Webber ve Massa: "Türkler İçeri Ücretsiz Alınmalıydılar!"

yazar:

kategori:

Mark Webber, piste az sayıda izleyici geleceğinin açık olmasının ardından bugünkü yarışa insanların ücretsiz alınması gerektiğini söyledi.

Resmi makamlardan gelen açıklamalar 130 bin kapasiteye sahip piste yaklaşık 32 bin kişinin geldiği yönündeydi.

Tribünlerin çoğu seyircilere açılmadı ve hatta siyah kumaşlar ile kapatıldı.

Webber, yarış biletlerinin Türkler için çok pahalı olduğunu söyledi.

Webber “Burada kimse yoktu. Bugün gelmek isteyen çok kişi vardı ancak açıkçası biletler ucuz değil ve onların sonunda ücretsiz gelmelerine izin vermeliydik.”

“İnsanların içeri gelmesine izin vermek hoş olurdu. Türkiye GP’ye gelmek isteyen çok kişi olduğuna eminim ancak buna katlanamıyorlar çünkü çok pahalı.” dedi.

Felipe Massa da Webber’i destekledi.

Massa “Şehre geldiğinizde çok yoğun taraftarlar olduğunu görüyorsunuz ancak piste geldiğinizde kimse olmuyor ve burası çok pahalı.”

“Bu yüzden daha ucuz olmalı. Biz daha ucuz biletlerle daha fazla kişiye karşı yarışmak istiyoruz çünkü fiyatları indirirlerse daha fazla kalabalık olur.”

“Çok pahalı olması sorun oluşturuyor. Eğer normal bir aile düşünürsek, bu aile karısı ve çocukları için 1000 Euro ile geçinnek zorundaysa ben televizyondna izlemeyi tercih edeceğimi söylemeliyim.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. Oğuz ŞAHAN avatarı

    Ferrai ve McLaren, Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso şampiyonluk için yarışamıyorsa hatta ve hatta puan bile alamıyorsa bilet fiyatları da bu durumdayken kimsenin gelmemesi gayet normal bence.

  2. bedava olmasa bile en pahalı bilet 200 lirayı geçmemeli 1 bardak suyun 4.5 lira olduğu yere çok fazla kişi gelmez tabii birde fanların desteklediği en önemli takımlar olan mclaren ferrari renault,BMW gibi takımların deyim yerindeyse sürünmeleri insanların gelme isteklerini azaltıyor. ücretler düşük olursa önümüzdeki yıllarda 80.000 85.000 kişi yarışıu takip eder umarım önümüzdeki yıllarda saha fazla seyirci ile dünyanın en iyi pistinde yarış düzenleriz.

  3. ben şuna eminimki bu yarışlar beleş olsa o tribünler yine dolmaz yine dolmaz…

    beleş olduğunda insanların gelmesi için şehrin belli noktalarına en açık saçık formula 1 kızlarının posterlerini falan asmak lazımki onları görme umudu ile gelsin insanlar. bizim milletimiz kendi arabası ile hız yapmayı seviyor olabilir ama başkasının yaptıklarından zevk almıyorlar ve eminim sporu bilmeyenler o aracın içine binseler daha iyi dereceler elde edeceklerini düşünüyorlardır.

    ne yazıkki insanlarımıza formula 1 ve motorsporları tutkusunu işleyemiyoruz. takip edenlerin çoğu da yüzeysel takip ediyor. zamanında yine söylemiştim "Formula 1 bir kültür işidir ve biz o kültüre sahip ve belkide gerekli maddiyata sahip değiliz."

    Seneye de artık topluca "Please don't leave us without Formula 1" yazılı pankartlar açarız…

  4. Hakan Kozuva avatarı

    Beleş olursa değil 130.000 150.000 kişi gelir ama bazı tehlikeli tipler alınmamalı.. 😀

  5. 8. virajın oradaydım. gözlerim şeş oldu arabaların gittiği yeri göreyim derken.
    ahanda bunun gibi:
    http://tbn1.google.com/images?q=tbn:DrB1hunz1XZGsM:http://www.gezginturk.net/editorfiles/cemy%FDlmaz-sas%FD%2520reklam.gif

    oturduğunuz yerden sadece birkaç viraj görünebiliyor. gerisinde ninni gibi ses dinle. yanımda bulgarlar vardı. adamlar gps olan küçük el tv sinden izleyip takip ettiler. bende oradan baktım arada. yoksa neyin ne olduğunu anlama şansın hiç yok. bilet alıp içeride uyuyan bile vardı 😀

  6. mehmet ceviz avatarı

    3 yıldır üst üste yerinde yarışı seyrediyorum.2007 de 8. virajdaki bronzda,2008 de 2.virajdaki açık alanda,2009 da ise red bull garajının karşısında ana tribündeydim.tamam tv den pist hoş gözüksede klasik bir tilke faciası.pist bence nascar pistlerinin biraz viraj katılmış hali.hadi nascar pistine benzettin orada insanlar pistin tamamını görüyor.türkiye de ise ana tribünde bile sadece düzlük.hele 2. virajdaki açık alan hiçbir şey görmüyor.birde bilet fiyatları pahalı olunca ortaya böyle şeyler çıkıyor.yalnız şunu belirtmeden geçemeyeceğim eğer 32000 bilet satıldıysa,ana tribün yüzde 80 doluydu.demekki bayağı bedavacı veya sponsor biletli vardı.bildiğim kadarıyla ana tribün 60000 kişilik.gerisini siz hesaplayın

  7. mert merter avatarı

    DOGRU SÖZE NE DENiR TÜRKiYE DEKI hayat pahaliligini dünyanin öbür ucundan gelen pilot farkediyor ama bizim ….. anlamiyor ne diyelim TRT ye devam allahdan su ana kadar TRT TR kanallar icinde en iyi en kaliteli yayin yapan kurum tesekürler okay ve ekibi

  8. yabancı basın acımamış ve trübünleri kapatan siyah kumaşların hepsini yayınlamışlar.
    sezon başından beridir ilk defa böyle bir şey gündeme geldi.

  9. Tolga Yiğit Onar avatarı
    Tolga Yiğit Onar

    Çok güzel konuşmuşlar.Helal olsun.İnşallah dikkate alırlarda bizde yarışa gidebiliriz.

  10. umit isbilen avatarı

    evet biletler belki biraz daha ucuz olsa daha çok kişi gider ama esas sorun bizim ülkemizde hala değer verilen bir şey olmaması bunun nedeni de sadece bilet fiyatları değil, medyanın tek ilgilendiği spor dalı futbol, sadece spor haberleri vermek için açılan bir kanalda bile 3 dakikalık kısa bir haber yapıyorlar. hiç hoşlanmama rağmen pazar gecesi bir kaç kanalın spor haberlerini meraktan seyrettim, bazılarında hiç bahsedilmedi, bazılarında da sadece yarış yapıldı button kazandı gibi kısacık bir iki laf edildi, ligin bitmiş olmasına rağmen hala dakikalarca saçma sapan futbol haberleri var. yok arda bilmem nerde imza dağıtmış seneye şampiyon olcaz demiş vıdı vıdı… bu haberi 5 dakikadan fazla veriyorlar…
    sonra biz de niye kimse gitmiyo yok biletler pahallı yok bilmem ne diye konuşuyoruz…

  11. arkadaslar massa ve webberde türkiyeyi cok iyi bilen ve ilgilenen pilotlar.bu yüzden türkiyedeki şartlarıda iyi biliyorlar.türkiyede motor sporlarına ilgi olmadıgını iddaa edenlere denilecek laf bulamıyorum.1000 tl değerinde biletleri kac kisi alabilir.fiyatlar makul seviyelere indirilebilinirdi.Massa da üzülmesin aracı yeterli olsaydı eminim 4. kez kazanacaktı.

  12. Adamların içlerinin burkulduğu falan yok bence. Parasızlıktan yarışa gelemeyen insanları düşünüp üzüldüklerini falan da sanmıyorum. Onlar sadece boş tribünlerin önünde olmak istemiyorlar çünkü hepsi ayrı birer yıldız. Söyledikleri bu sözler de Türkiye olarak ne kadar rezil bir duruma düştüğümüzü gösteriyor…

  13. kemalcan aygül avatarı
    kemalcan aygül

    @alonso_ : ilk sene 100.000'i aşkın seyirci vardı ve 2. ve 3. senedeki gidişlerimden pek bir farkı yoktu çıkışlardaki kalabalıkların. hiç merak etme kalabalık olsun da azcık sıkıntı olsun, bu brandalar çekilmiş tribünleri görmekten daha az canını sıkar insanın. ayrıca o ilk sene 3-4-5. virajların ordaki şimdi kapalı olan açık alanda oluşan ortamın güzelliğinden bahsetmek istiyorum. tıpkı katalunya ve monza'daki seyirci yığınları gibiydi. emin olun o güzel kalabalığı görmek herşeye değiyor.

  14. kemalcan aygül avatarı
    kemalcan aygül

    tüylerim diken diken oldu. artık massa ve webber'e çok daha farklı gözle bakacağım. bu adamların içleri burkulmuş bizim adımıza ama yetkilerin kılı kıpırdamıyor. tamam fakirlikten sürünmüyoruz az para biriktirsek geliriz sene de bi kere zart zurt ama pahalı beh. açık alanda 3 sene izleyen bitisi artık tribünlerde izlemek istiyor. ana tribün harici diğer tribünlerin o fiyat farkına değecek çok da ahım şahım bir avantajı olmadığını da biliyorsanız, bir de bu sporu gönülden sevmenize rağmen tatsız geçen bir sezonda bile gitmek isterken herşeyin bahane olarak gözünüzde büyümesi gitmenizi engelliyor. tabi yine demeliyim ki en büyük faktör fiyatlar. kimse bedava olsun demiyor ama en azından o açık alanlar şimdiki fiyatının en az %50sine çekilmelidir.

  15. ben öğrenci olduğum halde para toplayıp gittim. ama trübünler çok boştu. sadece ana trübün ve yanındaki trübünler doluydu. yazık günah 2 sene sonra türkiyey temelli gelmeyecekler artık. bunu da bernie söyledi. yazık günah bu kadar güzel bir pisti kaybedeceğiz.
    evet biletler pahalı gerçekten. dha hesaplı yapabilirler. burası monaco değil.

  16. Ertan Akkaş avatarı

    Bernie Bey hastaymış arkadaşlar boşuna konuşmayalım bence !!!

  17. Çok güzel konuşmuş ikiside ama kapıları açmak falan olmaz bilet alanlar enayi yerine koymak olur,baştan ucuz yapılsaydı 100 bin kişi rahat gelirdi daha fazla para kazanırlardı…

  18. sonunda doğru sesler duymak güzel..

    türkiyemizde motor sporları kültürü çok az ve bu bi de ekonomik yetersizlikle birleşince sonuç bu.

    diğer konu başlıklarında adı geçen;
    paranın geçerli bir neden olmadığını söyleyenlere de karşı çıkıyorum..bu ülkede insanlar karın tokluğunu çalışıyor ve ay başını getiremiyorlar..sadece kendi bütçelerinizle kıyaslamayın!

  19. Bedava yapmasınlarda ucuz yapsınlar. Biliyorsunuz Türkiye'de bedava bir şey olsun, ihtiyacı olan olmayan, bilen bilmeyen izdiham çıkar. Fiyatları yarı yarıya düşürmeleri lazım. Bu yarışa ben ve benim gibi bir çok f1 fanı sırf fiyatları yüzünden gidemedi.

  20. kinaye falan mı var burda :)) türklerin gelmesi için anca beleş yapıcanız abicim bak gelmiyor bunlar işte. bedava filan diye bir duyuru yapın 300.000 kişi yığılsın oraya.

  21. evet pistimiz dolsa harika olurdu. olurdu da bunlar 32 bn kişiyi ağırlayamadılar. o ring yapan otobüsler yarış sonunda yetersiz kaldılar. öyleki bi ara hiç geçmediler. ben 5. tribündeydim ve ana tribünün oraya kadar yürümek zorunda kaldım. tam bi işkenceydi. bilmiyorum 130 bin seyirci gelse ne yapacakalr.

  22. "surumden kazanmak" diye bir sey var. 40 liralik bileti 10 lira yapin, 4 kisi gitsin. bu kadar basit mantik.

  23. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    yol neydi öyle ya. çıkış türk klasiğiydi. istiklal marsı solo söylenmek zorunda mı ayrıca ? istiklal marsı ayakta dinlenir diyoruz ama daha guzel olabilirdi. mehteran ı göremedim ona üzüldüm

  24. Helal olsun sizlere be, biz de bunu söylüyoruz ama kimse dinlemiyor kardeşim… Genç nüfus seyrediyor yarışları çoğunlukla da öğrenciler… Öğrenci insan için yeri geliyor 10 liranın bile çok büyük önemi oluyor, kaldı ki işsizlik ve işi olanların da gelirlerinin düşük olması insanları piste gelmekten alıkoyuyor… Evde sadece elektrik parasına izlemeyi tercih ediyorlar… Bir sorun da bizdeki motorsporları kültürü ama kabul edelim biz ülke olarak belli bir refah seviyesine ulaşmadan bu tip kültürlerin gelişmesi mümkün değil…

  25. Doğru bir tespit gibi görünüyor ama eğer 130bin kişiyle İstanbul Park'ı doldursaydık herhalde acak yarın akşam eve dönebilecektik..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir