Alonso Vettel’e Ferrari’de Bol Şans Diledi

Fernando Alonso, Ferrari’de gelecek sene yerine geçecek olan Sebastian Vettel’e başarılı olması için bol şans dilediğini söyledi.

Dün yapılan açıklamada Fernando Alonso’nun Ferrari’den ayrılacağı ve yerine Sebastian Vettel’in geçeceği sonunda duyuruldu.

AS’ye konuşan Alonso “Ona ‘iyi şanslar’ diyorum. Bu şekilde düşünüyorum ancak ona bunu söylemedim. Ferrari’ye kötü bir dilekte bulunamam çünkü 2009 ve 2014 arasında sadece iyi şeyler yaşadım.”

“Orada büyüdüm, sürücü ve birey olarak bir şeyler öğrendim. Bir çok kez şampiyonluğu kazanmaya yaklaştık ancak bizden daha iyi olan takımlara karşı mücadele ettiğimizi söylemeliyim. Teknik anlamda uzman olan Red Bull’a ve bu sene tekrar Mercedes’e karşı kaldık.” dedi.

Alonso’nun henüz hangi takıma geçeceği duyurulmadı ancak McLaren anlaşmasının tamam olduğu düşünülüyor.

Alonso “Anlaşma 2-3 ay önce imzalanmış olabilir ancak bir açıklamak için bu projede başka şeyleri değerlendirdiğimizden dolayı açıklama gecikiyor.”

“Sakinim. Bir ay önce taraftarlarıma henüz en iyinin gelmediğini söyledim ancak şu anda biraz sabırlı olmamız lazım. Her şey tamam ancak artık birlikte olup her şeyi daha iyi yapma zamanı.” dedi.

Alonso, Ferrari’den kızgın bir şekilde ayrıldığı iddialarını kabul etmedi ama sadece şampiyonluk kazanamadıkları için üzüldüğünü; buna rağmen kendi performansından gurur duyduğunu söyledi.

Alonso “Kıyaslanmayı sevmiyorum. Ancak garajın diğer tarafında bir şampiyon varken, herhangi bir teknik sorun olmadan neredeyse 19’a 0 şeklinde yenince bundan dolayı oldukça gururluyum. Kötü seneler olduğunu söylemek imkansız.” dedi.


Yorumlar

“Alonso Vettel’e Ferrari’de Bol Şans Diledi” için 96 yanıt

  1. Ama doğru unutmuşum seninde tarihe geçmiş çok büyük başarıların var 2008 Singapur Gp gibi.

  2. “herhangi bir teknik sorun olmadan neredeyse 19’a 0 şeklinde yenince”

    Herhangi bir teknik sorun olmadan mı? Aracın kendisi teknik sorun zaten be Allahsız. İşte bu pilotun ederi bu kadar, sonra söyleyince alınmayın.

  3. çok duygulu bir resim..

    kimi fanları arkadaşlar bu ne şiddet bu ne celal biraz sakin olun ayrıca ABDULLAH beye neden sardınız anlaşılır değil..

    adam rakamlarla yazmış doğmu değilmi bu kadar

    yok bu seneki araç vs ise sadece teferruattır.

    konuyu bağlamaz sayfa sayfa yazmaya gerek yok özeti yazmış adam

    sevsenizde sevmesenizde bu.

    biraz gerçekleri görün.

  4. wuuuu + 10000 altına imzamı atarım … 😀

  5. ScuderiaKimi avatarı

    Bazen fanatikleri alnından öpesim geliyor , öyle bir yazmışsın ki döktürmüşsün.
    Genede fazla yüklenmeden yaz , kalp krizi geçirecek fanlar var.

  6. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    Pilotlar icin takim ici rekabet her zaman onemlidir. Karsiniz da Raikkonen gibi bir takim arkadasiniz varsa bu durum daha da onem kazanir. Alonso icin de bu durum fazlasiyla onemliydi ve Alonso bu rekabetten zaferle ayrilmanin hakli gururunu yasadi(yor). Demecinde de bunu belirtmis ama her zaman ki gibi yine yanlis anlasilmis veya anlamak istedikleri gibi anlamislar. O yanlis anlayan veya anlamak istedikleri arkadaslara tavsiyem, tuttugunuz ve buyuk sevgi gosterdiginiz pilotunuzun F1’de yaristigi her andan zevk almaya bakin. Zaman su gibi akip geciyor. Raikkonen’in de emekliligi giderek yaklasiyor. F1’den ayrilmasi yakindir, o yuzden şu ne demis, bu ne demis diye bakicaginiza gidin Raikkonen’in onboard izleyin 😀 . Her yaristan guzel bir seyler cikarmaya bakin 🙂 .

  7. alonso nun pilotluğuna diyebileceğim bir şey yok.yıldız bir pilot buna şüphe yok.ama adamlığıda bir o kadar kötü.yani hem yıldız olmak hemde adam olmak önemli.

  8. ScuderiaKimi avatarı

    Abdullah Çelik.
    Formula1 bilgini yargılamak istemiyorum ama yargılarsam sen orada adminliği bırakmak zorunda kalırsın. ikiside aynı jenerasyon Formula1 pilotudur sürüş stilleri alakasızdır oversteer ve understeer üzerine kurulu farklı sürüş tarzları vardır mantık yürüterek F14T , sürüş tarzı olarak 4 yıldır Ferrari kullanan Alonso’nun sürüş stiline uygun olarak tasarlanan bir araçtır bunu anlamamak için ancak aptal olmak gerekir.
    denge sorunu her sektörde 0.01 sn fark yarattıracak kadar acımasızdır tarzı uyan pilotla uymayan pilotun arasında yarış sonunda gözle görülür bir fark yaratır.
    sonuç itibariyle Alonso sorunlu takım arkadaşı Raikkonen’e normalde yapamayacağı bir üstünlük sergilemiştir. Geçtiğimiz sezonlar buna örnekler veremez çünkü aynı takımda sürmemişlerdi , Kimi sorunsuz olduğu zaman yenilmez olur örneği çoktur. Sorunsuz Bir Raikkonen ile Sorunsuz bir Alonso’yu kıyas yapabilme şansımız pek olmadı ama ben ve benim gibi düşünen taraftarlar Raikkonen’in ona bu şekilde yenilmeyeceğini biliyor ortada bir sorun var ve sebebide budur. Interlagos’da halledilme adına ciddi adımlar atıldığını gördük pitstop hatası 1 sıra kaybetmesine neden oldu , ben onun sorun yaşamadığı takdirde Alonso’yu geçebilecek niteliklere sahip olduğunu düşünüyorum Mclaren yılları , ilk Ferari yılları , Lotus yılları bunu destekler. bu yıl kimi için sorunlu 1 yıldı anlamamak zor değil. Sebeb ne olursa olsun diyerek sen kendi adil düşünme tarzında sapmalar göstermiş olursun , bence mantıklı ve adil yorumlarla insanlara faydalı olmaya çalış

    1. Formula 1 bilgimi sorgularsan niçin adminliği bırakmak zorunda kalacak mışım? Hadi diyelim ki sorgulamak istedin, buyur sorgula o zaman…

      Yaptığın yorumun üzerine demişim ki (arkadaşlar kaldırmışlar sizin yorumla birlikte) “sebep her ne olursa olsun Kimi’nin bu sene Alonso karşısında ezildiği açık. ” ne anladınız buradan?

      son yarış öncesinde puan tablosuna bakarsak:

      Alonso 157 puanla 5. sırada
      Raikkonen 53 puanla 11. sırada

      Alonso 2 defa yarış dışı kalmış ve diğer tüm yarışlarda puan kazanmış. 8 yarışı ilk 5 içerisinde tamamlayıp 1 defa podyuma çıkmış.
      Raikkonen ise 1 defa yarış dışı kalmış 5 yarışta ise puansız finiş görmüş ve sadece bir defa ilk 5’te yer almış (4.)

      Sıralamalarda da yanlış bilmiyorsam Alonso 16-2 önde.

      ———–

      Öncelikle yorumumu fanlığı bir kenara bırakıp idrak etmeye çalışıp öyle cevap verin.

      “Sebep her ne olursa olsun” yukarıdaki tabloya bakarak Raikkonen ezilmiş midir ezilmemiş midir? Buna hayır diyorsanız o zaman buyurun benim F1 bilgimi sorgulayın ve adminliği bırakmaya yöneltin beni. Yerime de geçip yaptığım her şeyi yapmaya da söz vereceksiniz tabi.

      1. ScuderiaKimi avatarı

        Önemli olan sonuçtur bunun aksini iddia eden bir açıklama yapmadım , istatiksel olarak konuştuğunun farkındayım ama takım arkadaşına ezildi demek , Tekniki açıdan sorun yaşayan bir pilot için acımasız ve bilgisiz bir demeçten daha fazlası değildir.
        Madem sonuç’a dayalı konuşacaksın , yaşadığı sorunları bilmiyor , anlamıyor gibi davranarak konuşamazsın Raikkonen her yarış sonunda verdiği demeçlerde F14T’nin sürüş tarzına uymayan sorunsal yapısından serzenişte bulunuyordu. Senin gibi bilgiliyim diyen birinin bunu görmezden gelmesi çok garip nerde senin Formula1 bilgin?
        Kimi’den F14T çok iyi tepkiler veriyor elimden geleni yaptım ama Alonso beni yenmeyi başardı dedi mi? bunu duydun mu?
        eşit şartlar içerisinde yenildiğinde o benden daha iyi iş çıkardı diyebilecek kadar alçakgönüllü bir pilot Kimi.
        Sonuç olarak teknik konularda sorunlar yaşayan bir pilota karşı Alonso sadece puan olarak üstünlük kurabildi , ezmedi çünkü ezebilmek için şartların eşit ve adil olması lazım. Şartlarda eşitlik varmıydı?
        buna inanan insanların gerçekten F1 bilgisini sorgulamak gerekir.
        Benim düşüncelerim böyle.

        1. yahu benim yorumum belli, sizin yaptığınız yorum belli. Ben verilere bakarak bir yorum yapmışım siz hala benim yorumuma hak vererek bilgisizce yorum diyorsunuz.

          kırk yılda bir yapmak istediğim yorumda bırakın da ne yazacağıma kendim karar vereyim. Kimi bile kendisini sizin kadar savunma ihtiyacı hissetmiyorken, ben niye kimi şu sorunları yaşıyor diyeyim? ben Kimi’yi savunmak zorunda mıyım? ya da diğer sürücüleri de?

          Senin gibi bilgiliyim diyen birinin bunu görmezden gelmesi çok garip nerde senin Formula1 bilgin?

          nerede böyle bir yorum gördünüz? tek bir tane yorum gösterin “ben bilgiliyim” dediğim. lütfen.

          eşit şartlar içerisinde yenildiğinde o benden daha iyi iş çıkardı diyebilecek kadar alçakgönüllü bir pilot Kimi.

          bununla ilgili de Kimi’nin açıklamalarını paylaşmanızı rica ediyorum.

          ——————-

          Yanlış anlaşılmasın. Rai’ye karşı bir tutumum yok. Sadece haksız olduğunu düşündüğüm yorumlara karşı yorum yapıyorum ara sıra.

          1. ScuderiaKimi avatarı

            Eski yarışlarda finiş sonrası basın toplantısı yapılırken takım arkadaşı tarafından geçildiği zaman Kimi diğer pilot kimse eğer o benden daha iyi iş çıkardı diyordu şimdi aramaya kalksam bunu sana gösteremem. velevki o pilot Alonso olmuş onada der varsayım değil bu.
            Senin yorumlarını takip etmeseydim bilgini sorgulamazdım , bazen konuşmaların o kadar mantıklı o kadar adil oluyor , bazen de yerine bir başka insan gelip birşeyler yazıyor.
            Bilgini sorgulamam bu yüzdendir.

  9. alonsocuda değilim rai,cide değilim .. ikisinide izledik aynı zamanda başladılar hemen hemen rai hangi yarış olduğunu unuttum şimdi sondan gelip yarışı kazanmıştı muazzam bir yarış çıkarmıştı .. schuminin 1995 yılında belçikada yağmurlu havada 16ncı sıradan başlayıp kazandığı yarıştan sonra en iyi yarıştı rai,nin yarışı … schumiden sonra montoya derim sonra rai derim …

    1. Normal şartlar altında sana cevap yazmayacaktım ama çocukları bilgilendirmekte görevimiz.
      o yarış 2005 suzuka ve araçta o sezonun şuanki mercedesi olan mclaren. Ve bir küçük hatırlatma daha.o yarışta alonso Renaultu ile Şumi r130 müthiş bir atakla geçerek 17 sıradan başladığı yarışı 3 olarak podyumda bitirmiştir.

      1. bende hatırlıyorsam bol kazalı bir yarıştı startta ortalık karıştı öyle hatırlıyorum

  10. ah ah arkadaşın biri michael schumacher,in 2000 2004 yıllarında kullandığı ferrariyi alonso,ya verseylermiş bakın neler edermiş alonsocu arkadaş öyle diyiyor aklınca … uyanıkya o safhaya gelmeden 96,dan 99 yılına kadar gece gündüz çalışmış aracın gelişiminde neler geçermiş adam o duruma getirmiş aracı … alonso,cu arkadaş hemen 2000 2004 yıllarından başlamış alonsoya verselermiş … 2000 2004 aracını alması için jordan aracı kullanması lazım benetton kullanması lazım … o zamanın jordan,ı alonsonun kullandığı minardiden daha kötüydü çünkü o yıl kurulmuştu 1991 yılında kurulmuş ilk kullanlardan biride schumiydi aldığı sonuç ortadaydı jordanla … alonsonun minardide neler yaptığıınıda biliyoruz akıllı olun biraz schumi ile alonsoyu kıyaslamak ne benzer barcelona ile derdiyokspor,u kıyaslamak gibi birşey

    1. derdiyokspor buda iyiydi 😀

  11. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Son cümleler klasik Alonso olmuş ama yorum yapmayacağım bu konuda 😀

    Vettel’e ben de başarılar diliyorum güzide takımımız Redbull’la çok güzel 4 şampiyonluk yaşadı ama bu yıl aracın df düşüklüğüne ve lastik aşınmasına nihayetinde son birkaç yarıştır alışmış gibi. güzel temposu var son yarışlarda.. Bence Vettel kaliteli bir pilot. Şanssızlığı da 4 yıl üst üste REDBULL’da şampiyonluk yaşaması.Bu nedenle başka takımların pilotunu destekleyen taraftarlar onun kazanmasını istemiyordu şampiyon olunca da dolayısıyla içten içe destekledikleri pilotun şampiyonluğunu elinden aldığı için sevmediler.

    Ben seneye takip edeceğim Ferrari’yi 2015’te birşey yapamazlar zaten ama 2016 ve sonrası için umut ışığı var.

  12. Formula 1’i ahlak masasına çevirdiler ya la. Kim az konuşursa, mütevazi olursa iyi pilot oluyor. Formula 1 deki iyi pilot anlayışını değiştirdiler 😀 Çıksın pistte çatır çatır sürsün, ondan sonra ne derse desin. Biz formula 1’i demeçleri için izlemiyoruz, yarıştıkları rekabet ettikleri için izliyoruz. Rakibine birşey dememesi Alonso’yu pist üstünde iyi pilot yapmıyor, ya da rakiplerine laf söylemesi de, pist üzerinde kötü pilot yapmıyor. Formula 1 yarışmak demek, kendi takım arkadaşın da rakibin olduğuna göre onu geçmek gerek. Geçemiyorsan ondan kötüsündür arkadaş. 1 sezon boyunca hiç geçemiyorsan bükemediğin bileği öpmesini bileceksin. He Alonso eleştirilmeyecek bir pilot mu, haşa tabiki değil. Eleştirilebilecek onlarca hareketi, demeci olmuştur olacaktır da. Bir elin 5 parmağı aynı değil sonuçta. Herkesten aynı olmasını bekleyemezsin. Ama eleştirmeden önce hakkını vereceksin ondan sonra eleştirmeye başlayacaksın.

    1. bu yazdıklarına kendin uyuyormusun peki ?

      1. Sen uyunca uyarız…

  13. Söylediklerinde çok haklı.Takımdan gidiyor istediğini konuşabilir.Asıl takımdayken bunları söylemesi doğru olmazdı.Rai fanları gelip bu başlığın altını da yorumlarıyla kirletmesinler.Objektif yorum yapanları eleştirmiyorum bunların amacı sadece Alonso düşmanlığı.

  14. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Raikkonen 2009 Spa’da galibiyet fırsatını gördü ve kazandı. Zaten bahsettiğim de bu. Galibiyet ve podyum için savaşamıyorsan istersen takım arkadaşına tur bindir. Tarih Alonso’nun Ferrari’de hiçbir şey başaramadığını yazacak.

    Kimse 10. sıradayken yarışı kazanma fırsatı bulduğu bir pozisyondaki gibi motive olamaz. Boş konuşma. Kendinle çelişmekten bıkmadın mı?

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      japonya’da senin üzerinden GRO yada başka bir MAL geçsin de görelim bakalım nasıl başarısızlık yazılıyor hade bakamm

  15. Alonsoyu sürüş tarzından dolayı hep takdır ettım ve edıcem bundan sonra da buyuk olasılıkla…Lakın bunca sene ferrarıde kaldın,kendını surus stılı re rekabetcılıgın konusunda gelıstırdın de de….

    Bu egon,kendını ustun görmen,patavatsızlıgın yuzunden hıc sevemedım…Yap işini alasıyla çek git..Giderkende tesekkur et kı senı sevmeyenler bıle takdır etsın….

    Yasın kaca geldı hala laf cakmalar falan…

  16. Bence giderayak rai+ferrari ye laf cakmis. Hani yanıma getirdiğiniz pilotu nasıl yendim gibisinden. Oysa konusmadan çekip gitse belkide daha çok takdir toplayacak ama iste bildiğimiz alonso. Olaki bir ihtimal ferrari ve mclaren denk bir araç yapsada mucadele izlesek birbirleri arasinda

    1. ScuderiaKimi avatarı

      Raikkonen onu bir çok kez pist üstü mücadelede geride bıraktı ama Mclaren o yıllarda çok dayanıksızdı. F1i yeni izlemeye başlayan yada bilmeyen Alonso fanları 2003 sezonundan itibaren günümüze kadar olan sezonları izlesinler. takdir ettikleri pilotla yendik sandıkları pilotu izlesinler. eğer içlerinde adillik söz konusu ise Kimi’nin onu defalarca mağlup ettiğini görebilirler.

  17. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bertone arkadaşımıza cevap olarak yazıyorum:

    Saydığınız dünya şampiyonları sadece şampiyonluk ve kazanmak için yarışmıştır. Ve hiçbir zaman şampiyonluk ya da galibiyet kazanamadıkları bir dönemde çıkıp “neredeyse 19-0” gibi ezik bir ruh haliyle gider ayak laf sokarak kendini ve egolarını tatmin etmeye çalışmamışlardır. Onlar için kazanamadıktan sonra gerisi önemli değildir.

    Alonso içinse, kazanamasa bile takım arkadaşını yenmiş olmayı kafaya takıp bununla ilgili politik demeçler vererek kendini büyük göstermeye çalışır. Kazanmasa da bununla tatmin olur. Zaten 2007’de “takım arkadaşını yenebilmek için her şeyi yapma” tutkusu yerine “şampiyon olma” tutkusu olsaydı, o sezonun McLaren’ı ile şampiyon olurdu. Sorunlu bir kişilik. (McLaren o sezon duble sayılarına ve özellikle Monaco ve Monza gibi iki zıt pisti domine etmesiyle daha komple araç olduğunu göstermiştir. Ferrari içinse belirli bir sıcaklık ve uygun uzun virajlı pistler gerekliydi zaten o pistleri kazanarak şampiyonluk geldi.)

    Örnek verdiğiniz için söylüyorum, Kimi için kazanamadıktan sonra takım arkadaşını yenmek veya yenilmek önemli değildir. Ki Kimi de aynı bu sezon Alonso’nun durumunu pek çok kez yaşamış, kazanamadığı sezonlarda takım arkadaşlarına karşı üstünlük kurduğu yıllar geçirmiş fakat hiçbir zaman çıkıp böyle bir açıklama yapmamıştır.

    Aynı şekilde Vettel (Toro Rosso’da iken), Schumacher (yavaş Ferrari yıllarında), Kimi (kötü McLaren dönemlerinde), böyle açıklamalar yapmadılar.

    Üstelik Alonso, “hiçbir teknik sorun olmadan” ifadesini kullanarak resmen yalan söylemektedir. Alonso’nun umrunda olan tek şey kendisi ve egosudur. Şampiyonluk isteseydi 2007’de alır, ve McLaren’dan zaten ayrılmazdı.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Yani ben Alonso’nun yerinde olsam, derim ki “en formda yıllarımda şampiyonluğu kazanamadım, yıllarım harcandı”.

      Aynı şeyi Kimi de yaşadı. Kimi’nin kariyerinin zirve performansı McLaren dönemiydi ama dayanıksız otomobiller yüzünden şampiyon olamadı. Çıkıp böyle açıklamalar yaptığını gördünüz mü? O da McLaren döneminde tüm takım arkadaşlarının önündeydi.

      Ama Alonso’nun derdi başka. Arkadaş konuşma zaten 5 yılda yaptıklarını herkes biliyor bırak pist sonuçların senin için konuşsun. Madem inanılmaz pilotsun 2010’da gayet hızlı bir araçla ve sürekli dayanıklılık problemi yaşayan Red Bull’a karşı neden şampiyonluğu alamadın? O sezon Monaco’da niye son antrenmanda duvara vurup muhtemel podyumu çöpe attın. Petrov’u neden geçemedin? 2012 Suzuka’da neden saçma sapan bir hamle ile yarış dışı kaldın?

      Millet muhteşem araç geliştirir bu adam diye hakkında açıklama yaparken övünüp, 5 yılda şu araca neden hiçbişey katamadın?

      Bu adam böyle konuşursa ben de bunları sorarım. Kimse kusura bakmasın.

      1. hay ağzına sağlık kardeşim yaa +100000000000000000000000000

      2. Soyledıklerınde problem yok Berkhan, bırılerı soylemıyor diye bu adamda söylememek zorunda degıl kı, hayır soyledı de ne oldu, bırılerınımı aşşagıladı ? hayır epi topu yendim dedi diye sende dahil bak bir suru sey yazmışsın oydu buydu bılmem neydı, ha ayrıca saydıgın 5 sezonda saydıgın hata 4 bırakta 5 senede 4 kere hata yapsın.

        1. Yanı ben burada Raikkonen veya Alonso arasında ki kim iyidi kim kotuydu tartışması yapmıyorum, savundugum sey, f1 pilotu olup, işinin diğer yarışçıları geçmek olan, ve bunu yaptıgın da yanı işini tamamladıgında, kendı duydugu memnunıyetı dile getirmesinden daha dogal ne olabilir ? Kimi veya bır baskası hıc bır zaman bunu soylememıs olabılır, ama bunun A veya B pilotununda soylememesı gereken bır sey oldugu anlamını cıkarmaz, ve sizinde işini yaptıgını söz ile tastik etmes olan sahsa ego, kendını begenmıs, bencil, ezik duygular sahıbı deme sonucu cıkarmanıza gerek yok, çıkarıorsanızda eyv. tartısma bıter fıkır sıze aıt, bendekıde bana.

      3. mükemmel +1 milyon, çok iyi bir yazı olmuş

    2. ScuderiaKimi avatarı

      Bravo sitede böyle adil düşünen Raikkonen taraftarları görmek gerçekten güzel.

  18. gider ayak kendine yakisir bir sekilde demecini vermis .

  19. Kimi Alonso ya yenildi berbat bir sezon geçirdi ama bunun sebebi aracıyla olan sorunu. Alonso fanlarından anlayış beklemiyor kimse ama Alonso nun kendisi siyasetçi gibi konuşursa fanlarının tepkileri de normal kalıyor. Kimi çıkıp ben Ferrari nin son şampiyonuyum ve bunu Ferrari deki ilk sezonumda başardım. Üstelik şampiyonluğu Alonso ve Hamilton ın elinden 1 puan farkla aldım derse Alonso nun Ferrari deki görece başarısı anlamsız kalır. Neyseki Kimi Alonso gibi saçma sapan çıkışlar yapmıyor.

    1. Ağzına sağlık

    2. ScuderiaKimi avatarı

      bravo gerçekten çok adil bir yorum olmuş.

  20. Neden söylemesin ki ?

    Bir rahmetli Senna yarış içerisinde deli gibi diğer pilotun önüne körü körüne kırıdığında yaralanma tehlikesi olmasına rağmen, buna HIRS deniliyor.

    Michael S. Baricelloyu duvara sıkıstırıp pastırma yapmaya çalıştığında HIRS, deniliyor,

    Vettel Webberi tasarruf modunda ve takım emrıne ragmen geçince HIRS sayılıyor

    Perez ve Kobayashı sacma sapan virajlarda birilerinin kanatını götürürken HIRS deniliyor,

    Raikkonen 1. lik hariç diğer pozisyonlar önemsiz dendiğinde 1.lik kazanma HIRS’ı deniliyor,
    Bunların hepsine mükemmel yarış karakteri denilirken;

    Bu adam dünya şampiyonu takım arkadaşımı yendim diye performansımdan gurur duydum deyince karaktersiz, terbiyesiz, acımasız, vs. vs diye kötülenıyor.. Ya bu adam nasıl bişeymiş benim mi beynimde problem var, bir abestlik algılayamıyorum ? çözemedim.

    Ne var cidden küfür mü etmiş ? Massa’da Raikkonen’de bır halta yaramazmı demiş ? yarıştık yarıştık ben kazandım demiş, dünyanın en çok takip edilen yarış serisinde tek amac kazanmak olan bir pilotu takım arkadaşımı yendim dediği için yargılamak, ne seviyede bir spor taraftarı olduğumuz gösteriyor başkada söylenecek bir şey yok.

    1. Onur Gentas avatarı

      Bir rahmetli Senna yarış içerisinde deli gibi diğer pilotun önüne körü körüne kırıdığında yaralanma tehlikesi olmasına rağmen, buna HIRS deniliyor.

      Michael S. Baricelloyu duvara sıkıstırıp pastırma yapmaya çalıştığında HIRS, deniliyor,

      Vettel Webberi tasarruf modunda ve takım emrıne ragmen geçince HIRS sayılıyor

      Perez ve Kobayashı sacma sapan virajlarda birilerinin kanatını götürürken HIRS deniliyor

      ,

      Bu yazdıklarının hiçbirini ben pilot hırslı diye mazur göremem. Doğrular ve yanlışlar vardır, yanlışlara dayanarak sen bir yanlışın üstünü örtemezsin. Ben açıkçası Alonso ayrılırken Rai hakkında 2 güzel söz söyler diye bekliyordum. Sonuç olarak Rai fair playdan hiç uzaklaşmadı bu sene.

      1. Yanı bende guzel şeyler soylemesını beklıyordum, ama demedi, demediği gibi de neden bunu soyleme ıhtıyacı duydu tartışılır, fakat sırf bunu soyledı dıyede bır yarışçıya, işini yapıp aldıgı sonucu dıle getırdı dıye absurt absurt sallanmaz bence problem bu.

        1. Onur Gentas avatarı

          Saygı sınırlarında eleştiriler tabi ki olacaktır. Dediğin gibi Alonso’yu eleştireyim derken daha çirkin bir üslup ile bunu yapmak son derece yanlış bu konuda haklısın.

    2. ScuderiaKimi avatarı

      Raikkonen sorunlarını hemen her yarış dile getirirken ortada doğal olarak adillik söz konusu değilken Alonso’nun 19 – 0 yendim demesi ne kadar doğru? Bir sorun olmadan 19 – 0 Kimi’yi yenmesi mümkün mü? kaç senedir Formula1 takip ediyorsun. Sorunlu olduğunu anlamamak kadar kör bir zihniyet olabilir mi? bunun adı karakter midir? Kimi sorunlar yaşadı demek zor mu? Ferrari’ye dokundurmak Kimi dikkate almıyor diye bu tip söylemler yakışıyor mu? sorunlu takım arkadaşını yenerek gurur duyuyorum diyen karakter karakter midir? sorunsuz yıllarda neredeydi??
      2010’dan beri Ferrari sürüyorsun nerede Şampiyonluğun?
      Ferrari Alonso yerine neden Kimi’yi göndermedi?
      Ferrari 2007 yılında Şampiyonluğu Kimi ile göğüslemedi mi?
      Ferrari politik takımlık yerine mücadele takımı olduğunu bu yıl vurduğu neşterle ispat etmedimi?
      Ferrari , Alonso gibi bir karaktersizin takıma zarar verdiğini geçte olsa anlamadımı?
      Ferrari’nin son şampiyonu bu yıl teknik sorunları olan pilot değil mi?
      Cevap istiyorum.

      1. Benden cevap alabilmen icin 6 aydir ayni cumleleri kurmaman gerekir’

        F1i 99 dan bu yana faal takip ederim.

        Yazdiklarini talihsiz bir aciklama olarak goruyor, senin gibi f1 mantalitesine sahip uyeler ile tartisacak bir luzum gormuyorum, bunun sebebi seni kucuk gormem degil, senin bu sporu Kimi Raikkonenden ibaret sayman koskoca f1 i sadece Raikkonenin meziyetleri icine sigdirman… Cevap verdigim sahislarin yazilarini okur isen kimler ile iletisim kurdugumu ogrenebilirsin, iyi eglenceler.

        1. ScuderiaKimi avatarı

          Siteyi 7 yıldır Formula1’i 18 yıldır takip ediyorum
          Yorum yazmaya başlayalı 1 ay olmadı , Kiminle karıştırdın bilmiyorum ama biraz dikkat et buna sorularımın cevapları bunlar değil alakasız kalıyor.

  21. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Alonso “Anlaşma 2-3 ay önce imzalanmış olabilir ancak bir açıklamak için bu projede başka şeyleri değerlendirdiğimizden dolayı açıklama gecikiyor.”

    Adam açık açık McLaren’le 3 ay önce sözleşme imzaladım demiş.

  22. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Ne güzel başlamışsın demecine hem VET e hem Ferrari ye başarılar dilemişsin, güzel şeylerden bahsetmişsin ama son 2-3 cümle var ki tam ALO cümlerleri 🙂 Gülüyoruz artık da bu demeçle övünenler var. Aferim oğluma iyi söylemişsin falan diyenler 🙂 Demek ki sadece başarılara göre değil karakterlerine uygunluklarına göre de pilot tutulabiliyor saygı duyuyorum. Son olarak ALO yu sevmeyenler sevenlerinin yanında samanlıkta iğne falan değil az şu siteyi takip eden bilir bunu.

  23. Kimi ezildi laga lugaya gerek yok.

    Hamilton,Alonso ve diğerleri şeklinde bir grid dizilimi var.Riccardo Bottasta o seviyeye çıkabilecek potansiyelde sürücüler

  24. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Neyse Alo ya bırak git artık şu takımı, seneye el sallarsın bu ikisine, bakalım kaç kez podyum görecekler. Göreceklermi ya da. ??

    1 senede araca alışamayan şampiyonlar bir araya geldi, seneye yavaştan başlasalar bari alışmaya. Nasıl şampiyonsa bunlar, araç bunlara alışacak mübarek, bunlar araca değil.

    Biride sevilmeme sebebi demiş, o sana göre öyle, evet sevmeyini çok ama sevenleri arasında samanlıka ki iğneye benzerler..

    1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Geçen sezon sonu da Massa’ya giydirme çabasındaydınız, Alonso tur bindirme Massa falandı hikaye galiba. Bu da yeni bir hikaye olacak gelecek sene konuşmak için.

  25. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Raikkonen’e sevgim saygım katlanıyor. Bir sene boyunca saçma Alonso demeçlerine tepkisine hayranım.

  26. ScuderiaKimi avatarı

    Kimi’nin teknik anlamda sorun yaşadığını bilmiyor gibi davranması çok ilginç Alonso adı gibi biliyor Kimi’nin sorun yaşadığını ama o sorunlar üzerinden poitika yapmayada devam ediyor , Karakteri çok zayıf.

  27. Alonso “Kıyaslanmayı sevmiyorum. Ancak garajın diğer tarafında bir şampiyon varken, herhangi bir teknik sorun olmadan neredeyse 19’a 0 şeklinde yenince bundan dolayı oldukça gururluyum. Kötü seneler olduğunu söylemek imkansız.” dedi.

    Geçirmiş yine adamım benim 🙂

  28. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Sevilmeme nedeni bu zaten alonsonun dokundurmadan gidemez yenince bu şekilde söyler ham ile oldugu gibi yenilince/denk kalinca cirkeflesir ve kötü ayrilir takimdan. Seneye Mclaren Honda da olucak büyük ihtimal yani desteklediğim takimda mecburen pilotumuzdur deyip destekliyecegiz ama button mu olur magnussen mi olur bilemem takim arkadasini daha çok destekliyecegim kesin.

    1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      Allahtan rai bu alo gibi laf dalasina girmiyor. Ben yerinde olsam tenhada kistirir hayirdir bilader filan çekerim kenari. Bu nedir giderken bile laf carpiyor.

  29. Doğum gününde Redbull gibi bir araç isterim dedikten sonra LM bir sinirlendi, sen misin bunu diyen, ben de Raikonen’i getireyim de gör sen dedi. Sonra kalktı Raikonen’i getirdi, sonra Alonso bir sinirlendi, durum oldu 19-0 🙂

    1. ulen arkadaş sesli güldürdün beni yav 😀

  30. Onur Gentas avatarı

    Tamam Alonso’yu seviyoruz pilot olarak fakat ayrılmışsın artık ne gerek var Rai’ye dokundurmaya. Burada Alonso fanlarınında hata yaptığını söyleyebilmeleri gerekir ama nedense biz hep kendi desteklediğimiz pilotları haklı buluruz.

    1. onur kardeşim bir alonso taraftarı olarak alonsoyu eleştirdiğim zamanda olmuştur.hatta yine eleştirecektim bu şekilde söylenmez diye. fakat özellikle kimicilerin illet olması için seçtim gönderdim ki bundada bir beis görmüyorum . ben kimi haberlerinin altına ya yorum yazmamaya çalışıyorum yada olumlu cümleler kullanmaya çalışıyorum.ama onlarda bunu göremezsin. hemen karakterden girerler pilotajdan çıkarlar.

    2. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      Onur abiyle fikirlerimiz çok ayni oluyor. +1

      1. Onur Gentas avatarı

        Sinan, bazı pilotları çok takdir ediyorum, fazla konuşmuyorlar ve bana göre bu yüzden bile insanların gözlerinde değerleri artıyor. Rai’de bunlardan biri ve bu sene iyi performans sergileyemese de bu yönünü çok takdir ediyorum. Diğer taraftan ben Hamilton’ı destekliyorum, pilotajını ve sıkıcı yarışlara dahi heyecan getirmesini çok seviyorum. Fakat pist dışında çok yanlış açıklamaları oldu ve bunlar hoş değildi. Alonso’da açıklama konusunda sınıfta kalan pilotlardan biri. Bu kadar rakibine üstünlük kurduktan sonra Rai’ye dokunduracağına onu biraz takdir etmeyi öğrense inan Alonso sadece kendi fanlarının değil tüm F1 izleyicilerinin desteğini alırdı. Mühim olan güçlüyken bile mütevazi olabilmek.

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          +1 Aynen öyle. Son iki cümle noktayı koymuş. İşte o yüzden ”ama” lar ile anılacak her zaman.(iyi pilottu ama ……)

        2. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
          OtonomAktor #PrayForJules

          Aynen öyle abi.

          1. Onur Gentas avatarı

            Veli- Sinan mahçup ediyorsun valla:) Sizde bu sitenin en güzel renklerisiniz.

  31. Alonso 5 senedir 1. pilot ve araç öncelikli olarak onun isteklerine göre tasarlanıyor. Şampiyonluk geldi mi ? Tek sorumlu Alonso değil tabi ki, ama şampiyonluğu kazansa “Alonso başardı” diyecektiniz. Şampiyonluk kaybedildiğinde ise “Ferrari beceremedi” diyorsunuz. Bu yanlı yorumlarınızı okumak bıkkınlık veriyor bazen.

    1. Aynen öyle. Alo ya da biraz hak vermek lazım, 5 senedir ferrari desin, herkes her yönden sadece sana çalışıyor ama şampiyonluk yok, ne yapıcak başka şeylerle kendini avutuyor 😀

  32. Ya bırak alonso tamam hızlısın da abartma kendini 5 yıl boyunca kendine göre araç yaptırsada hiçbirşey yapamamış sonra tribünlere oyna 19-0 diye adam seni lotusla bile parçalayacaktı nerdeyse sen bütün ferrariyi bitir kaç sene masallar masallar ancak göz boyamak renault sana o motoru vermeyince gördük 2. Renault zamanında adam onda bile geçti seni ama bilindik alonso işte küstüm oynamıyorum diyo nasıl mcleran de yaptığı gibi kimi ve vettel istediği araba aynı olucak çünkü ikiside aracın önünü iyi istiyor bir versinler çakma prost-senna savaşı biter o zaman anlaşılır Akkoyun Karakoyun

    1. aynen katılıyorum hislerime tercüman olmuşsun 😀 ön süspansiyonlar özellikle bu senekiler alonsonun eseri o istediği için diğer takımlardan farklı yapıldı ve sonuç ortada …

      1. Ferrari’nin pull rod ön süspansiyonları 2012’de daha iyi aerodinamik performans elde etmek için bu sistemi kullandılar ve hala da kullanmaya devam ediyolar.Kısacası Alonso’nun eseri yada Alonso istedi diye bir durum söz konusu değil.

        1. Teknik konularda bazı arkadaşlar, sadece bir kaç haberde önden kayma kelimesi geçtiği için, hemen hayal güclerını canlandırıp bu ergumanı kullanmaya başladılar, takımın açıkladığı teknik bir hata olmamasına rağmen arkadaşların buabildiği çözüm , bahane… bu Didem.

          1. Hayal gücü’de bir yere kadar ama 🙂 önce gerçekleri, doğruları bilmek lazım.

            1. bertone bilmiyorum benim için mi kullandın bilmiyorum ama merak etme öden kayma problemlerinin nelerden kaynaklacağını ve aerodinamik yapının nasıl olduğunu ve bunun sürüşe nasıl etki ettiğini virajlardaki etkisinin nasıl olacağının yada araç sürüşünde nasıl olacağının bilecek eğitimi aldım ayrıca ferraride ki sıkıntı alonsonun sadece eseri değil ancak pilotlar istedikleri aracı almak için uğraşmalıdırlar ve sürüş stillerine göre dizayn edilmesi için baskı kurmalıdırlar eğer şampiyonsan zaten bunu yapmalısın ama alonso yıllarca o aracı alamadıysa bu ferrarinin suçu değildir sadece hadi son seneyi bir kenara bırak diğer yıllarda da birşey yapamadı alonso takım arkadaşıyla mücadeleyi böyle dağlara taşlara çıkaracaksa kendini düşürüyor sadece başka hiç birşey değil evet alonso en iyi sensin aferin alonsoya diyip başını okşayalım birde 😀

  33. Kıyaslanmayı sevmiyorum…

    …neredeyse 19’a 0 şeklinde yenince

    Tamam Alonso. =)

    1. Çocuk lan bu. 😀

  34. şimdi mclaren ters köşe yapıp başkasıyla anlaşmıyomu sen seyret o zaman

  35. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    #theBestIsYetToCome…

  36. Alonso “Kıyaslanmayı sevmiyorum. Ancak garajın diğer tarafında bir şampiyon varken, herhangi bir teknik sorun olmadan neredeyse 19’a 0 şeklinde yenince bundan dolayı oldukça gururluyum. Kötü seneler olduğunu söylemek imkansız.” dedi.

    ilahi alonso 😀 ulen her doğru her yerde bu şekildede söylenmezki. şimdi bütün hepsi damlar buraya.

    1. oda demezmi sen burda beş yıldır burdasın bu sene alışma süremdi nereye gidiyon der .. kaçıyosun der değilmi

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          İlahi sayın yorumcu 😀 her yorum böyle komik yapılmaz ki insanlar güler sonra

      1. Önce kovuldu dıyordun, o tutmadı şimdide korktu kaçıyor oldu 😀 ne güzel insansın sen ya 😀

    2. 2014 aracı bana göre tasarandı deiye eklemeliydi hatta ön süspansiyonları benim istediğim için bu şekilde yapıldı diye de eklemeliydi diğer takımların süpansiyonundan farklı olduğunu yukarıda olduğunu bunu benim istediğimi kimin stiline uymadığınıda ekleseydi tamamdı ama böyle laf çarp sonra ben adamım de he canım hee 😀

  37. Rai neyin sorununu yaşadı.Sorun kendi sorunu.Araca adaptasyo sorunu.Teknik bir problem değil.

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Niye Rai’nin Gelişim müdürü müsün?

      Teknik problem olmadığını nereden billiyorsun?

      Rai’nin yeteneklerini sorgulayan F1 izlemesin abi.

      1. Niye Rai’nin Gelişim müdürü müsün?

        Teknik problem olduğunu nereden billiyorsun?

        Alonso değilde senmi Ferrari koltuğundaydın ?

        Yada Matti’nin gizli sağkolu falanmıydın ? insanalra böyle sorular soruyoran aksi olan tezide kanıtlaki sorularının manası olsun mıllete yaptıgın tezlerde kendı tezının ıspatı yokki insanlardan delil isteyesın ?

          1. Aracın ön tarafının istediği gibi olmamasına Teknik sorun denmez arkadaşım, varsa bir problem o aracı süremeyen şahıstadır..
            koydugun haberde teknik sorun ile alakalı geçen bir yer var ise onuda belirt haber linkini koyana okuman daha faydalı olur.

            1. Lewis-Hamilton avatarı
              Lewis-Hamilton

              Virajlarda hızlı olamaması,önü kayması,aracın kilitlenmesi,frenlemede sorun.

              İşin teknik kısmı değilde psikolojik kısmı mı veya yetenek kısmı mı?

              Yeteneğinden şüphe ediyorsan Ferrari’nin son şampiyonu kim bak 🙂

              1. Bu bahsettıklerın ile alakalı neden Ferrariden teknik olarak Raikkonenin aracında bir sorun var dıye bir açıklama yok onu soruyorum ben sana?,
                ama sen hala sırıtıyorsun, ve soyleyebıldıgın teksey yetenekten suphenmı var, yetenek ıle alakalı sureklı cumle kuran sensın, hıc bır yorumumda zaten Rainin yetenegıne dair bir atfım yok, kendın soyleyıp kendın guluyorsun enteresansın.

              2. Lewis-Hamilton avatarı
                Lewis-Hamilton

                @bertone
                Mattiacci bizzat söyledi aracı Rai’nin stiline uydurmaya çalışıyoruz diye.
                Buda demek oluyor ki bu araç Rai’nin stiline uymuyor.

                Sizin halinize gülmeyip ne yapacam?Baksana kendinizle çelişiyorsunuz.Hem araçta sorun yok diyorsun hem yetenegine mi laf attım diyorsun.Bu adamın ne sorunu var o zaman?

                Adamı resmen yeteneksiz,Maldonado seviyesinde göstermeye çalışıyorsunuz.

                Ben Rai taraftarı değilim ama yetenekli kişileri yeteneksizmiş gibi göstermenize karşıyım.

  38. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    19’a 0 şeklinde yenince bundan dolayı oldukça gururluyum

    Atladığı bir şey var bu sene sorunsuz bir takım arkadaşı yoktu.

    Rai her zaman sorun yaşadı.

    1. adam teknik sorundan bahsediyor. psikolojik sorunlardan ,adaptasyon sorunlarından değil.

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        Ben psikolojik sorun diye bir şey mi dedim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir