Starttaki Hata Raikkonen'e Pahalıya Patladı

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Türkiye GP’sinde puan alamamasının nedenini yaptığı kötü starta bağladı.

Ferrari pilotu yarışa altıncı sıradan başlamış ama ilk viraj sonrasında yerini kaybetmişti. Ardından Fernando Alonso’ya arkadan temas eden Fin pilot ön kanadına hasar verdi ve bu da aracın sürüşünü zorlaştırdı. Raikkonen yarışı dokuzuncu sırada tamamlayabildi.

Yarışın ardından BBC’ye konuşan Raikkonen, “Çok kötü bir start aldım ve virajı geniş döndüm. Sanırım dokuzuncu virajda geçmeye çalışırken Fernando’nun arka lastiğine dokundum ve ön kanada hasar verdim. Bundan sonrası zordu. Ön kanadı ve lastikleri değiştirdikten sonra ikinci bölümün sonunda ve üçüncü bölümde araç iyiydi ama artık çok geçti. Daha iyi start ile kolayca bir ya da iki puan alabilirdim. Ama bu şekilde oldu.” dedi.

Raikkonen, Ferrari’nin Britanya GP’sinde daha güçlü olması gerektiğini söylüyor.

“Farklı bir yer olacak. Genellikle araç orada oldukça güçlü olmuştur. Silverstone’da yeni şeyler deneyeceğiz ve muhtemelen işe yarayacak ama burada daha önceki yarıştan daha zordu ve bu nereye gittiğine ne tarz bir pistte olduğuna bağlı.”


Yorumlar

  1. aptalca bir hataydı demesi çok ağır bi lafmı burak o kadar büyük bi hatadan sonra. öndekine çarpmamak için de yanındakine mi yönelmesi gerekir yavaşlama gibi bi seçeneği de var iyi ben arada sıkıştım çekil ben geçecem. kimi de orda massadan hemen sonra sola kırıp temeası önlüyor. kimi teması önlemek için sola hareket etmese tamam orda boşluk vardı massa da bunu değerlendirdi diycem.

  2. burak bocek avatarı

    Yanlış anlamada hatırlatma yapayım pek çok konuda olduğu gibi burdada yanlış bilgi var.Kanada da pek belli etmedi tepkisini ama hatanın aptalca olduğunu kendide söyledi ayrıca birde Fuji2008 den sonra Mclarenlere içni söylediklerinide okumanı tavsiye ederim.Tabiki önüne kırdıysa kırdı diyecek saklamamış kimsede suç aramamışsa biz burda tersini iddaa edemeyiz.Massa iyi start alıp öndeki araçlara çok yaklaştı ve temas etmemek için aracı birazda agresif şekidle sola savurdu ne yapıcaktı önündekine mi çarpsaydı yanımda takım arkadaım var diye

  3. umit isbilen avatarı

    kimi artık çok isteksiz görünüyor bence, tamam aracın kötü olur, startın kötü olur ama zorla be adam, biraz istediğini göster… benim fikrim önümüzdeki yıl bırakır f1i. dün ilk virajdaki açık alandaydım lewis kimiyi gerçekten çok rahat geçti hiç savunma yapmadı ya da kubicayı çok fazla zorlamadı. bir kimi taraftarı olarak çok üzülüyorum bu isteksizliğine…

  4. chupper ne deseydi çıkıp da massa üstüme kırdı mı desin lewis pit çıkışında arkadan çarptığı halde bişey demeyen adam.
    hızlı kalkan biri düzlükte yanındakini tamamen geçmeden önünemi kırar yer aramış lafa bak. startı baştan bidaha izleyin bütün araçları ben defalarca izledim yanyana giderken yanındakinin üstüne doğru kıran birini göremedim. ha viraja girerken hafif önde olursun virajı iyi alabilmek için yanındakini sıkıştırırsın. ama bunun virajla hiç alakası yok tamamen düzlükte.

  5. Tolga Soydan avatarı

    hamiltonun bikaç tur sonra pite gireceğini biliyo kimide yeni pitten çıkmış zorlamaya gerek olmadığını düşünmüş olabilr.lewis de piquete ve buemiye geçildi o da tutsaydı o zaman 🙂

  6. Rai bıraksın valla bu ne ya belki sorunu olabilir. hamiye sanki yol verdi hiç savunma yok onun yerinde alonso olsaydı o araçta hami hızlı olsa bile 4-5 tur arkasında tutardı..

  7. Bazı arkadaşlar Massa nın startta Raikönnen in üzerine kırdığını yazmışlar diğer forumda ve baya bi uzamış bu yorumlar.Ama bide Raikönnen e bakın hiç bir şekilde böyle birşeyden bahsetmiyor neden acaba.Ona göre normal olan bir devranış bize göre hatalımı acaba bilemiyorum.evvelki sene Lewis in pitstop u bittiği ve arkasında Alonso nun obeklediğini bildiği halde geç kalkması art niyettir ve kasıtlıdı.Ama Massa nın yaptığı gayet normaldir.Hızlı kalktı ve kendine yer aradı.Rai kötü kalkış yaptığı için zaten kendini hatalı buluyoki.

  8. Emiko çok haklısın valla Hamilton a resmen yol verdi sinir oldum orada valla.

  9. emiko emiko avatarı

    ilk virajdan sonra massanın arkasındaydı.Rosberg, Alonso, Kubica üçüne birden geçildi….Daha sonrada Hamiltona..

  10. emiko emiko avatarı

    senden bir nane olmaz.Adam da hiç savunma yok….

  11. haklısın valla bu sezon çok sıkıcı geçensene ferrari mclaren kapışıyordu ara sıra bunlara renault bmw katılıyorduu daha zevkli oluyorduu şimdi ise çok sıkıcıı brow yolda kalsın diye artık dua etmeye başladım olacak iş değil ya

  12. yarışın yine en zevkli anı kesinlikle mclareninin ferrariyi geçişiydi, buttondı rubensdi faso fiso bunlar, brawn'ın aracını bana versen bende kazanırım bu yarışı, sıktı artık, 2002'yi bile geçti olay, bari rubens buttonla rekabete girse de yakın bi mücadele izlesek, o da yok!

  13. busene büyük takımların yerinde olayımm hiç zorlamam çünküü artık bitti

  14. kimi iceman avatarı

    Ferrari beklenenı veremedı ama ingilterede gerı donecektır raikkonen kırlı tarafta kalkmasa emınımkı trullıyı gecerdı

  15. geç kaldınız atı alan üsküdarı geçti seneye hazırlanın artık

  16. Tolga Soydan avatarı

    kiminin pitleri göremedikki ön kanat falan değişmiş.silverstone de yine güncelleme olucakmış iyi haber.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir