Hill: “Baskı Hamilton’un Üstünde”

yazar:

kategori:

Eski şampiyonlardan Damon Hill, çifte puanlı sezonun son yarışı Abu Dhabi GP öncesinde baskının Lewis Hamilton üzerinde olduğunu düşünüyor.

Son yarışta Hamilton’un şampiyon olabilmesi için Rosberg’in yarışı kazanması halinde 2. olması yetiyor. Normalde Hamilton’un 17 puan önünde bulunması nedeniyle İngiliz sürücünün daha şanslı olması gerekiyor ancak çifte puan verilecek olması nedeniyle birincinin 50 puan alması, kazanma olasılığının düşmesine neden oluyor.

Hill “Kim olursanız ya da nasıl düşünürseniz düşünün. Şu an ile şampiyonluk arasındaki zaman çok zor.”

“Lider olan için durum her zaman zordur. Kovalayan kişi her zaman daha rahattır. Diğerinin ise kaybedecek daha fazla şeyi vardır.”

“Bunu golfte her zaman görürsünüz.”

“Bu yarış öncesinde kendini sıfırlaman gerekir. Artık hedef dünya şampiyonu olmaktır.”

“Mekanik bir sorun olursa yapabileceğin bir şey olmaz. Bu olur.”

“Lewis’in bu sene şampiyon olamaması trajik olur ve bunu kazanmamışsa Mercedes ona müsade etmediği için olur, dürüst olalım. Bu konuda soru olmaz. Çok tuhaf bir durumdayız. Ancak birilerini suçlamanın faydası olmaz. Hepsi bu.”

“Doğru olan yaklaşım bu yarışa dünya şampiyonu olacağını düşünerek çıkmak. Bunu kazan ve şampiyon ol. Ve kazanması da gerekmiyor. Bu yüzden o iyi bir pozisyonda.” dedi.


Yorumlar

“Hill: “Baskı Hamilton’un Üstünde”” için 21 yanıt

  1. Hill ağır konuşmuş. Aslında bunu demesi doğru değil.

    Öte yandan şu da var, Hamilton bir şekilde kasıtla arıza yaparsa bu çok konuşulur ve Mercedes açıkça suçlanır. Bu yüzden Mercedes’in bunu yapmaya yanaşmayacağı düşünülüyor. Ancak reklam işleri böyle yürümüyor. Hamilton’un kalması ve Rosberg’in şampiyon olması onlar için çok çok daha büyük reklam ve konuşulma demek. Gazetelerde yarım sayfa haberler demek. Toto Wolff tam bir iş adamı ve pazarlamacı. Değişik şeyler olabilir.

  2. Mercedes ekibi elbette rosbergin şampiyon olmaması istiyor ama biyandan da podyumda sürekli ıslıklanmaktan korkuyorlar ki bu durum takım için iyi olmayacaktır markaya da zarar verecektir. hatırlayın belçikada italyada rosberge gösterilen tepkiyi elbet bunu takımda görüyor. Hamilton bu sene gerçekten fazlasıyla haketti eğer mercedes adil davransaydı veya onun otomobilinde bu kadar sorun çıkmasına izin vermeseydi rekor yarış kazanabilirdi kimse rosbergde kaldı demesin. Hamiltonun başına gelenler daha komik sorunlardı.

  3. Bu ingilizler hep böyle başkalarını suçlamayı çok severler ama kendilerine dönüp bakmazlar sürekli melek gibilerdir. Alman firması olunca suçlamak daha kolay oluyor tabi, mercedes gibi bir firma itibarını zedeleyecek bir durum olduğunda wolff, lowe ve laudayı takımda tutar mı yerlerine adam mı yok. onlarda neden rosbergi şampiyon yaparak böyle bir risk alsın, sanmıyorum ben bu sezon rosbergi destekledim ama hamilton şampiyon olacaktır diğer takımlar mücadeleci olmadığı için bu ikili podyuma çıkarlar hamilton şampiyon olur.

  4. Tabiiki baskı Hamilton’un üzerinde olacak bu yıl iyi bir pilota dönüştü.Ve şampiyon olmak istemesi normai. Ama tabiki Mercedes ve Rosberg sayesinde ilerleme kaydettiğini unutmamak lazım. Bir de açıklama yönünden kendini geliştirebilirse ki bu zekayla ilgili bişey(bu saatten sonra zor) iyi bir şampiyon olabilir.

    1. çok komik yaa. :P:P:P

    2. Ne kadar biliyorsun Sen, yemiş yutmuşsun maşallah.

      İlginç bakış açın, anlamsız yorumların, çi ekli adın ile vizyonu olan bir arkadaşsin, iyiki geldin senden öğreneceği Çok şeyi var bu sitenin.

      1. eyvallah ben de öyle düşünüyorum.o yüzden burdayım.

        1. Börekçi Rosbergçi…

          1. eyvallah börek severim.

            1. Bari rosbergçi’nin sonuna k koy daha güzel olur.Rosbergçik yorumlarına da uygun bir isim.

              1. Onur Gentas avatarı

                Adam düpedüz herkesle dalga geçiyor sizde prim yaptırıyorsunuz. Cevap yazmaya bile değmeyecek yorumları ciddiye alırsanız bu tür adamların sayıları sitede daha çok artar. Bırakın takılsınlar ve gitsinler.

              2. kardeşim rosbergçik pek olmadı ama önerini dikkate alıp bi kaç yorumu rosbergçik adıyla girerim.

        2. Hamilton bu sene iyi pilota dönüştü demek ki ? Tamam eyvallah ama malesef sende o ılık yok şu an. Çok geliştirmen lazım kendini ki iyi bi troll olabilesin. Başla şimdiden ekmek yemeye 40 fırın çok bişey değil yetişirsin bi ara.

      2. +1000000….

  5. Hill’de taraftarlar gibi düşünüyor. Padokta birileri bunu diyorsa gerçekten üzücü.

  6. adam daha ne desin 😀

  7. hamilton yarış dışı kalırsa ben şaşırmam ama mercedes ten dolayı değil hamilton’ın kendi beceriksizliğinden dolayı hiç bir zaman alonso gibi puan hesabı yapabilen bi yapısı olmadı

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      haklısın 🙂

    2. onun için brezilyada dibine kadar girdi rosbergin kaza vs olup da puan kaybı olasın diye rosa atak denemesi yapmadı değilmi …

  8. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Bunu kazanmamışsa Mercedes ona müsade etmediği için olur, dürüst olalım

    D.Hill bile bunu dediyse ben bir şey demiyorum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir