Can Güçlü: "Hiçbir Sorun Yaşamadık"

yazar:

kategori:

İstanbul Park Genel Müdürü Can Güçlü, 5-7 Haziran tarihlerinde İstanbul’da yapılan Formula 1 ING Türkiye Grand Prix’sinde, organizasyon olarak hiçbir sorun yaşamadıklarını söyledi.

Can Güçlü, organizasyonun dört dörtlük geçtiğini ifade ederek, ”Pazar günkü yarışa 20 bine yakın araç geldi ama trafikte en ufak bir aksaklık olmadı. Takımlar da buradaki organizasyondan son derece memnun kaldılar. Bu organizasyon da çok başarılı geçti” dedi.

İstanbul Park’ın, Avrupa’nın en iyi tesisi olduğunu öne süren Güçlü, ”Avrupa’da bu tesisin yanına yaklaşacak bir tesis yok. Yabancılar da bu tesisi çok beğeniyor. Organizasyon yönünden de herhangi bir eksiğimiz yok” diye konuştu.

Güçlü, seyirci rakamlarının düşüşüyle ilgili olarak da ”Seyirci sayıları daha iyi olabilirdi. Ekonomik kriz, sponsor bütçelerinin kısılması ciddi bir sıkıntı yarattı” dedi.

Her şeye rağmen 30 bin bilet sattıklarını kaydeden Güçlü, ”Yurt dışına ilk yıldan bu yana en fazla bileti bu sezon sattık. Satılan biletlerin 3’te 1’i yurt dışına gitti. Buna gişelerden ve Biletix’ten alınanlar da dahil değil. Yabancılar burayı seviyor. Önümüzdeki yıl seyirci sayılarını artırmak için farklı şeyler yapmayı da planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Güçlü, sürekli İstanbul Park’taki seyirci sayısının azlığından bahsedildiğini anlatarak, şöyle devam etti:

”Aslında rakamları iyi analiz etmek gerekiyor. İspanya’ya gittim, orada yüzde 80 doluluk vardı. Ancak onların ana tribünü 6, bizim ana tribünümüz 26 bin kişilik. Onların ana tribünü doluydu, bizim ana tribünün yarısı doluydu. Biz İspanya’daki ana tribünün iki katı bilet sattık. Ali Sami Yen Stadı kapasitesinden büyük olan ana tribünde boşluklar görülünce de ‘seyirci gelmiyor’ deniliyor.”

İstanbul’da dün yapılan yarışı 200 milyonun üstünde insanın canlı izlediğini anlatan Güçlü, bu organizasyonun Türkiye’nin imajına katkıda bulunduğunu ifade etti.

Güçlü, F1 organizasyonunun 2011’de artık Türkiye’de yapılmayacağı yönünde söylentilerin bulunduğunun hatırlatılması üzerine, ”Ben bu organizasyonu devam ettirmemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.

A.A.


Yorumlar

  1. onun bunu bilmemde her trübinün yanında devasa park alanları var…biletli olupda aracı ile gelip yarış seyretmek isteyen insana böyle zülüm edilirmi ya…silver 8 in yanında park alanına abartısız söylüyorum 1000 araç sığar….hadi dolu olupda almasalar onada sözüm yok…oraya kadar geliyorsun içeri giremiyorsun ….sonra dışardaki parka aracı çekmek için pistin neredeyse yarısına kadar gidip geri dönüyorsun…neymiş otobusler bedavaymış…..hizmete bak…sanki bir kaç tane otobüs alacaz bedava ya hani…zati o sıcakda insanları bir otobuse üst üste bindirmek işin en zevkli yanı….pes yani hiç bir şey demiyorum ….kolaylaştıracakları yerde her sene daha da zorlaştırıyorlar….sonra da sorun yaşamadık diyorlar ….sizin için sorun yoksa bilemem tabi….

  2. 2005 den beridir antremanlar dahil hepsinde pistdeydim!
    bu muhteşem organizasyon benim için herşeyden öte!
    trafik,sıcak,gürültü falan bunlar f1 tutkuyla bağlı olanlar için komik şeyler! trafik yoğunsa (ben görmedim)yürüyerek bile gitmeye hazırım padok dahil pistin tüm bölgelerinde yarış izledim bu yıl ilk kez açık alanda izledim açık alandaki eğlence hiç bir yerde yok!!!!
    yani herşeyiyle muhteşem bir yarış izledim..
    ömrüm yettiği sürece f1 izlemeye devam edecem……..

  3. Özay Abi'ye (mikasso) katılıyorum trafik çok büyük bir sorun değil. Ben 2005'ten beri bütün yarışlara geldim ve hepsinde de İETT'yi kullandım, herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Ayrıca ses konusunda da yapılacak hiçbir şey yok, o kadar motor sesini bastıracak bir ses düzeneği henüz icat edilmedi, edilse bile çirkin bir görüntü olurdu, araçların sesini bastırması. Yiyecek konusuna gelirsek, fiyatlar ilk günden buyana hep böyleydi bu sene iyice ayyuka çıkmış ama şunu da unutmayın yiyecek içecekleri evinizden getirebiliyorsunuz. 2005 yılında ben de pistte yemek yemek gibi bir hata yaptım ve o günden beri sandviçimi kendim hazırlayıp gittim. Her şeyin çaresi var ama bir tek güneşe çare bulunamıyor. Pistin dolmaması gayet normal çünkü üstü kapalı tek tribün antribün o da 500'den başlıyor. Sen bütün tribünlerin üstünü kabak gibi açık bırakırsan tabi ilgi olmaz. Açık alanları nedense kimse beğenmiyor herkes padişah çocuğu sanki tahtlardan inmediler! Eğer bu sporu gerçekten seviyorsan birazcık katlanırsın. Kaldıki açık alanlara çadır kurmak serbest dilediğin gibi gölgede izleyebilirsin. Son bilet fiyatları yüksek deniliyor. Herkesin gözü anatribünde sanırım! Özay Abi'nin dediği gibi ben ilk sene kenara 1 ytl koyarak gittim, tamam pahalı olabilir ama bu kadar abartılmaması gerekiyor. İçtiğiniz sigara paralarını bi toplayın bakalım ne kadar ediyor acaba! Trafikmiş, sıcakmış, bilet paraaymış.. ilk günden beri söylüyorum bunların hepsi gitmemek için bahane. Giden insan her türlü gidiyor, yılda sadece bir kez yapılan bir organizasyon ve sadece üç gün sıcağa katlanmanız gerekiyor. Sporu ne kadar sevdiğimizi ve değer verdiğimizi gösteriyor bütün bunlar. Ne diyeyim siz şikayet etmeye devam edin zaten son iki yarış kaldı sonra dilediğiniz gibi gölgede yatarsınız!

  4. Hakan Kozuva avatarı

    Hiçbir sorun yok canım her şey dört dörtlük (!) Bundan sonra takvimden düşme tehlikemiz 0 (!) !!

  5. ya olucak iş deil mecidiyeköyden bincektim hareket amirliğine sordum şöförlere sordum f1 in yapıldığını dahi bilmiyorlar binbir güçlükle otobüs buldum sonra bide syirci bekliyorlarr

  6. Micha3L Schum4cheR çok haklı aynen katılıyorumm

  7. Saat 14:30 da gelmeye çalışıp yarış biter bitmez de eve kaçalım mantığıyla trafiğe takıldıysanız bilemem ama ben üç gün boyunca her gün yaklaşık 8 saatimi pistte ve standlarda geçirdim.(4 senedir de bilen bilir bu şekilde ordaki havayı sonuna kadar soluyanlardanım) Ama ne gelirken ne de dönerken trafik sorunu yaşamadım. 2. konu ses düzeni berbat değildi. Ancak o kadar araç peş peşe senin oturduğun tribünün önünden geçerse kıralı gelse sunum sesini duyamaz. Sonuçta yarışı pistte seyrediyosun. Araçların geçişi bittiğinde tüm klansman açıklanıyor ve net bir şekilde duyuluyor.
    Bir konu daha var ki senelerdir gırtlak patlattığımız konu. Bilet fiyatları : Bilet fiyatları düşünce de pisti tıklım tıklım dolduracağımıza inanmıyorum. F1 için yani üç günlük bir festival düşünün. bilet fiyatları 100-150-350-600-700. artı sponsor bankanın kartıyla alırsan %20 de indirimi var. Bu kadar tutkunsan F1'e her gün köşeye 2 lira koysan gold ya da platinyumdasın, 1 lira koyarak silver dasın. olmadı mı 50 kuruş koyarak bronze tribündesin. o da mı olmadı 35 kuruş koy kenara hergün açık alandasın. daha ne olsun. Ne diyelim bu ülkede F1 hakkını veremiyoruz sorun bu.
    Diğer mevzular konusunda haklısınız imza töreni fiyasko. Yiyecek içecek mevzusuna gelince bu sene iyice abartmışlar fiyatları.

    Saygılar

  8. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Aynen trafik felaket üstü Çok sıcakdı bayılıyodum az kalsın her yerim kızardı kavruldum eve gıdınce kendımı tanıyamaz oldum 20 defa kafayı yıkadım o sıcakda ıcımde bir ses bir daha buraya gelenın dedi. Çok aşırı sıcak vardi kameramın olmaması cok kötü oldu her şeyi cekemedım cep telefonuyla cekebildigim kadar cekdım bu sene bole olsun seneye ıns dahah iyi bir durumda olurum İst parka gelınce bu pisti elımızde tutmak istiyorsak trafige cozum bulunması gerekıyor iletişim çok kötü adam buraya nedne gelsın 10 bin kısı otobuse binmek ıcın seferber oluyo birbirlerini eziyo bugun bende bunu yasadım yarısından çoğu yabancıydı turk musun dıye soruyorum artık bırısınle konusma gereği duydugum sırada bu yarısa en cok yabancılar ilgi gosterdi 1 şise su 4 m oha dedım artık bi cola 12 m bira 20 m oha dedım adamlar buraya bi daha gelırmı gelmez suyunu bile dısardan getircen ben getirdim ama ıcılcek gibi değildi cok sıcakdı burada şartlar cok pahalı ve sıkıcı o yuzden ınsanlar gelmıyor buraya bilet fiyatları da webber la massa nın dediği gibi cok pahalı turkıyenın şartlarına gore Yuzde 40 yada 30 ındırım yapmaları lazım yoksa seneye yıne aynı durumlar olur.

  9. burak bocek avatarı

    Hiç sorun olmadı diyor organizasyonu düzenleyenler ancak onlarca belki yüzlerce taraftar Çin işkencesi çekmiş.Yarışa giden bir bayan arkadaşım benden sonuçları istiyor ses sistemi çok kötüymüş ve hemen hiçbir şeyden haberdar olamamış.Ama bir ara zevkte almış yani tee Ordu'dan buraya o kadar cefa çekip geliyor adam gibi doyamıyor.Ayrıca imza kaosu yaşanmış alınan şikayet maillerinin çoğu genelde bu yönde sanırım.Belki bu sefer trafik sorun değildi yada piste köpek dalmadı ama işin görünmeyen kısmında vahim olaylar var.İnsanlar araçlarını park edicek alan dahi bulamamış ve bir arkadaş baknız ne kadar enteresan bir örnek şunu demiş;3 sosisli sandwich,2kola ve bir su için 74tl ödedik.Derme çatma bir alandı ve giriş çıkışlarda küçücük bir kapıdan 30.000 işi tahliye edinmek istendi deniyor.İmza sırasında güvenlik insanları pilotlara yaklaştırmamış bile öyleki arkadaşım Massa'dan imza alırken kız bağırmış güvenlik olan ve Massa'da güvenliğe kızmış arkadaşımı tutmuş öyle imza atmış.Yani olcuak şey değil.Bir diğeri İstiklal marşı sırasında ayağa kalkılmaması.Gerçekten hiç sorun olmamış bu sene:)Artık ağlamsam mı gülsem mi bilemiyorum ben gittiğimde bu kadar çile çekmedim ama demekki çekenler var bunları düşünmemiz lazım.İnsanların gözüne baka baka süper organizasyondu hiç sorun olmadı yalanını söylemek çok ayıp

  10. otobüse bindik. sadece ben ve arkadaşım haricinde bir iki türk gördük. diğerlerinin hepsi yabancıydı. yani yabancılar bizim pistimizi dışarıdan gelip daha iyi dolduruyorlar.

    ayrıca 2011 den sonra devam etmek istememiz bizim elimizde olan bir şey değil bernie nin elinde olan bir durum. pist hakları şu an onun elinde. seyirci gelmediğinden devamlı zarar ediyor ve adam bulgaristan, rusya, hindistan gibi ülkelere yöneleceğini belirtiyor.
    sözde değil, fiilî önlem alınırsa bu piste seyirci de dolar, organizasyon da devam eder.
    inşallah maşallah la olmaz bu işler.

  11. umit isbilen avatarı

    tamam iyi hoş da biz niye trafikte sorun yaşadık…

  12. Sen inanıyorsun tabiki E bizde inanıyoruz ve istiyoru.Bunu birde Bay Eccleston a sormak gerekmiyomu Can Bey.Bakalım adam aynı fikirdemi.İstanbul Par bizim için ve İstanbulun tanıtımı için çok büyük bir fırsattır ve eğer bu fırsatı kaybedersek birdaha böyle bir şansımız olmaz.Ne yapılması gerekiyosa sizler yapacaksınız.Bilet fiyatlarını gerekirse 3/1 oranında indireceksiniz kampanalar yapacaksınız falan ne bileyim işte.Dediğim gibi Kaybetmemek lazım burayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir