Wurz: Hamilton Şampiyonluğu Kaçırabilir

yazar:

kategori:

Eski F1 pilotu Alex Wurz, Hamilton’ın şampiyonluğu kaçırabileceğine inanıyor.

Lewis Hamilton son yarışa 17 puan farkla lider gidiyor ve Abu Dhabi’deki yarışı kazanması veya ikinci olması halinde Rosberg’in sonucuna bakmaksızın şampiyon olacak.

Alex Wurz’da Hamilton’ın şampiyonluk şansını değerlendiren eski pilotlar arasına katıldı.

“Lewis birkaç yarış kazandıktan sonra hemen kendisine övgüler başlıyor. Ve Lewis bu noktada hata yapmaya başlıyor. Bu nedenle son yarışta şampiyonluğu kaçırma şansı var”

“O kendisinin rakipsiz olduğuna inandığı zaman hataya eğilimli oluyor”

“2014 yılında takım içerisinde verilen yoğun savaştan sonra yenilen taraf kim olursa olsun bunu sindirmek zor olur”


Yorumlar

“Wurz: Hamilton Şampiyonluğu Kaçırabilir” için 9 yanıt

  1. İlk turdan itibaren Rosberg Hamilton sıralaması oluşursa, Rosberg’in bilerek tempoyu düşük tutarak 3. ile farkın açılmamasını sağlayacagını düşünüyorum. 3. pite girdigi turda tempoyu daha da düşürerek belki 4.’ye de geçiltmesine uğraşabilir. Bu konularda Rosberg’de yetenek var bence :)) Tabii yarışın sonlarında Hamilton’ın DRS avantajı olacaktır ama belki de Rosberg arkasındaki pilotla farkı açmaz ve ona da DRS avantajı sağlar.

  2. Cumartesi sıralama turları sonrası oluşacak duruma göre herkes bu ikili arasında oluşabilecek muhtemel senaryoları yazacaktir.
    Ben Hamiltonun Rosberg ile sıkı bir birincilik mücadelesine gireceğini düşünmüyorum. Bu yarış Rosbergi geçmesi gereken bir yarış değil ve birşey ispatalamasi gerekmiyor. Hedef, şampiyonluğu kurtaracak pozisyonu korumak ve tabiki Rosbegten mümkün olduğunca uzak durmak olmalı.
    Brezilyada zorlamasi, eğer geçiş yapabilseydi son yarış için Rosbergten çok daha uzakta bir yerde bitirmesi imkanını ortaya çıkarmış olacağından, mantikliydi. Ancak bu yarışta gerek yok. Ve bunun bilincinde olduğunu düşünüyorum.
    Geçiş sirasinda olasi bir temas diskalifiye gerektirmeyebilir. Mesela 2006 Fisi-Schumi temasi Schuminin lastigini patlatmisti. Yine bu yılki Spa olayını biliyoruz ve Rosberg ceza almadı. Bu nedenle Rosbergten mümkün olduğunca uzak kalmalı.
    Tahminim ise Hamilton sıralamalarda çok zorlamayacak. Williams çok yakın olmazsa 2. likle yetinecek. Startta da yine Rosbergten uzak durup belli bir farkla Rosbergi takip edecektir diye düşünüyorum.

  3. Herkes konuşmuş ben de konuşayım.

    Yarışta iki pilotta defalarca birbirlerine kasıtla çarpacaklar ve ikisi de ciddi kaza yapacak. Sonra araçtan inip kavga edecekler. FIA her iki pilotu da şampiyonadan men edecek (bkz 1997 Schumacher) ve Ricciardo şampiyon olacak!

  4. herkes anlamış hamiltonun hataya yatkın olduğunu hata yapacağını eee geçmişim geleceğimdir … geçmişini bilmeyen geleceği olmaz der atalarımız

  5. bence hamilton hakkında çok doğru tespitlerde bulunmuş. brezilyadaki spin daha dikkatli olmasını sağlayacaktır. ancak yine de hamilton -eğer geride olursa, elinde yakalayıp geçme fırsatı varsa dener şampiyonluk pozisyonunu pek düşünmez.

    rosberg yılanının rahat durmayacağını düşünüyorum. 1-2 diyelim ki rosberg önde, yavaşlayıp defans yapmak gibi, ikisinin de yarışını riske atacak şeyler yapacaktır. veya hamilton önde, -ros yetişebilirse- saçma sapan bir atak yapıp hamilton’ın çekilmesini bekleyebilir. sonuçta kendisinin kaybedeceği birşey yok iki durumda da. hamilton gereksiz mücadeleye girmeyip rosberg’i bırakırsa da en azından sezon içinde ilk defa hamilton’ı geçmiş olur.

    1. oooo selam büyük viraj ustası…

  6. ya bırakın da adam kendi hatasıyla kaybederse kaybetsin baskı kurmaya çalışmayın adamın üstünde birde hamin aracında sorun çıkmasın veya takım pitstopla birezilyadaki gibi anormallikler yapmasın ham rosu eze eze şampiyon olur ….

  7. Wurz Alman Rosberg için Hamilton’a baskı yapmaya çalışıyor ama yemezler. Hamilton şanssız olmasaydı çoktan ilan etmişti şampiyonlugu.

  8. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    ben hamiltonun şampiyon olma olasılığını %20 olarak görüyorum.kesin sorun çıkıcak arabasında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir