Vettel: Rosberg Şampiyon Olabilir

yazar:

kategori:

‘Son dünya şampiyonu’ ünvanını Abu Dhabi’de Hamilton veya Rosberg’e bırakacak olan Vettel, Rosberg’in şampiyonluk şansının olduğuna inanıyor.

Lewis Hamilton son yarışa 17 puan fark ile lider giden Hamilton, yarışı ikinci veya ilk sırada tamamlaması halinde şampiyon olacak.

Son dört yılın dünya şampiyonu Sebastian Vettel, hem Rosberg hem de Hamilton’ın şampiyon olmayı hakettiğini söyledi.

Alman Bild’e konuşan Alman pilot “İkisi de şampiyon olmayı hakediyor. Lewis Nico’dan daha fazla yarış kazandı. Fakat Nico da çok istikrarlı ve akıllıca sürdü. Onlar farklı türden sürücüler ancak her ikisi de bu sezon çok iyiydi” dedi.

Vettel 2010 sezonunda Webber ve Alonso’nun puan kaybetmesinin ardından şampiyon olmuştu. Alman pilot bu durumu Rosberg ve Hamilton’ın durumuyla karşılaştırdı.

“Neyse ki o zaman şanslıydım ve rakiplerim istedikleri puanları alamadılar. Buna gerçekten şaşırmıştım, çünkü Fernando ve Mark istatistiksel olarak istedikleri puanları alabilecek konumdaydılar”

“Yani Nico da benzer zor bir durum içerisinde. Son şansımın yarış kazanmak olduğunu biliyordum. Bu yüzden işime odaklandım ve ihtiyacım olan yaptım. Mesela dünya şampiyonasının geçici durumu hakkında yarış boyunca bilgi istemedim”

Alman pilot Abu Dhabi hafta sonunda kendisini duygusal bir ortam beklediğini söylerken, Dietrich Mateschitz’e teşekkür etti.

Vettel “Dietrich bana inandı ve ‘bu çocuğa bir şans verin’ dedi.”

“Benim için zor zamanlardı çünkü etrafımda bana inanan çok az insan vardı. Şans buldum ve şükürler olsun iyi bir iş yaptım” dedi.


Yorumlar

“Vettel: Rosberg Şampiyon Olabilir” için 21 yanıt

  1. alman dayanışması yani oda güzel yardımmı edecen yoksa anlayalım

  2. wheel to wheel (spä2000) avatarı
    wheel to wheel (spä2000)

    Bu çocuk f1 de istatistik diye bir şey bırakmayacak.
    ve neden biz bu adamı almadık…..
    neden…..
    iş disiplini tam McLaren standartlarındayken….
    şımarık değil iken…
    kan isteyen bir vampir kıvamında iken….

    ———————————————–
    Açlığı ve her seferinde yesssss derken ki ilk seferlikmiş ki gibisiliği ….. (bu da neydi)
    Kaybederken dünyaları kaybetmiş gibidenliği (al bir tane daha)
    Önümüzdeki yıl Ferrari den daha iyi bir araç sunacağı kesin olan Rb aracında Ricci yi yenme ihtimalini ( tabi ki kesinlik yok bu bir ihtimal çünkü Ricci muazzam işler başardı) es geçip Ferrari yi bu beter duruma getiren pilot yerine transfer olmayı birçok seçenek içinden kabul etmesi….

    Seb “The Doyumsuz” Vettel

    1. istatistiği geçtim ben önümüzdeki 1-2 sene yarış kazanamayacağını düşünüyorum. kariyeri boyunca yaver giden şansı yardım etmezse.

      mclaren iyi pilot istiyor. başta vettel hevesleri vardı ancak takım arkadaşına yenilen pilotu almamakla iyi yaptılar. mclaren’de button’dan iyi iş çıkaracağını sanmıyorum.

      1. takım arkadaşınamı yoksa arızalı arabayamı yenildi iyi düşün

      2. wheel to wheel (spä2000) avatarı
        wheel to wheel (spä2000)

        Görünen 2 yıldan da uzun sürebilir gibi..
        Bu da Vettel in iyiliğine..
        Beter durumdan şampiyonluğa….
        Malum şu an Ferrari bir enkaz….

  3. Bu arada bunu söylemeden geçemeyeceğim.F1’deki en yakışıklı pilot Vettel’dir. Zaten fotoğraf herşeyi gözler önüne seriyor.

    1. Hayır bır konuda yanılıyorsun ve senı duzeltmek zorundayım…Gelmıs gecmıs en yakısıklı f1 pılotu Helmut Marko dur bence…

      1. tartışmaya kapalıdır bu konu. cevabı da raikkonendir 🙂

        1. 😀 😀

        2. Onda da tip var ama artık çöktü.vettel daha iyi.

          1. raikkonen’in ölüsü tip olarak vettel’den iyidir.

      2. hem rosbergçiye hemde sana cevabımdır yakışıklı bir pilot varsa o da schumidir tabiiki raikkonen de var schumi ve rai diğerlerini bu konuda gömer 😀

        1. kardeşim alonso desen anlarım kimi desen anlarım Hatta Button’da da tip var o da okey. Schumacher’e pilotluk konusunda saygım var fakat tip konusunda açık ara sonları oynar.Kardeşi Ralf bile bin basar.

        2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Shumi büyük bir karizma belki VET in yüz hatları daha düzgündür daha yakışıklıdır ama karizma 0 olduğundan göz önünde bile değil. İşte karizma-yakışılılık kombinasyonu en iyi RAİ de olduğundan bir numara RAİ diyebiliriz 🙂

      3. Markonun zaten gözleri ömre bedel….

    2. Bora Vardar avatarı

      graham hill ve .

  4. Bir Hamilton şanssızlığı olarak yarışta arızadan kalmasa bari.

  5. yanı adam kendı ulkesının ınsanını tutuyorda alonsoya sorun hamılton dıcektır

  6. Umaraım haklı çıkarsın parmak seni severim.Umarım dediğin gerçekleşir.

  7. smile_yavuz avatarı

    2010 daki gibi bi mucize beklemiyorum. lewis kolay kolay vermez şampiyonluğu. bu arada abu-dabi yada singapur gibi pistlerden nefret ediyorum.yarışı izleyesim bile gelmiyo. geçişi bu kadar zorlaştırmanın ne anlamı var. alonsonun petrovu onlarca tur kovalaması kimsenin ilgisini çekmez. herman tilke çok benimsedi bu tarz tasarımları. bizim istanbul parkta bile geçiş yapmak çok zor bazı yerlerde pist geniş olmasına rağmen. yavaş ve birbiri ardına gelen virajlarda kimse yarış çizgisinden çıkıp atak yapamıyor. weber-vetel kazası geçiş zorluğunu anlatmaya yeter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir