Alonso Giderayak Mattiacci’ye Sert Çıktı!

Fernando Alonso, Abu Dhabi’de cuma günkü basın toplantısında yaptığı açıklamalar nedeniyle takım patronu Marco Mattiacci’yi eleştirdi.

Mattiacci, dünkü basın toplantısında Ferrari’nin daha adanmış ve daha motive bir sürücü istemesi nedeniyle Fernando Alonso yerine Sebastian Vettel ile anlaştığını söylemişti.

Mattiacci “Red Bull’daki olağan üstü deneyimini buraya getireceğinden ve bizi bekleyen zor dönemde heyecanını devam ettireceğinden eminim.” demişti.

Alonso “O yorumları duydum ve çok iyi yorumlar olduğunu söyleyemem.”

“Eğer benim motive olmadığımı söylemeye çalıştıysa, Ferrari’ye çok geç geldiğini söyleyebilirim.”

“Sadece bir kaç aydır burada ve burada geçirdiğim 5 seneyi, mücadele ettiğim her bir yarışı o görmedi.”

“Monza yarışına kadar benimle anlaşmayı yenilemeye çalıştığında, bunun için zorladığında, görüşmeler yaptığında ve telefonla görüştüğümüzde de çok yaşlıydım ve bilgisayarımda e-postaları da duruyor.”

“Muhtemelen o an çok yaşlı değildim ancak karar verdiğimde başka birilerini bulmaları gerektiğini düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

“Alonso Giderayak Mattiacci’ye Sert Çıktı!” için 164 yanıt

  1. Çok normal bi tepki vermiş Alonso,bir insanın hassas noktasına(motive olma ve adanmışlık) basarsanız zaten duygusal bir dönemdeyken böyle çıkışması gayet doğal.Objektif bakanlar zaten Alonso’nun neler yaptığının farkında bu takım için,dolayısıyla takım içinden hiçbir eleştriyi haketmiyor kim olsa bu tepkiyi verir kendini tutamaz bu kadar çektikten sonra..

  2. MSC-ALO-RAI avatarı

    “Eğer benim motive olmadığımı söylemeye çalıştıysa, Ferrari’ye çok geç geldiğini söyleyebilirim.”

    “Sadece bir kaç aydır burada ve burada geçirdiğim 5 seneyi, mücadele ettiğim her bir yarışı o görmedi.”

    Mattiacci sokağa çıkmasa yeridir daha…

  3. alo gideceği açıklama için hamiltonun şampiyon olmamasını bekliyor..

    1. gideceği yeri açıklamak için:)

  4. Dünden beri durulmadınız..
    Arkadaşlar, Alonso karaktersizlik yapmış işte. Neden kabullenemiyorsunuz?
    Zamanında Ron Dennis’e de yapmadı mı?

    Enkaz yönetimin ardına gelen bir adam olarak gelecek için adımlar atarken sizi de olayın içinde görmek için bastıran bir Mattiacci siz burun kıvırınca gidip sizden sonraki en gözde pilotlardan ve 2 kez şampiyonluğu armağan ettiğiniz Vettel tercih edilince ‘peşimden koştu, emailleri var’ mı oldu?

    Adanmışlık 3-4 senedir olabilir Alonso’da. Heyecan evet o da olabilir..
    Ama artık yok. Sizde biliyorsunuz..Evet sebebi yine Ferrari’dir.Yavaş araçlar, kötü mühendisler evet..Ama sonuç? Alonso’nun 2 yıldır aidiyetini gören? Hevesini gören? Varsa yoksa yönetimle takışmalar..Ben iyiyim Ferrari kötü argümanları..İşini yapmaktan çok kendini hala kanıtlamaya çalışan bir pilot var 2 yıldır.

    Matt bunu kastetmiş olmasın?
    Üzgünüm ancak pilotunuz o kadar karaktersiz ve kurnaz ki yaptığı terbiyesizlikleri size savunduracak kadar kendini geliştirdi.
    Kaç yorum oldu görmedim. Heralde 100’e yakınız.
    Hadi arkadaşlar. Mclaren sayfalarında boy gösterin artık..Magnussen’i falan eleştirin..Ron Dennis’le laf yarıştırın.
    Şu yarışı’da bugün bitirinde tulumla aracın sahibi gelecek. Bi an önce yol alın.

    1. Magnusseni Ron u yedirmeyiz 🙂 hiç kusura bakmasınlar.

      1. Benim bildiğim akıllı bir adam aynı hatayı 2 kez yapmaz. Ama Ron yapıyor.
        Alonso’nun resmen Mclaren’i sıradan takım statüsünde değerlendiren açıklamalarından sonra, onu 1 numaralı pilot olarak yarıştıracaksınız.
        Ron şimdiden yedirdi kendini. Magnussen’i de yedirdi. Umarım sizden çabuk sıkılır ve Honda’nın inadı kırılır Bottas’ı falan alırsınız.

        1. Düz mantık düşününce evet Ron boyun egdi Alonso yu tekrar takıma getirdi diyebiliriz.

          Ancak McLaren’in son 2 sezonunu düşündüğümüzde Lewisin ve Paddy’nin olmayışı.Martinin takımı yönetemeyişi , hissedarların 2012 de kaçan şampiyonluklar dan sonra homurdanması.Mercedes in kendi takımını kurup başarı istemesi.Tüm bu sebepler den dolayı takımı yeniden yapılandırmaya Honda ile yeniden başlangıca ve takıma liderlik edecek popüler bir pilot gerekiyordu.
          Ron Alonso nun gelmesi durumun da geçmişte yaşananları unutmaya yeniden kazanmak için profesyonel olmak zorunda olacaklarını söylemişti sanırım haziran aylarınday dı bu açıklaması.

  5. F-one-Driver avatarı

    Arkadaşlar biraz değişik bir yaklaşım olacak ama alonsonun ferrariden gidişi Fatih Terim in galatasaraydan gidişiyle aynı gibi benim için, istemem yan cebime koy olayı, fatih terim milli takımı çok daha fazla istiyordu, çalışması rahat kafası rahat maaşı süper, yönetimle de ters düşmeye başlamıştı, galatasaray da içten içe kaynamak üzereyken hem milli takım hem gs yönetmesine izin verilmedi ayağıyla takımdan gönderildi oldu adı, halbuki bence gayet halinden memnundu, üzüldük tabi gs li olarak, her yıl daha fazla aradık terimli zamanı,galatasarayın bu gün geldiği nokta ortada malesef…
    Alonso da ferrariyi sildi ve umudu kalmadı iyileşme sürecine ilişkin, zaten ayak diretmeye başlamıştı, ama gündem dışı olarak masa başında anlaşamamaları bir yana alonso hiç bu durumu medyaya taşımadı ve ferrarinin taşımasını bekledi son ana kadar, kontratı da varken topu ferrariye attı ve kenarda bekledi, nihayet beklenen açıklama da geldi, yani alonso aylar önce gitmişti ve gitmeye de razıydı, honda gibi bir talibi var, aynen jean todt un massaya dediği gibi, size talip olunan bir yer her zaman daha iyidir, alonso da istenilen adam şuanda honda için, durum bu… Her taraftar alonsoyu gönderildi olarak hatırlayacak, aynı Fatih terim gibi…

  6. bilgisayarımda e-postaları da duruyor tehlikenin farkındasınız demi tifosiler 🙂

  7. Murat Aksoy avatarı

    Ferrari camiası bu tip konularda herhalde Italyan ve Akdenizli olmaları nedeniyle biraz hareketli bir zemine sahip. Diger spor branşlarında da bu durum böyle. Düne kadar anlaşma imzalamak için milyon türlü takla attıkları Alonso uzatmaya yanasmayinca hemen “balonso ” oluveriyor. Ve düne kadar “bazılarına göre” sadece Araba ile kazanabilen Vettel ise adanmış, ikinci Michael, disiplinli Alman, Ferrari’nin kurtarıcısı hatta yaşayan en genç efsane ilan ediliyor. Bu kadar fanatikliğe lüzum yok. Sadece iki pilot takım değiştiriyor. Yalnız Alonso’yu günahım kadar sevmesem bile mevcut durumda ayrılmakta haklı hatta biraz da mecbur kaldı buna. Ustelik bu sezon dahil son yyılların en iyi süren pilotu.

    1. F-one-Driver avatarı

      İlaveten ferrari benzer yaklaşımı Schumacher gibi bir pilot için de yapmadı mı? Mercedes ile anlaştığı ilk zamanlarda montezemelo ve domenicali nin abuk subuk yorumlarını hatırlayalım, neredeyse günah keçisi schumi olacaktı, bunu hiç beklemezdim ferrariden ama schumiye bunu yaptılarsa alonso ya hayli hayli yaparlar…

    2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Bu eskilerde ki Alonso’yu sevmemezlik nedir bir turlu cozemedim 😀 .

      1. Murat Aksoy avatarı

        Formula 1’de takım ve/veya takım patronlarını bağlı olarak şirketleri açıkça tehdit etmek, bunu bit şantaj malzemesi olarak kullanmak bu seviyedeki bir organizasyon için biraz rahatsız edici. Sevmemek derken bunu kastediyorum yoksa pilot olarak saygıyı hakediyor.

        1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
          Alonso.Diaz #ForzaJules

          Pilot olarak saygi duydugunuzun bende farkindayim ama son zamanlar da ozellikle 90’lardan bu yana F1 izleyenlerin yorumlarina bakinca kafam da boyle bir algi olustu. O yuzden de size karsi oyle bir yorum yazdim.

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonso’nun karakterine laf söyleyenler için önce kendi karakterine bakmalı.

    Adamlar orda canlı canlı dünyanın şeyini yaşıyıp sinirlen veya bilerek milyon doloarların uçuştuğu bir ortamda bişeyler söylüyorlar karşılıklı, bu karaktersizlik oluyor.

    Ama siz şurda sanal bir ortamda bile bir tarftarın yazdığı bişeye ağıznıza geleni söylüyor ve karakter sahibi oluyorsunuz. Yemişim sizin yapacağınız karakterli yorumları… Nokta..

  9. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    L0L 😀 .

  10. halil kaplan avatarı

    Pilotlarin veya takim patronlarinin ahlakini veya ahlaksizligini savunmak veya yermek abesle istigaldir, sonucta hic birini bire bir tanimiyoruz. Surusler ve takim yonetimleri uzerinden elestride bulunabiliriz. Bence 2. Konu ustunde durmaliyiz

  11. Ferrari-Vettel projeksiyonu 2010 sezonundan beri gündemde olan lakin zamanlaması kestirilemeyen bir birliktelikti..Gelmeyen başarılar ve turbo çağının ilk senesinde böylesine bir hayal kırıklığı yaratması, söz konusu projeyi de facto olarak öne almış oldu..(işin Vettel kısmını bağımlı değişken olarak kabul edelim)
    Patron burda pejoratif bişe dememiş zaten başarıları için teşekkür ettikten sonra bu sene yaşanan performans düşümüyle birlikte Alo’nun takıma dair motivasyonunda paralel bir eksilme olduğunu ancak Vettel’in takıma getireceği taze havadan faydalanılacağını belirtmiş..Alo’da belliki gücenmiş bu duruma..
    Bu ilişki 2013 yılında kopmuştur..Alo bu seneki performansı da görünce başka bir takıma gitmek istemiş veya Ferrari yaşanan bu kırılmadan dolayı hoşnutsuzluğunu farklı bi bağlamda göstermiş ancak her iki durumda da konu uzlaşıyla çözülmüştür..Dolayısıyla Alo kovulmuştur denemez..Hiçbir Ferrari fanı da böle sölemez zaten..
    Bu arada belki konu dışı Mattiacci’nin bazı özellikleri bana Jean Todt’u anımsatıyor:))

    1. Onur Gentas avatarı

      Olaya iki taraf icinde objektif olarak yorumlayan guzel bir yorum.

      1. Onur Gentas avatarı

        Cumlem devrik olmus kusura bakmayin. Telefondan yazinca biraz zor oluyor.

  12. Az bile söylemiş Alonso. Susmasın ne varsa döksün içinde…Biz de bilelim neyin kimin ne olduğunu …Kovuldu diyenlere de kapak olmuş ..

    1. yalnız ferrarininde kalsöründe bişeyler vardır onlarda konuşursa belkide fanları bile sus pus olabilir matti nin açıklaması heralde yanlış çevirilmiş bazı arakadşlar öyle yazmışlar alonso abartmış da olabilir bizim bu haberde anladığımız gibi anladıysa alonso da haklı bir açıklama ama matti aloyu övdüyse ve alo bunu tama nlamadan yaptıysa bu sefer ayıp eden kişi alonso olur …

  13. ForzaFerrari avatarı

    Yazık böyle bir açıklama hiç hoş olmamış. 2010 u geçtim o kadar geriye gitmeye gerek yok 2012 de adamın neler yaptığını cümle alem gördü. Alonsodan nefret eden fanlar bile en azından alonsonun pilotajına olan saygılarını açıkca dile getiriyorlardı. Bana bu 5 sene içerisinde bir yarış söyleyin ki araç gerçekten kazanmaya yetecek kadar hızlı olsun ve alonso kazanmasın. Onu da geç 5 sene içerisinde takım arkadaşlarına kurduğu üstünlük bile onun ne kadar bu işe adanmış biri olduğunu kanıtlıyor. Aslında ferrari de bunu biliyor zaten öyle olmasa alonsonun dediği gibi peşinden koşmazlardı. Seneye göreceğiz Baba Kimi ve Velet vettel neler yapacaklar? Ferrari seneye büyük bir adım atmazsa olacakları söyleyeyim. Force india veya Torro rosso ile mücadele eden bir Ferrari göreceğiz. 2 pilottan da umudum sıfır.

    1. Sen Ferrari taraftarımısın yoksa Alonsomu ? nickin ve yorumların çok çelişkili.

  14. Vettel’in ferrariye herhangi özel bir ilgisinin olmadığı bunların boş efsaneler olduğunu sadece en iyi arabayı sevdiğini defalarca haber yapmıştı bu site.
    Neyse. Seneye Raici ve Mclarenciyiz bu belli oldu. vettel de fena durmuyo hani 🙂

  15. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Ya arkadaş biraz karakteriniz olsun kapatın çenenizi birbirinize başarılar dileyin olsun bitsin ne bu böyle herkes birbirine laf atma derdinde. yok Marko Vettel’e laf atar , yok Mattiaci Alonso’ya atar Alonso cevap verir. Bi kesin sesinizi de işinize bakın işte daha düzgün açıklamalar yapamaz mısınız ?

    Mattiaci başlatmış tartışmayı belki de Alonso az bile demiş cevap olarak.. olabilir ama böyle mi olmalı ayrılması takımdan ?

    Mattiaci : ”Fernando’ya 5 yıllık hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz ve yeni takımında başarılar diliyoruz.O her zaman Ferrari takımının saygıdeğer bir sürücüsü olacak..”

    Fernando : ”Ferrari’ye 5 yıllık birliktelikten dolayı minnettarım hem iyi hem kötü yarışlar geçirdim ama bu aile benim için hep özel kalacak.”

    deseler iş kökten bitse ???

  16. 2009 Kimi ferrariden kovulur ve Kimi nin yaptigi aciklama sadece anlarla çok guzel gunler gecirdim hicbir sorunum yok.2014 alonso ayrilir ve son yarisa çikmadan meiller telfon konusmalari ortaya dokulur.Arada ki fark ???

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Farkı söyliyim, biri içten pazarlıklı, diğeri dobra…

      1. Kimi,kimi pazarlamis ?? o sakin profosyenellik olmasin.

      2. ScuderiaKimi avatarı

        içten pazarlıklı mı? içten pazarlıklı dediğin insan menfaati kalmayınca suçlu olarak gördüğü kişileri yerden yere vuran tiplerdir. Alonso bunun örneğidir , Kimi ne Mclaren’e ne Ferrari’ye nede Lotus’a kontratı bitince böyle konuşmalar yapmamıştır. İçten pazarlıklı olan Alonso’dur 5 yılın ardından kuyruk acısını kusmuştur içten pazarlık budur. Seni okutan psikoloji hocalarına laf desem insanların suçu yok. Mattiacci yeni gelen pilotuna yönelik motive edici sözler ve iltifatlarda bulunmuş , kedi karakterli nankör Alonso alakası kalmamışken ve o sözlerle alakası olmadığı halde çılgına dönmüş ve bu demeçleri verme gereği duymuş bunun adı nankörlük ve çirkefliktir. içten pazarlığın olanın ta kendisidir.
        Alonso’ya yönelik bir açıklama yada yorum yapmamış mattiacci , nasıl cevap hakkı doğmuş?
        buna nasıl karar verebildin?

        1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
          Alonso.Diaz #ForzaJules

          Daha az adanmislik ve daha az motivasyona sahip olmakla suclanan Alonso mu konunun muhattabi degil ?

          1. ScuderiaKimi avatarı

            o suçlama nerede bir link yolla.

            1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
              Alonso.Diaz #ForzaJules

              Bu haber de iste.

              “Mattiacci, dünkü basın toplantısında Ferrari’nin daha adanmış ve daha motive bir sürücü istemesi nedeniyle Fernando Alonso yerine Sebastian Vettel ile anlaştığını söylemişti.”

              1. ScuderiaKimi avatarı

                Suçlama nerede? yada biz türkçeyi yanlış mı öğrendik.
                Suçlama nedir?
                ”Mattiacci” eğer , 5 yıldır sürdü ne şampiyon oldu nede şampiyon yapabildi , halbuki ferrari ona her türlü imtiyazı tanıdı. o gelirken kimi’yi gönderdik , massayı 2.pilot statüsüne çektik takımı etrafında topladık ona herşeyimizi verdik o bize ne verdi gibi bir ifade kullanmışsa suçlamıştır. o ifadeler nerede?
                ben böyle argümanlar görmüyorum dolayısıyla suçlama yoktur.
                Medya önünde Vettel’i övme vardır.

        2. İmtiyaz tanımış olabilirde imkan tanımadı.

    2. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Biri biri hakkında kötü bir söz söylüyorsa karşısındakine cevap hakkı doğar otomatikman.

    3. eee biz boşuna demiyoruz ,sonuncu sırada da sürse, kimi kimi dir diye,
      adam neredeyse her yarış ve sıralama sonunda, takım olarak toparlanmalıyız, ayarları iyileştirmeliyiz ve kendi hatam deyip duruyor, mclaren de, Ferrari de ,lotus ta ve gene Ferrari de hep aynı demeçleri zaten veriyor ama insanlar anlamıyor ! kimi takıma fazla laf sokmaz ,hatayı kendine bulur, aslında hep geriler de bırakılıyor ayarları sorunlu ,bunları söylemiyor diye, kimi kötü oluyor, varsın olsun biz biliyoruz

    4. pilotajına diyecek laf bulamayınca karakterine tipine sakalına bıyıgına laf edersiniz
      kimsede demiyorki ey ferrari para sende guc sende 2004 den beri neden araba yapamıyosun
      ferrari araba yapamadıkca kimi gider alonso gelir massa gider kimi gelir alonso gider vettel gelir iki sene sonrada vettel gider bottas gelir boyle gider
      şahlana(maya)n at

  17. Yakup ERCAN avatarı

    ++5 sende gelmeyen şampiyonluk.
    –Alonso iyi pilot kazansaydı 🙂

  18. O değilde Alonso monzaya kadar beni ikna etmeye çalıştı e psota falan demiş. Matiaccide muhtemelen herkesin bilmediği başka şeyler biliyordur. Belki oda başka şeyler ima edebilir. Bence rosberg şampiyonluğu alırsa durmaz mercedeste hamilton mclaren’e geçer. Seneye alonso mercedes’te olur. Çok belli hamilton devam etme konusunda mercedeste kesin konuştuğunda bile istekli görünmüyor. Çünkü hayal ettiği gibi olmadı mercedes tek adam olamadı mercedeste ama mclarene dönerse eğer kral olacak orada

  19. alonsocu arkadaşlar özür dilerim

    2010 2012 aracları yavaştı hatta alonsonun oturduğu kokpitin altını açmışlar

    aracın yavaş olduğu yerlerde alonson ekstradan kalkıp koşuyordu

    yarım saniyede öyle katıyordu alonso ferrariye

    kısmet değilmiş adam final yarışında kaybetti koşan adam alonso

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Alonso kaybetmedi, Ferrari Alonso gibi bir adamı kaybetti. O bahsettiğin senelerde de ilkinde tamamen webber’e göre ayarlanmış bir strateji ile RBR nin oyununa geldi takım. 2012 de de grosjean sağolsun SPA da biçti adamı şampiyonluktan etti. Kısaca Alo kaybetmedi o şampiyonlukları, kaybettirdiler. Sizede dalga konusu oldu tabi.

      1. kim ne derse desin alonso şampiyon bir pilottur

        pilotluğuna kimse laf edemez ve bu değişmez

      2. bir yarışını hatırlıyorum ama hangi sezon unuttum

        ya 2005 ya 2006 schumacher,e karşı muazzam bir savunma yaptı

        çok iyiydi hangi yarıştı aklıma gelmiyor

          1. F-one-Driver avatarı

            2006 da da schumi rövanşı aldı yani:, pist zaten geçişi zor olan bir pist))

  20. F-one-Driver avatarı

    Mattiacci eğer gerçekten böyle dedilerse Alonso bence çok kibarca cevap vermiş, Alonso suz 5 sene çöp demek ferrari için, neyin kafasını yaşıyo bu adam, tamam şampiyon olamadılar ama alonso ferrariyi hep şampiyonluk potasında tutan adamdır, iki yüzlülüğün ve terbiyesizliğin daniskası, sen kimsin birkaç ayda 5 yıldır terini akıtmış bir adamı tek cümlede sileceksin… Bunlar görünüşe bakılırsa redbull un vettel söylemlerini ikiye üç e katlayıp çirkefliğin boyutunu arttıracaklar…

    1. F-one-Driver avatarı

      Bazıları alonsoyu suçlu bulabilir ama sıralama açıklamalarına bakın alonsonun, hiç laf sokma varmı, sürekli sevdiği bir takıma veda etme atmosferi yaşarken mattiacci nin bu açıklaması bence karaltersizlik, tüm yaşanılan bu transfer sürecinde alonsonun en ufak bir dedikodu vari açıklamasını ferrariyi hedef alan acımasızca bir söylemini duydunuz mu? Son ana kadar dimdik ve vefalı bir duruş sergiledi, teşekkürü ve vefayı hakediyor kesinlikle…

      1. F_Alonso Diaz avatarı
        F_Alonso Diaz

        Çok doğru şeyler yazmışsın arkadaş. Tebrik ederim.

        Bu adam evet 5 senedir şampiyon olamadı ama Ferrari en kötü 2 kere 2. 2 kerede 3.oldu takımlar da. Alo olmasaydı Massa/Kimi olsaydı 5. bile olamayacaklardı alınan puanlarlan. Bu gün Alo’da diğer pilot gibi gak guk yapıp aracın orasına burasına alışamadım diye yakınıp ancak diğeri kadar puan alsaydı Ferrari F.india takımına bile yenilmiş, T.Rosso lar ile 6 lık kovalıyor olurdu. Hoş seneye olacağı da o zaten.

        1. F-one-Driver avatarı

          Hayır bide alonsoya mırın kırın eden afanmış olmayan diyorlar, yerine de adanmış motive adam vettel gelecekmiş… Ulan alonso 5 sene dayandı bu araca ve her seneye hayallerle başlamaya… Ya vettel redbull a ne kadar dayandı, 4 yıl rüya gibi sezon ve arkasından ilk tökezlemede vettel başka takımda… Bu mu adanmışlık ve motivasyon?!!!

      2. yok canım duymadık hiç duyarmıyız … ya transfer döneminden önce

        ferrariyi her yarıştan sonra eleştiren karalayan benmiyim

        kazanınca kendi iyi kazanamayınca aracı suçlayan kim

        çok bile durdu aslında ferraride alonso

  21. alonso gerçekten bu lafları söylediyse ,kendi ayağına sıkmıştır , kim ne derse desin, Ferrari takımı tüm kadrosu ile ( diğer pilotu da dahil ) her zaman alonso ya çalıştı ama şampiyon olamadılar, alonso bu lafları söylememeli hem de Ferrari ye, takım onun etrafına kuruldu, her şey yapıldı ama olmadı olmazdı, çünkü ah aldılar, her geride bıraktıkları 2. pilotlardan, ah aldılar ,böyle gidemezdi, Ferrari de bence işler yolunda vettel takıma artılar getirir ilave olarak ta bilgi birikimi yaptıysa yararı olur ,bence alonso mercedesi bekliyor du, bu açıklamalar aslında olayın öyle olduğunu gösteriyor ,alonso kovulmadı ama her zamanki gibi dilini fazla kullanınca, Ferrari operasyonu yaptı, alonso da boşlukta kalınca, fazla kuvvetli pazarlık yapamadı, ondan sebep bozulmuştur , geçen sezon parasını alamayan kimi, paramı verin deyince, paragöz takımına ihanet etme v.s diyenler, alonso ya her türlü imkanı sunan Ferrari ye karşı, alonso laf söyleyince, reis, başkan yakıştırmaları yapılıyor , ilahi adalet diyorum

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Seneye göreceğiz adaleti hiç merak etmeyin.

      1. kardeş ben ilahi adaleti gördüm
        alonso için takımından kovulan, bir pilotun taraftarı olarak
        kısaca anlatayım
        alonso kimi yi ferari de istemedi, 2. pilotluk olarak uygun değildi, onu kovdurttu sonra kimi nin 2

        senesi çöpe gitti ,sonra alonso massa ile (2. pilotuyla) 5 sene Ferrari de yarıştı ve 0 şampiyonluk

        aldılar sonra neredeyse bütün Ferrari üst, alt kademesi gönderildi, kimi yi kovanlar kovuldu hem de

        öyle bir kovulma ki ,ben Ferrari yim ,diyen koskoca luca di montezemelo ağlayarak gitti, arkasından

        stefano domenicali ,sonrada malum kişi

        ben ezilmiş , yenilmiş ,yeteneksiz bir pilotun, taraftarı olarak,,,,,,,,,,,,,,,, ilahi adaleti çok iyi gördüm

        1. F_Alonso Diaz avatarı
          F_Alonso Diaz

          Hocam çatır çatır ezeceği adamın neyini kovdursun Alonso. Kimi’den mi korkacak. Kimi bugüne kadar Alonso’yu kaç kere yenmiş de korksun Alonso.. Önce bi dediğinize kendiniz inan Allah için.

          1. kardeş hatırlarsan kimi lotus tan ayrılacağı zaman ,Ferrari ,mc laren ve redbull ile görüşüyordu, Ferrari de alonso istemedi, rbr de vettel ve takım kararsız kaldı ,genç pilot meselesinden, mc laren de ise ortada kalındı, alonso gibi pilotlar, shumi de böyledir, kendine kafa tutacak değil ,takımı tarafından kendine yardımcı pilot ister korku v.s değil, karakter meselesi ,benim haz etmediğim mesele
            ayrıca beni normal f1 ciler ile karıştırma samimi söylüyorum , zaten bu sene rekabet çi bir alonso, kimi izleyemedik ,en sevmediğim şey bu oldu ,neticede hakkinen ve schumacher gibi bize rekabet lazım,
            şuan pistte bu dört pilottan Kimi, Alonso ,Vettel ,Hamilton bunlardan alonso , kimi olmassa bana zevk vermez en çok taraftar zaten bu iki pilotta var

        2. ne alonsoymus be
          istediği pilotu kovduruyor istediği pilotu 2.pilot yapıyor
          en iyi olmak böyle birşey demekki

  22. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ulan Alonso’da bu takıma geldiğinde heyecandan uçuyordu. Tüm ferrari taraftarı da sevinmişti 2. Schumi dönemi olacak diye. Adamı dumur ettiniz 5 senedir. Motivasyonmu kalır, adanmışlıkmı kalır … demek istiyorum artık.

    Çok kötü hüsrana uğrayacakalr seneye, RAI nin muhteşem adanmışılığı + Vettel’in süper motivasyonu ile coşacaklar seneye..

    Yazık be. Kime ne diyorsanız diyinde Şu adamın şu takıma 5 senedir kattıkları için bile ne kadar teşekkür etseniz azdır. Monzayı yıkan bu adamdı be Schumi den sonra hayırsızlar..

  23. Mattiacci sonuna kadar hak etmiş bu sözleri, eğer takımda Alonso değil de başka biri olsaydı bu arabayla Ferrari şuan olduğundan çok daha kötü bir durumda olurdu. Her şeye rağmen Alonso takımı sırtlamışken Mattiacci ayıp etmiş.

  24. Aras Tekiner avatarı

    Büyüksün Alonso reyiz…egosu tavan yapmis Mattiaci’yi yerin dibine soktugun icin ve burda sana her firsatta giydirmeye calisan anticileri yine hasetinden catlattigin icin büyüksün…

  25. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Sizden iyi olmasın. siz şurda şukadar yazıya demediğiniz bırakmadığınıza göre, sizin karakterde pek sağlam değil demek ki.

    1. hayır bir de bu olayın kahramanları birbirini tanıyor, bir muhabbetleri bir olayları var. Birbirlerine giydiriyorlarsa da bunun ışığında oluyor. Bağğğzı insanlar ise klavye başında karakter analizi yapıyor. Yorumu okuyunca benimde aklıma gelmişti senin yazdığına benzer de, direk muhattap olmak istememiştim…

    2. Taraftarlar genelde kendi karakterine uygun sporcuların taraftarı olur. Var gerisini sen düşün..

  26. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    Alonso bu takima yillarca emek verdi. 5 sezon boyunca hem takimlar hemde pilotlar sampiyonasinda takimi sirtlayan isim oldu. Simdi takimdan kendi insatifiyle ayriliyor diye “adanmislik ve motivasyondan” yoksunluk ile suclanmamali.

  27. Montezemelo ve stefano kahkaha atıyordur

  28. iyi de nerde konusmus boyle sitete haberi yok mattiacci nin

    1. dün konuşmuş. bu haberde kısaca verilmiş. Aşağıda günay arkadaşımız tamamını bulup paylaşmış

      1. tesekkur ederim

  29. Alonso lafı koymuş 🙂

  30. yarislar baslayana kadar zamni alonso nun aciklamalari ile gecirecegiz gibi g,zukuyor hadi bakalim.

  31. #Pasific_Ocean avatarı
    #Pasific_Ocean

    Marco Matiacci talihsiz bir açıklama yapmış bence . Alonsonun Karakteri eleştirmeye açık ancak motivasyonu ve sürücülğüne laf edilmesi tuhaf kaçmış bence . neden biri biryerden ayrılırken karşılıklı iyi ayrılmak varken herşeyi devirip dökmek zorunda hisseder kendini anlayamıyorum …

  32. Kaptan Mağara Adamı avatarı
    Kaptan Mağara Adamı

    Hahaha… Lan ALonso Ne adamsın ya…. Yine kendini ve bu sitedeki ALo fanlarını avutmayı başardın ya helal olsun başka bişey demiyorumm…

    Lan adam sana böyle tepki verecek bir şey dememiş ki hemen Çatallı dilinin çıkartmışsın.. Kimse burada ALO kovulmadı muhabbeti yapmasın !!! Bal gibi de kovuldu.. He tekme olarak değil de daha kibar olarak bırakmaya zorlandı Ferrari tarafından ama bu hiçbir şey değiştirmez.. Sadece bu sitede avuntulara neden olur o kadar 😀

    ” bilgisayarımda e-postaları da duruyor ” Acaba 2007 den kalma, pedro de la rosa’nın ferrarinin planlarını attığı e-postalar da duruyor mu acaba… ?

    Ne yaparsan yap F1 camiasında asla o hastalıklı ruh halin unutulmayacak. Alain Prost neyse sende osun. Bitti !

    Ne yaparsan yap asla ama asla düzelemeyeceksin.

  33. Tipik Ferrari hareketleri, kısacası kötüsünü yolladık iyisini aldık algısı oluşturmaya çalışıyorlar.Alonso motivaston ve adanmışlık gibi kriterler üzerinden eleştirilecek en son kişi piste bence.Çok da sert çıkmamış söylenmesi gerekenleri söylemiş.

    1. Yani sonucta bahsi grcen takim dunyanin superspor ureten en namli en prestijli markasi Ferrari, prestijini dusunme babinda kamuoyuda olusururyorlar, insanlarin kafalarina fikir de sokuyorlar, dedigin gibi, kotusunun yerine daha iyisini aldik, cunki 5 senedir tum motor sporlarinin eski ve yeni sahislari en iyi surucudedikleri pilota ragmen basari gelmemesi ibreyi tamamen Ferrariye ceviriyor ve buda buyuk bir zedelenme olusturuyor….bunun onune gecmek icinde her turlu etki yaratma projesini degerlendiriyorlar..

      Son olarak uzun surelerdir, F1 ve superspor otomobil yarislari, organizasyonlari takip tecrubeme gore, Ferrari hic biir pilot ile 1.6 turbo veya turbosuz dahada degisik elektronik aksamlarda ciksa hic bir sekilde basari elde edemez, hangi binek otomobilinde veya yaris serilerinde birak 1.6 lt motor uretmis, denemis, veya satisini yapmis? 1 senelik cabayla degil sampiyonluk yaklasamaz bile, bu motorlar ile basari elde edebilecek suan sadece Mercedes-benz ve Renault senelerdir 1.6 motor uretip bunlari gelistirip dunya capinda satis yapan iki uretici oldukca tecrubeye sahipler, spor disinda oluo bu donemde kesinlikle basari saglayanilecek bir uretici daha BMW dir ki son senelerde 1.6 motor uzerine bir kac defa odul aldilar, bu tecrubeye sabit birazdaha alistirma ile rahatlikla basari elde edebilirler, Ferrarinin tek sansi MGP Vve Renaultun motor muhendislerini satin almak, ve bu sporda Ferranin ureticiden cok sadece uretenleri satin alarak basari elde etmeye calismasi cok suni bir gorunume burunmeye basladi, ve Ferrariye olan sempatimi git gide yitirmeye sebep oldu… Ve buda f1 ruhunu omdurmeye basliyor, Son zamanlarini Ferrearide gecirmek isteyen tum pilotlarinda yegane sebebi budur, basaridan cok prestij ile spora vede etmek, bunu reddeden Fernandoyu kutluyorum.

      1. dostum hala 2010 2012 sezonunun final yarışlarıı alonsonun kaybettiğini izah edemiyorsunuz …. ferrari verdi altına bu aracı oda kaybetti final yarışlarını neyi anlamıyorsunuz alonso kimdir kardeşim

        1. 2012 sezonunun başını oturda izle bide oturmuş araç verdi diyosun utanmadan ya kafa mı buluyon sen bizle?

          1. yok canım olurmu alonso koşuyordu arkasından ferrari geliyordu

            doğru ben yanlış hatırlıyorum pardon kardeş

      2. Ben zaten Ferrari’nin neden her dönem bu tür açıklamalar yaptığını biliyorum.Konu bu değil eğer Ferrari’nin koruması gereken bir marka imajı varsa, Alonso’nun da emek verdiği ve savunması gereken bir kariyeri var o zaman.Biri sizi haksız yere kötülüyorsa, kendi takımının imajı için sizde kendi kariyer ve imajınız için söylemeniz gerekenleri ne pahasına olursa olsun söylemelisiniz.

        Motor konusuna gelince teknik bilgim yok denecek kadar az ama biraz biraz beyin fırtınası yapıcam.Neyse, Ferrari ile Renault’un motorları arasında pek de öle ahım şahım bir fark yok bence, zaten kafa kafaya vermelerinden de anlaşılıyor.Madem turbo konusunda tecrübe önemli Renault niye başarısız oldu o zaman.Ben bu kadar performans farkının tecrübe ile açıklanabileceğini düşünmüyorum.Renault geçmişden bugüne yol otomobillerinde ne kadar v12,v10 veya v8 motor üretiyorduki ama bir şekilde bu üç dönemde de motorunu yapıyordu derim o zaman bende.

        Şimdi senin gibi biraz düz mantık yürütüyorum önemli olan ne hacim mi? hacimse v10 motorlar 3.0 l, v8 motorlar 2.4 litre. Ferrarinin yol otomobilleri hiç zaman bu kadar düşük hacimli olmadı.Turbo mu sorun,bu ise turbo da dün bulunan bir teknoloji değil.Silindir mevzusunuda Renault ile biraz açıklamaya çalıştım zaten.Sonuç tüm bu yüzeysel saçmalamalarımdan anladığım yol otomobillerinde kullanılan motorlar ile f1 motorlarının uzaktan yakından alakası yok.

        1. Hocam ben senin yazdiklarini desteklemek istedim ilk bolumde biraz farkli anladin sanirim 🙂

          Ikinci bolum ise tamamen sahsi fikrim.. Duz mantik degilim ama sonucta forum sayfasinda cok detaya inersek uc gun konusuruz…

          1. Yok yanlış anlamadım farkındayım benzer düşündügümüzün ama açma gereği hissettim biraz :9 neyse bende ikinci bölümde yazdıklarında ilgili sonuç bölümünde yazdığım gibi düşünüyorum.

  34. buda Alonso kovuldu durumlarına açık bir cevap ferrari zaten zayıf haline çare bulamazken..

    şu düştükleri durumda sefil ötesi önümüzdeki senede farklı olacaklarını zannetmiyorum.

    Alonso ferrarinin ve takım patronununda fiyakasını yerle bir etmiş

    son olarak sevgili kimi taraftarı arkadaşlara bir ricam olacak Alonso ile ne derdiniz var anlamış değilim.

    hep atıp tutuyorsunuz.
    halbuki ben bu sene kimi için

    özellikle son dönem ve bundan sonra aradığı aracı bulamadığının ötesinde bir yorum yapmayacağım

    adil olmayacak hiç bir türlü..

    sizlerden de saygı bekliyorum.

  35. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Matiacciye yazıliklar olsun. Bu adamın yaptığı onca fedakarlık var Ferrariye. Ferrari hele hele takım patronu, 5 senelik pilotlarını yeni anlaştıkları bir pilot için hemen harcıyorsa ben kelime bulamıyorum. Zaten en güzel kelimeleri Alonso bulmuş. İnşallah sürünürler. 1 yarış hariç Alonsoya diş geçiremeyen “süperstar” ları ve 4 kez dünya şampiyonu “motive” pilotları ile orta sıra takımı olup kalırlar.

    Bu adam emek verdi. Her yarış, her tur. Yazık

  36. hani yeri geliyor bizi taraflıkla itham eden, ingilizce bilmemekle itham eden, formula 1’i bilmemekle itham eden ya da bilimum şeylerle itham eden arkadaşlar oluyor ya… varsın olsun.

    bugün bu 56. haber olmuş. Geçmişte de 40-50 arası haber ve içerik olmuştu ama 56 yapmışmıydık hatırlayamadım. Bunun dışında da 4-5 tane içerik yarına zamanlanmış.

    Elinize sağlık @kemal-sengul @didem @murnout ve ben @abdullah-celik 😀

    yorumlarla bizlere katılan tüm herkese de teşekkürler. yaklaşık 500 yorum atılmış bugün. fena istatistik değil 🙂

    (başka habere yapmıştım da günün son favorisi bu. Buradan tekrar paylaşayım dedim)

    1. yorumlarla ilgilenen bu 4’lüden hangisi?

      1. Herhangi birisi 🙂 Ama genellikle ben. Sanırım bir sorunuz olacak. Buyrun.

        1. genellikle değil de özellikle benim yorumlarla kimin ilgilendiğini merak ettim. o kişiden ricam tutarlı davranması. eğer bu aralar tahmin ettiğim bir durum varsa (amerika gp’den sonra gelişen bir durum) o arkadaştan yorum ve fanlık işlerini birbirinden ayırmasını rica ediyorum.

          1. Birbirine sürekli laflar atan iki büyük taraftar grubunun olduğu bir yerde yorum denetimi yapmak için tarafsız olduğunuzdan emin olmanız gerekiyor. Peki biz tarafsız olduğumuzu nasıl anlıyoruz?

            -İki taraf da bizi diğer pilotun taraftarı olmakla suçladığı zaman.

            İşin kesin çözümü herkesi onaya almak ve canımız istediği gibi onaylamaktır, ama bu sitede yıllar içinde oluşmuş sağlıklı tartışma ortamını katledecektir. Genel yorum sınırlarında olsa bile genellikle tetiği çekenleri aradan çekmeye çalışıyorum. Yoksa ben sınırlar dahilinde özenle bir yorum yazarım, ardından bir sürü küfür gelir. Bu küfür edenlerin suçu mudur?

            1. yorum onayına tek kişi bakarsa tarafsız olur. ben de birsürü pilotun fanı olmakla itham edildim. birçoğuna göre tarafsız da değilim. bana göre tarafsız mısınız? ben yönetimdeki 4 kişinin de favori pilotlarını sayarım. 🙂 demek ki pek de değilsiniz. bazen bu yorum denetimine, haberlere de yansıyor bunu kabul etmek lazım. ama yorum denetiminde yıllardır bir sorun olduğu çok açık. ben bunun seceresini tutsam burda onaylanan ne iğrenç yorumlar da gördüm, kaldırılan normal yorumlar da gördüm. yorumlara birden fazla kişi bakarsa işte böyle dengesizlik çıkar.

              geçen amerika gp’de normal bir yorum yazıp şu her rosberg öne geçtiğinde çıkan trollere şunu yazdım yorumun sonuna, gayet normal bir yorumun sonunda şu cümle; “şu rosberg yarış kazanınca ortaya çıkan troller nerde? :)” gibi bir cümle. sanırım bu var diye tüm yorum kaldırılmış. şaka mı bu şimdi? şuan siteye baksam bundan 10 kat kötü cümleler görürüm. tetiği çekene bakıyorsun doğrudur ancak silahı da şeytan doldurur. o silahı doldurup bırakan olursa biri gelir tetiği çeker, onlara da bakmak lazım.

              1. Benim favori pilotumu sayamazsın 😉

                şu rosberg yarış kazanınca ortaya çıkan troller nerde? 🙂

                Kendi ağzınla söylemişsin. Benim tetiği çeken yorumcu olarak kastettiğim tam olarak bu tür yorumu atanlardır. Silahı doldurmak kısmı tamamen senin bakışın, benim için tetiği çeken neyse senin için silahı dolduran da o.

                Mümkün olduğu kadar serbest bırakmaya çalışıyorum. Ben işleyişten memnunum. Memnun olmayanlar tetiği çekenler. Geçenlerde de başka bir arkadaş Abdullah’a yorum yazmıştı benim onay işini halledin diye. Kendi durumunu biliyor ve aslında şikayet etmiyor.

              2. hamilton? 🙂

                şu rosbergçi adı altında yazan mehmet günaydın, her rosberg önde olduğunda çıkan bir troll değil mi? hamilton arıza yaşasın diye yorum atmak da nedir? bu mermiyi doldurmaktır işte. bu tarz yorumlar hep var ve yayınlandı. o kadar konuşan birine hamilton rosberg’i avladığında şimdi nerdesin diye gayet de sorulur. benimki ne ilk ne de son değil. doğrusu o yorumu senin kaldırdığını da sanmıyorum da, neyse.

              3. Buradan devam, bilemedin 🙂 Şu an Formula E’de yarışıyor, haliyle düşüncelerimi etkileyemez.

                O bahsettiklerin yorumcuların hepsi onayda şimdi. Ayrıca Rosbergçi Sinan değil. O da onayda. Onayda olan yorumcuların yorumlarını sürekli takip ediyorum, gelişme varsa kaldırılıyor. Hiçbir yorumcuyu kaybetmek istemiyoruz.

              4. farklı bir ip’den yazmak zor değil, geçen daniel ricciardo adlı üyeliğinden yakalanmıştı. akıllanmıştır. neyse umarım yorumlara bir kişi bakar. farklı kişiler bakınca tutarsızlık oluyor.

      2. Kara Murat benim 😀 (bu ciddiyetin üzerine bu yorum gitmedi biliyorum. Kusura bakmayın)

        1. Hayır..Kara Murat benimm… 😀

    2. Yayıncılık alınganık taşımaz.
      temelsiz gerçeklilikten uzak suçlamalar nedeniyle hissi muhataplıkları artık bırakmalısınız,

      Bu iş böyle; herkesi memnun edemezsin, ki ediyorsan zaten birbirine benzer tektiplere ait kucuk zumre olarak kalmış sayılırsınız ki bu zaten başarısızlıktır.

      1. eyvallah. yayıncı olarak görsek kendimizi yorumlarda kendimizi göstermezdik ya da bu yorumu yapmazdık. iki eğleniyor, yorucu günün ardından dinleniyorum bu şekilde 🙂 kusura bakmayın

    3. tarafını felan anlamam bilmem 😀 ama yiğidi öldür hakkını ver demişler helal olsun adminler site çok iyi haberler anında paylaşılıyor ….

  37. Ne var bunda bende İtalya yarışına kadar Alonsoyu savunuyordum, gitmesin diyordum. Bununla ilgili yorumlar da yapmıştım.

    Bir pilota nezaket icabı bizde kal, gelecek planlarımız var. Değerli bir pilotumuzsun türünden mail atmak acizlik mi?

    İnsanların fikri 1 tek günde değişir. Ben fikirlerimin sahibiyim, fikirlerim benim sahibim değil ve onlara köle olduğumu düşünmüyorum.

    Bu söz ünlü bir düşünür sözüdür. Dolayısıyla Matiacci ve tüm Ferrari ekibinin görüşleri de 1 tek günde değişebilir. Zamanla yeni bir fikir benimseyebilirler.

    İtalyada birilerinin arkasına takılıp geçemeyip sonra da sinirlenip aracı stop ettirmek iyi bir motivasyona sahip olmadığını gösterdi.

    Montezemolo’nun Alonsonun destekçisi olduğunu biliyorduk. Dolayısıyla o Matiacciden daha üst bir makamdayken Matiacci onun sözlerine göre hareket etmiş olabilir.

    Marchione geldikten sonra ve herkese adil davranın diye emir verdikten sonra Matiaccide kendinden emin bir şekilde resti çekmiştir.

    Yani Montezemolo’nun zoruyla onun makamına hürmeten atılmış olan mailler, kısa mesajlar hiçbir halt ifade etmiyor.

    Alonso da bunu çok iyi biliyor ama maksat kamuoyunda namını yürütmek. Geçiniz gündem oluşturmaya değmez.

    Vettelin motivasyonu ayrı bir tartışma konusudur ancak Ferrari anlaşması açıklandıktan sonra haftasonu tüm antrenmanlar dahil Ricciardoya olan farkını ortaya koydu. Kafası rahatlayınca yağ gibi sürüyor görüyoruz.

    Dolayısıyla Vettelin Ferrariye motive olma ihtimali yükselmiştir. 4 kez şampiyon olsa da 7 şampiyonluk için halen aç ve 7’yi geçme ihtimali kağıt üstünde de olsa insanı motive eder.

    Alonso 2010-2012 arası 3 sezon çok motiveydi karşılığını da şampiyonluğa oynayarak ve şanssızca kaçırarak kısmen aldı. 2013 ve bu sezon bazı yarışlar motive olsa da sezonların 2. yarısı tamamen dağıldı.

    Vettel ise bu seneye mahsus sezonun ilk yarısı biraz dağınıktı gitgide toparladı. Motivasyonunu sezon sonuna kadar saklayabildiğini kanıtladı.

    Genç olması, tüm zamanların rekoruna bütün pilotlardan yakın olması , Ferraride daha özgür bir ortam bulması açısından güdülenme problemi yaşamayacağını düşünüyorum.

    Seneye de 3 aylık hazırlanma süresi kaldı. Yani 3 Belçika arası kadar. Bu süreçte kimse kimseden anormal hızlanmalar beklemesin. Hele sezon başı Ferrariden kimse hız beklemesin.

    Ferrari ilk 4-5 yarış araçları pilotların stiline uyarlamak için fazlaca debelenecek. Motor bir parça rekabetçi olursa yarış yarış parlamalar olabilir. Ancak sezonun ilk 4-5 yarışı en iyi ihtimal 5.lik mücadelesi verilir.

    Sonrasında kademe kademe ilerleme olması olası. Bu arada bugünkü Red Bull’a verilen ceza gelecek sene aynı ön kanadı Mclaren yapmasın diyedir. Örnek teşkil etmesi açısından ceza verilmesini bizzat Red Bull istemiştir ve kapalı kapılar ardında oyun dönmüştür.

    Red Bull’a son yarış kendi isteklerinden dolayı ceza veriliyor diye sevinen Mclaren taraftarları var, kurban olduklarım bu ceza aslında Mclarene verilmiştir. En son sevinmesi gereken Mclaren taraftarlarıdır.

    Formula 1 pilotlarının işi de ayrıldıktan sonra politika yapmak olmamalıdır. Herkes işine baksın. Yarın çıkıp Matiacci ben o mesajları Monte’nin istekleri doğrultusunda attım diyince ne olacak? Alonsonun takımda kayrıldığı tescillenecek.

    Kişiler kendini iyi göstermeye çalışırken geleceği düşünmelidir. Yoksa kamuoyunda Ferrari sayesinde yükselen imajınız bir anda yerle bir de olabilir.

    1. Gördük yağ gibi sürmesini.0.7 saniye yedi.Savunuyorsanız bari mantıklı argümanlar üretin.Dün bana sataşan arkadaş için de geçerli.Madem Vettel sorunları aştı sıralamada bir şeyler yapaydı da önünde kalsaydı.

      1. Geçiniz esneyen kanat yüzünden sıralamaların hükmü yoktur. Alonso da bugün yaklaşık 0.6 saniye yemiştir.

        Bu Alonsonun pilotluğunu sorgulatmaz. Hamilton Rosbergten 0.4 saniye fark yiyor, bu onun iyi pilotluğunu sorgulatmaz.

        İyi pilotlar iyidir. Bu kadar sempatizan olmaya gerek yok. Sezonluk inişler çıkışlar pek farketmiyor.

        Bu durum sezonluk değil de gelecek sene de devam ederse Vettelin ve Raikkonenin pilotluğu da ayrı tartışmaya açılır.

        Alonso 2009’da Renault kötü olduğu için sezonu 26 puanla noktalamıştır. Bu onun kötü pilot olduğuna kanıt olmaz.

        Pilot sempatizanlığı kötüdür. Kimse benim babamın oğlu değildir. Burada çıkar tüm pilotları çatır çatır eleştiririm. Arada belki anlam kargaşaları olabilir.

        Vettel antrenmanlarda hızlı olupta sıralamada sorun yaşayabilir veya trafikte kalır bunlar teferruattır.

        Sezon geneli kötüdür, Ricciardo da Vetteli darmaduman etmiştir. Bu gerçektir. Red Bull’un galibiyet ve podyumlarının %90’ında Ricciardo imzası vardır bu da doğrudur. Buna cevabı verecek kişi gelecek sene Vetteldir. Cevabı veremezse şaibeli bir şampiyon olur. 2005’te Alonsoya da şaibeli şampiyon diyenler olmuştur.

        Yani bende şu benim pilotum kayırayım, bu benim takımım her yanlışına arka çıkayım anlayışı pek yoktur. Ferrari ekibinin yönetimi kötüdür. Yeni yönetimin iyi veya kötülüğü seneye belli olacaktır.

        Vettel de babamın oğlu değildir, Alonso da değildir. Ben gün geldiğinde herkesi eleştiririm. Burada anlatılmak istenen husus kişiler kurumlardan büyük değildir. Kimse kendini bulunmaz Gaziantep Royal Halısı sanmasın 🙂

        1. yağmasanda gürle be dostum herkes şüpeli o zaman sana göre

        2. Kurumu savunurum diyorsan haklısın ama Vettel hiçbir zaman yetenekli pilot olmadı.

  38. Koçum benim bee 😀 Mattiacci şimdi kıstırsın kuyruğunu otursun 😀

  39. Bi Rai Baba gibi olamadın be Alonso biraderim 😀

  40. bu haberde dikkat çeken şeyler ;

    1- Alonso takımdan ayrılmak istedi, Ferrari kalmasını istedi
    2- Mattiacci Alonso kalsın diye başarısızda olsa girişimlerde bulundu
    3- Alonso gidince yerinin dolması için en iyi seçeneklerden biri olan Vettel takıma katıldı ( Lewis’i alamayacaklarına göre)
    4- Mattiacci Alonso’nun Ferrari’de yarışmak için kalmayan sabrını ( malum en büyük ayrılma sebebi bu), onun Ferrari’de yarışmak için yeterince motive olmamasına bağladı, ve bunu vokal olarak ‘çocukluk hayali Ferrari’ olan Vettel ile kıyasladı.
    5- Alonso da son 5 senesini Ferrari’yi sırtlamakla geçirmesine rağmen kendisine gelen bu eleştiriye çok alınmış olacak ki Mattiacci’yi yerin dibine gömmüş, Mattiacci’yi sevmeyen biri olarak içimin yağları erimedi değil

    4. madde de belirtilen şey, yani Alonso’nun artık Ferrari’de kalmak istememesi yani yeterince motive olmaması bu koltuk için, bence doğrudur, Vettel orada olmayı Alonso’dan daha çok istiyordur, Mattiacci’de bunu belirtmiş kendince, ama olan şu ki Alonso’nun hevesini motivasyonunu bitiren zaten bu takım, ona rağmen adam hala 3 puan için 3 takla atıyor.

    Alonso’nun kovulması, yok Alonso’ya kapının gösterilmesi falan filan ise bir takım anti-alonsocuların inandıkları ve bunu durmadan tekrarlayarak ’40 kere söylersek doğru olur’ gibi bir tavır takınarak söyledikleri şeyden ibarettir. Nitekim bu insanlar bu haberin altına bile benzer şeyler yazmaktan yorulmayacaklardır. Hayır kendilerine cevap vermeye gerek yok cevaplar gerçekten ortada, görmek isteyene.

    bir de ben bu Mattiacci’yi hiç sevemedim geldiği günden beri, bu tip adamlar bana niye Ferrari F1 takımını sevemediğimi ( yol araçlarına hayranım) ve bu adamların neden başarılı olamadığının açık bir göstergesi bence…

    1. Hayır yanlışınız var, Alonso kovuldu. Ayrıca 2010 ve 2012’de kaybetti. Ha bir de Domenicali ile birlikte Massa’yı yavaşlattılar. Mattiacci ile birlikte de Raikkonen’i yavaşlattılar. Seneye de Eric ile birlikte Magnussen’i yavaşlatmayı planlıyorlarmış.

      1. hmmm aslında 2009 sonunda Raikkonen ve 2013 sonunda Massa Ferrari’ye rest çekip ayrılmasalardı durum böyle olmazdı değil mi?!

        🙂

        1. Ferrari’nin aklı başına geldi sonunda, iki değerli pilotunun takımdan kendi inisiyatiflerini kullanarak ayrılmasından sonra bunun sebebi olan kişiye bastılar tekmeyi.

          Öyle değil mi 😀

          1. aynen bizim kuyruk acımızda bundan, senelerdir takım arkadaşlarımız tarafından ezilen pilotu desteklediğimizden… şimdi de kovuldu… nasıl saldırsak öteki pilot taraftarlarına acaba?! 🙂

            1. o boş boş kovulma muhabbeti yapanlar bu haberden sonra sussunlar artık zaten. bir süre avundular ama gerçek ortada.

    2. Malesef sizin fanı olduğunuz Alonso yine kötü ilişkiler ile ayrılmıştır takımdan 🙂 Takım ile olan problemleri 2013 senesinden itibaren başlamıştır. Kendini takımdan üstün görmesi vs. üşendim şimdi ama bir sürü haber yayınlandı hem burada hem yabancı kaynaklarda araştırıp tek tek link vermek istemiyorum.. 2013 senesinde bile bir kaç takım ile bağlantı kurduğunu söyledi.. Ferrari’nin zaten bu saatten sonra gerçek olarak Alo ile ilgilendiğini sanmıyorum 🙂 siz kovulmadı deyin ben öyle düşünmem farklı düşünürüm..

      1. bu muhabbet 2012 brezilya yarışından sonra oldu iki finali kaybeden alonso istenmiyordu o günkü italyan gazetelerini araştırın alonso gitsin muhabbeti yapılıyordu … ve 2016 beklenmeden kapıya koydular

      2. takım ile bir problemi olduğunu düşünmüyorum, ama bunları teker teker anlatmamıza gerek yok. Olayı gerçekten takip edenler durumun farkında. Montezemelo ve Domenicalli ile ilişkileri özellikle ekstra iyiydi, ikisi de 2013 sonunda bile takımın başındaydı. Yani kendiniz yazıp bir de ona inanıyorsunuz inanılmaz. Profil fotoğrafınız her şeyi ele veriyor zaten 🙂

        1. Neyse susuyorum birşey demiyorum, ben olayı gerçek dışı takip ediyorum 🙂 “ikisi de 2013 sonunda bile takımın başındaydı” bir arguman ile cevap veriyorsunuz.. siz profil fotoğrafıma takılın.. 🙂

      3. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
        Alonso.Diaz #ForzaJules

        Alonso’nun Ferrari’le arasi kotu oldugundan dolayi hakkinda bir tane bile kotu soz duyamiyoruz…

        Berger’in 2013 sezonu oncesi “Ferrari bu yilda hizli bir arac uretemezse Alonso’nun Ferrari’ye olan inanci tukenecek” diye bir demeci vardi. Son aciklamalarda da Alonso’nun agzindan bu tarz seyler duyduk. Alonso’nun Ferrari icerisinden kimseyle kisisel problemi yoktu. Sorun Alonso’nun zamaninin daralmasi ve takimin yakin zamanda iyi bir arac uretebilecegine olan inancinin kalmamasiydi. Bu yuzden de takimdan ayrildi ve farkli bir takimla sansini denemeye karar verdi.

  41. Yusuf Hitay avatarı

    adet yerini bulmuş, adam boş geçmiyor. 🙂

  42. Mattiacci böyle bi reaksiyonu gerektirecek bir şey söylememiş ki.

  43. matiacci yeni geldi bilmez ama hatırlatalım:

    Brezilya GP ile F1’e veda eden Mark Webber, “Her ikisi de harika pilotlar. Fakat son yarışımda Fernando’ya karşı mücadele etmekten dolayı gerçekten mutluydum, sadece bunu söyleyebilirim” yorumunda bulundu.
    Alonso’nun takım arkadaşı Felipe Massa ise, İnterlagos’ta tüm pilotlara Vettel ve Alonso hakkındaki fikirlerini soran İspanyol AS gazetesine yaptığı açıklamada, “Benim için her ikisi de harika pilotlar” diye konuştu.
    Massa, “Vettel şampiyon, Fernando ise en iyisi olarak görülüyor. Benden bir isim vermemi istiyorsanız, bunu yapmayacağım” dedi.
    Diğer pilotlar ise Vettel-Alonso hakkında daha açık ifadeler kullandılar. Lewis Hamilton, “Bence Alonso, Red Bull’da olsaydı, Vettel’in yaptıklarını çok daha kolay bir şekilde başarırdı” diye konuştu.
    Nico Rosberg de, “Alonso’nun en iyisi olup olmadığını bilmiyorum. Fakat en iyilerden biri, bunda şüphe yok. Seb’den daha iyi mi? Belki” ifadelerini kullandı.
    Meksikalı Sergio Perez de, AS gazetesinin sorusuna, “Bu yıl hep Vettel ön planda olsa da, bana göre Alonso’nun en iyisi olduğu çok açık” diye konuştu.
    Bir diğer Meksikalı pilotu Esteban Gutierrez de, “Alonso, evet, Alonso. O hala en iyi pilot” dedi.
    Pastor Maldonado ise, “Vettel kesinlikle çok iyi, fakat benim bir takımım olsaydı, kesinlikle ve şüphesiz Alonso’yu alırdım. Fernando bir dahi” diye konuştu.
    Heikki Kovalainen hiç tereddüt etmeden “Alonso” karşılığını verdi.
    Alonso’nun en iyi pilot olduğunu ima eden Paul di Resta da, “Söylemek zor, Vettel dünya şampiyonu fakat Fernando… onun hakkında zaten bugüne kadar söylenecek söylenmiş” diye konuştu.
    peki sen kimsin matiacci daha f1 de bir kere alonso sayesinde podyum gordun bu senede takılırsın garajda sonra kapıyı gosterirler

  44. Haha koskoca Ferrari patrounun dusutugu hale bak, Matti griddeki en yanlis adama laf sokmayi denedin, boyle durumlarda babasinin ogluna bile lafi oturtan adam seni bos gecer mi sandin?

    “Bir kac once benimle anlasmaya calistiklari” kismi balin ustune kaymak olmus 😀 dun gitme diye konusurken yasliydim ama problem yoktu, takimda kalmayi reddettigimde yasli oldum;) cok ezmis bence.

    Massathebest arkadasimda hala degisik meridyenlerde takiliyor, dostum son 3 gunluk Alonso haber araivlerine bir bak istersen kim hangi takimdan nasil ayrilmis, bak cogu kisi gercek olanlari duyunca kovuldu, muhabbetini birakti, ustune yorumlarini bile sildiler rezil olmamak icin, sanada tavsiyem kendini rezil etme 😉

    1. Onu boşver o zaten rezil oldu olacağı kadar. Hayır alonso buna ne yaptı onu çok merak ediyorum. Yani suçu massayı ezmekse ne yapmalıydı bilmiyorumki.

      1. yazık, halbuki domenicali’yi kafalamak ve omuzlarında yükselmek ne keyifliydi.. araç yavaş ama alonso sırtlıyor masallarıyla milleti efsunlamaya ve kaymağını yemeye de pek alıştıydık.

        adam gibi bir adamın takımın başına gelmesiyle, daha kapı gibi 2 senelik kontratın paçavraya çevrilip alonso’nun eline verilmesinin kolay hazmedilebilir olmadığının farkındayım.

        o yüzden, dediğinizi gibi olsun, alonso kendi ayrıldı olsun, daha mutlu hissedin kendinizi 🙂

        1. Hala bu haberi okuyup da kovulmak diyorsan sen boşver F1 izleme.Gerçi bu haberi anlamamanın F1’le de alakası yok ama.

          1. alonso,nun contratı ne zaman bitiyor dostum 2016 … gitmiyorum desin madem o zaman

            1. Belki bıktı Ferrari’den? Bunu da mı düşünemiyorsunuz.Mesela Alonso’nun yerinde başka birisi olsa çoktan Ferrari hakkında daha sert açıklamalar yapmıştı.Alonso’nun bu kadar sert çıkmaması bile Ferrari için gayet iyi bir durum.

        2. Sahi bottasla aranız nasıl onuda çok merak ediyorum. Siz alonsoyu falan bırakında yarın bir gün onun tarafından da ezilmeyin.

          1. bottas tanımam şahsen kendini

          2. benim sana sorum şu alonso vettele 2010 2012 final yarışlarında yenildimi

  45. “ve bilgisayarımda e-postaları da duruyor.”

    hadi gelen kutusundaki mailleri anladık da, giden kutunda neler var alonso?

    ya da draft olarak saklayıp zamanı gelince kullanmak üzere ayırdığın “bişiler” var mı?

    ayrıldığı (renault) /kovulduğu (mclaren) /kapı gösterildiği (ferrari, bir kaç ay önce)/bi gitse de kurtulsak dendiği (ferrari, bugünler) takımlarla ilişiğinin kesilmesinin ardından “hayırla anılma” fobisi olan alonso, öküz ölüp ortaklık bittiğine ve daha dakikasında içindeki irlandalı ortaya fırladığına ve de eski günlerine hızla dönüş yaptığına göre,

    ferrari öküz kesse yeri var.
    5 sene çok büyük bir zaman kaybıydı,
    ama 7 sene kadar değil.
    kurtulduğuna göre, çemkirmelere gülüp geçmeli ve baştan başlamanın zamanıdır şimdi demelidir.
    vatana millete hayırlı olsundur.

    1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Ron Dennis’in demeclerine bir bak, sonrasinda kendi istegiylemi McLaren’dan ayrilmis yoksa McLaren mi onu kovmus gayet iyi bir sekilde anlarsin. Ferrari’le yasanan ayrilik surecine deginmeye gerek bile gormuyorum. Son iki-uc gundur ve daha oncesinde donen haberlerden kimin yollari ayirmak istedigi net bir sekilde anlasiliyor.

  46. bu takım schumacher gibi bir efsane görmüştür … massa,da alonso,da uzun süre iyi durdular normalde iki üç yılda yollarlardı başarısız oldunmu …. birazda sponsorlarına dua etsin etsinler

  47. Q: OK, thank you. Marco, obviously this weekend you have announced the departure of Fernando Alonso and the arrival of Sebastian Vettel. Can you say a few words about both situations and why you feel that Vettel is the right man for you going forward?
    Marco Mattiacci: First, we need to thank Fernando for all he has done for us, what we have done together over the last five years. But at the same time it is clear to everybody that we want both to open new cycles but it was important to do it with the utmost motivation and commitment. With Sebastian we get one of the youngest world champions ever, four championships. I met him personally in the last few months. He is an extremely hard-working guy, humble, disciplined. I’m sure he will bring the phenomenal experience that he went through Red Bull and the enthusiasm needed to go through certain difficult moments that are waiting for us, but again sharing the overall project that I think is to go back to the top.

    Mattiacci kötü bir laf söylememiş. Önce takımdan ayrılan pilotu övmüş ve teşekkür etmiş, sonra yeni bir sayfa açtıklarını, Vettel’in de bunun bir parçası olduğunu ve kendisinin çok motive ve disiplinli olduğunu söylemiş. Anormal hiçbir şey yok bence. Sizce?

    1. 3. cümlenin “but” ile başlaması bir kıyaslama yaptığını gösteriyor.

      1. But derken Vettel’den bahsetmemiş, yeni bir yapılanmanın içinde olduklarını söylemiş. Motive kelimesini bile Vettel için söylememiş adam. Artık Alonso’ya laf yetiştiren muhabir nasıl sorduysa 😀

        1. bence de alonso’ya gönderme var. aslında ferrari’nin yeni yapılanmasında vettel’in alonso’dan en ufak daha fazla katkısı olacağını söylemesi bile alonso’ya bir göndermedir. ferrari’nin son 5-6 yıldır sorunu sürücü değil araçları. o yüzden vettel gelecek dertler bitecek kafasında adamlar böyle laf yer durur 🙂

          mattiaci’nin suratındaki patron benim ifadesini de hiç sevmedim zaten. iyi oldu.

    2. Az çok ingilizcemle bendr ters birşey görmedim daha iyi cevirenler olur sanırım.

    3. F-one-Driver avatarı

      Haberde de bu şekilde çevirilmiş işte, açıkça adanmışlık ve motivasyonu ön planda tutmuş, açıkça alonsoya göndermedir bu, yumuşatabilirdi, alonso öyle değildi demek istemiyorum ancak değişiklik her iki taraf içinde daha iyi diyebilirdi, ama açıkca bir kıyaslama cümlesi olmuş…

      1. İki farklı durumu kıyaslamış, pilotları değil. Zaten kendisinden bu istenmiş. Alonso ve beş yılı için teşekkür etmiş ve bu eski dönem demiş, yeni dönem de kökten yapılanmaya gidildiği Vettel’in de içinde olduğu takımın motivasyonunun artacağı dönem demiş. En ufak bir laf sokma vs. yok burada. Adam gayet resmi bir soruya gayet resmi yanıt vermiş.

  48. Of Of . Böyle bir karakteri sadece eskiden gelin programlarında görüyordum. Kaynana mode gibi :)) Burdaki herkes de çok iyi çok iyi demiş yazmış. Bir kere adam senden yaşça büyük ve yıllarca Ferrari’nin amerika pazarında başarılı bir şekilde görev yapmış..Neyse.

    1. Ferrari’nin Amerika pazarında görev yapması bir şey değiştirmez.Bu sporun adı F1 ve Alonso Matti’den çok daha deneyimli.

  49. Yüzde yüz haklı olmakla beraber Mattiaci ye biraz fazla sert çıkmış bence. 2009 da Renaulttan ayrıldıktan sonra o zamanin Renault takım patronu şimdinin mclaren takım patronu eric alonsoda adanmışlık yok dediğinde ona bir şey dememisti sanırım.

    1. Yalnız Alonso’nun Renault’ta bile bu kadar motivasyonu üst düzeyde değildi.Ferrari’de farklı bir hale geldi.Bence az bile konuşmuş.Adamı en son eleştirecekleri yer bu konu.

      1. Alonsonun adanmışlık sorunu hiç bir zaman olmadı bana göre. 2009 bahreynde 1puan için içeceğinin arızalanmasına rağmen yarışı bırakmayıp, yarıştan sonraki halini dün gibi hatırlarım.

        1. O hali gerçekten perişandı ayakta duracak durumu yoktu.

          1. Bayılmıştı zaten yanılmıyorsam.

  50. Bunları Mattiacci’nin “zayıf” İngilizcesine bağlamaktan başka bir mantıklı açıklama bulamıyorum kendime. Zira Alonso’yu en son eleştirebileceğimiz konudur belki de motivasyonu.

  51. adamda diyiyorki sana biz 2010 2012 yıllarında altına hızlı araç verdik adam seni 40 puan geriden geldi geçti … o iki sezonda son iki final yarışlarında çuvalladın birinde vettelin başına gelmeyen kalmadı sen ne yaptın pist dışına çıktın hulk kadar olamadın yenildin … birinde adamın peşine takıldın 20 tur dolaştın durdun ordada yeildin … kendini adamadın ferrariye kaybettin final yarşlarını …

  52. Bu hala cevap mı veriyor ya..
    Hadi birader, sür şu aracıda git artık. İşimiz gücümüz var…Tulumla aracında sahibi gelecek. Hadi..

  53. Adam hiçkimseyi boş geçmiyor 😀

  54. ee hani kovulmuştu? 😀

  55. bu mattiacci tam apaçi. dediklerine bak yav. bu matti birde raikonen i savunuyor. belli ki ferrari den olmayan bizden değildir basmış lafı alonzo ya…

  56. daha gitmeden böyle ya gidince neler diyecek bakalım 😀

  57. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    “Sadece bir kaç aydır burada ve burada geçirdiğim 5 seneyi, mücadele ettiğim her bir yarışı o görmedi.”

    Alonso sonuna kadar haklı. Adam 2 tane şampiyonluğu son yarışta kaçırdı. Yavaş olan sezonlarda dahi elinden geleni yaptı. Alonso’ya adanmamış diyen Mattiaci daha 6 aydır takımın başında. Dün b*ktun, bugün koktun derler adama.

    Şuan gridde sonuna kadar zorlayan 2 pilot var. Lewis ve Fernando. Araçları yavaş olsa dahi sonuna kadar mücadele ediyorlar. Vettel’in yaşı dışında Alonso’ya bir üstünlüğünü göremiyorum. Kimse kusura bakmasın.

  58. alonso vettele olan övgüye bozulmuş anlaşılan … eee gönderilen ağam gelen paşam

  59. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    İkinci Ron Dennis vakası.

  60. Mattiacci haddini aşmış ve gereken cevabı almış.Bence ne yapıp edip gelecek seneyi düşünmeli 2 sene süre biçmiştim ama o 1 seneye indi.

    1. Adam takım patronluğundan Ferrari başkanlığına terfi edecek. Pek gönderilecek gibi durmuyor.

      1. Kaynak falan var mı? Hiç sanmıyorum.Bu adamı göreve getiren Marchionne değil Luca.

        1. Haberi yapıldı, şimdilik söylenti. Ama adamın asıl işi zaten F1 değil, bu sene de onu öğrendi. Geçmişten araç satış tecrübesi de var. Monte’nin yeri için biçilmiş kaftan.

  61. “Sadece bir kaç aydır burada ve burada geçirdiğim 5 seneyi, mücadele ettiğim her bir yarışı o görmedi.”

    “Monza yarışına kadar benimle anlaşmayı yenilemeye çalıştığında, bunun için zorladığında, görüşmeler yaptığında ve telefonla görüştüğümüzde de çok yaşlıydım ve bilgisayarımda e-postaları da duruyor.”

    “Muhtemelen o an çok yaşlı değildim ancak karar verdiğimde başka birilerini bulmaları gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

    Gider ayak gene çakmış laflarını 😀 😀

  62. Adam REİS ya 😀

    valla Mattiacci için çok güzel laflar demiş 😀 katılıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir