Kubica Cuma Performansıyla Cesaretlendi

yazar:

kategori:

Robert Kubica, F1.09’un cuma günü performansıyla cesaretlendiğini ancak henüz bir şey söylemek için erken olduğunu söyledi.

Polonyalı pilot en hızlı üçüncü zamanı elde etti ve sıralamalarda son seansa kalmanın mümkün olabileceğini belirtti.

“Şu ana kadar araçtan genel anlamda memnunum. Sadece difüzör yüzünden memnun olduğumu söyleyemem. Difüzör ne yavaşlattı ve hızlandırdı.”

“Bu tüm paketle ilgili. Öğleden sonra daha iyi olduğumuzu düşünüyorum, sabah biraz sorun yaşadık. Ama öğleden sonrası beklediğimizden iyiydi. Yarın umarım son seansa kalabiliriz ama yine zor olacak.”

Kubica farklı pist karakteristiği ve hava şartları nedeniyle takımın bu yarışta kullandığı yeni difüzörün bir katkı sağlayıp sağlamadığını çözebilmiş değil.

Şimdiye kadarki yarışlar hakkında da konuşan Kubica, “Sezonun başlangıcı şanssızdı, farklı endenlerle beklediğimiz gibi olmadı. İlk yarışta birçok puan alabilecekken Vettel ile çarpıştım. Malezya’da ilk altıyı düşünüyordum ama yarıştan önce motor sorunu yaşadık. Bu yüzden araç iyiyken hep problemler oldu. Barcelona’da da araç iyiydi ama en önemli anlarda iki sorun yaşadık. Yani genel olarak hem aracınperformansı hem de yaşadığımız sorunlar nedeniyle zor geçti. Umarım sorunları çözüp daha iyi oluruz.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir