Resmi: Fernando Alonso Sonunda Ferrari’den Ayrılıyor!

Ferrari, Fernando Alonso’nun sözleşmesinin karşılıklı anlaşılarak sezon sonunda sonlandırılmasına karar verdiklerini açıkladı.

Alonso 2010 yılında katıldığı Ferrari’de iki kez şampiyonluğa çok yaklaşmış ancak bir türlü bu başarıyı elde edememişti.

Alonso, Ferrari’nin bu yıl gösterdiği kötü performansın ardından takımdan ayrılabileceğini söylüyordu ve öyle de oldu.

İspanyol pilot sezon sonunda ayrılacağı Ferrari’ye teşekkür ediyor.

Alonso “Bugün benim için kolay bir gün değil çünkü her ne kadar geleceğe büyük bir tutku ve kararlılıkla baksam da sezon sonunda Ferrari pilotluğu serüvenim sona erecek.”

“Bu zor  bir karardı ancak dikkatli bir şekilde değerlendirdim. En başından sonuna kadar Ferrari’ye olan aşkım her zaman öncelik konusuydu. Her zaman geleceğim hakkında kararlar alma konusunda yeteri kadar şanslıydım ve şimdi de o sorumluluğa sahibim.”

“Takıma benim durumumu anladığı için teşekkür etmek zorundayım. Scuderia Ferrari’yi 5 sene sonunda bırakıyorum ve bu süreçte profesyonel olarak en iyi seviyeme ulaştım. Büyük mücadelelerle yeni sınırlar buldum. Ve Scuderia’nın önceliklerini kendi önüme koyarak gerçek bir takım oyuncusu olduğumu kanıtladım.”

“Geleceğim hakkında önemli kararlar almam gerekirken, bunu kalbimde Ferrari ile takıma olan aşkımla yaptım. Birlikte başardıklarımızdan dolayı çok gururluyum. Maranello’daki erkeklerin ve kadınların çabalarıyla 3 defa Formula 1 şampiyonasında 2. olduk ve onların ikisinde son yarışın son anına kadar şampiyonluk mücadelesi verdik ve bir çok turda şampiyon pozisyondaydık. Şüphesiz bu 5 senede kariyerimin en iyi anlarından bazılarını yaşadım ve takımdan ayrılırken arkadaşlardan ziyade ailemi arkamda bıraktığımı hissediyorum.”

“Artık geleceğe büyük bir heyecan ile bakıyorum. Kalbimin bir parçası her zaman şahlanan atta olacak. Takımdaki herkese tek tek, bana olan inançlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Alonso Ferrari’ye 2010’da katılmıştı. 2005 ve 2006’da Renault ile çifte şampiyonluk yaşayan Alonso, Ferrari ile 2010 ve 2012’de şampiyonluğa çok yaklaştı ancak son yarışta kaybetti.

Ferrari ile geçirdiği 5 sezonda Alonso 1186 puan, 44 podyum ve 11 zafer kazandı.


Yorumlar

“Resmi: Fernando Alonso Sonunda Ferrari’den Ayrılıyor!” için 101 yanıt

  1. Bir Alonso taraftarı olarak ferrariye gelince demiştim ferrari hızlı araçlar üretir tersine rbr hızlı araçlar üretip ferrari onların sorun yaşamasını bekledi ne acıdır ki…

    Alonsonun yıllarına yazık oldu ama o tüm bunlara rağmen savaştı elindeki araca rağmen

    işte bu seneki performansı ortada yoruma açık diğerlerinede bakın ben gayet başarılı bunu takdir etmelisiniz sevsenizde sevmesenizde.

  2. BurakBilgin avatarı

    Yolu açık olsun elinden gelenin fazlasını yaptın Ferrari’de şampiyon olmak yakışırdı sana ama olmadı kısmet değilmiş. Bir Kimi taraftarı olarak şu adama söylenenlere üzülüyorum bu lafları hak etmiyor bu adam.

  3. Güle güle, boşa geçmiş 5 sene ve F1’e 2 şampiyonlukla veda edecek olmak zoruna gidiyor herhalde 🙂

    1. şaka yapıyor olmalısın adam f1 tarihinin en başarılı ilk 6 pilotu arasında formula 1 i nerenle izleyip düşünüyorsun acaba

      1. f1 tarihinin ilk altısından biri sen iyimisin arkadaşım … ilk altıyı say bakalım dostum

    2. 1 şampiyonlukla veda etmekten iyidir.Şunu söylerken bile yüzünüz olmalı.

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ya şu kafasını Ferrari taraftarı kini bürümüş adamlara bir çift sözüm var.Açın kulağınızı iyi dinleyin.Yahu arkadaş,insan hiç mi yanılamaz yada söylediği bir şeyin tersini yapamaz?Nedir sizin bu yok efendim öle demiştiler böyle yapmıştılar…eee ne oldu bunu söyleyince ne oldu?Hani Ferrari taraftarları ortaklaşa bir yerden atlasa siz rahat edeceksiniz belli.Kime ne oldu neye ne oldu birader?Adam geldi,gidiyor.Bu işler böyle.Kazanmakta var kaybetmekte.Söylediğini yapmak da var yapamamak da.Siz hiç mi hayatınızda bir kararınızı bozmadınız.He yani siz kahinsiniz elinizde sihirli küre var,her yaptığınızı bir etütten geçirip yapıyorsunuz hiç hatasız maşallah.Bize laf atıp duran adamların takımları veya pilotları sanki bu süreyi sürekli kazanarak geçirdiler.

    Konuya gelecek olursak,Yolun açık olsun Alonso.Ferrari sana istediğin şampiyonluğu veremedi.2 kez çok yaklaştın.Ben çok inanmıştım burada şampiyon olacağına ama kısmet değilmiş.İnşallah f1i bırakmadan bir kez daha seni o kupayı kaldırırken görürüz.Son olarak Schumi den sonra takımdan ayrılışı en duygusal adam olsa gerek.

  5. Her birlikteliğin bir sonu vardır bu bazen iyi olur bazense pişmanlıklar doğurur…

    Daha dün gibi aklımda Renault’tan ayrılırken en güzel yıllarımı Renault da geçirdim dediğin de bazı tifosiler ve Alonsocular işte şimdi başlıyoruz en güzel yıllarını şahlanan atta geçireceksin demişlerdi. buradan onlara soruyorum ne oldu sonuç ne ?

    Kullandığım yarıştığım en iyi takım ve araba Ferrari demişti burada yirmi ikincide olsam ayrılmaya niyetim yok diyordu son takımım Ferrari olacak diyordu ve bu uzar gider neyse uzatmayayım. Yeni takımında şampiyona başarılar dilerim konumu ve yaşından dolayı doğrumu yanlış mı karar verdiğini zaman gösterecektir.

  6. hayırlı olsun seb e de fernandoya da

  7. Hayırlısı olsun hem Ferrari hem de Alonso için. İyi mi oldu kötü mü oldu zaman gösterecek. Anti- Alonso’cular da sallamış da sallamış. Kendi hallerinde takılsınlar. Bazı kimi fanları atıp tutmuşlar, yoksa bu seneyi başka türlü unutamazlar..

  8. Murat Aksoy avatarı

    2007’de de şampiyonluğu son yarışta kaybetti. Toplamda 3 defa.

    1. Evet, haberde Ferrari ile olanlar yazılmış.

  9. Formula 1 i Ferrari de bırakacağım diyen adama yakışmadı …

  10. 5 seneden beri ferrarinin içindeki yanlış adamların kurbanı oldu alonso ne yazık ki!.Todt döneminden sonra domenicalinin kuramadığı otorite alonsonun 5 senesinin boşa gitmesine sebep oldu.2010-2013 arasında gerçekten o savaşma azmini hırsını,tutkusunu,yarışlarda tv başında bile hissettiriyordu.2014 ile ipler tamamen koptu ama alonsonun ferraride çok şey öğrendiğini ve kendini geliştirdiğini düşünüyorum özellikle 2012 performansı harika bir şeydi.Rbr dominantlığına rağmen son yarışa yine şampiyon olma ihtimaliyle gelmesi bile zor iken 3 yada 4 puanla kaybetmişti.Alonso bizim gönlümüzde yerin belli adamım inşallah hakettiğin şampiyonluğu alırsın.Nasıl mclarenin kimiye şampiyonluk borcu var ise ferrarinin de alonsoya şamoiyonluk borcu var.Her şey için teşekkürler fernando 🙁

  11. Yine bir alonso haberi yine aynı yorumlar yine benim pilotum senin pilotunu döver tartışmaları şaşırılcak bişey mi değil alıştık bu durumlara 🙂

    Alonso raikkonenin ezdi! vettel dünkü çocuğa rice ezildi! hamilton hepsinden iyi ya arkadaşlar bırakın artık bu boş tartışmaları bir rai fanı olarak söylüyorum günümüz f1inde kimin aracı iyiyse zaten o şampiyon oluyor.

    Vettel 4 yıl boyunca şampiyon oldu nasıl oldu aracı çok iyiydi oda yeteneğini kullanarak şampiyon oldu bu yıl ricciardoya yenilmesi yada gerisinde kalması onun kötü bir pilot olduğunu göstermez aksine ricciardonun da çok iyi pilot olduğunu göstermez değişen araçlara vettel uyum sağlayamadı ric de iyi bir uyum sağladı bazı yarışlarda şansı da yanında oldu 3 yarış kazandı.

    Kimi alonso olayına gelirsek ikisinin de geçmişi belli başarıları belli raikkonen geçen iki yılda lotusla kafaya oynarken birden bu adam sürmeyi mi unuttu yeteneklerini mi kaybetti tabiki hayır oda aynı şekilde vettel gibi sorunlar yaşadı araç istediği gibi değildi alonso ise daha tanıdık olduğu araçla birazda raikkonenin yaşadığı sorunların belkide yarısını yaşayarak daha önde oldu bu durum size bu iki pilotu kıyaslama hakkı vermez çünkü ikiside birbirinden kaliteli pilotlar ben kıyaslama yapmayı doğru bulmuyorum belki eşit, ikiside tam memnun oldukları bir araçla yarışsaydı o zaman kıyaslama yapabilirdik.

    Hamilton Rosberg şuan birbirlerine denk araçla yarışıyorlar kıyaslama yapılacaksa onları kıyaslamak daha doğru olur ama onları da kıyaslayıp o potaya girmek istemem gerek yok.

    Artık bu tartışmalar bu sitede bi son bulsa daha nezih bi ortam olabilir düşüncesindeyim. Saygılar

  12. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    Kisa vade de Ferrari basarili olamayacak. Alonso’da bunun farkinda ve bu yuzden takimdan ayriliyor. Umarim bundan sonra gidecegi yerler de hak ettigi basariyi yakalar.

  13. Senın için hayırlısı olsun Alonso ama artık Ferrari için hayırlısını temenni edemiyorum…

    Şu bir kaç Raikkonen taraftarcığınada değinmek isterim, kendini bilenler hariç onlara saygım sonsuz;

    Yani dıyorsunuz ki koca sezonda, yarış, puan vs.. f1 dair ne varsa Raikkonen’in hangi sebepten olursa olsun Fernandodan 3 katı puan fark yemesıne bahane bulamadık, bari Alonso takımdan kovuldu diyelimde böyle rahatlayalım.. 😉 çok renkli kişiliklersiniz.

    1. Ha ayrıyetten 2 haber daha gayet ne taçıklamış kendisi ;

      ”Alonso: “Ferrari Şüphelerim 2013’te Başlamıştı” altında
      “Başkan Montezemolo ile çok yakın bir ilişkimiz vardı. Her hafta konuşuyorduk ve bu sene de rekabetçi olamazsak farklı opsiyonları düşünme konusunda hemen hemen anlaştık.”

      “Yaz tatilinde başkanla konuşup gitmek istediğimi söyledim.”

      Diğeride bu haberde zaten ;
      Bu zor bir karardı ancak dikkatli bir şekilde değerlendirdim. En başından sonuna kadar Ferrari’ye olan aşkım her zaman öncelik konusuydu. Her zaman geleceğim hakkında kararlar alma konusunda yeteri kadar şanslıydım ve şimdi de o sorumluluğa sahibim.”

      “Takıma benim durumumu anladığı için teşekkür etmek zorundayım. Scuderia Ferrari’yi 5 sene sonunda bırakıyorum ve bu süreçte profesyonel olarak en iyi seviyeme ulaştım. Büyük mücadelelerle yeni sınırlar buldum.

      Konu servis dışıdır herkese hayırlı olsun.

  14. pedro de la rosa yida yaninda goturecek mi ??

    1. bence götürmez, çünkü bunlar 2007 de kumpası iyi kurmuşlardı, de la rosa ferrarinin setuplarını falan mail atıyordu alonsoya, hem o zaman ikisi de mclarendeydi..şimdi düşünsene espiyonage çalışmasını…de la rosa ferraride kalır ve ferrari hızlı olursa dataları e-maille alonsoya kolayca ulaştırabilir..

      1. alismislar bir kere 🙂

  15. Vay be! 5’de 0!

    2009’da bu sayfalarda yapılan yorumları daha dün gibi hatırlıyorum. “Massa’nın yerine Alonso geçsin”, “Gönder Kimi’yi al Alonso’yu Ferrari”, “Al şu adamı Ferrari”, “Hadi Ferrari”… 5’de 0!

    İşler hiç de beklenildiği gibi gelişmeyince, izlediğim dönemde -98’den günümüze kadar- hiç bir takımın hiç bir sürücüsüne vermediği/veremediği desteği Ferrari’nin Alonso’ya vermesine rağmen 5’de 0!

    Bu “5’de 0″ı daha uzatmayayım, yeterli gelmediğini söyleyen olursa devam ederim.

    Alonso’nun Ferrari’de şampiyon olamamasının 1. sebebi kendisi değildi. Ferrari, RBR kadar başarılı araçlar yapamadı. Değil Alonso, mezarından Fangio da çıkıp gelse RBR araçlarına karşı Ferrari ile ne yapabilirdi? Belki 2010 ya da 2012’de şampiyon olurdu ama o da garanti değil.

    Alonso Ferrari’de sürüşünü gerçekten çok geliştirdi. 2012 sezonunda ortaya koyduğu performans “tüm sezon ele alındığında” izlediğim dönemin en iyi sürücü performansıydı. (2003 sezonunda Kimi’nin performansı da çok iyiydi.)

    Sürüşünü, yarış zekasını, mücadelesini, kısaca “yarışçı”lığını beğendiğim, karakterinden zerre kadar hoşlanmadığım “en pilot” Alonso dilerim yeni dönemin en iyi takımı olan Mercedes’de kendisine koltuk bulur.

    1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Yeterli gelmedi.

      1. Kaşınan insan örneği.

        1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
          Alonso.Diaz #ForzaJules

          Goruslerini merak ediyorum. Yeterli gelmezse devam ederim yazmisin ve bana da bu yazdigin yeterli gelmedi. Bu yazdiklarimda da en ufak bir kinaye yok.

          1. Yıllık kazanç olarak açık ara önde olmasına rağmen… Massa’ya yol verdirilmesine rağmen… Massa’ya ceza verdirilmesine rağmen… Bir elin parmağını geçmeyecek kadar mekanik sorun yaşamasına rağmen… Takımda açıkça 1. pilot olmasına rağmen… Kariyerinin doruğunda olmasına rağmen… Son yarışa en yakın rakibinin 8 puan önünde girmesine rağmen… Cebindeki 0.5 (yoksa 0.6 ya da 0.7 miydi?) saniyeye rağmen… Muhteşem bir geliştirici olmasına rağmen… En hızlı pit ekibine sahip olmasına rağmen (2012) 5’de 0…

            1. Nebuchadnezzar avatarı
              Nebuchadnezzar

              Onur Aybars, izlemeye başladığın dönemden beri hiçbir takımın hiçbir sürücüsüne böyle destek vermediğini yazmışsın.Bunu başka biri yazsaydı hadi ordan 3 yarış seyretmeyle bilgi sahibi mi oldun derdim ama senin hatırı sayılır bir zamandan beri bu sporu takip ettiğine kanaatim sonsuz ve şaşırdım açıkçası.
              Sen ki Şumi yıllarını seyretmiş birisin , Şuminin Rubens ve massa yıllarını çok iyi bilirsin.O yıllardaki olan biteni telsizleri bana anlattırma..Hadi o yılları unuttun diyelim hiç değilse daha dünkü redbull vettel ilişkisini hatırla.Seb etrafında takım kuruyoruz cümlesinden başlayıp webbere yapılan sayısız hareketi bir düşün.
              Şampiyonluğa oynayan pilotuna her takım destek vermiştir.98 den beri böyle destek görmedim demek biraz yanlış olmuş kardeş.

  16. Ferrari ayrıldığını belirtiyor gönderildiğini değil bu 2 şeyin farkını ayırt edemeyen arkadaşlar da bize saçma tavırlarla bir şeyler öğrettiklerini sanıyorlar.Zaten böyle yorum yapanlar Rai taraftarlarından başkası olamaz.Aman dikkat edin de Rai seneye Vettel’e yenilmesin iyice rezil olacaksınız ve bu seneki kötü araç bahaneniz de kalmayacak.

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Mattiacci Kovduk diye açıklama mı yapacak şimdi.

      Zaten diyeceğini dedi,patronda dedi daha siz anlamıyorsanız ne diyelim .

      1. Ya da Alonso Ferrari ile şampiyonluk gelmeyeceğini biliyordu ve bizi bıraktı da diyemez.Bu da itibarına zarar verir.Bu da Alonso istediği için olmuştur.Ferrari’yi bu kadar sevmese çoktan bıraktım demişti.O zaman Ferrari daha ağır eleştiriler alacaktı.

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          Bak dostum ben kovuldu demiyorum ama gitmek zorunda kaldı,yani patron resti çekti kovulmuş gibi oldu.

          Belkide Alonso eski patronla karıştırdı geçen senede araca laf atmıştı Montemozelo ile tartışmıştı ama konu kapatıldı.

          Bu senede şampiyonluk için araç istiyorum dedi ve patronlar resti çekti eminim bir yere gitmeyecekti çünkü kaç kere dedi Ferrari benim evim diye.Ama bu açıklamalara dayanamadı gitmek zorunda kaldı.

          1. Ferrari’de patron kim? Marchionne mi yoksa Mattiacci mi? Ayrıca araca laf atmıştı diyorsun da Marchionne de geldiğinde aracı eleştirmişti unutmayalım.Şampiyonluk için araç istiyorum diyor Alonso takım da imkan yok diyorsa Alonso resti çeker takım değil.Çünkü bu rezil halde Ferrari Alonso’yu bırak Raiyi bile kovamaz.İstediği kadar başarısız sonuç alsın.

            1. Ya bırakın Allah aşkına bu ayakları bu ne saçmalık böyle ya… Herhangi bir pilotun Ferrari’yi esir alabileceği düşüncesi saçmalık ötesi bir şey…

            2. Lewis-Hamilton avatarı
              Lewis-Hamilton

              Ferrari’nin Patronu Marchionne Pistteki Patronu Mattiacci.

              İkisi de Resti çektiğine göre sorun?

              Es geçtiğin bir şey var Bu Ferrari ,Caterham değil.

              Kimse Ferrari’ye rest çekemez,Alonso çekmeye çalışdı Rest çekildi.

              Hala benim gözümde Alonso kendi isteğiyle gitmedi,Gitmek zorunda bırakıldı.

              2010’da RAİ’yi Yolladı şimdi kendi yollandı hesap görüldü .

              1. reste rest dersen bir bakıma anlarım.ama alonso çekmeye çalıştı ferrarride restine rest deyip alonsoyu kapının önüne koymaya kalkışmış sonradan alonso kalmaya çalışmış gibi lanse etmeyeceksin.o zaman alonsoda rest çekti ve geri adım atmadı değilmi. birde dediğiniz gibi ( siz ve kimiciler başta olmak üzere ) restleşme gibi bir durum olsaydı tazminat haberleri havada uçuşurdu değilmi. her zaman şunu söylemeye çalıştım.karşılıklı anlaşarak ayrıldılar.ortada restleşme kovulma yok.

              2. Lewis kardesim , bencede alonso gidip gitmemek arasındaydı , ferraride giris kapısını kapatım cıkısı acık bıraktı , bir nevi terch hakkı bırakmadı

  17. DreamOfWinD avatarı

    Hayırlı olsun teşekkür ederiz hizmetleri için. Keşke bitmeseydi bu birliktelik

  18. Onur Gentas avatarı

    Arkadaşlar, iyisiyle kötüsüyle bir sezon ve çekişmeler geride kalıyor. Bir yıl boyunca sürekli tartıştık durduk. Artık bu nokta da kovuldu kovulmadı olayını bir kenara bırakarak hem Alonso hem de Vettel’e başarılar dilemek en doğrusu. Aynı tartışmaları devam ettirenlerin de artık hoş karşılanmayacağına inanıyorum.

  19. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şu Alonso düşmanlarına diyecek tek lafım, Alonso seneye iki ferrari pilotunu da tokatlarken çok ama çok eğleneceğimizdir.. özellikle o Kimi hayranı Matti yerin dibine girip takım patronluğunu bırakacak. Buraya da yazıyorum..

  20. vah vah vah…
    Koskoca ferrari ne hallere düştü.
    domenicali-Marmorini-aldo costa…
    şimdide tek iyi oldugu pilot bolumunde alonsonun ayrılmasına izin verdiler
    iyi yonetici olmak var olanı gonderıp yenısını getirmek değil elindeki ile maximumu almaktır
    suanki fiat yoneticileri takımın basına f1 den anlamayan matiacciyi getirdiler ve ne kadar sacma işler yaptıgını görüyoruz
    alonso yarıstıgı 5 sene içersinde ferrarinin istediği neyi yapamadı acaba
    yada soruyu tersten sordugumuzda ferrari 5 sene içerisinde alonsonun istediği neyi yapamadı
    sanırım ikinci soru herşeyi açıklıyor
    eger alonso ile yolları ayırma kararı aldıysanız bari alonso denginden bir pilot getirseydiniz mesela lewis…
    kimi eski kimi değil vettel evet 4 kere şampiyon oldu ama hala vettelin değilde arabanın şampiyon oldugunu dusunenler var ve işler ilk kez kotu gittiğinde nasıl cuvalladıgını gorduk
    bence ferrari artık mazide kaldı tıpkı williams gibi geçmişin kazanan takımı olarak kalacaklar
    bunları alonso ayrıldı diye demiyorum ama çok kotu yonetiliyor
    şahlana(mayan)n at

  21. Alonso bırakmış…

    O yüzden kaderim Ferrari’nin elinde dedi, o yüzden daha geçen sene Ferrari’den emekli olmak istiyorum dedi (belkide bu senenin başıydı tam hatırlamıyorum), o yüzden Ferrari çoktan Vettel’le anlaştı dimi 😀

    Soda için soda.. Ferrari komple yeniden yapılanmanın bir gerekliliği olarak (belki başka sebepler de vardır bilmediğimiz..) artık Alonso’yla çalışmak istemedi ve Alonso’da gitmek zorunda kaldı. En makul, en uygun şekilde yollar ayrıldı.. Hem Alonso’nun imajı çizilmedi hem Ferrari sıkıntıya girmedi.. Madem bu kadar mükemmel pilotsun ve biz bu işi yapamıyoruz git bu işi yapabilen takımda kendine yer bul dediler.. Yoksa hem kovacaklardı ve kendileri sıkıntıya girecekti hem de bu Alonso’nun işine gelmiyordu çünkü imaj yerlerde sürünecekti..

    Eh yıllardır verdiği emeği de kimse yabana atmıyor/atamaz tabi en makul, en saygılı şekilde yollar ayrıldı.. Gerçi Alonso başlar birkaç aya Ferrari’ye sektirmeye..

    Geçmiş olsun.

    1. Bu arada Ferrari’nin Alonso’suz sürünmesini umut edenler çok komik.

      1. Tamam sen hayal aleminde yaşamaya devam et.

        1. Yau arkadaş adamın tamamen kendi isteğiyle ayrılmadığını kabullenememek ne oluyor 😀 Ben onu anlamıyorum 😀

          1. Madem kendi isteğiyle ayrılmadı da Mclaren neden adamı havada kapmak istiyor? Bunu görmek zor olmasa gerek.

            1. Lewis-Hamilton avatarı
              Lewis-Hamilton

              Havada kapmak istediğini nereden biliyorsun,

              Belki Ron Dennis Takımda istemiyor bu yüzden anlaşma gecikiyor.

              Belki Ron Dennis Hamilton-Mercedes kavgasını bekliyor .

              Zaten McLaren Hamilton-Vettel-Alonso arasında;

              Hamilton hızlı aracı bırakmaz,
              Vettel Ferrari’de
              Geriye Alonso kalıyor.

              Ron Dennis günahı kadar sevmez zaten mecburluktan almış olacak.

              1. Ron Dennis sevmese bile şuan Mclaren’de patron Honda.Bunu unutmamak lazım.3-4 yıla kadar da bu değişmeyecek.Eğer Mclaren Honda ile anlaşmasını iptal ederse patron Ron Dennis olur.Şuan eli kolu bağlı.Son cümlede haklısın ama diğer kısmına katılmıyorum.O kadar haber çıktı havada kapmak istemediğini söylemek saçma.

            2. Öne sürdüğün argüman tartışmanın kendisiyle alakasız bu bir ikincisi McLaren’in Alonso’yu havada kapmaya çalıştığı gibi bir sonuca nasıl vardın?

    2. Onur Gentas avatarı

      Herşeyi anladım da bu kadar şeyi nereden biliyorsun:) Hiç olmazsa cümlenin başına “bence” kelimesini eklesen en azından senin öyle düşündüğünü anlarız. Böyle yazınca takım içinden bilgi almış gibi olmuşsun.

      1. Olaylar arasında bağlantı kurunca bu çıkıyor başka da bir şey çıkmaz…

        1. Onur Gentas avatarı

          Sana göre bu çıkıyor bana göre de farklı bir şey çıkıyor. Giden gitmiş gelen gelmiş artık bu kadar derinlere inmenin ne anlamı var.

          1. Bende diyorum ki durmadan Ferrari’de kalmak isteyen, daha geçen seneye kadar bu seneden çokta farklı olmayan performansa rağmen kalmak isteyen adam nasıl oluyorda bir anda “ya ben gidicem ya ne haliniz varsa görün” diyor…

            Diyeceksiniz ki çünkü adam şampiyonluk istiyor.

            İyi de birader, Mercedes’e mi gidiyor?
            O kadar şampiyonluk meraklısı adam hiç 2008’de McLaren’i bırakıp kıytırık bir takıma gider miyid?

            Falan filan inter milan..

            1. Onur Gentas avatarı

              Hamilton ayrıldığında da herkes salaklık etti diye düşünüyordu. Sonuç ortada. Alonso’da muhtemelen Ferrari’den umudunu kesmiş durumda. Bakın her pilot Ferrari’de yarışmak ister bu doğru ama bütün kariyerinide harcamak istemez Alonso gibi pilotlar.

              1. Bence Alonso takım arkadaşını yenerek gereken mutluluğa ulaşabilen bir pilot. Şampiyonluk onun için tamamen ekstra bir şey. Hayvan gibi parayı şampiyon olmasa da kazanıyor. Onun için bütün mesele 1. pilot olacak mıyım, takım arkadaşımı yenebileceğim şartlar hazır olacak mı. Hepsi bu. Bu durumu Ferrari’de yakalamışken de hiçbir şekilde bırakmak istemedi ama özellikle bu senenin başından itibaren çıkan haberler yavaş yavaş gitme vaktinin geldiğini gösteriyordu. İtalyan basının da durup dururken “Alonso gidici” haberleri çıkmadı.. Hatta hatırlarsanız o aralar Alonso’nun çok dik, sinirli, “fena konuşacam ama ha!” (beni zorla göndermeye çalışıyorlar) gibi demeçleri vardı..

                Neyse, olan oldu, ben kendi fikirlerimi söyledim ve bence Alonso’ya yol verildiği gayet net, dayanaklarım da ortada. İsteyen saçma bulur isteyen okur geçer isteyen hiç okumaz benim için pek bir şey değişmez..

              2. Onur Gentas avatarı

                Senin fikrindir saygı duyarım.

  22. Gel Alonso Gel McLaren’e Gel 🙂

    1. gelmesim mclaren e falan, mclaren adı üstünde ya…honda istiyo diye prensipler çiğnenmemeli…

      1. McLaren taraftarı değilsin o yüzden kimi isteyip kimi istemeyeceğimizi’de sana soracak değiliz şimdi çekilebilirsin.

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          FİA’ya yine şikayet etmesinde .

          1. Şikayet edecek ne var elinde 😀 Eski defterleri açmayın artık gına geldi çünkü.

            1. Lewis-Hamilton avatarı
              Lewis-Hamilton

              Gerçekler 🙂

              McLaren ve Alonso çok uyumsuzlar tabi ozaman Ron Dennis vardı şimdi ne olur bilemem.

        2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Şimdi bu arkadaş biraz boş ve çok konuşuyor orası doğru ancak McLaren taraftarı olmayan biri bir pilot için gelsin-gelmesin yorumu yapamaz mı? Şimdi çekilebilirsin falan? Bir bayana yakıştıramadım.

          1. Mclareni tutmayan birisinin Mclaren’e birini istememesi çok saçma oluyor.Bırakın da ona gerçek Mclaren taraftarları karar versin.

            1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
              Kimi_Raikko_Forza

              Burası karar verme yeri değildir. Burası F1 ile ilgili haberlerin ve yorumların yapıldığı bir sitedir. Saygı çerçevesi altında herkes dilediği yorumu yapabilir. İsterseniz bunun hukukundan da bahsederim. Yanlış olmasın o şahsıda savunuyor değilim ancak size saçma gelen bir şey demek ki ona saçma gelmemiş ki o yorumu yapmış. Bunu da eleştirebilirsiniz ama yine saygı çerçevesi içinde. Yukarıda bunun aksine bir yorum gördüğüm için eleştirdim saygı çerçevesi içerisinde!

              1. Fakat yorumu yapan arkadaş kararın verilmesinde tavsiye rolü üstlenecek kimliğe bürünmüş.Bunu unutmamak gerekir.Dediklerinde haklı olabilmen için yorum yapan kişinin her yorum altına damlamayıp objektif yorum yapabilmesi neticesinde olur.

          2. Onur Gentas avatarı

            Herkes tabi ki dilediği yorumu yapabilir ama sürekli dalga geçer gibi yorum yapan 10 üye olsa kimse yorum yapamaz hale gelir bundan emin olun. Ben ciddi yorum yaptığı sürece karşımdakine her zaman saygı duyarım farklı fikirlerde olsak da fakat 2-3 üye var şuanda bu tarzda yorumlar yapan ve umarım sayıları artmaz. Yoksa Rosberg power’ı bile arayacak duruma geliriz.

          3. Haber’deki her yoruma sırf gıcıklık olsun diye cevap veren birine öyle bir yorumu layık görmüşüm demekki öyle cevap yazmışım.Aklı başında bir taraftar yazsaydı daha makul bir cevap yazardım.

        3. +1 😀

  23. her iki taraf içinde hayırlı olsun. bunlar hemen hemen herkesin bildiği bir gerçekti ama işin resmiyet kazanması gerekiyordu oda oldu. her iki tarafta birbirlerine saygı çerçevesinde teşekkür ederek ayrılması daha güzel oldu. bazılarının hevesleri kursağında kalsada . bu arada can kardeşime selamlar onun için zor günler başlamak üzere 😀

  24. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    aslolan Ferrari’dir

  25. Verdiği emekler için teşekkürler. Alesi’den beri Ferrari’den en çok çeken pilot oldu, yapacak bir şey yok malesef. Yeni sezonda yapacağı puan mücadelesinde (!) başarılar dilerim.

  26. 5 sene sabretti. artık yeter dedi. ferrari iyi araç yapmadığı için ayrılacak kalitede bir pilot. bunu herkes yapamaz. bazılarına parayı ver 5 sene araç yavaş veya hızlı nasıl olsa ferraridir diye sürer.

    abu dhabi bitsin, hamilton şampiyon olsun ve tüm taşlar yerine otursun artık. bu sene çok dağınık kaldı.

    1. bazılarına parayı ver 5 sene araç yavaş veya hızlı nasıl olsa ferraridir diye sürer.
      E Alonso nun da yaptığı şey bu değil mi zaten ?

      1. Alonso’nun yaptığı bazı gereksiz insanlara fazla güvenmesidir.Bir de ileri görüşlü olamaması.Onun dışında parayı şampiyonluktan önemli sayacak biri değil.

  27. Tifosinin gözleri yaşlı

  28. McLaren de açıklansın da tam olarak taşlar yerine otursun. hayırlı olsun

  29. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Şükür kavuşturana 🙂

  30. Hayırlı olsun. Değişiklik iyidir. Şimdi transferler başlasın.

    1. ben asıl bombanın teknik ekip trasferlerinde kopacagını düsünüyorum , onlarda acıklanacakmış göya bakalım . Newey bombası olur mu acaba 😀

  31. Elveda büyük yarışçı , gönüllerin şampiyonu. Ferrariyle şampiyonluk çok yakısırdı sana ama olmadı . Gönlüne göre olsun kalan yarış yaşamın ins. Ferrarici olarak yeni pilotumuzu sonuna kadar destekleyecegim.

  32. Evet.Taraflari meydana aliyoruz.

  33. resmiii : vettel acıklandı 3 yıllık

    1. vettel raikonenle birlikte 2015 pilotu olacaklar ferrari için , hayırlısı olsun

  34. Hayırlı olsun umarım Alonso için daha iyi günler yakındır.

  35. FerrariFanTR avatarı

    Yaptığın hersey icin akittigin her ter icin cok tesekkurler Alonso seni asla unutmuycam. Eger biz mucadele veremiyorsak umarim hakettigin sampiyonlugu alırsın Alonso.

  36. Hayırlı olsun çifte şampiyon 🙂

  37. ohh bee…

    1. yere göğe sığamayan alonsonun “ferrari karnesi” yerden yere vurulan massanın “ferrari karnesiyle” hemen hemen aynı

      1. Yiğidi öldür hakkını yeme Alonso’ya F2007-F2008 gibi bir araba verilseydi o zaman karneyi görürdük…

        Not: Alonsocu değilim 🙂

        1. ne biliyoruz belki de süremeyecekti o araçları..bilemeyiz…belki 2007 – 2008 de ferraride olsa idi geri bildirimleriye berbat birer f2007 – f2008 ortaya çıkacaktı…

          1. sen hala geri bildirimle aracın hızlandırılamayacağını anlayamamışsın belli ki. 2007’de alonso ve hamilton takıma yeni geldiğinde kim 2007 mclaren için geribildirim verdi de 2006 sonrası iyi bir araç ortaya çıktı?

            2009’da kurallar yenilendiğinde brawn’a veya 2009 redbull’a kim “geribildirim” verip aracı bu kadar hızlı yaptı? ya da sana göre “2008 ferrari’yi geribildirimleriyle inşa eden” rai-massa ikilisi neden 2009 aracının kötü olmasına sebep oldu?

            veya schumi’nin geri bildirimleri çok mu kötüydü ki 2010’da başladığı mercedes 3 sene boyunca iyi bir araç üretemedi?

            bir de alonso’yu rai ile karıştırma. onu bunu süremem diye bahane üreten raikkonendir.

        2. Onur Gentas avatarı

          Şu iki yorumu okuyunca kimin gerçek F1 taraftarı kimin fanatiklikten gözlerinin kör olduğunu ne kadar iyi görüyoruz. İyi olana kötü demek bazılarını çok eğlendiriyor bu sitede. Kimileri 1 yorum yazar saygı görür, kimileri yüzlerce yorum yazar millet güler geçer.

  38. Eray Parlak avatarı

    Tam Twitterda Ferrari sayfasında dolanırken habere denk geldim 🙂
    Belliydi Ayrılacağı hayırlı olsun İki taraf adına.
    Alonso elinden geleni yaptı ferrari için, umarım özlediğimiz Ferrariyi gelecek sene görebiliriz.

    1. Zor çok zor 🙂 Bu Ferrari’den artık ne köy olur ne kasaba.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir