Red Bull Daha Ucuz ve Yüksek Sesli V6 Motor İstiyor

yazar:

kategori:

Red Bull, motor dondurma kuralları üzerinde Mercedes ile verdiği mücadelenin dışında yeni fikirler ortaya koyuyor.

Daha önce V8’e dönülmesi çağrısında bulunan Red Bull’dan Helmut Marko şimdi de “Neden mevcut V6 motorlar hibrid aksesuarlar eklemeyelim?”

“Yakıt akışı sınırını kaldırıp, ikinci bir turbo ekleyebiliriz. Ve yeniden 800’den fazla beygir gücüne sahip olup, yüksek ses çıkartabiliriz. Bu motorları kullanarak tasarruf etmiş oluruz”  dedi.

Bu öneri, bu sene V8 motorlarına kıyasla devasa olan motor faturaları nedeniyle seslerini yükselterek şikayet eden küçük takımların ilgisini çekebilir

Marko “Bir takımın bu motora maksimum 8 milyon euro ödeyeceğini hesapladık”

“Aerodinamiyi ve daha fazla motor gücünü serbest bırakırsak tekrar mühendislerin yerine sürücülerin mücadele ettiği şampiyon olur”

“Araçlar hemen 2 sn hızlanırlar ve 17 yaşındaki bir sürücüyü o koltuğa oturmanın lafını dahi edemeyiz” dedi.


Yorumlar

“Red Bull Daha Ucuz ve Yüksek Sesli V6 Motor İstiyor” için 22 yanıt

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    V6’lar kalır ve sesler yükselirse üstüne bir de 800 hp’den fazla güçte motorlar olursa tadından yenmez olur bu spor ama şuan ben hiç zevk almıyorum.Redbull’u destekliyorum ama objektif bakıyorum Redbull 2010-2013 arasında hiç bu kadar dominant değildi. RB7 (2011) biraz buna yakındı performansa göre ama anca yarısı kadar. Adamlar pitten başlasa yarışı 1-2 bitirir arkadaş var mı buna itiraz edecek 😀

    Redbull’un yine başa oynaması için demiyorum bunları isterse yine Mercedes olsun ama farklar azalsın değişik pilotlar kazansın.Yarın Rosberg veya Hamilton dışında birisi kazanır diyebilen var mı (mekanik arıza-kaza harici) ? Tabiki de yok ve olamaz da.

    Suç Mercedes’te de değil yanlış da anlamayın suç diğer takımlarda. Ama suçlu aramak yerine farkları azaltmak için geçtiğimiz 4 yıl içinde her türlü oyun nasıl oynandıysa RedBull üzerine .. Mercedes’e de aynısını yapmaları gerek.

  2. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    bu seneki motor kuralları kesin olacak değişecek ama nasıl değişecek o önemli. Yeni fikirler çıkacaktır, bu da onlardan birisi ve gayet mantıklı. Yakıt sınırını kaldırılmalı, motorların gücü yükseltilip sesleri çıkmalı.

    İzleyip görecez bakalım neler olacak ama kesin olan birşey varsa 2016’da yeni motor kuralları olacağıdır. Mercedes istediği kadar karşı çıksın çoğunluk yeterli oluyor. Rekabet etmekten korkmayıp motor gelişimine onay verselerdi bunlar yaşanmazdı, ağabeylerinin sözünden çıkınca sonuç kaçınılmaz oldu 😉

  3. İstedikleri olur, yine bir iş yapamaz bunlar. O devir kapandı. Mercedes 2020’ye kadar avantajını korur.

  4. Açıkçası Mercedes’i ne kadar sevmesemde Mercedes sonuna kadar haklı Renault v8’de 30 beygir geride diye v6’ya geçelim dedi ve Ferrari en büyük destekçi oldu yeni motorlar için.Bundan sonrada kendi fikirlerinin içinde boğuldular.Kusura bakmasın Mercedes boşu boşuna mı motoru geliştirmek için 500 milyon € harcadı.Renault ve Ferrari nasıl olsa motoru iyi yaparız diye Mercedesten geç başladı ve sonucunu şimdi ödüyorlar ve bu hatasını motor gelişimi yasak kuralını kaldırarak yada motorlara yeni eklemeler yaparak aradaki farkı azaltmaya çalışıyor.Mercedes gibi çalışıp Renault ve Ferrari’de iyi motor yapabilirdi.

  5. Neden mevcut V6 motorlar hibrid aksesuarlar eklemeyelim?

    Motorlar zaten öyle değil mi?

    1. Motora daha ne eklemeyı dusunuyorsa…

  6. Ayrıca toro rosso ve didem nickli arkadaşlardan özür diliyorum yeni v6 motorlar önceki senelerdeki v8 lerden bayaa pahalıymış

    1. Hıc bırımız profesor degılız burda kanımca,lakın az cok benı kac senedır burda gorenler ve yazdıklarımı okuyanlar cok tarasız oldugumu bılıyordur… Caterham la ılgılı takım maddı acıdan nasıl yonetıldı bılmıyorum ama marussıa gıbı bır takımın batmasında ıkı etken var;

      Bırı bernıe nın sozunde durmayıp buyuk takımları fazlasıyla kayırması

      Dıgerı de motor unıtelerının muthıs pahalı olmasıdır….

      1. V6’lerın pahalı olmasının sebebi geliştirme maliyetleri.Tabii buna hibrid ünitelerde dahil.500 milyon EUR harcamış Mercedes.Üretilen motor sayısı sanırım 30 adet.Motor üretim maliyetinin motor başına bir kaç yüz bin EUR ‘yu geçtiğini sanmıyorum.Ama o başlangıçtaki geliştirme masrafları bir yere gitmiyor tabii.Şimdi Hibridi kaldıralım çift turbo çift eksoz yapalım yakıt sınırı kalksın türü değişiklikler yeni geliştirme maliyetler demek.Geride olanların bunu istemesi normal.Ama Red Bull gibi motora kuruş para vermeyen bir takımın ucuz motor istemesi güldürüyor beni.Bu derece baskın olan siz olsaydınız eminim değişiklik yapılmasını yine isterdiniz!V8 motor devrinde de motor dondurulmasına hep karşı çıkmıştınız.Tabii sadece Renault için kaldırılmıştı.

        1. Dongu malesef bu sekılde yanı renault bır seyler gelıstırdı ve kaymagını yedı,ferrari de keza oyle,mercedes super bır motor yaptı ve domınant olmayı ıstemesı normal…Bunda senle hem fıkırız….

          Lakın bu saydıgımız dısındakı dıger takımlar ne olucak???Bu takımlar gercekcı anlamda hıcbır zaman cabalarının karsılıgını alamıyorlar…Dusune bılıyormusun,5.lık ıcın mclarenle yarısan force ındıa bıle zor durumda bır bakıma..cunku geleceklerı karanlık…

          Suanda en mantklısı mınımum malıyetlı w8 e donmek,gerekırse hıc gelısme yapmadan kullansınlar….

          1. Honda takımı Brawn’a satmaydı muhtemelen Mercedes Gp diye bir takım olmayacaktı.Kelepirdi aldılar.Takımı sıfırdan kuracakları parayı gelişime ve motora harcadılar.Toro Rosso eskiden başka takımdı.Force İndia da öyle.
            Olay mücadelenin ortadan kalkması ve bunu bende sevmiyorum.Bir çok yarışı izlemedim bile.Bir ikisinde izlerken uyuya kalmışım.Biri birini geçince olay olurdu.Şimdi sadece istatistik.
            En son iki takım arkadaşı ne zaman şampiyonluk için çekişmişti bilmiyorum.Ama zerre heyecan duymuyorum.

  7. Ya bu redbul sanki yıllardır f1 de ve f1 in en iyi en köklü takımıda hemen 1 sene geriye düşüp şampiyon olamayınca saçma sapan politik oyunlar oynamaya başladılar siz şampiyon olurken diyerleri şikayet edince olamıyordunuz siz onların yerine geçince ne o canınız yandı ne bu yaygara ya şampiyonluğu tattınız birazda yenilmeniz tadına varın f1 onca takım var herkes aynı anda sevinemez ayrıca diyelim ki v6 yerine geçen seneki gibi v8 e geçildi geçen seneki motorlar kullanılacakmı sanıyorsunuz mercedesin bulduğu bu yeni motor ve güç üniteleri her motora rahatlıkla uyar eğer siz 2 saniye hızlanırsanız v8 lerde bakarsınız mercedes 2 3 belkide daha çok hızlanır ancak birisi çıkar süper bir fikir bulursa ve kurallarda değişirse o zaman belki mercedesi geçersiniz yoksa en iyi ihtimalle ferrari williams ve mc larenle 2. lik için kapışırsınız

    1. 2010-2013 arasında hangi sezon Red Bull kadar baskındı? Bu sene Mercedes teknik sorun yaşadığı 3 yarış hariç tüm yarışları kazandı. Hem de çoğu zaman 1. ve 2. bitirdiler. Rosberg son sıra düşüyor ve kolaylıkla ikinciliğe kadar yükseliyor. Mercedes ile diğerleri arasında bilmem kaç saniye fark var. Sizce bu adil mi? Sürdürülebilir mi?

      1. İlk cümle” 2010-2013 arasında Red Bull hangi sezon Mercedes kadar baskındı?” şeklinde olacak.

  8. Yusuf Hitay avatarı

    “Aerodinamiyi ve daha fazla motor gücünü serbest bırakırsak tekrar mühendislerin yerine sürücülerin mücadele ettiği şampiyon olur”

    enteresan bir kafanın ürünü cümle.

  9. Mehmet ceviz avatarı

    Ulan bernie fakirin ne işi var diyor.ferrari Redbull gelişimi açın diyor ama iş motora gelince pahalı. Siz şuna mercedes feci tokatlıyor allahını seven defansa gelsin diyemiyoruzda böyle lafı dol andırıyor desenize

  10. marko sen bu işleri iyi yaparsın konuş adamım. her ne kadar v6 motorlarda mercedes haklı olarak avantajını korumak istesede bu canavarlar bizim 4 yıl şampiyon olduğumuz sezondan bile daha baskın ve güçlüler.

  11. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Mühendislerin yerine sürücülerin mücadele ettiği şampiyon olur

    4 Sene Adrian Newey şampiyon olmamış mıydı ?

    Şimdi millete niye laf atıyor?

  12. Haberı heyecanlı bır sekılde okudum,Bızım Moruko Marko Paşa nın fıkrını begendım ve tam bıtırdım kı son cumlesını gordum;“Araçlar hemen 2 sn hızlanırlar ve 17 yaşındaki bir sürücüyü o koltuğa oturmanın lafını dahi edemeyiz” dedi.

    Motorlar degıstı dıyelım,verstappen ı gonderıcekmısın napıcaksın acaba??Ne tutarsız adamsın be…Verstappenı alırken övdün övdün,öyledir böyledir diye…O kadar ovdugun adam arac 2 sn gelısınce suremıycek kapasıtedemı yanı??

  13. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    güzel haraketler bunlar, saldır ferrari ve redbull

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir