Marko: Vettel İlk Fırsatta Kaçtı!

yazar:

kategori:

Red Bull’dan Helmut Marko, Sebastian Vettel’in eline geçen ilk fırsatta takımdan ayrıldığını söyledi.

Vettel başarılarla dolu Red Bull kariyerini bu yıl sonlandırıyor ve gelecek sezon Ferrari’de yarışacak.

Red Bull cephesinden Mateschitz’in ardından Marko’da Vettel’i suçlayan konuşmalar yapmaya devam ediyor.

Marko “Söyleyebileceim tek şey Sebastian’ın ilk fırsatta kaçtığı”

“Şubat testlerinde dört saniye gerideydik. Ve ilk kilometrede Sebastian yeni düzenlemeleri sevmemiş görünüyordu”

“Frenleri ayarlamak için beş mühendise ihtiyaç duymuş olmamız yeni araçların karmaşıklığını ve sürücülerin potansiyelini ne kadar düşürdüğünü gösteriyor” dedi.

Marko, bütün bu koşulların Alman pilotu başka bir maceraya ittiğini ve Ferrari’nin Vettel’e büyük bir maaş teklif ettiğini söylüyor.

“Red Bull maaşı güçlü performansa göre verir. Onun hiçbir zaman bizimle kalacağına inanmıyorduk ve sonunda tam zamanında ayrıldı. Bu bizim için sürpriz olmadı”


Yorumlar

“Marko: Vettel İlk Fırsatta Kaçtı!” için 13 yanıt

  1. ramboluk yapmak istemiyorum ama 😀 Çok bariz bir görüntü var Ferrari hareketleniyor, değişimler var. En büyüklerinden biri Alonso-Vettel.. Bu doğrultuda 2016 sonrası, kendisine uyan aracı komple kullanan bir pilot için( Vettel ) harika olacaktır. Yani parmak çocuğun henüz kariyerinin ortasında bile olmadığını düşünürsek rekorları alt üst edebilir. Ki ben araç maraç diyenlere rağmen hakederek, keyifle şampiyonluklar kazandığını düşünüyorum ve Vetteli seviyorum 🙂

    Marco’ya gelince; Sağlam nankörlük dersi vermiş, ayrıca bir arkadaşında dediği gibi sene başından belliymiş sanırım bu senenin durumu( Arızalar, takım emirleri vs.)

  2. Bu şekilde konuşmaları normal ama Vettel gibi pilotlar (erken şampiyon olmuş ve önünde daha uzun yıllar olan pilotlar) Red Bull’da yapması gerekenleri yapıp kendini yeni maceraya attı Vettel’in kariyeri için bana göre yaptığı hamle çok doğru zamanda geldi ne geç ne de erken bundan sonra şansı yanında olursa çok iyi işler yapmaya devam edecektir

  3. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Hiçbir zaman kalacağını düşünmüyorlarmış, uğruna Mark Webber’i neden harcadınız o zaman diye sorarlar adama

  4. Marko amcayı severim açık sözlüdür kış testlerini sabırsızlıkla bekliyorum 🙂

  5. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    İşte Red Bull’un sevilmeme nedenlerinden biri.Büyük bir takım olmayı başardıkları halde gerçek bir büyük takımdan beklenmeyecek açıklamalar.Sen,pilotunla kavga dövüş ayrılmadın.Vakti geldi kaçtı yada kaçmadı kimseyi bağlanamaz,konuşup anlaştın ve gitti.Er yada geç gelecekti zaten.Marko gerçekten çok pislik birisi.Anında öküz öldü ortaklık bitti deyip vefasızlık yapmaktan başka bir şeye benzemiyor şu hareket

  6. “Red Bull maaşı güçlü performansa göre verir. Onun hiçbir zaman bizimle kalacağına inanmıyorduk ve sonunda tam zamanında ayrıldı. Bu bizim için sürpriz olmadı”

    Rıccıardo nun maası:750.000 euro…Perzın kı 3 mılyon euro… 😀 😀 Neyın kafasını yasıyosun Markoo

  7. bırakın artık vetteli başarılar dersin olur biter böyle saçma konuşmanın faydası yok. sen diğer konularda konuş marko amca.

  8. ve markodan beklenen açıklama gelir.

  9. F-one-Driver avatarı

    Anlaşılan o ki Redbull sanki vettel in ayrılacağına hazırmış gibi davranarak blöf yapmış, sinirlerine bakılırsa pek de beklemiyorlarmış, resmen ters köşe kalmışlar anlaşılan, bu şekilde davranarak kendilerini küçültüyorlar başka birşey değil…

    1. Hıc beklemıyorlardı,yoksa apar topar ıkı saatte kvyat ı elınden tutup oturtmazlardı redbull a..

      1. F-one-Driver avatarı

        Kesinlikle… B planımız hazırdı zaten havası verdiler ama anlaşılan içlerinde hala mesele ilk andaki hararetini koruyor ki kvyat da vergnenin nispeten gerisinde kalmaya başladı, vergne konusunda da geri adım attılar zaten toro rosso için, bari onu dağıtmayalım gibi birşey oldu bu:))

  10. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Bu yıl Vettel’in yaşadığı mekanik arızaların ve lastik sorunlarının nedeni belli oldu galiba 😀

    Marko bunun yerine başarılar dileyip umursamasa daha çok saygınlık kazanır bence.Bırak adam gitti işte sen Kvyat ve Ricciardo’ya odaklan.. Odaklanalım. Ferrari sürmek her pilotun hayalidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir