Honda, Mercedes’in Performansına Yakın Ancak Mercedes’in 2015’te 1 sn Hızlanması Bekleniyor!

yazar:

kategori:

Formula 1 dünyasındaki son haberlere göre dün ilk defa McLaren MP4 29H şasisinde piste çıkan Honda’nın yeni turbo V6 motoru, bu seneki Mercedes motorunun performansına oldukça yakın.

Mercedes, Ferrari ve Renault’tan sonra Formula 1’e motor tedarik eden 4. üretici olmaya hazırlanan Honda, yeni turbo V6 motorunu ilk defa dün pist üstünde test etti.

McLaren ile 10 senelik bir birlikteliğin başında olan Japon üretici, dün film çekimi kapsamında ilk testini yaptı. Bu testlerde performanstan ziyade daha çok sistem kontrolü yapıldı ve büyük bir sorunla karşılaşmadı.

BBC’nin haberine göre Honda’nın hazırlamış olduğu turbo V6 motor şu an için bu seneyi domine eden Mercedes motorunun performansına oldukça yakın.

Ancak gelecek sene rekabetçi olabilmesi için Honda’nın daha fazla güç kazanması gerekebilir çünkü Mercedes’e yakın kaynaklar, Alman üreticinin gelecek sene için hazırladığı güç ünitesinde büyük gelişme kaydettiğini söylüyorlar.

Gelecek sene için tam gelişime izin verilmiyor ancak bu kısıtlamaya rağmen Mercedes’in yaklaşık 1 sn daha performans kazanacağı söyleniyor.

Mercedes gelecek sene fabrika takımıyla birlikte Williams, Force India ve ayrılan McLaren’in yerine Lotus’a motor tedarik edecek.


Yorumlar

“Honda, Mercedes’in Performansına Yakın Ancak Mercedes’in 2015’te 1 sn Hızlanması Bekleniyor!” için 42 yanıt

  1. Honda bol bol motor patlatır. Kesinlikle şampiyon olamazlar.Moto gp’ye gitsinler illa şampion olmak istiyolarsa

  2. Honda gazlıyor bakalım 🙂

  3. Honda’nın performansı yakın diyorlar bu kesin gibi fakat Mercedes’in 1 saniye hızlanması bekleniyor da ise öngörü var.Belki de hızlanamayacak bunu bilemeyiz.

    1. Ya ya gecen yilki testlerde duzluklerde en hizli takim Ferrari idi.

      1. Bunu ben iddia etmedim.Herkes Mercedes önde başlar diyordu.Söylenenler doğru çıktı.

  4. Sıkma haberler başlamış. 1 saniye daha hızlı dendiyse bunun motordan olacağı ne malum? Adamlar şasiyi hiç geliştirmiyorlar mı?

    Ek olarak, Honda Mercedes’ten güçlü motor bile yapsa Mclaren’in şasiyi becerebileceğini nereden biliyoruz? Pilotların aracı ne kadar iyi sürebileceklerini nereden biliyoruz? Seneye ilk yarışın sıralamalarına kadar hiçbir şey anlaşılamayacak. Boşuna kafa yormamak gerek.

    1. Katılıyorum , ak g.. kara g… ilk yarista belli olucak

  5. ben burada diyorum motor gelişim izni çıkarsa renault. mercedese en yakın rakip olacak . arasındaki fark 20 bg’ri geçmeyecek onuda redbull halledecek

    1. Farkin acilabilegi akliniza gelmiyor degil mi?Ilk testlerde Renonum motoru calismiyordu.

      1. anthrax arkadaşım renaultu tebrik etmen gerekli . kendin söylüyorsun ilk testlerde renault mororu çalışmıyordu. çalışmıyan motor üç birincilik aldı. gerisini sen düşün. şampiyon olmuşmuş fia şampiyonu illegal araç.

  6. Mercedes 2015 de sadece motordan bir saniye kazanır mı bilemem.
    Ancak Mercedes’in 2015 motoru için ciddi bir değişikliğe gittiği
    beygir gücünde önemli bir artış olduğu söylentileri var.Ayrıca bu
    yıl yeni dönemin ilk sezonuydu, bence Mercedes’in sadece motordan
    bir saniye kazanması abartı olmaz…

    Honda, Mercedes’i iyi kopyalamış gibi görünüyor:)Ancak yakın
    oldukları motor McLaren’deki motor mu yoksa Mercedes takımının
    kullandığı motor mu:) Yakıt tüketimi ile ilgilide sanırım bir haber yok.
    Eğer haberi doğru kabul edersek 2015 için hazırladıkları motorun
    2014 Mercedes motoruna yakın olması iyi bir haber midir? Tartışılır….

    Kış dönemi çeşitli teorilerle geçecek belli:)

  7. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    he canım bir yavaş hız reklam çekimiyle anladılar neyin ne olduğunu. Geçen seneki kış yorumlarını hatırlar gibiyim, ferrari düzlükte çok hızlıydı mercedesle aynı deniyordu, mclaren den button son güç turluyordu mclaren uçacak deniyordu.

    Hikaye bunlar. Tabi mclaren’in ve honda’nın sponsora ihtiyacı var, o kadar finansal yükün altına girdiler. Diaz’a tonla para ödediler, takım yönetimini verdiler. Şimdi çarkları döndürmek zor olacak. Sponsor kapalım derdindeler. Onlarında durumunu anlamak lazım, biraz pohpohlamaya ihtiyaç var 😉

    mercedes güzel bi fark takar yine , sonrada redbull ve williams gelir. Daha sonra ferrari ve lotus olabilir.

  8. Muammer UYAR avatarı

    Sıkıntı yok. Alonso o farkı halleder 🙂

    1. Ferrari’de hallettiği gibi mi 😀

      1. Muammer UYAR avatarı

        Ferrari o kadar yaklaşabildimi ki Redbull a Mercedes e 🙂

        1. 2010 2012 ?

          1. 2012de hiç yakın değildi.2010da da sadece son yarışlara doğru farkı kapattı.

          2. 2012’de Ferrari çok olmasa da nispeten yavaştı ama. Red Bull’lar alternatör sorunlarıyla fazlaca yolda kaldığı için Alonso yetişebildi. Yoksa şansı yoktu. Ama 2010’da açık fırsat vardı.

        2. Geçtiğimiz Brezilya GP sıralamalarına baktım, Raikkonen’in derecesi Mercedes’lerden 1 saniye kadar yavaş. Alonso’yu senin hesabına göre değerlendirelim 🙂

      2. Bunu şaka olarak kabul ediyorum. Aksini düşünürsek sen f1’den anlamıyorsun demektir.

        1. Aslında şaka olarak söylemiştim. Ama arkadaş devam ettirince birlikte biraz irdeledik, sonuç başka bir yere çıktı.

          1. Muammer UYAR avatarı

            Tamam işte motor farkı 1 saniye 0.5 saniye Mclaren aero+ 0.5 sn Alonso 🙂

            1. Mclaren’in 0.5 saniyesini nereden çıkardın şimdi 🙂 Herşey dahil 1 saniye üzerinden pazarlık yapıyorduk. Olmadı şimdi 🙂

              Diyelim yarım saniye, o zaman podyum şampiyonumuz hayırlı olsun şimdiden.

  9. honda güçlü bir motor yapacaktır ama nekadar güçlü ???

  10. honda guçlü bir motor yapacaktır ama ne kadar güçlü ?

  11. Arkadaşlar ben size daha önceden de söyledim motor konusunda diğer bütün firmalar mercedesi takip ediyor onlar alıp mercedesin motorunu bakıyor aynısını yapıyorlar mercedeste yerinde durmuyor het defasında yeni şeyler yapıyor ayrıca şu unutulmasın mercedes küçük motor yapmayı renaulttan öğrendi ve hala bir çok aracında renault motoru var eğer değişmediyse 2 seneye kadar mercedes 2.0 litrenin altındaki bütün motorları renaulttta yaptırıyordu mercedesin asıl en iyi olduğu alan 3.0 litreden daha büyük motorlar geçen bir haber çıktı v6 yerine v8 lere dönülürse mercedes spordan ayrılır diye bunun sebebi büyük motor haliyle daha masraflı hem mercedesin yönetin kurulu bunu istemiyor hemde daha pahalı olduğu için müşteri takımları mercedesten motor almak istemiyor doğal olarak mercedeste spordan ayrılmayı düşünüyor

    1. 1.6 v6 motor bıldıgım kadarıyla unıte olarak 20 m civari v8 ıse 7-8 milyon..Buyuk motor masraflı demıssınız de.

      1. Tam tersi olmasın kardeş v8 motoru 2,4 v6 motoru 1,6 hem daha küçük hem daha hafif extradan çift turbosu var onunla beraber benim bildiğim toplam maliyet v8 in yarısı kadar ancak oluyor üstüne yakıt tüketimini falada eklersek arada yarıdan daha fazla fark oluyor yoksa v6 daha pahalı olsa millet daha neden v6 var diye f1 geri dönmeye çalışıyorlar yoksa ben mi yanılıyorum

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          @veli-ertuna doğru söylemiş,V6’lar daha pahalı maliyetler arttığı için bu sene takımlar daha zor duruma düştü.

          Birde bu güç üniteleri yol araçlarında da kullanıldığı için üreticiler istiyor.

        2. Arastırırsan malıyetlerı görürsün..caterham ve marussianın ipini ceken nedenlerden bırıde buydu

        3. Motorun uretim maliyeti ile gelistirme maliyetlerini karistirmayin.Mercedes 500 milyon hârcadi bu ise.V8ler V10dan silindir cikarilmasi ile uretildi.Gelisim maliyeti daha dusuktu.

    2. Mercedes AMG avatarı

      Mercedes küçük motor yapmayı renaulttanmı öğrendi:)Mercedes sadece maliyet az olsun DİE o motoru kullanıyor ve Avrupa pazarında düşük motorla Türkiye gibi daha fazla araç satmayı planlıyor mercedesin renaulttan motor yapmayı öğrendiği falan yok kii renaulttan aldığı 1.5dci motorla f1 de kullandığı motorun ne alakası var? Acaba cla 45 amg deki Dünya’nın en güçlü 2000cc turbo motorunudamı renaulttan aldı:) belki 1.5dci deki turbolardada mercedesin f1 deki motorunun turbosunu konumlandırdıgı yerdedir ordan kopyadır:) BMW de 5.20 1.6 turbo motoru ve yanılmıyosam x5 teki bir motoru Peugeot ve citroenle birlikte üretiyor BMW de Çakal PSA dan küçük motor öğreniyor:)

  12. Ama hondanın da önunde daha 4,5 ayı var. 1 hafta sonrada abudhabı de test yapacaklar…

  13. Sadece motordan 1sn kazanması saçmalık gibi.Toplam gelişim olabilir.

    Şasi olarak Mercedes çok iyi durumda, ancak asıl farkın motordan kaynaklandigini biliyoruz.Özellikle lastikleri mükemmel çalıştırıyorlar ve aracın tüm potansiyelini her şartta kullanabiliyorlar.

    Belki de Mercedes in önceki sezonlar da lastikleri aşırı ısıtma problemi 2014 sert lastikler için bir yan etkiydi.Yani büyük pencereden baktığımızda takimin 2014 için acımasız bir proje için çalıştıği açık.

    İşte başarı için mükemmel olmak zorunda olduğunuzu kanıtlayan bir durum.

    2015 için motor konusunda yeterli gelişim sağlanabilirse en yakın takim Redbull olacak gibi duruyor, neden; kazanmayı şuan gridde bulunan tüm takımlardan çok daha iyi biliyor ve pist üstü operasyonu herkesin çok ötesinde.

    Scuderia birçok hata hatta hatalar zinciri yaptı, ancak genlerinde bulunan yarışçı geleneği, kazanma azmi, politik gücü, sınırsız kaynak ve yüksek potansiyeli heran ortaya çıkabilir.Gizli test yaptığı söyleniyor bu ve bunun gibi hamleler için çok geç kalındı ancak doğruysa ayağa kalkmaya çalıştıgi için gayret içinde olması pozitif birsey.

    Neyse sonuç sürprizler de olabilir, ancak yeni sezonda gridin daha yakın olması muhtemel…

  14. Alonsonun neden 1 seneliğine sporu bırakması seçenekleri arasında daha iyi anlıyorum.

    Umarım 1 sn filan gelişmeyiz.Bu Rosbergin 2.liklerden düşmesi için şart bu bildiğin balla şansla şampiyon olma şansı var adamın.

    Zaten gaza bassan 2.sin Hamilton stop ederse 1.sin

    1. hahahaha 😀 bu senenin özetini vermişsin sonda 😀

      ” Zaten gaza bassan 2.sin Hamilton stop ederse 1.sin “

  15. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    Bu araçta kullanılan motor Honda’nın 2015 için tasarladığı motormuydu ?

    1. Evet ve Abu dhabi testlerinde de motoru test etmeye devam edecek takım.

  16. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    O zaman Ferrari ve Reno yerinde sayarsa 2 sn takacak. 🙂

  17. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    ben demiştim 2015 yılı için Mercedes bu senekinden daha güçlü motor ile geliyor diye..büyük ihtimal

  18. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Rasim Ozan Kütahyalı’nın da dediği gibi: Haydaaaa!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir