Adrian Newey’den Ön Kanat Çıkışı: Herkes Bunu Yapıyor!

yazar:

kategori:

Red Bull’dan Adrian Newey, Abu Dhabi sıralama turlarından ihraç edilmelerine tepki gösterdi.

FIA teknik delegesi Jo Bauer Abu Dhabi GP sıralamalarında Sebastian Vettel ve Daniel Ricciardo’nun araçlarının ön kanatlarının aşırı esnediğini yarış hakemlerine bildirdi.

Yapılan incelemelerin ardından FIA teknik ekibi kanatların kurallara aykırı bir şekilde esnediğini belirterek her iki Red Bull pilotunu sıralamalardan ihraç ettiler.

Red Bull’dan Adrian Newey “Bu güncellenmiş bir kanat, sezon içerisinde kullandığımız kanata göre biraz farklı. Bu nedenle erken kontrol etme fırsatımız olmadı. Ama bu kanat FIA’nın testlerinden geçti”

“Açıkçası diğer araçlara bakarsanız muhtemelen aynı şeyleri göreceksiniz. Herkes aynı şeyi yapıyor” diyerek FIA’yı eleştirdi.


Yorumlar

“Adrian Newey’den Ön Kanat Çıkışı: Herkes Bunu Yapıyor!” için 14 yanıt

  1. Ama bu kanat FIA’nın testlerinden geçti

    Öyle ise suç RedBull’da değil FIA’da. Esneklik testinden geçen bir kanadı ne cürretle yasaklarlar anlamıyorum.

    1. Kesinlikle katılıyorum size bu her zaman FIA’nın yaptığı saçma iş… Geçmiş yıllarda yine hatalar yaptılar arka tekerin önünde açılmış deliğe başta izin verdiler sonra yasal değil dediler Fren parçalarını başta yasal buldular sonra yasal değil dediler bu böyle. Newey amca isyan etmesin de kim etsin.

  2. Bugün Williams’ın onboard görüntülerini izlerken aslında ne kadar çok esnediğini kendi çapımda düşünmüştüm. Newey bu konuda belki de haklıdır

  3. esneyen kanat diyince ferrarinin 2011 hindistandı galiba bir ön kanadı vardı ama 😀

  4. Anlamıyorum ceza yedik tamam ama newey de boşa konuşmaz bence. Hala şu 4 sampiyonlukta yok esnek kanat ebd delik vs. Diyen arkadaşlar f1 de gri alanlar hep oldu ve olacak önemli olan bunu bulmak ve uygulamak 4 yıl da rbr bunu becerip diğerleri yapamadiysa bence diğer takımlar yada taraftarlari bunu düşünsün.

  5. e yani bu isler sirayla gecen sene de kimi yi diskalifiye ettirdiniz korkunuzdan.artik mercedesin borusu otuyor

  6. Bu açıklama bile yaptıklarında bir şüphe uyandırıyor.Fia’nın bu açıklamalara göre ceza verme olayında biraz detaya girmesi lazım.

  7. bu sporu aero sporu hale getirdiğiniz yetmedi üstüne birde kızıyorsun sayın tasarımcı..

    dele esnete araçta sağlam yer gri nokta bırakmadınız en son baktılar olmuyor

    sizi motorla durdurdular diğerleri bu durumları çözecek kurnazlıkta değil.

    bence size müstehak.

    1. Valla abi bak bu sefer ortaya çıkan canavar bizim araçlardan daha fena.

    2. gerçekten dogru katılıyorum

  8. Kes lan dekolte kafa! Son 4 yıldır martı gibi kanat çırpan; orası burası dansöz gibi kıvırtarak oynayan araçlarınızla beleşe 4 şampuanlık aldınız. Şimdi de utanmadan konuşuyorsunuz. Bu olayla birlikte son 4 yılda 4bin türlü hile yaptığınız da tescillenmiş oldu.

    1. diğerlerinin eli armut mu topluyor ? onlarda yapsalarmış ? emin ol ellerinde böyle bir fırsat olsa her takım yapardı bu yazdığın 4 yıl içinde buna desteklediğim takım ferrari de dahil …

  9. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Mercedes’in kanatı bizim kanattan daha çok esniyor arkadaş..

  10. . Ama bu kanat FIA’nın testlerinden geçti Başta geçer sonra yasal değil derler bunu geçmiş yıllarda da gördük sorun yok olan olmuş biten bitmiş. Yarın yarıştan çekilsek ne olur ki herkesin yeri belli…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir