Chandhok: “Formula 1, 1990’lı Yılların Araçlarından Ders Çıkarabilir”

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 pilotlarından Karun Chandhok, Formula 1’in 1990’lı yılların araçların basitliğinden ders çıkararak güçlenebileceğini düşünüyor.

Formula 1’de HRT ve Lotus-Caterham ile mücadele eden Chandhok şu anda Formula E ve spor araç serilerinde mücadele ediyor. Chandhok geçtiğimiz günlerde 1996 Williams F1 aracını test etti.

Chandhok “Sizi etkileyen şey o araçların bir çok konuda ne kadar basit oldukları.”

“Saçma görünen modern kanatlara göre ön kanada bakın. 1996 Williams güzel görünen bir araç. Buna bakıp çirkin olduğunu söyleyen bir kişi çıkmaz.”

“Her zaman sporun gelişmesini istersiniz ancak ardından öyle bir noktaya gelirsiniz ki taraftarların çok aşırı harcamaları pek dikkate almadığını görürsünüz.”

“F1 harcamaları azaltmak için bir çok şeyi doğru yaptı ve spor daha mantıklı bir dünyaya geldi. Ancak 1996 Williams aracı mevcut araçtan çok daha basit olmasına rağmen oldukça görsel bir araç.”

“Bundan ders çıkarılmalı.” dedi.


Yorumlar

“Chandhok: “Formula 1, 1990’lı Yılların Araçlarından Ders Çıkarabilir”” için 4 yanıt

  1. F-one-Driver avatarı

    Tamam ders çıkarmalı da insan biraz performans övgüsünde de bulunur, sürekli açıklamalar görsellik merkezli olmuş, şayet deseydi ki bu kadar basit görünümlü bir ön kanata araç ön tarafta süper bir yol tutuşuna sahip, işte o zaman daha etkili bir izlenim olurdu, ya araç gerçekten öyle değil ya da söylemeyi es geçmiş …

  2. Reyiz gene dogru konusmus…Dogru söze ne hacett…

  3. ScuderiaKimi avatarı

    Formula1 teknoloji savaşıdır her konuda başarılı olmayı gerektirir güçlü olduğunu kanıtlamak isteyen rakiplerin mücadelesidir. saf motor gücüne dayalı aerodinaminin öneminin olmadığı formula1 colin chapman gibi bir mühendisle tanıştıktan sonra çok geçmişte kaldı. artık nereye gideceğine bir türlü karar veremeyen motorsporu izliyoruz. aerodinami , elektronik , motor gücü bunları ayrıştırmak mümkün değil devasa yatırımlar var. formula1’i sadece pist üstü mücadele olarak görmemek gerekir. sadece motorların konuştuğu bir spor değil bu yüzden zevk alamıyoruz.

  4. smile_yavuz avatarı

    karun a katılmamak elde değil. güzellik açısından benim favorim 1999 mclaren aracı. 2009 dan bu yana araçları çirkinleştirme çabası içerisinde fia

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir