Anket: En Çok Hangi Takımı Özlüyorsunuz ?

Formula 1 tarihinde onlarca ekip yarıştı ve sadece 11 tanesi hayatta kalabildi.

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Peki bu takımlardan en çok hangisini özlediniz ? Söz sizde..

[poll id=”17″]

Not: BMW, Honda, Prost ve Jaguar dışında sadece 100 ve üzeri GP’ye katılan takımlar ankette yer almıştır..


Yorumlar

“Anket: En Çok Hangi Takımı Özlüyorsunuz ?” için 58 yanıt

  1. BMW, Renault, Toyota, Jaguar kesinlikle F1’de olması gereken takımlar. Onun dışında Lamborghini, Bugatti gibi spor araba üreticileri de F1’e renk katabilirdi.

  2. izleidğim dönemde son sıralarda yer alsa da asla mücadeleyi bırakmayan ve puan için her şeyini ortaya koyan Minardi ‘yi bugun F1 ‘de görmeyi isterdim

  3. piaa ve morseli tyrell tabiki

  4. Şanlı Minardi’miz beşinci sırada… Stoddart başkan önderliğinde onsekizincilik için yaptığımız efsanevi mücadele unutulmaz… Forza Minardi…

  5. Tabiki BMW ve Toyota.

  6. Bar ve Jordan..

    O Tyrell’in aynası ne öyle ben mi yanlış görüyorum yoksa fazla mı yüksek.

    1. Onur Gentas avatarı

      Onlar ayna değil, aero için eklenmiş parçalar. Dikkatli bakarsan küçük siyah aynaları görebilirsin.

    2. Adaşımın dediği gibi kanatçık. Araçlar pitstop’tan çıkarken yukarıdan sarkan bijon tabancalarının hortumları o kanatçıklara takılırdı 🙂

  7. Tabi ki FERRARİ

  8. Liste biraz eksik olmuş..Yukarıdaki listedeki her takımı özlüyorum açıkçası..Fakat spora önemli katkıları olan ve şampiyon olmuş takımlar..

    Özellikle Brabham , Benetton ve Renault bu listedeki özlediğim takımlar..Tabi listeyi yapan arkadaş F1 de bir sezon yarışan ve sürücüler ve markalarda şampiyon olan tek takım Brawn GP yi unutmuş sanıyorum..

    Listede şimdiki Red Bull un temellerinin olduğu Stewart Grand Prixi göremedim örneğin veya Force İndia nın temelleri olan Jordan un devamı Midland F1 sonrası Spyker F1 i

    Yine belkide içlerinde ayrı tuttuğum Super Aguri F1 i unutmamak lazım birde HRT vardı sanırım.

    Yukarıdaki listenin çoğunluğu ve F1 in özü olan garaj takımlarının bu spor için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor..Bu takımların bir çoğu iyi puanlar kazanmış,önemli şampiyonluklar almış,galibiyet ve pol pozisyonu kazanmıştı.
    Sonra F1 de dönen parayı ve seyirci ilgisini reklam aracı olarak kullanmak isteyen aç gözlü fabrika takımları çıktı ortaya çıktı.Herkes bu takımların gelmesine çok sevindi,F1 in ruhuna sahip olmayan bu takımlar parayla başarılı olamayacaklarını anladılar,dünyadaki en ufak finansal krizden sonra kaçmayı seçtiler.Arkalarından bıraktıkları şey ise: F1 deki ekonomik makas iyice açıldı.Garaj takımları artık şampiyon olup galibiyet almayı bırakın puan alabilmek için çırpınır oldular..Küçükler iyice küçüldü.Büyükler tepede kaldı..Para büyüklere F1 in şerefi ve derdi küçüklere kaldı..Onlarda dayanamadı ikisi bu sene ayrıldı.Üç tanesi can çekişiyor..

  9. Oy verdiğim Benetton’un oy konumunu görmek beni sevindirdi. Schumacher etkisi büyüktür. Benim hatıratımda 2 dönem benetton çok kuvvetlidir. Dönmesi arzulanan F1 sponsorları dense halen ilk sıralarda anarım. Bugün united colors of benetton çok daha küçük bir şirket f1 azmi yüksek patronları aynı güce sahip değillerdir yaşıyorlarsa tabi.

    Bu arada 91 itibariyle olan burada listelenen çoğu şasi 2 farklı historic seride yürüyor avrupa da mesela 1 kişide Benetton Ford Michael’ın kullandığı şasi kodlu, 2 kişide Minardi felan var. Renkli ve sesli görüntüleriyle adetli olarak bir araya gelebildiklerinde güzel bir show sunuyorlar. Şayet corse clienti istanbul da iyi bi katılım alabilseydi birkaç yıl içinde buraya geldiklerini görebilirdik.
    Malesef ki haberi bu sitede bile atlandı. Scuderia da V10, V12 motorlarını getirmemişti gerçi 😛

    1. İlginç 1980 e kadar ki birkaç takım oy almış sanırım aramızda 🙂 gözü toprağa bakan ihtiyarlarda var 😀

      1. ben şahsen Brabham’a verdim. Ayağım çukurda mı bilmiyorum 😀

        1. Murat Aksoy avatarı

          Olivetti.

          1. değil aslında. benimkisi oyundan alışkanlık. 1965 Brabham BT11 😀 hey gidi günler hey ya…

            1. İlginçsin Abdullah. BRM V16 yı bende çok severim halen sesini dinlerim amma duhülden yırtamıyoruz be yav peder bile şoför değilmiş o zaman 🙂
              Ben sizler gibi nedense GTL ‘i uzun dönem oynayamadım GTR2 – Evo – Injection ile devam ediyoruz halen. Fırsat buldukçada eskiler arasından RBR felan işte.

    2. Ben de bir an Benetton’u düşündüm ama aklıma Briatore gelince koşarak uzaklaştım 🙂

      1. Eyvallah. Benim nedense Bria. say dense o takımda en son aklıma gelenlerden biri oluyor hatta unutuyorumdur oralarda bulunduğunu felan mühendisler geliyor patronlar geliyor hatta mekanikerlerin simaları geliyor ama Toruk Tore sonlarda geliyor. Hırsız kaçkın bi tip olduğundandır herhal Benetton az yolluk yapmadı gerçi 🙂 gerçi ona da yaptılar ellerinden geleni o ayrı. Keşfettikleri, yükselttiklerine bakınca ortamlara öyleleri de gerekiyor demek ki. Herif istanbul camiasını bile değiştirdi beh 🙂 He mesela bi 5-6 yıldır Monaco denilince ilk aklıma gelenlerden biri Brianti ore oluyor nedense öyle bi rüzgarı var demek ki herifin yatlar katlarda ki resimlerin etkisi galiba.

  10. Ben 2000li yılların başlarındaki Ferrari’yi özledim. Ondan daha önemlisi gerçek Formula 1’i özledim. Eskiden tribünden yarışları izleyen ben bu sezon sadece sonuçlara bakıp 1-2 geçiş videosu izledim. Küstüm ben Formula 1’e.

  11. BMW.Williams.F1.Team 🙂

  12. michael schumacher,li . benetton
    juan pablo montoya,lı . bmw
    jos verstappen,li . Arrows

  13. vw-tdi-power avatarı

    Arrows

  14. bmw-toyota-renault üçlüsü 😀

  15. willimas bmw.özellikle tarihin en güzel görünüşlü yılan ağızlı willimas fw26

  16. Minardi ve Jordan renkli takimlardi ancak Benetton bende ayri bir yer tutuyor, o yuzden Benetton diyorum.

    Bmw`nin nasil bu kadar ozlenmis oldugu da ilginc geldi, 5 sezon yarisip gittiler ve daha yeni gittiler yahu 🙂 Renault`da oyle, daha yeni biraktilar ve Lotus zaten Renault sayilir benim gozumde, Honda ve Toyota da ayni sekilde.. 🙂

  17. Toyota çok hızlıydı ama yetenekli bir pilotu yoktu.Toyota’yı özlüyorum.

  18. BMW Sauber diyorum

    1. Bu arada Lola’nın bilgilerinde ufak bir eksik var, daha önce başka takımlara şasi veriyorlardı ama 1997 yılında Mastercard sponsorluğunda kendileri yarışmak istemişti. İlk yarışın antrenmanlarında berbattılar ve sıralamaya katılmadan daha ilk yarışlarında ayrılmışlardı. Pilotları filan kimdi hatırlamıyorum tabi.

    2. Şurada 22 tane takım var, sadece 8 tanesini izlememişim. Yaşlanıyoruz beyler.

  19. Lomen Milor avatarı

    Yahu bende herkez gibi JPM-BMW Williams’ı çok özledim..

    Şimdi reiz İndycarlarda :S:S

    Hey gidi..

  20. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Eski bir Honda taraftarı olarak BAR Honda’yı özledim en çok.
    Tabi bunun dışında Sarı Jordan’larda hala ayrı bir yer tutar gönlümde. 🙂
    Fakat hiç birisi BAR Honda’nın yerini alamaz. :)))

  21. çok güzel bir sayfa olmuş. anketten ziyade eski takımları, eski araçları görmek çok güzel geldi açıkçası. eline yüreğine sağlık

  22. Sarı Çaydanlık, Renault F1 Team diyorum ben buna. Önceki yıllarda gridte hep bir renk olmuş, 2000lerde geri dönüşüyle ve başarılı grafiğiyle (iki şampiyonluk) ve sarı mavi muhteşem renkleriyle o dönem eski izleyicilerin takdirini ve 2000lerde izlemeye başlayanların ise kalbini kazanan güzel takımı seçtim. 2010da o klasik sarı rengine geri dönüşü ve buna siyahı eklemesiyle benim için en estetik araç görünümlerinden birini sunmuştu R30. Önceki zamanlarını canlı izleyemedik tabi ama onları izleyerek geçen 10-11 yıllık yeni dönemi unutmayacağım.

  23. west li mclaren yılları

  24. Dominnant Schumi ye saldıran Montoyalı bmw ,arka sıraların fakir ama gururlu genci minardi ve f1 in en renkli kişiliklerinden eddie nin jordan ı. Hepsini de özlerim.Zaman çok hızlı geçiyor be

  25. wheel to wheel (spä2000) avatarı
    wheel to wheel (spä2000)

    En çok West McLaren Mercedes i özlüyorum.

  26. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    William-BMW ve özellikle Montoya. Toyata Jordan Minardi Jaguar ve Renault kendi izlediğim dönemlerden özlediğim takımlar.

    Montoyadan sonra tam olarak bu benim tuttuğum pilottur dediğim kimse olmadı, Montoyaya benzeyen başka bir pilot gelmedi.

  27. Murat Aksoy avatarı

    Lost Boys Minardi.

    1. Murat Aksoy avatarı

      Turbo (Bordo renki içi beyaz ve üç çizgili iki kanallı sakız) dan çıkan ilk araba Ayrton Senna-McLaren Honda. Aslında en çok özledigim takım geri döndü ama en çok özlediğim pilot asla geri dönmeyek.

      1. cgdsny_Ferr avatarı

        vay be turbo vardı demi ne yıllardı beee

  28. Minardi

  29. acıkca secemedim. jordan olabilir. yada arrows. yada montoyalı bmw.

  30. BMW Montoya’lı günlerini özellikle.

  31. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bmw Sauberi en çok özlüyorum

  32. Turuncu Arrows’ları, Mild Seven renklerini taşıyan Renault’ları, özellikle yılan başlı ve köpek balığı ağızlı Jondan’ları, Formula 1’in en başarısız takımlarından olan Minardi’yi, yakışıklı bulduğum BAR’ı, beklediğini bulamayan yeşil Jaguar’ı, efsanenin takımı lacivert Prost’ları gerçekten çok özlüyorum.

    Eleştirim olacak Kemal 🙂 1998’den beri Formula 1’i takip ederim. 98’den önce Formula 1’den ayrılmış olan takımları izleyemediğim için özleme gibi bir durumum yok ve bir kaç istisna hariç kimsenin de böyle bir durumu olacağını sanmıyorum. Bu sebeple son 15-20 yılda Formula 1’den ayrılan takımları ankete almış olsaydınız daha sağlıklı olurdu düşüncesindeyim. Bir de listede 70’lerde 90’larda Formula 1’den ayrılan takımlar var ama Super Aguri yok. He unutmadan, listede Lotus’un da olması gerektiği düşüncesindeyim. Malum, şu an yarışan Lotus’un efsane Lotus’la hiç bir bağı yok.

    1. Formula 1’den ayrılan 56 tane takım var. Bu takımlar arasından en başarılı ve F1’e birşey katanları seçmeye çalıştık. Bunun için bir 100 yarışa çıkma sınırı getirdik. Şıklarda bulunan takımların hepsi 100 yarışa ve üzerine çıkmış takımlar. 4 takım hariç. Onlarda başarılı geçmişe sahip olan takımlar. Tabi ki izleyemedik ancak videolardan, tasarımlardan bence onları özlememiz mümkün. Super Aguri mevzusu da 100 yarış barajına takıldı. Tıpkı HRT gibi 🙂

  33. takımlara bak gitmişler ama hiç boş gitmemişler şimdikiler arkada dönüyor sadece

  34. Baktım da icim burkuldu…Senelerce yarısan(20-30 sene) takımlar yok…Şimdiki takımlar işlerine gelmedi hemen ayrılma tehdıdı falan…Bu ankette bır takım secemıyorum…Toyota ve hondaya kactıkları ıcın kızgınım…

  35. Michael and Ralf avatarı
    Michael and Ralf

    hangisini ozlemiyorum ki . Toyota , Jaguar , MInardi , Bmw ,Jordan…

  36. Toyota ve Renault.

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      +1

      Ancak Brawn GP == Honda
      Demek istiyorum.

  37. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    Minardi, Jordan, Toyota ve BMW.

  38. BMW’yi işaretledim, fakat benim özlemim ”BMW – Williams” birlikteliği.

    İnsanın zamanında ezeli rakibi olan takımı özlemesi ne tuhaf …

  39. bmw + arrows + jaguar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir