Ecclestone: Genç Taraftarlar Umrumda Değil

F1’in patronu Bernie Ecclestone, genç taraftarları Formula 1’e çekmeyle ilgilenmediğini söyledi.

Formula 1’in sosyal medya konusunda geride kalması birçok kesim tarafından eleştirilmişti.

Ancak Ecclestone, genç taraftarları F1’e çekmeyle ilgilenmediğini söyledi.

“Bu saçmalık. Ben twitter veya Facebook ile ilgilenmiyorum”

“Bu işleri öğrenmeya çalıştım fakat bunun için biraz eski modayım. İçinde hiçbir değer yoktu Gençler bunu neden bu kadar çok istiyor anlamıyorum”

“Markanızı milyonlar kişiye sunmak istiyorsanız bunu yapabilirim”

“Şimdi bana birileri markasını gösterecek diye 15 yaşındaki birini Formula 1’e çekmemi mi istiyorsun ? Böyle birşey ile asla olmayacak”

“Genç çocuklar televizyonda Rolex markasını görecek, ama gidip bir tane satın mı olacak ? Bunu göze alamazlar. Veya diğer sponsorumuz UBS. Bu çocukların umrunda değildi. Bankalara yatıracak paraları mı var?”

“Benim düşüncem bu. Bu yüzden ‘genç nesil’ olarak adlandırılan kısmı spora çekmeyle ilgilenmiyorum. Bunu neden yapmak istiyorlar ? bu çocukların çoğunun zaten parası yok”

“Yerine bol parası olan 70 yaşındaki adama ulaşmayı tercih ederim. Yani bu ürünlerden herhangi birini satın alacak kitleyi hedef alıyoruz. Eğer çocuklara ulaşacaklarsa Disney’in tanıtım yapması gerekiyor”


Yorumlar

“Ecclestone: Genç Taraftarlar Umrumda Değil” için 29 yanıt

  1. ScuderiaKimi avatarı

    Dinin imanın para olmuş , formula1’i takip eden kaç tane yaşlı adam var? hain.

  2. _esrosberges_ avatarı
    _esrosberges_

    Gözün kör olsun vahşi kapitalizm 🙂 paran yoksa izleme kardeşim %80 ni genç olan izleyici kitlesi izlemese şahin s lerle doğan slx leri amblem takıp yarıştırırsın anca yayın gelirleri tek kavganız her ülke bedelini ödeyip yayınlıyor reklamını koyuyor o reklamlar herkese hitap ediyor senin yarıştırdığın arabaların üstündekine bakıp alanlar kimmiş ?

  3. ömer akın avatarı

    berninin söz ettiği hedef kitlenin içinde 14-15 16 yaşlarında çocukları olanlar yokmu yaw.?yani çocuk istemezmiki shumi imzalı tişörtü olsun.ama istemez berni nasıl olsa genç kitleye tanıtım yapmıyor.

  4. Sporun tek amacının para olmasını sağlarsanız işte böyle saçma sapan yarışlar izleriz. Kimi’nin ve geçmişin hatrına izliyorum, o bıraksın sporunu alır başına çalarsın Bernie.

  5. Al buda benden olsun bernıeee;

  6. adama sormazlarmi toru nun yasindaki kadin ile neden evlen din diye?? sen faceile tiwett ile ilgilenmiyorsun du ayri ama hanimin mutlaka ilgileniyordur. neden 16 yasinda ki pilotu lisanas veriyonuz ozaman ??

    1. Hahaha Ali çok güzel bir noktaya parmak bastın tebrik ediyorum seni 😀

  7. Ben F1’i izlemeye başladığımda 9 yaşımdaydım. Param yoktu, banka hesabım da, Rolex saatim de. Casio’nun şu dijital saatini alacak kadar bile param yoktu. Facebook ve Twitter da yoktu.

    Adam iyice delirdi aga.

  8. Bu adam Türk değil ama kafa aynı. Demezlermi adama bu gunku nesil geçince kim izlicek senin kıytırık süpürge sesli sacma arabalarını. Her daim gençler her konuda desteklenmeli Vetel ilk dünya sampiyonu oldugunda gençti Hamilton da onların yasındakı Türk gençleri İstiklalade hatun avındaydı. Ben bu adamın artık bu işi bırıakıp gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer F1 İstanbula yeniden gelirse çocuğumun elinden tutup piste seve seve giderim. Örümcek ağı tutmuş beyinlerle bu organizasyon nasıl hala ayakta merak ediyorum ..

    1. MERCEDES V6 avatarı

      Mercedesın GUR sesıne kurban ol sen

      1. Hmm ok. Arkadaşım normalde çok yorum yapan birisi değilim ama mecbur bıraktın yaa. Şu sporu bu sene izlemeye başladığını belli etme sporun doğansında olan formula 1i formula1 yapan şeyleri bilmediğini bu kadar belli etme yaa. Formula 1in temelinde ruhunda olan şeyleri öğren araştır ondan sonra gel bilmem şu markanın şu saçma sesine milleti kurban et.

  9. Murat Aksoy avatarı

    Gerçekçi olmak gerekirse adam haklı. Bilet alacak hatta tv ‘den izleyecek parası olmayan adama niye ulaşsın ki? Efektif değil. Ölü yatırım. Milyar doları zevk olsun diye dağıtmıyor CVC! Karşılığında milyarlarca dolar kazanmak için. Kaldı ki bu adamlar bütçe sorunu yaşayan takımlara yani kendi organizasyonunun bir parçasına bile yüz çevirmiş durumda.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Sizin dediğiniz şey kısa vade de işe yarar. F1 kısa vade sporu değildir geleceği düşünmek lazım ki düşünemedikleri için spor bu hallere geldi. Kendimden örnek vereyim 6 yaşımda izlemeye başladım o zamanlar spora tek desteğim reytingdi ki bunun bile büyük önemi var bakın seneye reytinglerin az olmasından ötürü hangi kanal yayınlayacak ülkemizde o bile belli değil. 10 yıl geçti Puma dan Ferrari malzemeleri almaya başladım izlemeye gittim hala da alırım. 22 yaşındayım belki 40 yaşıma geldiğimde ABD ye F1 yarışı izlemeye gidicem. Bunların hepsi bu sporun o 6 yaşındaki çocuğu kazanması sayesindedir. Şimdi Bay E nin söylediklerine birde bak. Kısa vadede sonuç isteyen yatırımcıları(Rolex) da bir şekilde memnun edeceksin burası F1 motor sporlarının zirvesi daha iyi bir yer varsa oraya yatırım yapsınlar.

      1. Murat Aksoy avatarı

        Gerçekten doğru söylüyorsun. Ben de 6 yaşımda (Sefa Sirmen’in uydu vericileri sayesinde) izlemeye başladım. Hatta dün hem oğluma hem de kendime ebay’dan McLaren tshirt’ü aldım. Fakat ne yazık ki Barnie bizi sevmese de organizasyon bize uzak olsa da veya bizlerin takip edecek imkanı olmasa da Barnie şunu çok iyi biliyor ki bu sporun tutkunları herşeye katlanır. Kabul eder. Üstelik adam çok zeki, Avrupa daha ekonomik krize girmeden geleceği görüp sporu Ortadoğu,Asya, Rusya ve şimdi de Amerika’ya yayıyor. Hindistan, Türkiye ve Kore en açık örnekleri (Valencia da sayılabilir) pist yaptır pazara gir parayı al ve kaç. Şimdi sırada Azerbaycan ve Meksika hatta Amerika’da New York var. Gerçekten Barine’nin kısa ve orta vadede ne bize ne de bir başkasına ihtiyacı yok. Uzun vade mi? Umrunda olduğunu sanmıyorum çünkü çok yaşlı olduğunu o da biliyor.

  10. sitedeki arkadaşlarımın affına sığınarak şu herife bildiğim bütün küfürleri etmek istiyorum.

  11. 5 senesi kalmış biri için gençleri düşünmek acı veriyor olmalı. Yazık.

  12. Midem bulandı okurken. Bir insandan bu kadar tiskineli uzun zaman olmuştu.
    Sabah uyanama Bernie.
    Olduğun yere düş geber Bernie.
    Sol kolunu tuta tuta geber ve yalnız ol bunu yaparken, çünkü milyonların olduğundan seni yaşatmaya çalışırlar. Daha çok baş ağrısı olursun.
    Saniyeler içinde git bu dünyadan Bernie. Şu sporu seven biri olarak hakkında tek düşündüğüm bu.

  13. yani bi nevi dogru konusmus. orta yaş ve yaşlı kısım asıl paranın kaynagı

  14. Öbür dünyaya da para götürceksin bekle ecclestone gideceğin yer çukur bi gözün toprağa bakıyor gidince elem dolu azab bekliyor bu paraların hesabını sorucaklar senden.

    1. insan sevdiği işe öyle bir alışırki.bırakırsa hayatı söner.aynı sir frank williams gibi.ben bu adamın paradan ziyade severek yaptığına inanıyorum.öyle olmasaydı bırakıp giderdi çoktan.dünyada pazarlamayı ondan daha iyi yapabilecek başka bir insan yok.zaten sırf yeni nesil için gelmedimi bu motorlar vs.

  15. cgdsny_Ferr avatarı

    birisi bu bunağı sustursun yoksa pis sövecem!!!

  16. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Yetmiş yaşındaki adamı motor sporunun başına geçirmenin doğal sonucudur. Buna bakıp da F1’in kan kaybetmesini yadırgayan var mı? F1’i kim seyredecek bu amcaya göre, 70 yaşındaki Rolex takacak adam mı? Suç Bernie’de değil ondan medet umanda. Son kullanma tarihi biteli on yıllar olmuş bu talihsiz dedenin

  17. aslında haksız da sayılmaz. bu gidişle Formula 1 o ölene kadar bitecek gibi göründüğü için mevcut gençlerin Formula 1’e ilgi duymasına gerek yok.

    Bir yazıklar olsun da Ecclestone’a…

  18. Yazık çok yazık… Gençler olmasa F1 de olmaz

  19. Arkadaş bu adam bunadı vallahi. 20 yıl sonrasının yetişkinleri uzaydan mı gelecek bu çocukların büyüyeceğini paraları olacağını idrak edemez mi bi adam.

  20. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    bu çocukların çoğunun zaten parası yok

    Hala gülüyorum ya 😀

  21. Bu moruğa paranın ucunu göstermezsen umrunda olmazsın hacı.

  22. sanki şaka konusu gibi geldi bana yada okuduklarım hayal gibi geldi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir