Vettel: Ricciardo Şansının Yardımıyla Üç Yarış Kazandı

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo’nun bu yıl elde ettiği galibiyetlerde şansının büyük rol oynadığını söyledi.

Daniel Ricciardo bu yıl Macaristan, Belçika ve Kanada GP’lerini kazandı.

Avustralyalı pilot Macaristan’da güvenlik aracının girmesiyle birlikte iyi bir stratejinin ardından zafere ulaşırken, Belçika’da Hamilton ve Rosberg’in temasının ardından yarışı kazanmayı başarmıştı. Ricciardo ayrıca Kanada’da Mercedes pilotlarının yaşadığı sorunların ardından zafere ulaşmıştı.

Bu yıl Ricciardo’ya mağlup olan son dört yılın dünya şampiyonu Sebastian Vettel, Ricciardo’nun bu yıl elde ettiği zaferlerin tesadüfen geldiğini söyledi.

Vettel “Elbette Ricciardo şansının yardımıyla üç yarış kazandı. Örneğin Macaristan’da güvenlik aracının ardından yarışı kazandı. Kanada’da benimle yarışırken Mercedes’in sorunlarının yardımı ile yarışı kazandı”

“Bu sadece bazı örnekler. Bunlar sonucu etkileyebilir. Ben de bu yarışlarda aynı başarıyı gösterebilirdim” dedi.


Yorumlar

“Vettel: Ricciardo Şansının Yardımıyla Üç Yarış Kazandı” için 54 yanıt

  1. Görüyoruz Vettel yeni motoru ve şasisi ile Ric’e attığı farkları demekki sorun Vettelde değil Vettelin aracındaymış.Hala 4 Dünya Şampiyonu Vetteli Ricle kıyaslayanlar var herif bir şey ispat etmek zorunda degil zaten şimdiden bir Efsane, Vettelin torro rossada yaptığı başarılar ortada Ric ne yapmış daha şansa kazandığı 3 yarıştan başka

  2. vettelin ammada seveni varmış birader millete dert olmuş geldi 2008.den 2013 alonsoya hamiltona kimi derseniz hepsine plaka okuttu … 2008.de torro rosso dört yıl redbul … alonso 2010.da petrovu geçemeyen ..hamilton 2008.de son yarış timo glock vakası olmasa şampiyon olamayacak olan hamilton … raikonen 2007.de son yarış nerdeyse şampiyon olamayacak ite kaka şampiyon oldu .. vettele sallayanlar ne kadar anlıyor f1.den daha unutmadık şaşkın raikoneni yolu şaşırıp padokda yol arayan şaşkını .. şu mercedes vettelde olsa görürdük rosberg yada hamilton plaka okuyormu okumuyormu … alonsonun 2005 2006.da nasıl şampiyon olduğunuda biliyoruz

  3. yani diyiyorki takım beni bu sene sabote etti vettel …ferrarinin abu dahabide testlere katılmasına izin vermeyerek korktuğunu belli etmiştir korkmayan bu yollara baş vurmaz elinizde ric,do var değilmi biliyorlar boş olduğunu ric,donun . bu sene anlayacağız ric,doyu

  4. Vettel’de bana göre şansının yardımıyla 4 kez şampiyon oldu.

  5. Bu şekilde demeçler vermesi bana göre yanlış.Hiçbir başarı tesadüf değildir.Yalnız takımın Vettelden sezon başından beri bir uzaklaşma çabasi içinde olduğunu düşünüyorum.Hele Kanada yarışı takim tarafından sabote edildi.

    Rüzgarın yönü değişmiş bu açık.Küçük detaylar büyük farklar yaratıyor burası f 1.Ancak yinede riccardo rüştünü ispat etmiştir.İyi bir pilot olduğunu göstermiştir.Ama kendini kanıtlayacagi daha birçok sınavla karşılaşacak daha yeni başlıyor.

    Vettele gelirsek sıralamada çok güçlü bir pilot, bu büyük bir artı onun için, daha kariyeri çook uzun.Ferrari de geçireceği seneler onu number one yapmaya yeter.Tıpkı Alonso gibi..

    1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Yetmez.

      1. Where is Schumi
        Where is Ferrariden
        Geldik number one Alonso ya

        Alonso isim yapmış sa Vettel kralını yapar.

  6. Her pilot kendi şansını kendisi yaratır. Adama sormazlar mı Ricciardo senin önündeyken kazandı onun pozisyonunda sen olsan sen kazanırdın şampiyon. Herkes biliyor şans ile kazandığını ama o şansı da kendisi yarattı sen yaratabilseydin onun pozisyonun da sen olsaydın sen kazanırdın. Kısacası yakıştıramadım.

    1. +1
      Vetteli seven Objektif taraftar 🙂

  7. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    Elbette Ricciardo üç yarışı da şansının yardımıyla kazandı ama Kanada yarışı haricin de Vettel’in de diğer yarışlar için şansı vardı. Macaristan ve Belçika yarışların da Ricciardo’nun önün de başladı ve yarış için de Ricciardo’ya geçildi. Elinde ki bu şartlara bakınca dedikleri pek kabul edilebilir değil.

    1. Vettel’in kazanacağı tek yarış Kanada’ydı. Onu da takım sabote etti

      1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
        Alonso.Diaz #ForzaJules

        Macaristan yarışına SC’nin zamanlamasıyla ilgili olarak mazeretler gösterilebilir ama Belçika’da ki yarışla ilgili gösterilebilecek bir mazeret olduğu düşünmüyorum.

  8. halil kaplan avatarı

    Ricardo ve magnussen i ferrari de yarisan iki pilot olarak gormek isterdim, ricardo yu agresif surusunden, magnusseni gicik savunma anlayisindan oturu.20 yil once basladim formula 1 izlemeye, bazi yillar elimde olmayan nedenlerden oturu izleyemedim. Arabadan drs den falan anlamam, ben formula 1 i heyecani icin izliyorum. Yaris bitirmek icin,sadece puan almak icin yarisan pilotlarla isim olmaz. Mesela maldonado gutiarez gibi adamlar bile alonso ya gore formula ya daha heyecan katiyor, buna bu yilki vettel in rai nin performansi da dahil

  9. Vettel ağır saçmalamış. . Şans yardımıyla en fazla 1 galibiyet olur. Hele Macaristan’a şans demesi gerçekten komik.Takımdan ayrılmasıyla birlkte içinde biriktirdiği kini kusmaya başlıyor anlaşılan

  10. Vettel nasıl ağlayacağını bilemedi ki 🙂 Macaristan örneğini vereyim ben de. Hamilton ve Alonso’yu harika şekilde geçtiğinde sen kaçıncı sıradaydın gereksiz herif?

  11. iana karakoç avatarı
    iana karakoç

    batırdın işte wettel dahada zorlama 4 sene seni 1. yapan arac la bunun bir farkı varsa ric e de vardır heralde o seni geride bıraktı ve sen seni buraya tasıyan takımı ilk fırsatta sattın çünkü seneyede ric seni yer biliyorsun

  12. Ağlama Vettel adam Belçika’da 5.başladı üstelik senin gibi yeteneksiz pilot hata yaparken kusursuz sürdü ve yarışı kazandı.

  13. Vettel haklı. Mercedes’ler sorun yaşamasaydı Red Bull’un kazanması imkansız olurdu. Ama sorarlar adama, Mercedes’ler sorun yaşadığında sen niye takım arkadaşının arkasındaydın?

    http://www.youtube.com/watch?v=N9zC-95bzv8

    Adama sorarlar şu ibretlik geçişi neden sen yapamadın diye…

    1. Monza da Ric düzlüklerde Vettel e oranla çok hızlıydı bence kıyaslama yapmak haksızlık olur birde bak bu resimde hangi saatlerde en hızlı girdikleri yazıyor Vettel yarışın başlarında en yüksek süratine çıkmış yarışın sonlarından düzlüklerde bundan da yavaş Ric de yarışın sonlarına doğru çıkmış o sürate yani Vetteli geçtiği sıralarda o sürate çok çıktığını hatırlıyorum araç üstü kameradan.
      Ben Ricciardo nun bu sürate çıkmasına ve o kadar sert ve geç fren yapmasına o yarış gerçekten anlam verememiştim ama sonuçta düzlük bu yani sadece gaza basarsın viraj çıkışın ne kadar kötü olursa olsun en fazla 5 km civarı oynar düzlük hızın e şimdi fark bu kadar büyükken kıyaslama yapmak haksızlık bana göre.
      Birde yanlış hatırlıyor olabilirim ama Ric daha yeni lastiklere sahipti sanırsam.

      1. ha o zaman ricciardo’nun aracı mercedes’lerden bile daha yüksek hıza çıkıyordu öyle mi?

        neden sıralamadaki top speed’i yazmadın? sıralamadaki top speed’de biri 345.3 diğeri 345. yani tamamen eşitler. yarıştaki en yüksek hızı etkileyen sürüyle faktör vardır. birini geçip geçmediğine, ERS’yi ne zamana sakladığına, DRS’i nasıl kullandığına göre değişir. o gösterdiğin tablo bile ricciardo’nun vettelden daha iyi olduğunun kanıtı.

        birinin hava koridorunda DRS, tam doldurulmuş ERS ve yeni lastiklerle girmiştir ve hızı yakalamıştır bu kadar basit.

        1. Yarışta olan olayın videosunu paylaşmış ben neden sıralamanın speed trapini koyuyum biraz düşünerek yorum yap.
          Ayrıca Vettel in bataryalarının boş olduğunu nerden biliyorsun? DRS i kaç farklı şekilde kullanabilir ne saçma yorum yazmışsın düğmeye basar kanat açılır 10-15 km arası hız kazandırır belki daha fazla he birde Speed trap e göre Ric in Vettelden iyi olduğunu yazmışsın ozaman griddeki en iyi pilot Ric buda ayrı bir saçma sana yorum yazmam bile saçma.

          1. monza’da ric düzlüklerde çok daha hızlıydı deyip vettel’in aracı yavaştı gibi birşey demeye çalışıyorsun işte. milletin kafasını bulandırmaya çalışmaya gerek yok. sene başından beri aynı muhabbet. ikisinde de aynı araç varken, biri 8 diğeri 9 başlamışken, biri geçiş yapamayıp diğeri yapıyorsa geçiş yapanın daha iyi olduğu bellidir. ben vettel’in o yarış geçiş yaptığını hatırlamıyorum.

            ricciardo vettel’i yendi, sezon boyunca ikisi de 3 kez bir yarıştan ayrılmak zorunda kaldı. ricciard 1 diskalifiye 2 arıza, vettel 3 arıza. arıza yaşamadıkları yarışların neredeyse hepsinde ricciardo daha iyiydi.

            ben vettel’in sırf laf olsun diye önündeki araçla arasındaki fark 1 saniyenin üstüne çıkınca telsizden “DRS’im artık çalışmıyor” dediğini hatırlıyorum. gerçekten sorun yaşamakla bahane üretmek farklı şeydir. ve yenilenlerin her zaman bahanesi olur. bkz: raikkonen ve vettel.

            1. bir de neden sıralamanın speed trap’ını koyayım diyorsun. yarışta DRS kullanımı, ERS kullanımı, lastik durumu ve birinin hava koridoruna ne zaman girdiğin ve o sırada benzin saklayıp saklamadığın bile etki eder. o yüzden vettelin 3 katı geçiş yapan ricciardo’nun ulaştığı en yüksek hızın vettel’den iyi olması zaten doğal. hamilton ile rosberg arasında 25kmh fark var. rosberg’in aracı mı yavaştı, yoksa hamilton 4.lükten tırmandı diye mi bu fark?

              sıralamanın speed trap’ını koyarsın çünkü sürüyle değişen olan yarış ortamı sana araç farkları hakkında hiçbir sağlıklı bilgi vermez, üretmeye çalıştığın komplo teorisi de elinde patlar. birşeyi bilerek yazın.

            2. Ben de Silverstone da Alonso nun ”He hit the DRS” dediğini hatırlıyorum.
              Peki bu ne olacak ?

              1. Hakemler ceza vermediyse bunu desen ne olur bende hatırlıyorum dediğini Seb de bıdı bıdı bir şeyler söyledi sürekli pist sınırını aşıyor gibi bir şeydi hakemler o kapışmayı yakından incelediğini düşünüyorum
                Konu nereden nereye geldi şuraya bak.

              2. Bu arada RoyalHunt ortalığı öyle bir karıştırıyor ki benim yorumumun altına yazılmış sandım kusura bakma.

              3. @EmreF1
                Sen niye hiddetlendin bu kadar anlamadım yalnız. 😀
                Ben bunu RoyalHunt ın ben vettel’in sırf laf olsun diye önündeki araçla arasındaki fark 1 saniyenin üstüne çıkınca telsizden “DRS’im artık çalışmıyor” dediğini hatırlıyorum. sözüne ithafen yazdım.

      2. Geçiş örneğini beğendiğim için vermiştim. Ricciardo gerçekten çok cesur ataklarda bulundu ve hızlı sürmesine rağmen lastik saklayabildi. Sezon içinde Mercedes üç kez çuvallamış ve Red Bull’a üç kez fırsat vermişler. Vettel birini de mi değerlendiremez arkadaş?

        Vettel’in performansına hepimiz şaşırdık. Defalarca şasisi değiştirildi, güncellemeler getirildi ama nafile. Berbat değildi yine, Raikkonen gibi kötü sürmedi ama bir şekilde Ricciardo’nun önünde olamadı.

        Tek bir kez fırsat olmuştur, o da Ricciardo’ya denk gelmiştir anlarım da, üç kez kazanmaktan bahsediyorum. Vettel sezon içinde sorunlar yaşadı, onları da görüyorum ama ikisinin de sorun yaşamadığı yarışlardaki sonuçları ortada. Ricciardo garip bir şekilde daha hızlı çıktı.

        1. Ric in performansına hiçbir şey demiyorum zaten paylaştığın videoyla ilgili yorum yaptım.
          Vettel in performansı çoğu zaman kötüydü belki ard arda gelen olumsuzluklardan etkilenmiştir ya da 4 şampiyonluktan sonra yorgundur bilemezsin şimdi birisi çıkıp Şampiyon pilot her şartta her şeyi kaldırabilir demesin herkes aynı yapıda değildir sonuçta ama genede Seb bu sene psikolojik olarak kötü gözükmedi ama öyle herkesin yerin dibine soktuğu gibi de kötü bir performans sergilemedi Seb le Ric in arasında 2 galibiyetten çok az fazla bir puan farkı var ve Seb in Ric e göre daha fazla sorun yaşaması bu tablonun bana normal gelmesine sebep oluyor.
          Ric inanılmaz iyi lastik korudu bu sezon Seb e oranla belki fark bundan kaynaklanıyordur bilemiyorum ama Seb in bu kadar eleştirilmesi kolay gözüken şampiyonluklarıdır.
          Eğer 2011-2013 araçlarıyla Hamilton veya Alonso şampiyon olmuş olsalardı onları öve öve bitiremezlerdi ama nedense Seb e karşı insanların bir nefreti var ve objektif olamıyorlar.

          1. Vettel’in şampiyonluklarına gereken değerin verilmemesinin sebebi kendisinin çok fazla birşey katmasına gerek olmadan kazanmış olması. Örneğin bu sene de Hamilton-Rosberg ikilisinden birisi şampiyon olacak, araç öyle hızlı ki başkası asla yetişemezdi, ancak en azından birbirlerini zorlayabiliyorlardı. Vettel’i zorlayabilen birisi olmadı, zorlamasına da izin verilmedi zaten. Webber ile olan olayları biliyoruz, Webber gibi sakin uslu adam bile çileden çıkmıştı. Yoksa tarih şampiyon oldu diye yazacak ve diğerleri bilmiyor ki kendi pilotları da en hızlı araçla şampiyon oldu.

            1. torro rosso.da yaptıklarına ne diyeceğiz peki

            2. Herkes bu adamın şampiyon olduğu senelere bakıyor 2007 de Vettel 6 puanla bitirmiş Webber 10 , 2008 de Vettel 35 Webber 21 , 2009 da aynı takımdalarken Vettel 84 Webber 69,5 . 2008 de vettel takım arkadaşına ciddi fark atmış üstüne birde Red bull pilotlarını geride bırakmış yani şimdi bu adam Formula 1 de ilk kez takım arkadaşına geçildi diye ya da Webber den gidelim ondan daha genç daha istekli ve istikrarlı sürmüş olamaz mı?
              Peki sana bir şey sorucam Alonso yu herkes biliyor artık adam sadece kendisine ilgi gösterilmesini istiyor Alonso o şampiyon araçlar da olsaydı Webber gene geride kalsaydı böyle düşünür müydün ?

              1. Bedavadan kazansaydı yine öyle düşünürdüm, bu arada Alonso fanı filan değilim, pilot veya takım tutmuyorum. Alonso şampiyonluklarını mücadele ederek kazandı ve haketti bence. Vettel’inkilerinin gölgede kalmasının sebebi biraz da takım. Yoksa kazanılmış her şampiyonluk hakedilmiştir tabi.

    2. yani aynı şunun gibi; rosberg ile hamilton’ın hızlarına bakıp hamilton’ın aracı daha iyiydi demek gibi, oysaki biri geçiş yaptı diğeri yapmadı. sıralamadaki top speedleri birinin 351, diğerinin 354.

    3. Burada tokatın alasını atmış Vettele.Resmen çocuk gibi oynamış, bu savunma Vettele yakışmamis ne olursa olsun içeriyi bırakması hata.

  14. Vettel saçmalamış. Eeee açık şekilde yenilmek zor tabi onca yıl şampiyonluktan sonra.

  15. şansın hemde daniskası .. amma ric,do hayranı varmış son yarışlara bakıyorum ric.donun resi yok … araç sağlam olunca neymiş vettel.miş değilmi

  16. Vettel e yakısmayan bı acıklama yapmıs,zaten takımdan arkadasına yenılerek gıdıyorsun..sus bari de boş konusuyor demesınler…(kımse kızmasın vettelcıyım)

  17. Ric in yaptıklarını bu sene Vettel yapsaydı şimdi burada şansa bala 3 galibiyet aldın diye adama demediğinizi bırakmazdınız. Şu resim iyi açıklıyor aslında sizleri.

  18. Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş. Bunu çevirip vettel e söyleyin.

  19. iron_rotti@hotmail.com avatarı
    iron_rotti@hotmail.com

    yahu sorulan sorunun nasıl oldugunu bile bilmiyoruz , yorumları çokturuyoruz. Belkide ric in yarıslardaki şansıyla alakalı soru geldi böyle konustu. Sonucta şansıda yaver gitti ricin ama insan şansını kendi yaratır sonuçta

  20. Soda iç iyi gelir.

    1. ooo büyük usta burdaymış…

      vettel viraj çıkışında yavaş kalıyo ondan geçildi heralde

  21. bütün sene suskun durması sayesinde kazandığı bir parça saygı verdiği bu demeç ile yok oldu. Bütün yarışlarda Ricciardo daha iyiydi, Vettel de şansa 4 kere şampiyon oldu ama Ricciardo veya başkası ona böyle bir göndermede bulunmadı. Vettel yenilmeyi hazmedemeyen bir “ham” çocuk.

  22. ScuderiaKimi avatarı

    Ricciardo gerçekten agresif ve yetenekli pilot ama Vettel yalan söylemiyor şansı yaver gitti , sonuç olarak ricci kazandı tebrik etmek lazım.

  23. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    şansmış macaristanda spin atan bendim

    1. Her pilot spin atabilir bunu bu kadar büyütmen saçma birde 2009 monza da desteklediğin pilot son turda ne yapmış hemde kuru hava da bir bak bakalım istersen.
      Formula 1 pilotu spin atmaz diye bir şey varda ben mi duymadım böyle şeyleri büyütmeyin bu kadar

      1. ReyizHamilton avatarı
        ReyizHamilton

        tamam her pilot spin atar hatada yaparda vettel bu sene ric in çok gerisinde kaldı.spada özellikle ve diğer pistlerde neyse vetteli seneye göreceğiz.

        1. Olaya dışarıdan bakmak kolaydır o an takım ve Vettel in ne yaşadığını bilemezsin belki de motoru korumaya çalışıyordu veya sorun oluşmasın diye zorlayamıyordu bunları bilemezsin bu sene çok fazla sorun yaşadı ve motor parçalarını daha kısarak kullanması gerekti Ric e oranla, kimse sorun yaşamasaydı nerede olacağını bilemez belki Ric in önünde olacaktı belki çok yakın olacaklardı belki geçilecekti bunu bilemez kimse şu anki sonuca bakarsın kağıt üstünde geçildi ama bu Vettel in kötü pilot olduğunu göstermez.
          Vettel den 1 senede toparlanmasını beklemekte zor olur Ferrari çok iyi durumda değil sonuçta şampiyonluğa oynayabilecek bir araç yapacaklarını pek sanmıyorum o yüzden seneye de eleştiri alacaktır. Belkide Ferrari nin yeni yönetimi iyi iş çıkartır Alonsonun 5 senede yapamadıklarını 2 3 senede yapar izlicez artık.

  24. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Şunun bunun başarısını küçümsemek sadece seni küçültür, başkasını değil. Bence öyle büyük falan değilsin de seni harbiden büyük sananlar az değil

    1. Aslinda hakli ama bunu dile getirmesi takim arkadasina yenilmesine kilif aradigini gosteriyor.O uc yaristan birini sen kazansaydin madem.Sans hazirlikli olana guler.

      1. ReyizHamilton avatarı
        ReyizHamilton

        aynen katılıyorum 4 kez üst üste şampiyon olmuşsun tamam bu sene aracın kötü normal şartlarda yarış kazanıcak bi araç değil de yeni takım arkadaşın 3 galibiyet alıyor ama geçen senenin şampiyonu vettel o üç galibiyetin birini bile alamıyor

  25. OUTLAW RIDER™ avatarı
    OUTLAW RIDER™

    Zavallı vettel
    >:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir