Türkiye GP'de Ezber Bozuldu – Button Durdurulamadı!

yazar:

kategori:

2009 Formula 1 sezonunun İstanbul Park pistinde gerçekleştirilen 7. ayağı olan Türkiye GP’sini Jenson Button kazandı.

Şampiyona lideri Jenson Button, 2009 sezonundaki üstün performansını Türkiye’de de sürdürdü ve 2. sıradan başladığı yarışta daha ilk turda liderliğe yükseldi ve yarışın sonunda damalı bayrağı ilk gören isim olmayı başardı.

Button Türkiye’de kazandığı bu galibiyet ile rüya gibi başlangıç yaptığı 2009 sezonundaki başarısını sürdürdü ve ilk 7 yarışın 6’sını kazanarak pilotlar liderliğindeki üstünlüğünü daha da arttırmış oldu.

Red Bull’un Avustralyalı pilotu Mark Webber, yarışa 4. sıradan başlamasına rağmen çok iyi bir iş çıkardı ve Türkiye GP’sini 2. sırada tamamladı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Sebastian Vettel ilk turda liderliği Jenson Button’a kaptırmasının ardından lastiklerini iyi çalıştıramadı ve ilk pitlere kadar Jenson Button’un yaklaşık 5 sn gerisine düştü. Vettel ilk pitlerin ardından Button’u zorlamayı başarsa da 3 pit stratejisi ile daha fazlasını yapamadı ve 3. sıra ile yetinmek zorunda kaldı.

Toyota takımı kendisi için kötü geçen bir kaç yarışın ardından Türkiye’de tekrar yükselişe geçti ve iyi sonuçlar almayı başardı.

Jarno Trulli yarışı 4. sırada tamamlamayı başarırken onu bir başka Toyota motorlu aracı kullanan Nico Rosberg takip etti. Rosberg yarışa iyi bir başlangıç yaptı ve başlangıçta Massa’yı geçmesi ile bu avantajını yarış sonuna kadar korudu.

Ferrari ile geçtiğimiz 3 sene Türkiye’ye damgasını vuran Felipe Massa sıralamalarda geride kalmasının ardından yarışta da bekleneni veremedi ve ancak 6. olarak 3 puan kazanabildi.

Çift katmanlı difüzörünü bu yarışta piste çıkaran BMW Sauber’in Polonyalı pilotu Robert Kubica yarışı 7. sırada tamamlayıp 2 puan kazanmayı başarırken Türkiye’de son puan Toyota’nın diğer pilotu Timo Glock’a gitti.

Monaco’da podyuma çıkarak iyileşme sinyalleri veren Ferrari’nin Fin pilotu Kimi Raikkonen Türkiye’de 9. olurken onu Renault’tan Fernando Alonso ve BMW Sauber’den Nick Heidfeld takip etti.

Yarışa gerilerden başlayan Mclaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton yarış sonunda ancak 13. olmayı başarırken onu yarışın başlarında oldukça fazla mücadele veren takım arkadaşı Heikki Kovalainen takip etti.

Oldukça olağan ve kazasız geçen Türkiye GP’de sadece Giancarlo Fisichella ve Rubens Barrichello klasmana giremeyen isimler oldu. Fisichella yarışın başında garaja çekmek zorunda kalırken Rubens Barrichello yarışın başında kalkışta sorun yaşadı ve oldukça gerilere düştü. Ardından yükselme mücadelesi verirken Kovalainen ile temas yaşayan Barrichello daha da gerilere düştü ve yarışın büyük bölümünü arka sıralarda geçirdi ve Brezilyalı pilot yarışın bitmesine 11 tur kala vites kutusu arızası nedeniyle garaja döndü.

Sezonun 7. yarışının yapıldığı Türkiye GP’nin ardından Button 61 puan ile şampiyonadaki en yakın rakibi takım arkadaşı Barrichello’nun 26 puan önünde liderliğini sürdürdü.

2009 Formula 1 sezonun 8. yarışı 2 hafta sonra Britanya’da gerçekleştirilecek.

PROVISIONAL RACE RESULTS

The Turkish Grand Prix
Istanbul, Turkey;
58 laps; 309.396km;
Weather: Sunny.

Classified:
Pos  Driver        Team                      Time
1. Button Brawn GP-Mercedes (B) 1h26:24.848
2. Webber Red Bull-Renault (B) + 6.714
3. Vettel Red Bull-Renault (B) + 7.461
4. Trulli Toyota (B) + 27.843
5. Rosberg Williams-Toyota (B) + 31.539
6. Massa Ferrari (B) + 39.996
7. Kubica BMW Sauber (B) + 46.247
8. Glock Toyota (B) + 46.959
9. Raikkonen Ferrari (B) + 50.246
10. Alonso Renault (B) + 1:02.420
11. Heidfeld BMW Sauber (B) + 1:04.327
12. Nakajima Williams-Toyota (B) + 1:06.376
13. Hamilton McLaren-Mercedes (B) + 1:20.454
14. Kovalainen McLaren-Mercedes (B) + 1 lap
15. Buemi Toro Rosso-Ferrari (B) + 1 lap
16. Piquet Renault (B) + 1 lap
17. Sutil Force India-Mercedes (B) + 1 lap
18. Bourdais Toro Rosso-Ferrari (B) + 1 lap

Fastest lap: Button, 1:27.579

Not classified/retirements:

Driver Team On lap

Barrichello Brawn GP-Mercedes (B) 49
Fisichella Force India-Mercedes (B) 5

World Championship standings, round 7:

Drivers: Constructors:

1. Button 61 1. Brawn GP-Mercedes 96
2. Barrichello 35 2. Red Bull-Renault 56.5
3. Vettel 29 3. Toyota 32.5
4. Webber 27.5 4. Ferrari 20
5. Trulli 19.5 5. McLaren-Mercedes 13
6. Glock 13 6. Williams-Toyota 11.5
7. Rosberg 11.5 7. Renault 11
8. Massa 11 8. BMW Sauber 8
9. Alonso 11 9. Toro Rosso-Ferrari 5
10. Hamilton 9
11. Raikkonen 9
12. Heidfeld 6
13. Kovalainen 4
14. Buemi 3
15. Kubica 2
16. Bourdais 2


Yorumlar

  1. yarış videoları nerde??

  2. ferrariler cok yavas kaldilar
    massa gereksiz agresiflik yapti startta
    sanıriim tum bunlar ferrari pilotlari arasındaki iletisimsizlikten kaynaklaniyor
    eğer kimi yerinde alonso olsaydı ingilterede karsiligini verirdi ama kimi nedense bu islere hic girmiyo
    sanki icindeki o yarisci ruhu gitmis

  3. bir süre sonra ''bak bu da yanlış, şu da yanlış, o da yanlış'' derken otomatiğe bağlamış bir halde yarış seyrettim. sıkmaya başladı artık bu f1 organizeside sunucularıda. buna parelel son 10 tur annemin verdiği çamaşırları katlamakla meşgul oldum ve o çaykur yeşil çay reklamından nefret etmeye başladım eminim f1 izleyenler almayacaktır onu :))

  4. sevgili F1_ Kimi massa bide kimi mi yol verdi deseydide ondan sonra ceza mı alması lazımdıııı bide diyorsun 2007 interlagosta rai kendi bilek gücü ile geçmişti keh keh demekki sen yarışları ne gözüyle izliyorsun bilemem massa pit stop undan sonraki tur vir virajda aracı dışarı sürdüğünü ve açık ve bir kontr yaptığını görmedin herhalde ondan sonra aradaki 2 saniye farkı eritti ama siz hala diyorsunuzdur rai kendi geçti keh keh güler geçerim onlar takım arkadaşı birinin iddiası yoksa ötekine ne yardım eder 2007 de massa yardım etti 2008 dede kimi yardım etti olay bundan ibarettir……….

  5. peşinen herkesten özür diliyorum.

    demeyin bunun yeri burası mı?

    hepimiz spor aşığıyız. sebebi kişiden kişiye çeşitlilik gösterebilir. ama saat sabahın 06:50 si ve hido'nun manyak oyunu kaç zamandır alamadığım bir tatmini sağladı. biz sporu bundan dolayı seviyor ve fanı oluyoruz. ve f1'in bundan kat ve kat daha fazlasını verebileceğini biliyoruz ve pasif yarışlara katlanmanın ızdırabını hepimiz paylaşıyoruz. sonunda biriken "karşılanamayan tatmin duygularımızın" ters tezahürünü birbirimize sarmakta görüyoruz.

    (federer'in verdiği keyfe hiç girmiyorum)

  6. biletler pahalı olmaz olurmu arkadaşım tamam diğer pistlere göre ucuz olabilir ama senin o kıyasladığın ingilizle bizim yıllık gelirimiz aynımı. ama şu noktada haklısın biletler pahalı olmak zorunda. yoksa o söylediğin ispanyolları röntgenliyen çakallardan binlercesi dolacak. gerçekten dediğin gibi eğitim ve kültür meselesi aslında türk kültürü bu değil ama böyle yapıldık. izlediğimiz diğer avrupa yarışlarıyla bizim seyirci profilimiz arasında dağlar kadar fark var.

  7. padokman haklısın geçsede geçmese de bişey olacağı yok sonuç belliydi zaten ha bir puan almışın ha üç puan. puan almak ferrari için hangi koşullarda olursa olsun başarı sayılmaz zamanında podyuma çıkıp 3. olduğu halde bile başarısızlık denilen bir takımda.

    ama burda sorun başka massanın geçen sene şampiyonluğa gidiyor ve o hırsla yapmıştır diyerek mazur gördüğümüz hareketleri hala devam ediyor ve devam edecek gibi de görünüyor. başka takımdan biri yapsa insanın zoruna gitmez ama takım arkadaşının böyle yaptığını görünce bi yerden sonra da insan patlama noktasına geliyor.

  8. ercan postacı avatarı
    ercan postacı

    Jenson Button, kutluyorum ve burdaki muhabbetde cok komik bilet pahallı degil yeme içmede pahallı degil trt şifreleme muhabbettide komik herkez kendini avrupalı gibi zannediyor sanırım 3 dünya ülkesinde yaşadıgımızı unutmayalım bu gün yemek almak için sıradaydım önümdeki adam 100 avuro uzatdı ve gerisini tl olarak aldı bir cok balya şeklinde adam bu arada ingiliz muhabbetde ettik ucuz dedi bana biletlerde ucuz dedi zaten adamlar turlarla geliyor herşey dahil gibi bir şeyle neyse ben son 15 tur kala cıkdım canım sıkıldı nedenlerinden biride önümdeki ispanyolları röntliyen ac adamlardan dolayı soluma bakdım ordada aynı üstüne bastırarak söylüyorum bunu bu spor bizimle alakalı bir spor degil bizim kültürmüz degil vede o kültür olamaz malesef kısacası bir ferrari taraftarı olarak Jenson Buttonı kutluyorum ve şampiyon odur diyorum bence bu geyıkleri yapmayın heryıl startda kaybeden bu ulke oluyor azda olsa f1 taraftarları oluyor

  9. Pardon sitede varmış gördüm 32 bin kişi gelmiş maalesef

  10. Bırakın bu işleri Rai geçse ne olacaktı Massa yı biri 40 diğeri 50 sn fark yemiş,araba kötü olunca tartışacak başka şeyler bulmuşsunuz….

    Kaç kişi geldi bu sene yarışa bilgisi olan var mı? Sanki geçen seneden daha kalabalıktı…

  11. sıkıştıysa gitsin tuvalete etsin. niye tutup da kiminin yarışının içine ediyor :DD

  12. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    arkadaşlar.bakın bede bir ferrari taraftarıyım.ve pilotların ikisinide seviyorum.kimi yi daha çok sevmemle birlikte,massa yada laf ettirmem.siz kimsinizde adama laf ediyorsunuz burda.onlar takım arkadaşı hepsi o.massa da yeri gelince yardım etti kimi de.yok güldü,gülmedi,ağladı vs bunlara gerek yok.kimi ye laf eden massa cılar içinde aynı şey geçerli.yapmamamız gereken bu sene 3 üncü olmak ve 2010 o odaklanmak.herkes alsın pilotunun hayrını görsün.ben ferrari de bu ikiliyi istiyorum ve onlar olacak.umarım.2010 dan da sonra.

  13. hatirlmazmiyim o ornegini elinde olsa bi kasik suda bogardi kimiyi.
    kimi ona yol verdigi cin gp sinde senin dedigin gibi soylemisti ama massa ne dedi.
    hizli oldugum bi andi ve gectim.
    gozumuzun icine baka baka nasi lbi yalan soyledi karaktersiz.
    oysaki massa brezilya da kimeye yol verdiginde ki ben buna inanmiyorum kimi ondan 2 tur sonra girerek kendi bileginin hakkiyla gecti.
    kimi ne demisti mukemmle bi takim arkadasina sahibim demisti buyrun sizlere ortadaki karakter farkliligi!!!!!
    biri iyi niyetle yanasiyor ve konusuyor birinin bakislari demecleri ve yaris icindeki ona karsi adice hareketleri ortada wallahi kimide peygamber sabri var bunu kimse inkar edemez..

  14. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    hatırlamaz olurmuyum canım.sana baska bır ornek vereyımmi!!!
    kimi 2007 de sampıyon oldugu son yarıs brezılya basın toplantısı.suratındakı samımıyetsızlık gı gordunmu massa nın.bır ınsan bu kadar kalbındekını gozlerıne ve surat ısfadesıne yansıtır.
    oysa kımı cin 2008 de massa ya yol verdıgı basın toplantısında gulumseyerek samımı bır sekılde'' takıma yardımcı oldugum ıcın cok mutluyum'' demıstı ıkısının arasındakı kısılık farkını zaten mımıkler jestler surat ıfadelerı ve goz lerdekı bakıslar anlatıyor bunun ıcın sosyolog psıkolog olmaya gerek yok. neyse uzatmayalım bu konuyu bence.

  15. Kadir YILMAZ avatarı

    Haklısın dostum ama kastım o değildi. Polemiğe girmesin derken açık ara gitsin ki bizler bu konuyu konuşmayalım bile.
    Yoksa herhangi bir polemiğe girer mi Buz Adam 🙂

  16. erdal altundag kardesim spa yorumunda verdigin ornegin basin toplantisini hatirliyormusun?
    bu karakter sorunlu sahsiyet hamilton la kanka olup kimi hakkinda elestirler yapmislardi.
    suna tamamim kimi formsuzdur ferrari onu yollayabilir.
    alonso yu ferrari neden almadi mc laren den ayrildigi zaman antipatik ropartajlar verip istenmeyen adam yapti kendini.
    madem o zaman alonso yu bu yuzden almadin senin takiminda ndanda kotu sinsi bi karaktersiz var onuda yolla kimide gitsin emekli olsun yolla massayida.
    alonso vettel olsun bi dahaki yil..

  17. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Kadir YILMAZ arkadasım:kımı zaten polemıge gırmemıs.ne zaman baska bır pılot veya takımla polemıge gırmıskı dimi…
    dıger bır haberde kimi:'startta hata yaptım 'dıyebılecek kadar buyukluk gostermıs zaten.

  18. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bırde su ıkı yuzluluk yokmu arkadaslar ınsanı delı edıyor.'' ben takım tutarım pılot tutmam pılot gecıcıdır takım bakı''deyıp dedıgının tam ersıne o tuttugu takımın ısıne gelen pılotunun avkatlıgını yapmak ne kadar abesle ıstıgal yahu.en azından kımı raıkonen fanı taraftarı sevdalısı adını ne koyarsanız koyun bu ınsanlar ben kımı cıyım kımı fanıyım taraftarıyım dıyebılıyor.en azından kıvırmıyoruz.bız kımıcıyız.once kımı sonra ferrari.en azından ozumuz sozumuz bır .

    kıskanma meselesıne gelınce bır kere ercan arkadasıma katılıyorum.kımıyı tutan bızler baskasını neden kıskanalım.tek bır sebep soyleyebılecek kımse varmı massa yı neden kıskanalım.

  19. eren kardesim artik sabrim kalmadi su massa denen kamyon soforune duzelme gibi bi niyeti yokki insan olmuyo bizde burda sinirleniyoz elimizde olmadan!!

  20. Kadir YILMAZ avatarı

    Tek isteğim RAI nin bu polemiğe düşmeyecek şekilde kendi potansiyelini yansıtması, o zmn pek yan yana gelmezler.
    Arkadaşlar dediğiniz içten içe katılıyorum ama inanırsam tepkim ağır olacak nefret duygularım kabaracak düşmanlığım tutacak … Kendimi tutmak istiyorum!

  21. erdal altundag kardesim bizde bunlari soyluyoruz zaten ama seninde gordugun gibi ben burda yorum yapanlari unutmam.
    bazi karakter sorunlu insanlar onceki niklerinin yaninda massa varken simdi degisip kimiye pislik atmaya calisiyorlar.bizi kendileri gibi salak saniyorlar herhalde ben insanin yorumundan tanirim ne kadar nik degisirse degissin.
    yazi karakteri hep ayni kalir!!
    dedigim gibi artik massayi gordummu midem bulaniyor.
    cidden kimide peygamber sabri var ben olsam o ustume kirdigi zaman bende onun ustune kirip arabalari parcalardim.
    aractan inip bide onun agzini burnunu kirardim.
    bide babasi olan o sahis bi defa kameraya yakalandi kimi icn hareket yaparken pit yonetimine sikayet eder tavirla.
    hangi yaris oldugunu unttum.
    sen kimsinki orda misafirken boyle bi hareketi yapabiliyorsun.
    demekki bunlarda karakter sorunu ailece var.
    yapilacak bisey yok!!!

  22. F1_kimi arkadaşım boşver biz kimi taraftarları kimi kadar sakin olalım ki kiminin taraftarı olmaya layık olalım.
    Başkaları bize kıskanç vs dese bile.
    Biz onlara en güzel şekilde cevap vermeyi bilelim.

  23. kadir yilmaz bu ilk defa olsa tamam deriz yaris bu.
    ama 3 degil 5 degil her yanyana olduklarinda bunu yapiyor karaktersiz!!!

  24. Arkadaşlar benim anlamadığım biz kimi taraftarları massanın o hareketi kasıtlı yaptığını iddaa edince biz olaya duygusal yaklaşıp kimi fanlığı yapmış oluyoruz.
    Ama bunun tam tersi olmuyor?
    Eğer kimi taraftarının massayı kıskandığını düşünüyorsanız bence büyük talihsizlik çünkü kiminin de kimi taraftarlarının da lugatında öyle bir kelime yoktur tahminimce.
    Eğer o basit kelimeyi bugüne kadar hiç yarış içerisinde sınırlarını aşmamış pilotun taraftarlarına söylüyorsanız sanırım söylediğiniz duruma düşmüş oluyorsunuz.
    Sonuçta pilot ne ise taraftarı da onu yansıtır.
    Biz burada düşündüklerimizi açıkça dile getiriyoruz.
    Ama biri çıkıp diyorki massanın son 2 seneki performansı raikkonen fanlarını kıskandırdı.
    O zaman ben diyorum ki raikkonenin 2003 2005 2007 (2008 ilk yarısı da dahil)performansı birçoğunu kıskandırmaya yeter de artar.
    Raikkonenin 2007 performansı bile birilerini kıskandırabiliyorsa schumacher ile çekişmesi çıldırtabilir.
    Dikkatli ol elmin kazdığın kuyuya düşersin.
    Başkalarına "kıskanç" etiketi yapıştırmak bu kadar basit olmasa gerek…

  25. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Schumi ve f1_kimi arkadaslarım geneldde cvp vererek yorum yapmam.ortaya yorumumu atarım kımseye satasmam.ıkınızede yerden goge gokten yere kadar katılıyorum.

    massa bunu 1 degıl 2 degıl 3 degıl defalarca yaptı.salt rakıp olarak bırtek kımı yı goruyor sanırım.oysa rakıbı kımı degıl.bunun farkında bıle degıl.gerektıgınde gecmıste oldugu gıbı yolda verır o ayrı bır dava ama daha startta arkadasların dedıgı gıbı herkes temız tarafa kırıp hızlanmaya calısırken massa kırlı tarafa kımının yanındayken neredeyse 90 derce kırmasını art nıyetlı goruyorum.
    bır arkadas gecen senekı spa da kımının massa yı gecısını bu gunkı olayla kıyaslıyor.el ınsaf be kardesım.yarıs ıcınde barız bır gecıstı o kıran kırana bır mucadele ıdı ve kımı asla massa yı dısarı ıtmedı.kurallar. dahılınde yan yanayken cızgısını korumaya calısıp gecti.
    helal olsun massa sen devam et!.pıt yolunda arkadan gelip carpan hamıltona bırsey demıyen kımı sana hıc bır sey demez.peygamber sabrı var kımı de valla.ustelık hıc polemıgede gırmeden''startta hata yaptım demesıde ayrı bır buyukluk bana gore.

    ılk

  26. orta sert lastiğe yada sert lastikten birine intermediate dedi… 30 kere kovalainene hamilton dedi… motor güçlerinin eşit olmasına ramen düzlük hızlarını şasi veya kanat açısına deilde motor gücüne bağladı kaldıki arkada düzlükte yanlış hatırlamiosam speed trap larda vettel 309 button 302 ydi… nyss ama yinede müthiş heyecanlı bir anlatımı var… yarışa gelincede başlarda ve vettelin buttona yetiştiği anların haricinde pek bi hareket yoktu ayrıca startta massa raikkonenin ustune bariz bi şekilde agresif gitti… schumi zamanında f1 sıkıcı olmaya başladı dediklerinde schumi taraftarı olduumuz için pek katılmazdık bu goruslere ama şuan tarafsız bi gozle gerçektende sürekli aynı kişinin kazanması sıkıcı…

  27. Kadir YILMAZ avatarı

    Arkadaşlar Brawn ın üstünlüğü tartışılmaz, ee biz bu tarz bi mücadeleden keyif almıyoruz, bende malum konudan konusacağım.
    Start düzlüğünün sonu ilk virajın ortalarına kadar uzanan bölümdeydim, Gerçekten Massa nın RAI ye temas etmeden nasıl geçtiğini ve o bölgeye niye saldırdığını anlayamadım, arkadaşların çok güzel tespitleri var, RAI nin hızlanmasını engellemesi ona yer kaybettirdi, bir de sorun yaşamış sanırım ama orda bunu anlamak mümkün değil. Ben Kimi taraftarıyım istediğinizi düşünün; Evet sonuçta rakipler ve Massa da bunu yapmıştır, sonuç istemeden de olsa RAI nin aleyhine olmuştur, ama yinede amacı sadece onu geçmektir diye düşünmek istiyorum, aksi çok çirkin olur.

  28. Massanın kasıtlı olmadığını düşünenler start anını tekrar izleyip görsünler.Adam resmen arıza ya.Ne işin var senin pistin hem kirli hem de viraja göre ters tarafında.Çünkü orada KİMİ var ve sen onu geçmelisin.Afferim sana afferim .

  29. Elmin Ferrari avatarı
    Elmin Ferrari

    Arkadaslar bir FERARİ (pilot degil) fani olarak soyleyemki bence Massa Kiminin ustune kasitli surduyunu inanmiyorum. Arkadaslar hic inanmiyorumki Kimi ve Massa arasinda kendi aralarinda rekabet olsun. Sadece bazi Kimi fanlari Massayi alcaltmak icin oboyle yazmis olabilirler.. Cunki ben gecen sezon ve hatta bu sezon Kiminin formundan cok uzak oldugunu goruyorum… Massanin daha iyi olmasi Kimi fanlarini kiskandirmis ola bilir

  30. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Yazıklar olsun böyle organizasyona.Eminim çok mutludur Mosley.Takımların çekilmeyi düşündüğü girdiği yeri mahveden Amerikalıların girip Nascar' a benzetecekleri bir yarış organizayonu olacak.Sıralamaya bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız.Nakajima kazara bir yarış kazansın burada bazıları hemen başlayacak yeni Schumi diye.Ben sadece yuh diyorum başka birşey demiyorum.

  31. honda zamanında bu adam için neler dedik.
    şimdi araba iyi adam iyi.
    ferrari iyi massa/rai iyi. şimdi malum
    McLaren iyi hamilton iyi. şimdi malum

    pilot bu kadar mı çaresiz olur bir seri de. sadece kendisine iyi bir araç sunulmasını bekliyor ve binip tek başına pistte dönecek ve tarih onu büyük pilot diye yazacak. biz buna kazanan araçta oturan kişi diyelim. bu spor pilotları birbirinden ayrıştıran bir yer değil.

  32. Bu arada berk sarıoğluna tebrikler.
    Açıkçası serhan acarın yanında onu birlikte yarış yorumlarken görmek isterim.
    Yaptığı yorumlar çok isabetli bence.

  33. burak beterböcek ben pilot tutmuyorum yakım tutarım diyosun ne zaman böyle bir tartışma olsa direk massanın avukatlığına soyunuyosun. millete değişin objektif olun diyeceğine önce senin değişip dediklerini yapabilmen gerekir. millete yakıştırdığın olumsuzlukların kat kat fazlası sende. startı alan pilot temiz tarafa geçmeye çalışır bizim düzbeyin massa efendi sırf orda rai olduğu için ona üstünlük kurma ezikliğiyle üstüne kırıyor. halbuki sağ tarfta yer varken ordan devam etse kendisi de pozisyon kazanacak karaktersiz. ilk virajın apexinde de kiminin hızlanmasına engel olup yanındakine geçilmesine neden oluyor.
    eğer ferrari seneye kalırda söylentilere göre alonsoyu getirip kimiyi gönderip massayı tutacaksa, gelecek sezona katılmasın daha iyi.
    ben de çok akılsızmışım geçen sene hamilton son yarışta şampiyon olunca herşeye rağmen massa için ne kadar üzülmüştüm. çok şükür şampiyon olamamış karaktersiz maymun.

  34. Bravo Button Bravo Brawn GP görevinizi en iyi şekilde yerine getirdiniz.Barichello talihsiz bir gün yaşadı fakat Button cevheri ve gerçeği bu şanssızlığı örtpas etmeti bildi.Buradaki yarıştan çekiniyordum açıkcası.Red Bull'ların burada Brawn'ların önüne geçebileceklerini düşünüyordum fakat takım gerçekten iyi bir iş çıkardı.Teşekkürler BRAWN GP.Başarılarınızın devamı dileğiyle…

  35. Ayrıca dikkatimi çeken bir konu var.
    Bugün ben raikkonenin sorun yaşadığını bile fark etmedim.
    Raikkonenin performansında düşüklük var sanmıştım.
    Ama bu konu da en ufak bir bilgi bile vermeyen (ufak bir telsiz konuşması dışında o da sol taraftaki sorunla ilgili) okay karacana tşkler.

  36. Startta bence raikkonen gayet iyi kalktı ben massanın raikkonene oranla iyi kalktığını da düşünmüyorum.
    Üstelik massanın raikkonenin üstüne kırma konusu tartışmaya çok açık bir konu.
    Eğer burada massanın kasıtlı kırdığını düşünenler kimi fanlığı yapıyorsa massanın pozisyon mücadelesinde olduğunu düşünenlerde en az onlar kadar massa fanlığı yapıyorlardır.
    Eğer burada kimi fanlarına dürüst ol her fırsatta massaya çamur atma gibi öğütler verenler ilk önce burada neden massayı aklamakta büyük çaba harcadıklarını düşünsünler.
    Eğer bir şey 1 değil 2 değil 3 değil çok fazla olursa bunda kasıt aranır.
    Bence benim gibi kimi fanlarının massayı eleştirmesine karşı çıkanlar bu olayın çok sık gözümüze çarpmasından olduğunu görmeliler.

  37. yarışta sunucularda tam bir felaketti…

  38. yarışın startı çok tatışılıyor anladığım kadarıyla..buttona artık birşey denemeye gerek yok bar-honda döneminden sonraki en iyi sezonu ve şampiyon olarak kabul edilebilir..redbull bana göre bekleneni veremedi vettel genç çocuk o hatayı yapmasa farkı açabilirdi artık olan oldu..nico rosberg yine kalitesini gösterdi güzel kalktı ve 4 sıra birden yükseldi yarışın bence en heyecan verici anıydı..aracı hızlı olmamasına rağmen arkasında güçlü araçları tutan rosberg alkışı hakediyor..gelelim ferrariye massa yer kazanmak amacı ile raikkonene yüklendi ve geçti yarışlarda böyle şeyler olur 2008 spa-francorchamps yarışında kimi massayı pistin dışına kadar sıkıştırmıştı..ancak raikkonende oluşan problem puan almasını engelledi..massa elde edebileceği en iyi yerdeydi onada diyecek birşey yok..toyota haftasonunun iyi takımı trulli tartışılmaz bir pilot aracının hızını elinden geldiğince kullandı..strateji diye buna denir ferrari örnek alsın glock 13. başlayıp 7. bitiriyor..aracına lastiğine güveniyorsa bunu yapsın ferrari..mclaren için işler iyi gitmiyor..gerisi hep aynı zaten..dipnot: son yıllarda seyirci giderek azalıyor gerçekten f1 giderek zevksiz bir hale bürünüyor..2005 ve 2006 sezonu güzeldi fakat şu son sezonlarda istenilen keyif alınmıyor..gelecek sene araç performanslarına göre gidip gitmeyeceğime karar vereceğim..işin kısası biraz hayal kırıklığı vardı bu haftasonu..hem zevk hem seyirci anlamında kısır bir yarıştı..

  39. kimi iceman avatarı

    Massa gıT Ferrarıden! Kiminin Üstune aracı suruyosun startta bu cok acık Massa gıtmelı ferrarıden raikkonen yer kaybetmesının sebebı masssa bu cok acık!

  40. TOLGA gardaş haklısın kardeşş önemli olan zor günlerde destek olmakk geçen sene ben bir gün mutlaka mutlaka diye diyee 2 yarış kazndık podyumaa çıktıkk hiç umudumu yitirmedim

  41. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    sinan sözde bu sene izleyecektik.arabaların haline bak.mario çift katmanlı difizör le geçişler azalır dedi azaldı.rubens hafif olmasına rağmen,kerssiz sutil i geçemiyor.ama ilk yarışta albert parkta takırt akır geçiyorlardı.dönsün araçlar eski haline.hareketli kanat ve kers le birlikte.

  42. kimi iceman avatarı

    bu okay karacan tam beynı kaymıs yane ıgrenc bı hafta sonu! ohohohoooo hamılton raikkonenı gecıyo 13 ve 14 ohhohohoho hay allagım ya sen ne bıcım sunucusun vetteli tutuyon barı okadar bellı etme yane sıralamalardada aynısını yaptı nerden gelıp anlattın su yarısı ya rezıl ettın kendını okay karacan!

  43. Bu arada aklıma gelen bir nokta Pole pozisyonunda 2 Brawn'ın arasında 1 Redbull vardı şimdi 2 Redbull'un arasında 1 Brawn var 🙂
    İlginç bir istatistik

  44. Hareketli kanatlar ve motor yasağının kaldırılmasıyla seneye daha fazla geçişler izleyeceğiz.Emin olun.Tabi takımlar kalırsa…

  45. Hakan bir sebebide Mclaren ve Ferraricilerin sayısının fazla olması
    Ferrari ve Mclaren yukarıya oynamayınca millette sıkılmaya başlıyor tabi ama önemli olan takımı zor gününde destekleyebilmektir

  46. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    mario demişti double difizör le geçişler azalacak dedi ve bakın albert parka,kuala lumpur a vs birde son ispanya,monaco,tr ye bakın.madem geçişlerde azaldı o zaman fiaya bir önerim var.kers olsun,slick lastik olsun araca fazladan kanatçık takmak vs yasak olsun.ama şu araçların görüntülerini geçen seneki haline çevirin ve pit stoplar kalkmasın.

  47. geçenseneee bu sitede yarış sonrası 200 yorum olurdu şimdi ise 38 bunun nedeni milleti f1 den soğuttular yeni kurallarr sıkıcı yarışlar bende bunlaraa dahilimm

  48. hayrettin sütcü avatarı
    hayrettin sütcü

    Massayı tebrik ederim sağ tarafta yer varken ve normalde viraj öncesi sağa gitmesi gerekirken direk kiminin üstüne sola kırarak çok güzel bir karekter örneği sergilemiştir.bence bu adam sadece kimiyle yarışıyor.Gerisi önemli değil

  49. Tolga Soydan avatarı

    yalnız gerçekten çok daha sıkıcı bi sezon oluyo. 🙁

  50. Tolga Soydan avatarı

    massa kiminin momentum kaybetmesine sebeb oldu ama zaten telsizden anladığımız kadaryıla ilk başlarda kimide sorun vardı.rosbergin önündeyken bir anda kubicaya bile geçildi.anlamadım tvde göstermedi.sunucularda iğrençti.

  51. brow gp yi tebrik ederim şampiyona bitmiştirrr batın bundan soonra 2 3 olsa bilee şampiyon olurrr ben bunu anladım hemıltona helal olsun gerçek bir savaşçı altındaki o arabaylaa bilee atak yaptıı bizim halimiz duman zaten yani bir tadı kalmadııı sumayer dönemi geri başladı 6 yaşındaki çoca soruyorsun batınn kazanır diyorrr yani kısacası sezon erken bitti enyakım rakibiylee arada 31 puan var aşa yukarı bu nedemek bu f1 de kapayılması çok zor bir iş demek saygılar f1 bitmiş kısacası geçensene daha zevkliydii hiçbarii ferrari mclaren kapışıyordu ara sıra bmw renault da bunlara katılıyorduu hada zevkli oluyodu şimdi ise durum daha farklı kendinize iyi bakın saygılar

  52. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    burak sanırım massa biraz agresif davranmış orda.ama kasıtlı olduğunu sanmam.bunlar yeri gelince birbirine yardım eden pilotlar.ama sanırım biraz agresif davranmış massa.gerçi kimi massa ya geçilmesine rağmen iyi gidiyor fakat daha sonra geçiyorlar.performansı pek iyi değildi ikisininde.önemli değil çok.

  53. Okay Karacan ve Poyraz Savcı iyi insanlardır ama Serhan Acar gibi sakin anlatamıyorlar onlar bağırırken bana bir şeyler oluyor hele Okay Karacan bağırırken..
    TRT'yi burdan kınıyorum rezaletti resmen yarışın son turlarını izleyemedim reklamlardan bu kadar reklam verilmezki kardeşim hergün olan bir yarış olsa neyse sen gidiyorsun cuma cumartesi günleri deli gibi programlar yapıyorsun yok imza saatlerini izletiyorsun 2 saat kesintisiz yarışta reklam veriyorsun yok artık!…

  54. Serhan Acar nerdesin çabuk dön kurtar bizi,Okay Karacana biz Ntv deyken nasıl katlanmışız diyeceğim ama o zamanlar bundan daha iyi anlatıyordu anlatmaya anlatmaya unutmuş birçok şeyi,vede Serhan Acar kalitesinde birinden yarışları dinlememiştik,Okay Karacan avaz avaz bağırmaktan ve yanlış şeyler söylemekten başka birşey yapmadı…

  55. ne bu arkadaşlar ya her yarıştan sonra massa kırdı biçti biraz sakin olun bakam ne oluyor şu kimi taraftarlığını bir yere bırakın kalan sizlerin yüzünden ferrari taraftarları kimiden soğumaya başladı

  56. burak bocek avatarı

    valla kimin ne gözlüğüyle baktığı belli ben Ferrari taraftarıyım pilot tutmam.Pilotlar geçicidir takım kalıcı.Siz bence pireyi deve yapıyorsunuz artık öyle ki klişe laflarınız massa kırdı kimi talihsizdi…. komik oldu artık inanın biraz değişin değişin yerinizde saymayın

  57. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    ya arkadaşlar,massa kırdı-kimi kırdı bırakın 50 sn fark yedik bırakın ya.kırmasa ne olacaktı.sözde dünya şehri istanbulda bu kadar az reklam olursa,trt şifre koyarsa (şifresiz dediği halde) biletlerde gerçek işsizlik oranı %35 olan bir ülkede bu kadar pahalı olursa bu turinlerde boş olur.ruslar çok eğlenceli insanlardır ve çoğu yarışa gidyorlar ve vitaly petrov için özel fan clupleri var.çekler,polonyalılar ve balkanlardan gelen dostlarımızada teşekkür etmeliyizki trübinler doldu biraz.yoksa 3000 kişiye yarış olacak.hacı hoca cahil insanlar mu halkı ilgilendiren bir spor değil diye sorun yapıyor.haaaa türk pilot türk pilot diyorlar,yahu dün saygısız insanlar hamilton ı,heikki yuhaladı.sen kimsinde yuhalıyorsun.ferrari traftarı olablirsin ki ben öyleyim neden oraya fanlarına imza vermeye gelmiş insanları yuhluyorsun.çok istiyorsan git futbol maçında anır!yani diyeceğim bir pilot olursa kim bilir nasıl fanatikçe,bu spordan anlamayan tabirimi maruz görün çakal sürüsü girecek piste.o yüzden biletlerin pahalı tutulmasınında bu avantajı var ama biraz aşağıya çekilebilirdi.5 senedeki en sıkıcı tr gp si oldu.hiç mücadele olmadı.okay sen mclaren le ferrari ye güldün ya ben senin neyine güleyim ?

  58. sıkıcı sıkıcı sıkıcı…

    Allahtan tvnin sesinde bozukluk vardı da konuşmalar anlaşılmıyordu. bir ara okay karacanın sadece aralarında 4 5 araç bulunan heikki ile hamiltonu karıştırdığını duydum.

  59. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    massa da kımı de bundan daha ıyı bır derece elde edemezlerdi.objektıf olmaktan bahsedenler massa gozluguyle bakarak nasıl objektıf olabılıyorlar anlıyamıyorum.massa temız taraftan ıyı kalktı evet.kımıde kırlı taraftan ıyı kalktı kendıne gore ama ıkısı yan yanayken massa nın dıreksıyonu 90 derece kırdıgını objektıf olan massa cıların bıle art nıyetlı degıl demesını art nıyet olarak addedıyorum. bırının üzerıne kırmak pozısyon mucadelesıdır dogru bunu herkes yapar ama bu sekılde alenı gorus alanındayken 90 derece kırması pozısyon mucadelesınden cok baska duygularla yapıdıgını apacık gosterıyor.massa esıttır cassıo lıncoln.fesat kıbırlı ıcten pazarlıklı bencıl .bebde bunu tartısma cıksın dıye demıyorum buda benım fıkrım:)

  60. burak bocek avatarı

    Yanlız Rubens ciddi şekilde sitemleri toplayacaktır özellikle bu yarış sonrası Allah'tan Heiki ve Sutil'e pek birşey olmadı gördüğüm kadarıyla ve adamlar yarışına devam ettiler.Böyle pilotluk olmaz tamam atak yapmak cesur olmak iyidir ama bu kadar egoistlik olmaz yani

  61. Jenson Button avatarı
    Jenson Button

    Button Kutlarım,Webber ve Vettel'i de,Bu Okay ve Yanındaki Poyraz Hiçbirşey den Anlamıyor,Heikki'ye Hamilton Diyor,İnsan Vettel'i Tuttuğunu ve Button'u Sevmediğini Bu Kadarda da Belli Etmez,Massa'yı Tebrik Ediyorum,Rai 'ye Üzüldüm

  62. evet, 2006'daki schumi – alonso cekismesi disinda da turkiye gp'lerinden hicbir sey hatirlamiyorumm. genel olaraik sikici geciyor yarislar. ama bugun vettel biraz da olsa renk katti yarisa. gonul isterdi ki yarisi kazansin, en olmadi 2. olsun ama olmadi.

  63. Serhan Asker: Gazi Üni. İletişimde hocalık yapan biriymiş.
    Berk Sarıoğlu: Autocar Türkiye'Nin haber editörü, baterist, peyzaj mimarı vs.
    Poyraz Savcı: http://www.padokf1.comda yazı yazan bir kişi.

  64. burak bocek avatarı

    Tamam neyse olayı uzatmayacağım herkes sonuçta kendi bildiğine inanır ama ben görüşümün arkasındayım ve netiece bir hışımla gelip burda çoğumuz yazıyor.Sonuçtan memnun değiliz ama bu gerçeği değiştirmicek.Ve bizde bu tartışmalardan sonuç alamayacağız.

  65. ali  yalçın avatarı

    Bir de artık yarışlardan hiç zevk alamıyorum neydi o 2005 2006…ne arabalardan hayır var ne pilotlarda,herkesin tek amacı yarış bitirmek olmuş artık şööle deli bi atak izlemeyeli kaç sezon oldu bööle…

  66. bu sezon izlediğim en sıkıcı yarıştı

  67. burak bocek objektif olmakla ilgili konusuyorsun o zaman objektif ol!!!!
    kimi 2 defa yaptiysa massa 10 defa yapmistir bunu cekemiyor kiskanclik var ama bi gun buna dur demesi gerek.
    ben kiminin yezrinde olsam coktan girmistim massaya!!

  68. burak bocek avatarı

    Ben her yarış burda Kimi fanlarının olaya art niyetli bakmasından sıkıldım.Zaten gözlerini kapatmış direk yarışı unutup Massa kırdı diyeceklerdi bundan adım gibi emininm.Kimse yanlış anlamasın gerginlik çıkarma derdin değilim ama bence ortada abartı bir kırma yok.Geçen seneki Malezya gp hariç öne kırma çok gerçekçi değildi.Kimse bana Monaco muhabbeti yapmasın onuda açıklarım.Kaldı ki startta pilotlar birbirlerini üstüne geçilmemek için kırıyor ama orda bir kaos oldu Kimi arada kaldı hemen suçu Massaya atıp klasik laflarınızı bırakın rica ediyorum.Birkez de anne şevkatiyle korumadan gözlerimizi açarak savunma yapalım yada direk savunma değilde tarafsız olmaya çalışalım

  69. kimi iceman avatarı

    Yıne Aynı adam ve yıne sıkıcı bı yarıs brawnlar bu kadar onde oldukca yarıslar zevklı gecmıycek.

  70. ali  yalçın avatarı

    Ben en az 3 yarış sayabilirim massanın kiminin üstüne kırdığı arkadaşlar biraz objektif olalım lütfen.Sırf bu yüzden sevmiyorum massayı.

  71. burak bocek avatarı

    Massa temiz tarafta ve hafifti kimi kötü kalktı beklendiği gibi arkadaşlar bende art niyet aramayın hepsi yer koruma savaşı veriyor ve Bahreyn'de Kimi Massa'nın kaladını kırında hiçbiriniz böyle konuşmuyordunuz.Bence o kadar art arda gelen virajda kim arkandaysa onun önüne kırılması normal ayrıca Massa çok aacyip bir şekilde geçti ve çarpmamak içinde elinden geleni yaptı.Artık boş yere haksız eleştiride bulunmayın lütfen.Button'a tebrikler klasik bir laf ama yapacak bir şey yok.İngilterede Brawn Redbull devam eder orda daha hızlı pist daha hızlı virajlar fakrlar çok daha büyük olucak bence.Bir parantez Rubens için.Artık yeter insanların yarışlarını katletmekten başka birşey yapmıyor.Sadece kendi pozisyonu için çok iyimser ataklar sürekli geç fren içeri dal adam kapıyı kapatmış bam güm çarpıyor.Remsn gözü dönmüş kimse kusrua bakmasın ama artık bu sporu bırakmalı.Böyle atak olmaz kaç tur heikiyi geçemedi ve eminim kaza yapmak umrumda değil.Geçen sene ilk yarışta kaç kez ceza aldı bu sene ilk yarışta kaç kişiye çarptı ve Kimi de dahil arkası kaymıştı Kimim'nin.Yazık yani bu adama birisi dur desin asıl Buttona değil.Vettel'de böyle hatalar yaptıkça hergün eriyor şansı bence Redbull araç hafifken onlar kadar iyi ağırken değil ve yarışta asla değil

  72. yaw rai ile hami kapisirken okay karacan'in "hohohoho 13. ve 14.luk icin kapisiyolar. hohoho" diye bagrismasi ayrica sinirimi bozdu :@

    ve saz arkadasi poyraz savci, ona hicbir sey demiyorum zaten. ozeti: "mek laren" (iyy)

    kanal d'nin yayinlarindan cok daha iyi belki ama kotuydu sonucta. bir tek su cevirileri yapan eleman ise yaradi. serhan acar'inki kadar iyi olmasa da idare eder. orada tv yayinlarinda gorev alanlardan (o da aldiysa) bir tek o aldigi parayi hak etti. berk sarioglu olmasi lazim ismi ceviren arkadasin. bir tek ona tesekkur ediyorum. daha once yine soyledim, simdi tekrar soyluyorum. koyun oraya buradan ortalama birini, o bile kat kat daha iyi anlatir ve analiz eder yarisi. tutturmuslar bir "okay efsanesi" diye, gorduk. ben daha once onun anlatimiyla yaris izlemedim ancak "bu muymus?" demek istiyorum buradan. bu muymus ya okay okay diye tutturdugunuz. "limit yok" programini sunan adama ayrica kil oldum. serhan asker'mis adi, programin icerigi ayri bir kotu.

  73. umut nerenle izledin yarisi???

  74. Ne üstüne kırması be saçmalamayın Massa daha iyi kalktı boşluk bulmaya çalıştı ve oraya girdi !

  75. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    button a helal olsun .ne olursa olsun 7 de 6 ve sıfır hata ıle buralara kadar getırdi.artık sampıyon denebılır.

    bu gıdısle kalan yarıslarıda domıne edecege benzıyor.takım arkadası bıle ona rakıp olamıyorken tur barına 1 sanıye yıyen ferrarı ve mc laren ınde rakıp olabıleceklerını dusunmuyorum.her pıstte her kosulda cok farklı brawn ve button.tek kelımeyle helal olsun.

    vettel elınden gelenı yaptı bır hata ve gerıde kalması aslında sonucu bellı ettı.red bull ıkıncı takımdı zaten onlarıda kutlamak gerek.

    ferrari ye gelınce yuh olsun artık.redbull ve brawn dan yavas olduklarını bılınen bır sey ama toyota ve williams ında gerıde kalmalarına nasılbır acıklama gelecegını merak edıyorum.

    domınıcalı bumuydu stratejin.bırak gıt bu işi yahu.bılen bırılerı gelsın artık.kers mers te bır ıse yaramıyor.bu pıste bıle yaramıyorsa nerede yarıyacak bu kers oda ayrı bır konu.
    kımı kırlı taraftan kalkınca massa ya gecılebılecegını dusunmustum yarıs oncesı ama massa nın o kırmasını ve kımının ıkı uc sıra kaybetmesıne sebep olacagını hıc dusunmemıstım.oysa kırlı taraftan kalkmasına ragmen fena kalkmamıstı raı. bahene ne olursa olsun ferrarının pılı bıtmıs.yazıklar olsun.

  76. Okay Karacan F1 anlatmaya anlatmaya unutmuş heralde nasıl F1 anlatılacağını. Çoğu kez saçmaladı, baya hata yaptı ama Emre Tilevden iyidir yinede. Sanırım en son 2004 yılından beri anlatmıyor F1.

    Başları eğlenceli, sonunda sıkıcı bir yarış olduğunu söylemeliyim.

  77. kaan kaanhan avatarı

    BGP tebrikler. adamlar yapmış.. araç harika. hakediyorlar.

  78. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    yapmayın arkadaşlar,abartmayın bu kadar.bariz bir üstüne kırma durumu yok.olsa bile aracımız bariz yavaştı.40-50 sn fark yedik.brawn gp 1 inci hızlı takım fakat red bull ise 3 üncü hızlı takım.2inciliğe rubens i koymak daha mantıklı yani demek istediğim brawn hala rakipsiz,şaka gibi.rubens te sutil i,piquet i geçemiyor aracı o kadar hafif olmasına rağmen.heikki ye çarpıyor,sutile çarpıyor.rezalet doruklarda.okay çok mu komiğine gitti kimi 13 lewis 14 ? daha 2009 sezonundan önce sen vettel ismini duydunsan benden adisi yoktur.seni populer kültür ün yozlaşmış antropozlu spikeri seni!farkı kapatacak ama pite girecek diyor.görmedinmi vettel 3 pit yapacak 6.5 sn pitte kalmış button 9.5 ayrıca daha geç girmiş pite.bu arada ben button'ın startta gride yerleşme şeklini beğenmedim.gerçi gp2 dede oluyor bu ama çok absürt bi olay.neyse tebrikler button. bu arada nasıl en iyi başlangıç rekorunu kırabilir.schumi &/7 yaptı 7 inci yarışta yarış dışı oldu.ama button nın 7 yarışta 6 yapmasına rağmen arada bir üçüncülük var.yani serinin orda bozulmuş olması gerek bana kalırsa.çünkü galibiyetten konuşuyoruz.

  79. xavi hernandez avatarı
    xavi hernandez

    f1 in imajı bozuldu bence mosley artık yaraışlar bile sıradan aynı senaryolar

  80. Bence Takımlar atık önümüzdeki sezonun aracın geliştirmeye bvaşlasalar iyi olacak.Ama önce şu toplantı sonucunu beklemek lazım tabi.Eğer FİA dan olumlu cevap çıkmazsa yada geri adım atılmazsa 8 takım ayrılacak gibi görünüyo.Dolayısıyle kördüğüm önümüzdeki hafta çözülür.Yeni bir seri yada FİA geri adım atacak.Bakalım görecez hep birlikte.

  81. tijs wervest ilk yorumuna aynen katiliyorum.
    bu kadar iceman lik bence fazla kir bigun ustune parcala onunda seninde arabani adam olsun artik yeter.
    nefret ediyorum ondan artik.

  82. start baya karisik oldu ya. ferrari'ler iyi kalkti derken cok fena gecildi rai.. aracta da sorun vardi gerci, tam olarak ceviren bi adam olmadigi icin serhan acar gibi bi b*k anlamadik afedersiniz…

    bu arada kubica sezonun ilk puanini aldi. rosberg icin cok iyi olmasa bile bu sezonki durumuna gore iyi bir sonuctu. glock gercekten iyi is cikardi. keza trulli de fena degildi.

  83. lastikler iyi calismadi ya da gercekten bir strateji hatasiydi. ama vettel'in son turlarda motoru koru denmesine ragmen zorlamasini takdir ettim. kimisine gore aptallik olabilir ancak bence guzel anlardi. ama keske ilk pitten once gecebilseydi button'i.. alonso ve rai puan alamadi :s piquet'nin hamilton ile cekismesi hos anlar yasatti 🙂

  84. BrawnGP ve Button u tebrik ederim.Bu arada ne yarıştan nede anlatımdan hiç zevk almadım.Okay karacan la bu iş olmayacak arkadaş.Bukadar Hatalı bir anlatım ve olaylara bukadar saçma bakış açısıyla anlatım F1 e yakışmıyor.Zaten hgünüz zehir olmuş okay da yorumlarıyla hepten zehir etti.:((

  85. tijs_wervest avatarı

    Ben Bu massanın varya :@ yeter be kaç yarıştır Kiminin üstüne kırıp duruyor keşke birgün kimi kenera çekilmeyip oda inatlaşıp massaya kırsa :@ Buttonı tebrik ederim.Vettelin 3 pit stopuna zaten bi anlam veremedim herkeze ii günler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir