Raikkonen: “En Hızlı Turumda Hata Yaptım”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Abu Dhabi’de 2. antrenman seansında en hızlı turunu atamadığını ve yarın sıralamalarda daha güçlü olmayı hedeflediğini söyledi.

Raikkonen “Oldukça yoğun bir gündü, özellikle ilk seansta araçta dengeyi bulmakta zorlandık.”

“Programımızda farklı ayar testleri vardı ve muhtemelen yüksek sıcaklıklar nedeniyle aracım oldukça sinirliydi.”

“İki seans arasında bir kaç değişiklik yapmaya karar verdik ve sıcaklıkların düşmesiyle durum gelişti ve rakiplerimizle fark azaldı.”

“En hızlı turum mükemmel değildi, küçük bir hata yaptım. Genel olarak bugünkü çalışmalarımız olumlu sonuçlar verdi ve akşam verileri inceleyerek sıralamalar ve yarışta gelişmek için faydalı bilgiler bulacağız.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “En Hızlı Turumda Hata Yaptım”” için 25 yanıt

  1. Strong_Union avatarı

    bu hazımsızlığın neden Rosbergçi 2012 de geri döndüğünde sumiyle 8.lik için kapışır dediklerinden sumiyle rosbergin puanlarından daha fazla puan almıştı ondan mı acaba. Daha düne kadar vatandaşı sumi olmasına rağmen nunburnig 2003te finlandiyalı 6 numaralı mclaren şapkasıyla ayakta alkışlıyordu daha fandı o zamanlar senin pilotun adamdan saymadığın pilotun fanıydı gerçi aşağıda arkadaşlar videosunu atmış. Eleştirmen tamamda resmen gridin en kötü pilotu yaptın adamı. senin rosbergin 40 fırın ekmek yese yinede bir Raikkonen etmez. Bu sene şampiyon oldu oldu başka şansı olmaz fakat daha dün yuhlanıyordu çok saygı göreceğini sanmam. Ha ben Rosbergi çok severim ama o bi dursun daha v10 bile kullanmadı gerçi vettelle hamiltonda kullanmadı ama onlar şampiyon oldu en azından.

    1. Strong_Union avatarı

      yukarda bir yorum yazdım hemen üstte bir okuda bilgin gelişsin heba etti o yüzden mclaren raiden özür diledi. 2006 da dennis raiden özür diledi 2007 de alonsoyu kovdu anladın 🙂

      2008 de ilk 5 yarışta 4 podyum onlarında 2si galibiyet sezonu neredeyse domine edecekken taban değişikliği ve lastik değişiklikleri 2013 lotus gibi sezonun yarısında aracın ön tarafını bozdu. Ayrıca fransa da liderken egzoz hortumunun kopması, kanadada lider olacakken hamiltonun arkadan çarpması valenciada motor patlaması eminim seni susturmaya yeter.

      Sana şunu sorayım lider giderken araç arızası yüzünden yarış dışı kalıp şampiyonadaki rakibine yarışı veren kendide 0 çeken ve sezon sonunda şampiyonluktan olup sizin gibi adamların diline düşen kaç pilot tanıyorsun??? ben 2 tane tanıyorum 1i Hakkinen diğeri Raikkonen.

      1. Strong_Union avatarı

        Sezonun yarısına kadar Rai öndeydi nerde fark yedi sonra yukarıda saydığım sebeplerden ötürü massa bi anda şampiyona mücadelesi içine girdi. 2005te alonso şampiyon mu olurdu motor patlatan aracı pist üzerinde tamir edip devam edecekti demi. Arkadaşım raikkonen ARAÇ ARIZASIYLA KALDI. Arıza yapan araçla Alonso nasıl tüm yarışları kazanacaktı sende nasıl bir mantık var. 2007 hamiltonun son yarışta başına gelene bir şey demem. Ama alonsonun da şansı vardı o yarış 2. olsaydı şampiyondu niye olamadı ferrarilerden fark yedi Ayrıca raikkonen İngiltere yarışına kadar kaç puan geride 4.ydü. 10 yarışta 9 podyum yaptı kaç puan geriden geldi o zaman diğerleri uyuyormuydu ha niye kaç puan fark attıkları adamın gelip geçmesini izlediler

        1. bunlar anlmazlar en dogrusu islerine gelmedigi icin anlmak istemzler.

        2. Strong_Union avatarı

          ya arkadaşım sus ya vallahi sus boş konuşuyorsun. fransa da geri düştü kandada arkadan çarptılar valenciada motor patlattı spada hamilton kural ihlali yaparak şikanı kesmesine rağmen raiyi geçti ve ön kanadında ayar bozulmasına sebep oldu yarış dışı kaldı kaza yaparak ham ceza yedi massa 1. oldu singapurda massa ile birlikte raikkonende yandı ve son turlara yakın yarış dışı kaldı bütün bunların ardından çinde massaya yol verdi bilerek wikipediden bakarak artistlik yapma ben canlı izledim o sezonları.

          Yukarıdaki yorumumdan bir kesit Gelelim 2005 e daha ilk yarış start ta kaldı otomobil gridden başladı 8. oldu. Yine almanya nunburning son tur süspansiyon kırılması (spin değil 🙂 ) 0 çekti alonso 10. San marino liderken şaft olması lazım kaldı 0 çekti alonso 10. yine almanya hockenheim lideken hidrolikten kaldı 0 çekti alonso 10. yani 39 puanı hediye etti araç zaten hadi 30 de avustralyayı sayma. 133 alonso 112 rai alodan 6 puan çık raiye 39 ekle sonuçta rai 1. olsa 10 alonso 8 puan alacaktı sen şimdi bunları da hesap edemezsin bari sonucu söyle kaç oluyor. Adam o sezon bitirdiği yarışlarda 3 kere podyum dışında kalmış ondada avustralyayı anlattım malezyada lastik patladı itayada polü aldı ama motor değişikliği yüzünden 10. başladı gerisi hep podyum. anladın kimde istikrar varmış şimdi

          2009 da seninde kabullendiğin iyi olmayan araçla 4 podyum 1 galibiyet var. Geçmişten laf atıp sıkışınca 2014 e de dönme şimdi 🙂 Kimi abartayım rosbergimi ya bırak ya troll musun nesin 🙂

        3. Strong_Union avatarı

          Varmı şu gridde raikkonen kadar şanssızını söyle varsa söyle boş yorumlarından gına geldi bu senemi izlemeye başladın f1i nedir.

          rosberg button 🙂 . tamam araç motor patlatıyor suç raikkonenin oluyor anladım ben seni

          2002 de ilk yarışında podyuma çıktı fransada ilk galibiyetini bir hatadan kaçırdı bu adam. 2003te 203 yaşında 5 kez dünya şampiyonuyla kapıştı bu adam. 2004te o rezil araçla spadddda 10. başlayıp kazandı bu adam. 2005 te o araca rağmen yinede bırakmadı japonyada 18. başlayıp 1. oldu bu adam. 2007 de kaç puan geriden şampiyon oldu bu adam. 2008 de şansızlıklarnı saydı. 2009 da galibiyet aldı bu adam. 2012 de hiçbir halt edemez dediler tek başına mercedes takımını yedi 7 podyum 1 galibiyet aldı sezonu3. bitirdi, Avustralyada çıkıtığı şaseyi brezalyada teslim etti bu adam. 2013 te ilk yarıda şampiyona içindeydi bu adam 8 podyum 1 galibiyet aldı lotusu fiada 6. söz sahibi takım yaptı. lotus bugün sauber gibi ağlamıyorsa rainin getirdiği puanlarla aldığı paralardandır.

        4. Gıtme adamın ustune 😀

  2. Bak bakalım senin Rosberg kimin taraftarıymış: 1:35’ten itibaren izle.
    http://www.youtube.com/watch?v=V3NJ1PyDzpg

    1. OOoof bu .. bu bu.. kelime bulamadım 😀 bulduklarım da fena argo içeriyor yazamadım:))

  3. hadi alonso taraftarlarini anladik ta sende ki bu Kimi hazimsizligi nedir?? aklima gelen tek sey isim degistirip yazman.aslinda Kimi caterhamin yeni pilotu steven dan daha asagi.

    1. Bu zaten belli ki troll, eğlenmek için yazın =)

  4. O Sauber pilotunu McLaren’e koyunca tribündeki Rosberg sıralama turlarında sevinçten havaya uçuyordu 😀 asdjfhsdjhgsdj

    1. 😀 kalplerimiz bir, yorumunu görmedim.

  5. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    istersen 1 yarışlık raiye ver o aracı 🙂 Rai abisi rosberge pilotluk dersi verirken sen bu dünyada değildin sanırım.

    1. rai,yede verdiler mercedes değil ama mclaren mercedes hemde uçan cinsinden verende deha dediğiniz adrian newey

      1. her yaris bir parcasi ruzgar olup ucan cinsten 🙂

        1. neticede uçuyor değilmi sen ona bak

          1. sampiyonluk ta uctu ama 🙂

            1. o araçla ne spinler attı ne kazalar yaptı arıza yüzünden kaybetmedi istersen izleyelim beraber kimin yanlışı var

            2. Strong_Union avatarı

              http://www.f1-fansite.com/f1-drivers/kimi-raikkonen/

              Raikkonen 2002-2006 yılları arasında 32 kez yarış dışı kalmış bunlardan 25 i arıza 7 i kaza 5 tanesinden kendi suçu olmadan giriştiği kaza 2 tanesi kendi hatasıyla yaptığı kaza bilip bilmeden konuşma istersen. 2003te 2 puanla verdi şampiyonluğu. nunburningte yarışın yarısına kadar 11 saniye fark taktı sumiye ama motor patlattı 0 çekti sumi 10. yine almanya hockenheim de çok iyi start aldı barichelloyla montoyanın temasıyla yarış dışı kaldı 0 çekti

              Gelelim 2005 e daha ilk yarış start ta kaldı otomobil gridden başladı 8. oldu. Yine almanya nunburning son tur süspansiyon kırılması (spin değil 🙂 ) 0 çekti alonso 10. San marino liderken şaft olması lazım kaldı 0 çekti alonso 10. yine almanya hockenheim lideken hidrolikten kaldı 0 çekti alonso 10.

              Adam 2004te sezonun 4. yarışı olan San marinoda pilotlar puan durumunda ismi yoktu neden??? çünkü ondan önceki 3 yarışı resmi olarak bitiremediki sırasıyla motor, vites kutusu ve yine motordan kaldı.

              Anladınmı f1 ci izlemiş kadar oldun mu 🙂 Bu yarışların çoğunu canlı izledim…

    2. ferrarinin en son şampiyonu kim alonso 2007 … massa 2008de kaybettimi hamilton,a bitti … alonso 2010 2012 yılında kaybettimi vettel,e bitti … kim kime ders vermiş önemli değil .. rosberg şampiyon olursa istersen hamilton on kere geçsin rosberg,i ne ifade eder hiç birşey onun için kim ders aldığı veya verdiği değil aldığı sonuç önemli

      1. alonso değil raikonen yanlış olmuş … alonsocular azda olsa sevinmiştir

  6. bu sezon hatalar yılın ilan ediyoruz ama kim için?

  7. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    dikkat ettiyseniz uzun sürüşlerde rosberg kiminin arkasına kadar yaklaşmıştı en son seans bittigindeyse bi baktım rosberg rai yi gecip fark atmış aradaki fark gerçek anlamda ortaya çıkıyor aracın varsa senden kralı yok gerçekten seneye farkın yarım saniyeden az olması lazım yoksa ferrarinin umutları her zamanki gibi bir sonraki seneye kalıcak.

  8. Kimi hata yapmasan bile bu araçla en fazla ricci yi geçebilirdin, oda belki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir