Button Gelecek Söylentilerinden Etkilenmiyor

yazar:

kategori:

Dünya Şampiyonası lideri Jenson Button, şu anda amacının 2009 şampiyonluğu olduğunu ve 2010’da nerede yarışacağı söylentilerine cevap vermeyeceğini söyledi.

Button “Bu sezon sonlarına kadar konuşacağım bir şey değil. Sezonun çok çok sonlarında bu konuşulacak. Çünkü şu anda harika bir zaman geçiriyorum ancak hedeften şaşarsam bunun hemen bitebileceğini biliyorum. Bu yüzden geleceği düşünmeyeceğim.” dedi.

Button şu ana kadar takım patronları ile anlaşmasını konuşmadığını ve bu konuyu gündeme getirmek için acele etmeyeceğini söyledi. Honda’nın spordan çekildiğini açıklamasının ardından Button boşta kalmış ve düşük bütçeli Brawn GP’nin anlaşmasını kabul etmişti.

Button “Kimse ile bunu konuşmadım. Haberleri okudum ve hepsi bu. Haberleri okuduktan sonra bile takımla bunu konuşmadım çünkü şu anda bu konu ile ilgilenmiyorum. Yarışmak için buradayım ve para hakkında konuşmak istemiyorum.”

“Başka hiçbir şey hakkında konuşmak istemiyorum. Bu hafta sonuna odaklanmalıyım ve bundan itibaren her yarış böyle olmak zorunda. Parayı düşünmüyorum. Bu takımlaydım ve aynı takımla devam ettim çünkü aracın rekabetçi olacağını düşünüyordum ve hepsi bu.” dedi.

Button sezonun ilk 6 yarışından 5’ini kazanmış ve bu hafta sonu Türkiye’de yapılacak yarış için de favori gösterilse de, Türkiye’de daha zorlanacaklarını düşünüyor.

Button “Red Bullların burada iyi çalışması gerekiyor. Eğer Barcelona’daki araçlarını buraya da  getirdilerse oldukça rekabetçi olacaklardır. Difüzörlerinin fark oluşturup oluşturmayacağını burada göreceğiz. Ancak rekabetçi olmaları bekleniyor ve ben olacaklarını düşünüyorum.”

“Eğer Monaco’daki zamanlara bakarsanız oldukça rekabetçiydiler. Bizim kadar hızlı olduklarını söyleyebilirsiniz. Sadece yarış hafta sonlarında herşey birlikte olmadı. KERSli araçları bu durum için suçlayamazsınız, strateji önemli. Bizimle mücadele edecek kadar güçlüler.”

“Ferrariler de hızlı olacaklar.Her yarışta hızlandılar ve özellikle Monaco’da çok iyi performans gösterdiler. Oranın farklı yapıda bir pist olduğunu söyleyebilirsiniz ancak burada da yavaş yerler var ve onların tepede çıkış için KERSleri var ve onun Ferrari’ye yardımcı olması lazım. Bu bakımdan bu 2 takım güçlü olacak.”

“Mclaren pistin bir çok bölümünde hızlı olacak ancak 8. virajda çok zaman kaybedeceklerdir. Toyota da eski pakete döndüğü için rekabetçi olabilir ve onlar bu tip pistlerde iyiler.” dedi.

Button, özellikle takım arkadaşı Barrichello sadece 16 puan geride olduğu için şampiyonanın açık olduğunu söyledi.

Button “6 yarış geride kaldı ve sadece 16 puan fark var. Bu çok eğil. Eğer şu şekilde bir şey değişmez ve son 2 yarışta olursam şampiyon olmuş olurum ve o ana kadar çok şey olacak.”

“Parkta yürüyüş kadar rahat olmayacak. Diğer takımların rekabetçiliğini görebilirsiniz. Eğer yarışların ardından verilere bakarsanız tur zamanlarının aynı olduğunu görürsünüz. Biz sadece yarış hafta sonlarında daha iyi iş çıkardık. Ancak onlarda bunu başaracaklardır ve umarım çok sık olmaz.” dedi.


Yorumlar

  1. button bar honda yıllarından sonra ilk kez bu kadar iyi halde ve bu sefer şampiyonluğa koşuyor. söylentilere kulak asmayarak kendini işine adayan bir pilot görünümünde. ama burası türkiye yani ferrarinin yeri..neler olacak göreceğiz.

  2. elif çivici avatarı

    hedeften şaşarsam bunun hemen bitebileceğini biliyorum. Bu yüzden geleceği düşünmeyeceğim. ..''
    bu cümle harika..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir