Hamilton: 2008’de Olduğu Gibi Başarıya Açım

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, kariyerindeki ilk şampiyonluğuna ulaştığı 2008 yılından bu yana başarıya olan azminden hiçbirşey kaybetmediğini söyledi.

Hamilton 2008 yılının son yarışında kariyerinin ilk şampiyonluğuna ulaşmış ve uzun McLaren kariyerinin ardından geçtiğimiz sezon Mercedes’e geçmişti.

İlk şampiyonluğunun ardından uzun bir süre geçmesinin ardından Hamilton, sanki ilk şampiyonluğunu kovalıyormuş gibi hissettiğini söyledi.

“Kazandığım şampiyonluğun üzerinden uzun bir zaman zaman geçti ve sanki ilk şampiyonluğum için mücadele ediyormuş gibi hissediyorum”

“Tabi ki biraz yaşlandım ve 2008’den bu yana çok şey öğrendim. Belki biraz daha zekiyim. Ama hala aynı sürücüyüm ve hala aynı açlıkla yarışıyorum. Aynı iradeye sahibim ve kazanmak için her şeyimi veriyorum”

Hamilton, gelecek hafta sonu gerçekleştirilecek sezonun son yarışı öncesinde kendisine güvendiğini söyledi.

“Yıl boyunca inişler ve çıkışlar yaşadım ancak hiç vazgeçmedim. Dönüş yolunu buldum ve ne olursa olsun mücadele ettim. Yaklaşımım hiç değişmedi”

“Abu Dhabi pistinde iyi bir geçmişe sahibim. Geçen yıl aslında ön sıralardan başlayamadığım için podyumu kaçırmıştım. Aynı zamanda 2012 yılında lider giderken yarış dışı kaldım ve talihsizdim. Kötü şansımın bu kez ortaya çıkmamasını umuyorum”

“Ekibimin bu konuda en iyisini yapacağını biliyorum. Rahat hissediyorum ve kendime güveniyorum. Kazanmak için hazırım”

 

 


Yorumlar

“Hamilton: 2008’de Olduğu Gibi Başarıya Açım” için 11 yanıt

  1. 2008,in neyini baz alıyoruz şimdi tümünümü yoksa son yarış final yarışı brezilya yarışımı … son yarışta alonso gibi çuvallayan bir hamiltonmu bir glock vakası varki sormayın gitsin .. o yarışın yıldızı yine torro rossolu vetteldi o sezonun yıldızı zaten vetteldi… yeni nesilden küçük takımlardan başlayıp ta f1 giren en başarılı pilotlar vettel ve raikonendir raikonenin sauberde neler yaptığını biliyoruz vettelde torro rossoda gerçi vettelin bmw ile en genç puan alan pilot oldunuda biliyoruz … hamilton hopppp nerdeyse kariyerine zirve bir takımla başlamış olması soru işareti … biri diyiyorki bu adam gp2 bilmem neler yaptı hamiltonun kullandığı o ART Grand Prix araçla zaten herkes şampiyon olmuş açın bakın

  2. Kesinlikle bu yıl kendinden beklemeyecek kadar iyi sürüyor ve bence bu yıl iyi bir pilot olduğunu kanıtladı. Fakat Alonso ve Vettel seviyesinde de değil

    1. sen şaka mısın ? 😀

    2. Çaylak sezonundayken çift dünya şampiyonluğuna sahip birisiyle aynı puanda bitirdi.İkinci sezonunda şampiyonluğu kazandı, bir sürü geriden gelip kazandığı yarışlar varken bunu söylemen çok komik.Rosberg’i desteklemen objektif yorum yapmanı engellemiş malesef

  3. rosberg yarış dışı kalırsa pek bir olay olmaz. zaten şampiyonluğu kaybetti. hem performans olarak hem de puan olarak. yapabileceği her türlü pisliği yaptı ve hepsinden sıyrıldı. hamilton da yaşayabileceği her çeşit şanssızlığı yaşadı.

    ancak hamilton yarış dışı kalırsa işte o zaman herşey karışır. 2015’de hamilton’ın mercedes’i bırakacağını önceden düşünmüyordum ama, hamilton eğer yarış dışı kalıp sözleşme uzatmazsa, mercedes 2015 şampiyonluğunu sezon sonunda ayrılacak olan hamilton’a yar etmez. bunu bilen hamilton belki de takımdan ayrılmak isteyebilir. sonuçta mercedes 2015’de yine baskın olacak ve rosberg’in rahat şampiyon olabileceği bir araçları olabilir.

  4. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Baskıyı kaldırabilen bir pilot olup olmadığını Abu Dhabi’de göreceğiz.
    Abu Dhabi’de baskı altında sönük kalan bir Fernando görmüştük geçmişte…

  5. Hamilton sonuna kadar hak etti bence şampiyonluğu eğer Spa’da yarış dışı kalmasaydı Rosberg yüzünden şampiyonluğu daha önceden garantileyebilirdi.Bu sefer daha kolay olur gibime geliyor.

    1. aynen birde monacoda sıralama turlarında daha hızlı gelen hamiltonu engelledi rosberg orda da polü ve yarışı kazansaydı şimdi şampiyonluk garantilenmiş son yarış formalite olmuştu …

      1. Macaristanda ve Belçika’daki sorunlar olmasa yeterliydi

  6. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Abu Dhabi gelse de kurtulsak 😀

  7. Yine şampiyonluk mücadelesi ve yine son yarış. Lewis sen beni kalpten götüreceksin 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir