Button'dan Övgüler: "Şu Ana Kadarki En İyi Aracım"

yazar:

kategori:

Jenson Button, Türkiye GP’sinde Brawn aracı ile fırtına gibi esti ve sezonun altıncı galibiyetini elde ederek Schumacher’in rekorunu egale etmiş oldu.

Yarışa Vettel’in gerisinde ikinci sıradan başlayan Button, ilk turda Vettel’in yaptığı hata sonrasında liderliği eline aldı ve hiç bırakmadı.

Button, “Bugün araç bu seneki diğer yarışlardan daha iyi durumdaydı.” dedi.

“Bu pistin diğerlerine göre bize daha fazla uyup uymadığını bilemiyorum. Araç bugün harikaydı ve keşke takımdaki herkes podyumda olabilseydi.”

Button yarışın ikinci bölümünde arkasında Vettel’in baskısını hissetse de Red Bull pilotunun ekstra bir pit stop yapacağını biliyordu ve endişe edecek bir durumu olmadığını kabul etti. İngiliz pilot, takımının bu haftasonu tamamane başka bir dünyada olduğunu söyledi.

“Sorun yoktu, onun hangi turda pite gireceğini biliyordum. Yine de bir aracın tur başına 0.8 saniye ile gelerek sizi yakaladığını görmek iyi değildi. Bugün biz bir adım öndeydik ve bu çok güzel.”

Brawn pilotu şu anda takım arkadaşı Barrichello’nun 26 puan önünde yer alıyor ve sırada Britanya GP’si var.

“Britanya GP’si her zaman özel olmuştur. 26 puan farkla şampiyonaya liderlik etmek harika bir duygu ve yarışı sabırsızlıkla bekliyorum.”


Yorumlar

  1. En azından pistte bir şampiyonumuz daha olacak. Ve de bu 9 yıldır büyük çıkış yapması beklenen bir pilot.

    2000 senesinde yarışmaya başladı Button, ben o zaman 3. sınıftaydım, şimdi liseden mezun oldum ve Button şampiyon olacak. 😀

  2. bence artık her iki klasmanda da şampiyonlukları kesinleşti, bu saatten sonra hiçbişiy değişmez

  3. 2004 ün benzeri bir sene olduğu apaçık.Bundan sonra izlemem filan gibi yakınmaları bırakmalıyız.Yapıcak bir şey yok.Zevk meselesinde ben de sizlere katılıyorum ama napalım işte.

  4. Pilotaj hatası yok evet hakediyor ama ne bileyim geçen seneki veya 2007'deki gibi şampiyonada zorlayan olmayınca tadı kaçıyor işin ve üstelik büyüklerde olmayınca işin içinde dahada sıkıcı
    ha bak sezon içi testler olsaydı button'un bu yarışıda kazanması pek canımı sıkmazdı ama ne bmw ne mclaren ne ferrari nede renault brawn'ın hızını yakalayabılırler bence bu hızı yakalamaları belçika gp yi bulur o zamana kadar işler çoktan bitmiş olur

  5. adam şu ana kadar şampiyon olan pilotlardan daha iyi sürüyor ve kazanıyor. tebrik ederim ne kadar zevk almıyor olsak da.

    bu arada okadar sevinmşki misket oynuyor sanırım 😀

  6. Ne mutlu sana domine ettiniz sezonu hiç zevk alamıyorum yarışlardan SPA'ya kadar dayanacağım SPA'dada aynısı olursa bu sezon F1 benim için bitmiştir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir