Formula 1’deki İç Savaş Büyüyor

yazar:

kategori:

Sauber, Lotus ve Force India’nın Abu Dhabi basın toplantısını boykot etmesinin ardından Formula 1’deki iç savaş büyüyor.

FIA perşembe günü gerçekleştirilecek basın toplantısına Bob Fernley, Gerard Lopez ve Monisha Kaltenborn’u çağırdı.

Ancak Lotus Federico Gastaldi’yi toplantıya görevlendirirken Force India Otmar Szafnauer‘i görevlendirdi. Sauber ise bu toplantının tamamını boykot etti.

İsviçreli ekibin bu boykotuna ne tür bir ceza verileceği bilinmezken, İngiliz politikacı Anneliese Dodds‘un en kısa sürede Formula 1’deki iç krizi çözmek için F1’in patronlarıyla bir araya geleceği ifade edildi.

Marussia’nın da dahil olduğu küçük takımlar Formula 1’de paraların eşit dağıtılmadığından şikayet ediyordu.


Yorumlar

“Formula 1’deki İç Savaş Büyüyor” için 7 yanıt

  1. F1’in fiilen bir şirket olduğunu sık sık hatırlar oldum bu günlerde.

  2. Şimdi ortada haksızlık var tamam kabul ediyoruz ama geçmişe bakarsak Lotus McLaren’i takımlar şampiyonasın da yendi ama McLaren Lotus dan daha çok para aldı yendiği halde bunun bir benzerini yine göreceğiz bu sene Ferrari markalar klasmanın da 4 sırada ama şampiyon olan Mercedes kadar para alacak bunun da en büyük nedeni şu Büyük takımların bu spora vermiş oldukları katkılar ve F1 den ayrılmama garantileri bunu diğerleri de versin herkes hak ettiğini alsın ama maalesef bu imkansız.

  3. Onur Gentas avatarı

    Sadece büyük takımlara önem vererek küçük takımları görmezden gelemezsiniz. Onlarda ayrı bir renk ve her zaman F1’in bir parçası olmuşlardır. Belki her takım 3 araç çıkarsa daha fazla heyecan olacak fakat şunu unutmayalım, F1 bir çok geleneğini kaybederek bu duruma geldi. Ya da ben eski kafalıyım onuda bilmiyorum açıkçası.

    1. Sen eskı kafalıysan benle ılgılı konusmayalım…Eskı kafalılık degıl bu Onur…

  4. Tebrık edıyorum Lotusu,Force ındıa yı ama en cok ta sauberı…Helal olsun…

  5. Bernie tam cakal fotayı dagıttı buyuk takımlara fazladan bonus vererek kucuk takımları bitirdi boylelikle

  6. Haklılarda ne yani hem büyük takımların daha fazla sponsor ve gelirleri var hemde pastanın en büyüğüünü onlar alıyor. bernie cekti yanına ferrari vve rbr u fota ya bombayı attı dağıttı sonuç bu. Tamam takım önce kendini düşünürde bukadarda aç gözlü olmayın be kardeşim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir