Mosley "F1'i Şekillendirmek İçin Koşulsuz Başvurun"

yazar:

kategori:

Autosportun haberine göre, FIA başkanı Max Mosley sekiz FOTA takımına yazılı bir bildiri yolladı.

Mosley, takımların sporun geleceği için yapabilecekleri en iyi şeyin 2010 dünya şampiyonası başvurusunun kenarına iliştirdikleri şartlardan vazgeçmek olduğunu söyledi.

Eğer şartsız başvuru yapılır ve bütçe sınırı için olumlu yönde imza atılırsa FOTA’nın yeni kurallar konusundaki endişelerine bir çözüm bulmanın basit olduğunudile getirdi.

Ferrari, McLaren, BMW Sauber, Renault, Red Bull Racing, Toro Rosso, Toyota ve Brawn’a gönderilen bildiride, Mosley tüm 2010 takımlarıyla oturup bu tip kuralları görüşmek istediğini söyledi.

Bunu yapmak için FOTA üyelerinin yarına kadar 2010’da yarışıp yarışmak istemediklerini öğrenmesi gerektiğini belirtti.

Takımlara yolladığı mektupta Mosley “Uluslararası Sportif Kuralların 66. maddesine göre tüm katılımcıların onayı olmazsa 2010 için basılan kuralları değiştiremeyiz. Ancak katılımlar doğrulandığında anlaşma sağlandığı takdirde değişikliklere gidebiliriz.”

“Bu bakımdan bu sürece takım olarak katılma ya da katılmama opsiyonuna sahipsiniz.Katılmak için bize 2010’a koşulsuz olarak katılma başvurusu yaptığınızı duyurmanız lazım.”

“Bu kesinlikle size bağlı ancak tüm katılımcıların aynı kurallar altında yarışmasının en kolay yolu hem eski takımların hem de yeni katılımcıların birlikte yarışabilecekleri düzenlemeler yapması halinde olur.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Bu adama Niye Bu Kadar karşı Çıkıyorlar Anlayamıyorum.Taman Bazı Söyledikleri Çok Mantıksız Ama F1'de Artık Takımlar Kazansın Diyor.

  2. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Moderatörlerimiz yazımı banlarmı bilmiyorum ama:
    Mosley, özellikle başına gelen skandaldan sonra sanki birilerinden (takımlardan)intikam alıyor. İçindeki nefreti kusuyor sanki
    Tavizsiz, seviyesiz ve acımasız kesinlikle; içinde kocaman iğrenç bir yaratık var sanki

  3. Ya öylede bi resmini koymuşunuzki adamın insan yüzüne tüküresi geliyo.İğren resmen.

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Şartsız başvuru istiyor bu 2011 de bütce sinirlamasını kabul etmeleri için şartsız basvuru ıstıyor willıams la force india nın yaptıgı gibi mosleyin istedikleri olmuyor fota buna karşı cıktıgı ıcın bütce sınırlandırmasını kesin yapacak gibi boylece gp2 deki takımlar f1 e giriş yapacak durum felaket otesi

  5. koşullu başvurmaları fikrini kendisi ortaya atıyor sonrada koşulları çekin diyor. başvuru tarihindeki oyunun ile kandırdır bu sefer kandıramazsın mosley. yeni seri kurulacak gibi bu gidişle diğer haberde de belirtiyor zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir