir zor yarış daha olacak. Brawnlar güçlü. Red Bull da bu tür pistlerde iyi. Ancak araçta yeni bazı parçalar olacak ve bu bize performans katkısı sağlayabilir bu yüzden  galibiyet mücadelesi ya da bir diğer iyi sonuç için sabırsızlanıyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Yavuz Balcı avatarı

    brawn 6 yarışta çok fazla fark açtı ve bu fark onları şampiyon yapmaya yetecektir.brawn ın en az 5-6 yarış puan alamaması gerek ve bu yarışlarda da redbull veya ferrarinin puanları toplaması gerek ki brawn ın 6 yarıştada her iki aracıyla yarışı bitirdiğini düşünürsek artık brawn ve button şampiyon diyebiliriz.

    benim tek dileğim artık öne daha fazla aracın yaklaşması ve rekabetin artması.sene başından beri zevk alamadığım bu sezondan inş. zevk almaya başlarız İstanbulla birlikte.

  2. cem uzan gibi söylemiş 😀

  3. brawnlar massanın dediği gibi şampiyon olmaya en yakın takım…ancak 2009 için herşey bitmiş sayılmaz araçların bu sezon içindeki gelişimi ve elde edilen veriler araçların farklı setup ayarları denemesi bu araçların gelecek sezon daha iyi bir konuma sahip olması açısından önemlidir…ferrari pilotlarının böyle düşünmesi şimdiden pes eden(mclaren) gibi takımlara biraz örnek olur sanırım.

  4. kardeşim icimden bır ses rai 1 sen 2 batin 3 olacak diyor

  5. güzel demeçler vermeye başladı massaa tebrikler….. fair play ruhu her yerde olmalı..

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Sen bunu solediysen sezon bitti gibi ancak soledigi cok dogru matematiksel olarak brawn gp ilk 3 e girmeyip puan alsa biel sezon bitene kadar sampıyonlugunu korur bir hesaplayın ferrari her yarısda 18 puan alsa onlar 4 5 olsa yine ustunler o yuzden biz bakıcaz onumuzdeki yarıslarda ne kadar yarıs kazanabılırız bızım ısımız bu ama kimi hic bir zaman bırakmaz sampıyonluk mucadelesi podyum cıkarsa bu yarısda daha da guclu olacakdır buna emınım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir