Button, McLaren’i Reddedebilir!

yazar:

kategori:

Jenson Button, bugün Abu Dhabi’de yaptığı açıklamada takımı McLaren’in 2015 için pilot kadrosuna karar vermesinden önce takımdan ayrıldığını duyurabileceğini işaret etti.

Fernando Alonso ile anlaşmada sona geldiği bilinen McLaren takımı, bu açıklamayı ikinci pilotu ile birlikte açıklayacak. Ancak takım henüz Button ya da Magnussen konusunda karar vermiş değil.

Button “Son 2 aydır değişen bir şey yok. Bu hafta sonuna heyecanlı bir şekilde gireceğimi söylemek dışında ekleyeceğim bir şey yok. Bu sene anı yaşamayı öğrendim.”

“Bir kaç aydır zor geçiyor. Sonunda nasıl olursa olsun insanların kararına saygı duymak lazım. Her zaman verilen kararların bir sebebi vardır. Benim için son aylarda olumlu olan şey taraftarların desteğiydi. Dünya şampiyonu olduğum döneme göre daha fazla desteklendiğimi hissediyorum.”

“Sosyal medyaya bakıp verilen destekleri gördüğümde çok duygulanıyorum. Çok özel bir şey. Diyebileceğim tek şey gelecek sene ne yaparsam yapayım; burada, WEC’de ya da tamamen farklı bir yerde olayım, her zaman elimden gelenin en iyisini yapacağım. Kazanmak için orada olacağım.”

“Onların kararını bekleyecek miyim? Şu anda bu konu hakkında yorum yapamam. Bir kaç aydır çok ilginç. F1’de uzun yıllar kalınca flaşörleriniz yanar. Ancak rahatsız bir durumla karşılaşırsanız o zaman gözleriniz diğer seçenekler olduğunu, burası dışında çok fazla mücadele olduğunu görür.”

“Bu hafta sonu alınacak sonucun geleceğimi değiştirmesini ummuyorum. Bu takıma bir yarıştan çok daha fazlasını verdiğimi hissediyorum ve kariyerim tek bir yarıştan daha fazlasını anlatıyor.” dedi.


Yorumlar

“Button, McLaren’i Reddedebilir!” için 7 yanıt

  1. Bu takımın yönetiliş şeklini oldum olası sevemedim zaten. Profesyonel bir sporun içindesin, son dakikaya kadar neyi bekliyorsun? Seneye zaten geçiş süreci, ilk seneden şampiyonluk gibi de bir hedefin yok Honda motoruyla. Bana da Button çoktan bir karar vermiş gibi geldi. F1’den çok değişik bir teklifle gelinmediği müddetçe Mark Webber’in yolundan gidecek sanki.

  2. Audi’den bir koltuk boşaldı Oraya ya Button gidecek, ya da Alonso. Başka bir olasılık göremiyorum.

  3. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Button’la 1 yıl daha devam edilmeli bence. Magnussen 2015’de test pilotu olmalı. 2016 yılında ise Button’ın yerine geçmeli. Button bu yıl ki performansıyla 1 yıl daha kalmayı haketti.

  4. Çok haklı hiçbir pilotu bekletmeye hakkınız yok da hadi bekletiyosunuz genç pilotları falan tamam ama Button kalitesinde bir pilotu ki 5 sene emek vermiş pilotu sezon sonuna kadar belirsizlik içinde bırakmak hoş değil.

  5. Button en baştan en sona kadar söylediği her kelime ile haklıdır. Öyle ya da böyle (ki ben çok tutarım kendisini) bir dünya şampiyonudur aynı zamanda ve Aralık ayına kadar bekletilmesi hiç hoş değildir. Eminim McLaren cephesinin Button ile ilgili bu konuda dişe dokunur bir açıklaması olacaktır, olmalıdır. Aksi halde yapılan ayıbın açıklanacak tek bir kelimesi dahi olmaz.

  6. Mclaren button ve magnussene cok buyuk ayıp ettı…Adamların resmen gelecegıyle oynadılar…Restı cekıp gıtsın button..

  7. şu adamı tekrardan williams kokpitinde görmeyi çok isterdm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir