Hamilton "Araçtan Vazgeçmek İçin Geç Kaldık"

yazar:

kategori:

Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton, McLaren’in mevcut aracı geliştirmek için çalışmaktansa sıfırdan başlamaları gerektiğine inanıyor.

Araçtan vazceçip vazgeçmeyecekleri sorulduğunda Hamilton, “Şu an bunu yapmak için çok geç. Belki de uzun zaman önce yapmalıydık, ama kim bilir. Şu an söylemek kolay ama bu yarış gelişim elde edebilirz ya da gelecek yarışta. Ama bu araç üzerinde bu kadar çaba harcayanlar için boşa para ve emek harcamak olurdu.”

“Ancak aracı yeniden tasarlamak beş veya altı ay alır ve doğru şeyler yaptığınızdan emin olursunuz.”

Hamilton, takımın araçta neyin yanlış gittiğini anlamakta güçlük çektiğini söylüyor.

“Diğerleri (Ferrari) açıkça güzel çözümler buldular. Ferrari’nin aracı baştan beri iyi görünüyordu sadec biraz downforce eksikliği vardı. Bunu çözdüler ve artık daha rekabetçiler.”

“Ama ben bizim downforce eksikliğimiz olduğunu düşünmüyorum, sadece onu araçta kullanamıyoruz sanki bir şey onu hızlı virajlarda bir nedenle etkisiz hale getiriyor.”

“Barcelona’da son sektöre bakarsanız herkes kadar hızlıydım ama ikinci sektörde bir saniyeden fazla kaybediyordum. Takımdakilere sorunları çözecekleri konusunda güvenmeliyim. Bunların bir çok nedeni olabilir. Bu samanlıkta iğne aramak gibi bir şey.”


Yorumlar

  1. yok toyata 'da toplantı oldu ya ordan çıkarken çekmişler

  2. Mümkünse yeni aracı geçen seneki aracı çizen ekip yapsın…..Haber resmi biraz zorlamamı olmuş…

  3. burak bocek avatarı

    Mclaren aracı sil baştan yine bu kurallar adhilinde ve tıpkı diğerlerinin yaptığı gibi bazı parçalarda uçuk,akıllıca geliştirip seneye iyi bir paket hazırlayabilir.Bu sene zaten artık onlar için sadece puan toplamakla geçer zaman.Fark fazla ve kapatmaya uğraşmak bir bakıma hem iyi hem zaman kaybı.Eğer birde seneye bütçe sınırı kesinleşirse aracı geliştirmek iyice zorlaşıcak ve zaten test yok birşey yok.Çabuk karar almalı.Bu Ferrari için daha farklı durumda tıpkı lewisin dediği gibi epey fark kapanıp kalan downforce eksikliğide giderilmeye başlandı.Yani yavaş yavaş yaklaşılıyor.Yoksa 2010a yönelme bizimkiler içinde gündeme gelmişti ancak yenilikler olumlu tepki verince zorlama kararı aldılar.İkiside şuan için mantıklı olabilir

  4. mert merter avatarı

    Ben aracin ilk hali ve su andaki haline bakiyorumda sanki hicbirsey degismemis gibi sanirim Bence sorun ön kanat ve öndeki baglantilarda bizim aracin ön kanadi ortadan dislara dogru bir eyim var asagi tarafa ama diye araclar komle düz gibi ön tarafa yogunlasalar daha iyi olur ön kanat da kesin bir cözüm sart
    yazik oluyor bu cocuklara kos koca dünya sampiyonlari Lewis-kimmi-alonso FIA ninda katkkisiyla GIRit TAM TERSINE DÖNDÜ ama düzelir seneye bu yili bence bazi takimlar Antreman olarak kabul edip yeni araci yarislarda hazirlaya bilirler test yasaksa cözüm budur siralama antr yaris bir test olur senye aracda hazir olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir