Perez, Pilot Kadrosunu Açıklamayan McLaren’i Eleştirdi

yazar:

kategori:

Eski McLaren pilotu Sergio Perez, McLaren’in sürücü kadrosunda yaptığı gecikme nedeniyle pilotların kariyerlerine zarar verdiğini söyledi.

Meksikalı pilot geçtiğimiz sezon McLaren’de yarışmış, ancak sezon sonunda ani bir karar ile takımdan gönderilmişti.

Bu yıl ise takıma Alonso’nun katılacak olması ile birlikte Button ve Magnussen’in geleceği belirsizliğini koruyor.

Perez, geçmişte benzer durumu yaşadığını ve McLaren’in bu tutumunun doğru olmadığını söyledi.

Sky’a konuşan Perez “Onlar her zaman kalacağımı söylediler. Fakat öyle olmadı” dedi.

“McLaren bana bunu oldukça geç söyledi. Bu yüzden koltuk bulduğum için çok şanslıydım. Hatta böylesi bir ekipte bulduğum için çok çok şanslıydım”

Perez, Button ve Magnussen’in içerisinde bulunduğu durumu anladığını söyledi.

“Bir sürücü olarak çok zor bir durum. Son yarışa gelecek yıl ne yapacağınızı bilmeden gidiyorsunuz”

“Sanırım bu durum çok geç açıklanacak. Muhtemelen onlardan birisi gelecek sezon burada olmayacak”


Yorumlar

“Perez, Pilot Kadrosunu Açıklamayan McLaren’i Eleştirdi” için 31 yanıt

  1. Pereze katılmıyor değilim, bırakın Aralık ayını 2 ay once bile bir kaç pilot, 2015 pilot kadorsunu Alonso’nun Ferrariden ayırılıp ayırlmayacağına bağlıyordu, çunki tek bir transfer peş peşe diğer takımlarıda etkileyecek ve bır cok transfer gerçekleşecekti, e bu açıklamanında gecıkmesıde diğer coğu pilotun elını kolunu bağladı hali ile, bencede bu kadar geç açıklanması dıger pılotların karıyerını etkılıyor, en basıtı şuan Button ve Magnusen bılınmezlık ıcınde bekliyor, ne bir takımla adam akıllı gorusebiliyor nede bekleyebiliyor, yanı bencede kotu bır durum.

  2. Lafa gelince “Ferrari taraftarları objektif değil”.

  3. Çok garip, cidden bu sitedeki perez düşmanlığı çok garip. Bu adamın onboardlarına dikkat eden mi yoook, takım arkadaşlarıyla rekabetini inceleyen mi yok nedir? Başardıklarının yanında -sizin bakış açınızdan bakarsam- saçma hareketleri o kadar az ki neden bu hareketlere takılıp at gözlüğü giyip kaldınız anlamadım. Her pilotun tecrübe edindiği talihsiz hataları, olumsuz sonuçlara yol açabilecek sürüşleri olmuş olabilir ancak ben şunu bilirim; Perez gridde çizgisi en iyi olan sayılı pilotlardan. Bu adamın onboardlarını izlemek büyük keyif veriyor. İnşallah yakın zamanda gerçekten rekabetçi bi araca binme fırsatı yakalar.

    1. jules bianchi fan club avatarı
      jules bianchi fan club

      Sonunda şunları teker teker yazan bir adam çıktı şu sitede.
      Helal olsun.

    2. Bence tavırlarından dolayı çünkü hata yapsa bile hatalarını değerlendirmiyor ve kendini geliştirmiyor hulkenberg ve perez arasındaki fark bile gerçekleri gösteriyor evet beğeniyor olabilirsin ama at gözlüğüyle bakmak değil sürüş stili sadece dur kalk olan pistlerde iyi button ve vergne yağmurda iyi olduğu gibi kendini geliştiremiyor geçen seneden sonra bile massanın üstüne sürmesi aracını ve bunu savunmaya kalkması bile ne yeterince kötü davranışken kendini çok iyi düşünmesi ve sadece iyi sonuçlar alınca ben en iyiyim demesi kendinden soğutmaya yetiyor , ayrıca bende rekabetçi araç alsa bile baskıyı kaldıramaz yolunda izlenim bırakıyor yeterince iyi değil malesef. Ayrıca hulkenbergi geçtiği yarışlarda en iyisini ben yaptım tarzı açıklamaları çok acemice

  4. mclaren alonsoyu alonso hamiltonun son yarışını bekliyor şampiyon olamazsa ayrılır mercedesten hamilton … mercedesle sözleşme yapmamasının sebebi bence bu şampiyon olmasına bağlı

  5. ben mclarenin yerinde olsaydım hulkenberg,i alırdım hem çok iyi bir pilota sahip olurdum hem uzun yıllar bir schumi çıkarabilirdi mclaren çünkü o potansiyel var hulkenberg,te 2012 force india hem wıllliams,ta çok başarılı olmuştu 2012 brezilya yarışında hem hamiltona hem buttona dar etmişti pisti

  6. McLaren taraftarı olmayan diğer takım taraftarları McLaren taraftarlarını obejktif olmamakla, tutucu olmakla suçlamış. Oysa kendi yorumum dahil yorumlara yeniden göz gezdirdiğimde kimsenin McLaren’in Perez konusundaki politikası hakkında konuştuğunu görmedim. Perez’in patavatsızca gönderilmesi noktasında McLaren’e hak verir bir tarafgir konuşmaya rastlamadım. Benim rastladığım McLaren ile bağlarını koparmış bir pilotun durmadan McLaren ve pilotları hakkında yaptığı yanlı ve negatif eleştirel tutumlarına yapılan haklı eleştirilerdir. Nasıl ki McLaren taraftarlarını (haksız yere de olsa) sözde takımının haklılığını savunur bir yaklaşım içinde görüyorsanız, Perez’in duruşuna da laf edebilmeniz gerekir. McLaren’i eleştirmesin diyen de yok, ama bunu bir vazife haline getirip iki kelimesinden birini McLaren haksızlıklarına getirmesi F1 kültürünün neresinde ve hangi döneminde görülmüştür(hiç olmazsa bu sıklıkla)?

    1. Perez’i sevmem etmem. Mclaren taraftarı değilim elbet, ama başka takım taraftarı da değilim. Gördüğümü söylüyorum ve taraftarı eleştiriyorum. Öbür tarafta Ferrari taraftarını eleştirdiğimi görürsün, burada Mclaren taraftarını. Üstelik çoğu zaman Mclaren taraftarları daha aklı başında insanlardır ve böyle bir şeye mahal vermezler. Bu kez çok şaşırdım yazılanlara. Adam işin içindeydi ve birebir aynı durumda kalan meslektaşlarını savunmuş.

      Ne yapmalıydı? Beni kovdunuz, onları da mı kovun deseydi? Takımı Mclaren ile yarışıyor, amaçları Mclaren’den önde bitirmek. Mercedes’i geçmek istediklerini mi söylemeliydi?

      1. Öncelikle sözüm şahsi değildi. İkincisi ben eleştirmesin demiyorum da dedim.

        Kısaca toparlamak gerekirse Perez’in McLaren’den kalma bir acısı var. Takım’ın Perez politikası haksız bir politikadır, bunu kabul etmeyecek McLaren taraftarının da olduğunu sanmıyorum. Bizim söylediğimiz tam da bu, olur olmaz her lafının arasına McLaren’i iliştirmesi. Bu artık kabak tadı verdi ve yollarını ayırmış olmalarının bir yıl olmasına rağmen Perez hala aynı yerde sayıyor. Bu f1 kültürü ile bağdaşır bir tepki değil. Tepki elbet verilmeli ancak sürdürülebirlikle amaçladığı her ne ise Perez açısından da işleri anlamsızlaştırıyor.

  7. Dogru soylemıs küçük enıste…

  8. Harika bir haber, objektif Mclaren taraftarlarıyla geri kalanını net ayırmış durumda. Geri kalanlar da damlarsa anlaşılacaklar. Bir de Alonso veya Ferrari taraftarlarına, Raikkonen veya Vettel taraftarlarına laf ediyoruz.

    1. Biz her zaman objektif olduk bikere laf atma hemen McLaren fanlarına 😀
      Perez’in söylemiş olduklarını bizde söylüyoruz zaten burada McLaren’in geç kararı her iki pilotun’da kariyerini etkileyecek diye.

      Bizim öfkelendiğimiz nokta griddeki diğer pilotların bu konu hakkında konuşmayıpta sezon boyunca sürekli McLarene laf çakmakla meşgul olan Perezin konuşması.

      1. @didem Şimdi rıccıardo cıkıp dese ki; ”mclaren her ıkı pılotunun da karıyerını tehlıkeye atıyor” dese bır cevap yazmazsın yanı… 😀

        1. McLarene garezi yokki Perez gibi neden sinirlenip cevap yazayım 🙂

      2. Perez eski bir Mclaren pilotu ve aynı tür bir geç karardan dolayı neredeyse koltuksuz kalıyordu. Resmen ortada bıraktılar adamı ki sponsoru da olmasa hiç koltuk bulamayacaktı. Haberde de onu söylemiş. O değil de kim konuşacak? Karthikeyan mı?

        İlk kez Mclaren taraftarlarına “laf atma” fırsatını verdiğiniz için teşekkürler 😛

        1. Karthikeyan Reyiz e laf yokkk!!!…

        2. Hadi bu haberi geçtim sezon boyunca sürekli McLaren hakkında atıp tutmasına nediyosun peki ? Yine eski bir McLaren pilotu konuşur deme bana sakın 😀

          Tebrik ediyorum o halde seni ilk laf çakman hayırlı olsun 😀

          1. Adamlar çeyrek bütçe ile Mclaren’le yarışıyor, elbette onu geçmek isteyecek ve rakibi olarak o takımı görmek isteyecekler. Bunu sadece Perez değil Hülkenberg de, Mallya da söylüyor. Yukarıda yazdım, Mercedes ile yarışıyoruz mu deseydi yani?

            1. Pistte kapışmaların’daki sözlerine birşey demiyorum sonuçta 5.lik için mücadele ediyolar McLaren ile.

              Alakasız sırf laf olsun torba olsun diye konuşması yok değil
              http://www.trf1.net/formula1_haberler/67334-perez-force-india-mclarenle-esit-kapasitede.html

              Neyse daha fazla uzatmıyorum konuyu foto galeri haberini giremedim patron kızacak 😀

  9. McLarenci arkadaşlar istediklerini desinler. McLaren geçen sene de Perez’in kariyerini karartıyordu. Bu sene ise Button ya da Magnussen’den birisine sürpriz yapacak. Hala yapacak… Perez’i pek sevmem ama haklı.

  10. iyide sana o koltuga oturmana mclaren yardimci olmadi mi ??? yoksa ben mi yanlis hatirliyorum

  11. Bu sitedeki Perez nefreti de ilginç cidden. Geçen sene ona yapılanlar kesinlikle ayıptı. Hani yerine süper bir pilot gelse yine anlarım ama yerine tamamen ölü bir yatırım olan Magnussen geldi. Ve yine bana göre Mclaren hakkında konuşmak da en çok onun hakkı. Söylediklerinde ise dibine kadar haklı.

    Bir ay önce açıklasalar belki kovulan pilot kendine koltuk bulabilecekti ama şu anda neredeyse imkansız.

  12. bence de perez haklı. mclaren en azından magnussen’i salmalıydı. button’ın yanında perez’den daha kötü performans gösterdi ki perez’i göndermişlerdi. magnussen mclaren’in aradığı pilot değil.

    button ile birkaç ay öncesinden anlaşıp iki sürücünün de kariyerlerini olumlu şekilde etkilemeyi düşünmelilerdi. alonso geliyor diye button’ı bekletmek böylesine düzgün bir adamın kariyerine saygısızlık. görünen o ki magnussen’i seçerlerse bunda tek etken maaşı olacak, ancak button çıkıp maaşımın azalmasında problem yok da demiştir. nedir hala bu bekleme anlayamadık.

  13. Perez sonuna kadar haklı. McLaren bunu hep yapıyor. 2 senedir sürekli aynı şeyi yapıyorlar. Button ve Magnussen’in yerine koyun kendinizi. Yıl boyunca elinizden geleni yapıyorsunuz ancak McLaren bütün takımların pilot kadroları dolduktan sonra sizle yollarını ayırıyor. Dolayısıyla herhangi bir yere gitme şansınızı da öldürüyorlar. Neyi bekliyorlar anlamış değilim. Alonso’yu mu bekliyorsunuz ? E bekleyin. En azından bu pilotlardan kimin gidip kimin kalacağını açıklayın. Açıklayın ki diğer boş kalan koltuklarda kendine yer arasın.

  14. Perez Mclaren ilişkisi umurumda değil ama 2 tane insanın kariyerlerini zor duruma soktukları kesin özellikle de Button gibi bir pilotu böyle bir duruma sokmak bana göre saygısızlık.

  15. Bunlar takım olarak McLaren düşmanı. Yaşama nedenleri sadece bu, McLaren batsa bunlarda batarlar adamlar sadece McLaren’i yenebilmek için ezebilmek için hayata tutunuyorlar. Sanane sen McLaren’den kovuldun bunu kabullen artık.

  16. Açıklamalarını okudukça kovulmayı fazlasıyla haketmişsin sen.

  17. wheel to wheel (spä2000) avatarı
    wheel to wheel (spä2000)

    İyi bir pilot,
    McLaren de kötü bir iş çıkarmadı.
    McLaren i seviyor.
    ve hayat mucizelerle dolu.

  18. Abicim bence kovulmadan da fazlası var. İki sözünden biri McLaren. Ömrü boyunca geçmeyecek bir acı oturmuş içine.

  19. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    İyi de sana ne be adam? Seni ne ilgilendirir McLaren’in pilotlarını açıklayıp açıklamaması? Takımın ortağı mısın? Pilotu musun?

    Sürekli söylüyorum. McLaren’in Perez’i yetersiz bulup kovması bu adamın dengesini bozmuş. Her fırsatta McLaren’i eleştirmeye çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir