Horner: “Renault Motoru Mercedes’in 75 Beygir Gerisinde”

Christian Horner, Renault’nun 2014 turbo motorunun Mercedes motoruna kıyasla 75 beygir daha zayıf olduğunu söyledi.

Autosprint’e konuşan Horner “Bizim motorumuz Mercedes’e kıyasla 75 beygir daha az.”

“Virajlardaki hızımıza bakarsanız biz her zaman en iyisiyiz. Ne yazık ki ihtiyacımız olan motora sahip değiliz.”

“75 beygir gerideyseniz, onun dışında neye sahip olduğunuz çok önemli değil. Ne yapabilirsiniz ki? Hiç bir şey.”

“Renault’nun gelecekte o farkı kapatmasını umut ediyorum ancak bu kolay değil.”

“Yeni teknolojiyi bu kadar erken kapatırsanız yaşadığınız tüm sorunları çözmek çok zor olur.”

“Geçmişte her zaman Red Bull’u yavaşlatma çabası oldu. Sürekli olarak teknik kurallarda değişiklik yaparak çift difüzör, egzoz beslemeli difüzör, esnek parçalar ve motor haritaları gibi şeylerde bizi yavaşlattılar.” dedi.


Yorumlar

“Horner: “Renault Motoru Mercedes’in 75 Beygir Gerisinde”” için 33 yanıt

  1. Ferrari moturu ne kadar güçsüz acaba, renodanda kötü gibi duruyor

  2. Tartışmak güzel birşey fakat bunu yapmayı bildikten sonra..

  3. Hani 100 aygır idi bu fark 🙂
    Gittikçe düşüyor yarın 50 derler sonra 30 a düşer felan 🙂
    Her zaman derim makinelerin dünyasında HP tek başına hiçbir işe yaramaz ancak çocuk avutur. Total dediğimiz paket kazanır. Makinelerin motordan, salt güçten ibaret olma hali 30 yıldan daha eskide kaldı. Ferrari dominasyonlarında da daha yüksek HP, RPM lere ulaşan vardı ancak paket gücünü ortaya koyuyordu. Lafta charge; turbo ‘lar gelince insanlar konunun değişeceğini sandılar. Salt motor düzeyi ilintisiyle oluşan fark değişken sonuç verir aynı williams da olduğu gibi performans sezonluk olay. İlk defa olmuyor bunlar force india, toyota’lar da şuan 10 yıl içinde salt motor setup’ı ile anlık çıkışlar yaptılar hepsi ondan ibaret oldu. Merso her alanda çalışmasının nimetini topluyor paketini devam ettirebilir mi işte o meçhul Redbull ise bu konuda ispatlı ve tecrübeli. Merso daha ileri gidecem diye şasisini, ana kareografiyi değiştirirse hiç belli olmaz çakılabilir de sonra anlık çıkıntılıkların peşinde koşar anca hani 75’liği ile Redbull’un arkasından. Tecrübelerini göreceğiz seneye.

  4. Renault’nun buralara gelebilmiş olması bile mucize. Sezon başında yoktular. O kadar turbo motor isteyip sonra da motorda patlayan Renault ve Ferrari’ye ne kadar gülsem az. Mercedes de istedi ama bir şekilde yaptı.

    1. Şöyle bi anektod girelim. Ferrari ile Renault’un turbo isteme nedenleri aynı değil Reno sadece otomotiv kafasıyla, reklam da bunu kullanma için istiyor üretimlerine cacık yaramayacak aslında yok öyle bir dünya. Ferrari önceki dönem olsa baştan sona karşı çıkardı ancak biliyorsunuz kısmi kaldı bu şimdi ki spec.’ler ile yola çıkılmasını da hiç istemedi aslında. Ferrari benzer görülen ancak farklı nedenle yol uygulamaları için F1’de turbo’ya he diyor hatta olsun istiyor. Çünkü avrupanın yıl yıl düşürdüğü emisyon değerleri ve önümüzdeki planları itibariyle üretime devam edebilmek için turbo uygulamak zorunda bunun bir alternatifi sunulmuyor malesef eskinin Supercar üreticilerine. Yani keyflerinden istemiyorlar kültürlerine aykırı görse bile böyle üreticiler turbo yapmayı öğrenmek, kolaylaştırmak istiyorlar çünkü onlar 160 hp lerle değil 500 hp’lik sport coupe’ler ile uğraşıyorlar. Bu alanda önlerine çizilen ileri ki süreçte V12 motorların devam etmemesini istiyor birileri 2 alternatifin 2 sini de uygulamak zorundalar hybrid ve turbo charge. Mesela Lamborgihini şu süreçte biraz daha yırtıyor group kalabalıklığı nedeniyle toplam emisyondan yırtıyorlar biraz daha fazla üretmelerine rağmen. Fiat grubunda ise yakın süreçte işte böyle değil. Emisyonlar 2 şekilde baskılanıyor şirketlere 1. marka bazında 2 group toplamı bazında. Velhasıl Ferrari, F1 de harcadığını ve elde ettiği birikimi sport’larında kullanmak tekrar tekrar uğraşmak istemiyor çünkü model ağacı sebebiyle maliyetlerini katlıyor. Mesela anlaşılması için işte o yüzden FXX’in varisi dediğimiz LaF. XX de şuan ki F1 motorundan downgrade edilmiş motor yani block kullanılacağı konuşuluyor ki yeni geliştirmesi tamamlanıp satın alabileceği ers ünitesiyle yüksek ihtimal böyle pistlere çıkabilecek. Ferrari bunu geçmişte de yaptı tipo block’ların eskileri direk F1 üretiminden taşındı geçmişten bugüne bu şekilde F1 ve üst serilerden aşağıya motor taşıyan çok fazla şirket yok zaten. Bir diğer örnek daha vereyim Mercedes-Benz’in Smart’ın iyi gitmemesi ile küçük hacimli motorlara yönelmesinin bir manası da buydu group bazlı toplam emisyonu düşürmek. Satış pazarlama politikalarının dışında buna mecbur tutuluyorlar. Buna karşın Mercedes’in F1 de turbo istemesinin nedenleri de Renault ile benzer. Bunlar üretimlerinde kolayca kullanamayacaklar burada harcadıklarını.

  5. redbul hiç hızlı olmadiki sadece aerodinamik olarak iyiydi aerodinamik olarak kapatıyorlardı hız eksikliğini hızlı virajlarda iyiydi düzlükte nal topluyordu .. en önemli delil amerika austin yarışı hamilton.nun vetteli geçişi redbul virajlarda hızlı ama düzlüğe çıkınca mclaren yanından geçip gitti

  6. viraja hızlı girmekle hızlı çıkmanın ne demek olduğunu kavrayamıyosan yapacak bişey yok

    downforce eksikse çıkışta hız çok düşer istediğin kadar hızlı gir ki zaten araç dinamiği buna, hızlı girmeye müsade etmez

    böyle saçma bi cewap geleceğini de biliyodum yoruma ekleyecektim şimdiki yazdıklarımı ama bazıları hemen atlıyo

    yok böle bi mantık

  7. ama ne hikmetse 4 sene renault motorunu saymadınız

  8. Red Bull sampiyin olurken 70 olan guc farki 20ye inmisti.Cunku fia onlara gelisim izni vermisti.Onlarda bunu ebd ve patinaj kontrolu icin kullandilar.O gelisim izni olmasaydi sampiyonlugu ruyalarinda bile goremezlerdi.

    1. mercedes onun için motor gelişim izni vermiyor.

    2. o zamanda yine mercedes daha hızlıydı hatta ferrari hatta mclaren redbul düzlükte hızı en düşük takımdı nerden baksanız 20 km hangi redbul hızlıymış ilk onda bulamazsın hızda düzlük hızında redbulu o şampiyon olduğu yıllar

  9. FerrariFanTR avatarı

    Mercedesin motoru iyi Redbullun aerosu iyi bizim neyimiz iyi merak ediyorum

    1. Sizde de Alonso var.

    2. pilotları senna-prost ortaklığından sonraki en iyi pilotlara sahip ama bunu bile değerlendiremeyen bir takım oldu ferrari madem aracı alonsoya göre yapacaklardı o zaman kimiyi niye aldılar anlamadım. Ama asıl seneye büyük sıkıntı çıkar bu gidişle çünkü vettel-kimi ikiside aynı sürüşe sahip pilotlar eğer istedikleri gibi araç veremeezlerse o zman ferrari çöker çünkü kötü arabayı ikiside kullanmak istemiyor eğer biraz iyi bir araba verseler zaten şampiyonluğa oynarlar ama görücez bakalım

  10. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    motorları saymazsan en iyi araç tartışmasız redbull zaten. Bunu tüm otoriteler kabul ediyor, hatta hamilton bile söyledi. Boşuna laf ebeliği yapmış redbull’dan korkan arkadaşlar. Fakat ne olursa olsun tatmin olmak için kendini kandırmayı değil, doğruları söyleyeceksin. Merecedes’in motor dondurma kuralını veto etmesi maliyetlerin artması falan değil, redbull korkusudur.

    1. Motor sporlarinda motoru saymamak nedir?

  11. Bu sezon mercedes karsısında bu kadar güç farkı olmasına ragmen gene de cok ıyı ıs cıkardınız…Aeroyla şasiyle farkı azaltma cabanız ıse yaradı..

    Ha gel gelelım 4 sene sampıyon olmada bıze yardımcı olan ne kadar yenılıkcı tasarım varsa hepsı engellendı…Bırkac sene daha mercedesın domınantlıgı devam eder,sonra da ferrarı derken döngü devam eder..

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla ilk defa adamı haklı buldum. Tamam tutumuyruz takımıda pilotunu da ama çok şeylerini yasakladılar bu adamların. Şimdi ise mersedes ne derse o oluyor. Nasıl bir para yedirdilerse artık..

  13. Kapatılması zor bir fark değil sezon başında 165 bg den bahsediliyordu.

    Geçmiş senelerde yine aynı muhabbet vardı ama şasi ve aero ile çözüyorduk ya hani bu sene neden çözülmedi demek ki neymiş geçmiş yıllar da ağlanacak bir durum yokmuş ortada.

    W05 harika bir makine komple bir makine asla şasi ve aerodinamik olarak RB10 dan zayıf bir şasi değil hatta daha fazlası vardır tıpkı BGP001-RB5 ile arada olan fark gibi.

    1. tarafsız olmak bizi geriye götürmez eksiklerimizi görmemizi sağlar

      bravo…

      1. Kesinlikle size katılıyorum aksine bize geriye götürmez eksikliklerimizi görmek daha da güçlendirir.

        Red Bull ve Renault patronları ne diyorlarsa haklıdırlar. Horner 75 bg zayıf olduğumuzu söylemiş gerçekleri görmek ya da söylemek her zaman acıdır ama bu gerçeklerle elbet yüzleşilecektir öyle ya da böyle.

        Benim burada yargıladığım geçmiş yıllarda zayıf motorla şampiyon olduk bunu da şasi ve aerodinamik ile başardık diyenler bu sezon neden aynı başarıyı tekrar edemediler acaba? Başarı Şasi-Motor-Pilot kombinasyonu ile gelir bu her zaman böyledir.

        Bu sezon motor pistinde şansın da yardımıyla kazandık kazanamamış olsaydık bile öyle yada böyle ilk beş içerisinde bitirecektik yarışı peki Red Bull ring de neler oldu motor bir başka motor pisti lastikleri çalıştıramadık Vettel Fia nın yazılım hatasının kurbanı oldu ve suçlu Renault bu olmaz beraber kazanılır beraber kaybedilir.

        Son olarak zaten patron söylemiş bizi yavaşlatmak için ellerinden geleni yaptılar kimisi motorun sesini kayda alıp FİA ya sundu kimisi motor haritalama kuralında düzenlemeye gidilmesine neden oldu ama sonuçlar ortadaydı. Sezon başında ki o devasal fark yok yazılım ve yakıt,yağ gelişimi ile fark kapatıldı bakalım kalan farkı 2015 motorunda ne kadar kapatacağız ve rakip ne kadar gelişecek bunu ilk yarışta göreceğiz. 2011 den sonra bir kez daha kış testlerini baz alarak sürünen bir takımın sezona sürünerek başlar metodunu ortadan kaldırdığımızı düşünüyorum.

        Şimdi tek bir şasiye göre motor yapılacak bakalım neler olacak. RB11 de Newey’in izlerini yine göreceğiz.

  14. Virajlardaki hızımıza bakarsanız biz her zaman en iyisiyiz. Ne yazık ki ihtiyacımız olan motora sahip değiliz.”

    En iyi şasi muhabbetini açayım mı yine? Gerçi anlayana sivrisinek saz demişler 🙂

    1. çoğu pistte viraj giriş ve çıkış hızlarını gösteren yeni bi uygulama var ondan haberin yok heralde çok güzel bi uygulama bi onlara bak sonra mercedesmi redbull mu daha iyi şasi anlarsın

      1. mercedesin geçen senelerdeki durumuna bakanlar mercedesin bunu yapacağına inanamıyo adamlar her türlü eziyo daha neyin muhabbeti bu şasi olayı anlamıyorum

        önümüzdeki sene redbull daha geriye düşecek redbull 2013 son 8 yarışında 2014 ü kaybetti haberi yok millet 2014 e odaklanırken onlar istatistik peşinde koştu

        kel bile kaçtı bu arada

        1. Ben de 2013’ün son 8 yarışında Red Bull’un 2014’ü kaçırdığını düşünüyorum. Ancak 75 beygir çok büyük bir fark değil sanki. Ayrıca 2010-2013 arası motor önemli değil diyenler buna ne diyecek? Eğer motor önemli olmasaydı Renault’u 2010-2013 arasında özellikle 2013’te motoru Red Bull’a verip arkasına yaslanırdıı veya 2014 için çalışması gerekirdi

      2. Motorun iyiyse viraj girişin de çıkışın da hızlı olur bunu kavramak zor değil.

        1. viraja hızlı girmekle hızlı çıkmanın ne demek olduğunu kavrayamıyosan yapacak bişey yok

          downforce eksikse çıkışta hız çok düşer istediğin kadar hızlı gir ki zaten araç dinamiği buna, hızlı girmeye müsade etmez

          böyle saçma bi cewap geleceğini de biliyodum yoruma ekleyecektim şimdiki yazdıklarımı ama bazıları hemen atlıyo

          yok böle bi mantık

          1. Virajdan çıkışta manevrayı bitirmiş olursun ve direksiyonu toparlarsın. Motorun güçlüyse bu kısmı zırt diye geçersin. Viraja girişte de motorun iyiyse hızlı girersin. Ancak viraj içindeki hız şasiyi daha fazla ilgilendiren bir konu. O yüzden sıfır bilgiyle birşeylerden anlıyormuş gibi saçma sapan gereksiz şeyler yazma.

            1. yahu sen ya neden bahsettiğini bilmiyosun yada trollük yapıyosun

              çıkışta manevra bitermiş falan vay vay baya bilgiliymişsin sen işte ikimizede yeter bu kadar bilgi vay be

              dönüş bittikten sonra çekiş önemlidir arkadaşım viraj girişinden çıkışına kadar senin anlıyacağın manada yani dirksiyonu çevirmeye başladığın andan çevirmeyi bıraktığın ana kadar ki hız sınırları aracın down force unu belli eder

              laf ebeliği yapmanın manası yok herşeyi anlayıpta kelimelere takılarak bunu devam ettirip haklı çıkamazsın komik duruma düşersin

              1. Yahu sen ne iddia ediyorsun hala? Adam virajlarda en iyi biziz diyor. Boş konuşmaya gerek yok viraj giriş çıkış diye karıştırmaya da gerek yok. Şasisi en iyi olan virajda en iyidir bitti. Boş iddia yapmaya gerek yok. Virajdan çıkış hızı çekişle alakalıdır giriş hızı da motorun ne kadar güçlü ise onunla. Bitti.

              2. horner in ne dediği benim umrumda deil mercedes de çıkıp en iyi biziz derse ne olacak

                yanlış biliyosun teknik kapasiten olayı algılamana engel oluyo kavramları birbirine karıştırıyosun bende sana laf anlatıyorum gelmişim virajdan çıkış hala çekişle alakalı diyo sürekli büyük tek yöne olan virajlardan bahsediyorum … burda f1 aracı üretmiyoruz basit fizik kurallarından behsediyorum

                mesleğin ne merak ettim açıkçası

        2. “giriş hızı da motorun ne kadar güçlü ise onunla”
          Viraj giriş hızını motor gücü orantısıyla izah eder misin?
          Viraj giriş ve çıkışı, eğrisi neye göre belirlenir?
          Viraj yarış çizgisi HP ilişkisini nasıl açıklarız?
          Threshold braking nedir nasıldır?

          http://www.drivingfast.net/techniques/racing-line.htm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir