2014 Abu Dhabi GP – Hamilton Kazandı, 2014 Formula 1 Şampiyonu Oldu!

2014 Formula 1 Şampiyonası’nın 19. ve son yarışı olan Abu Dhabi GP’yi Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazanarak dünya şampiyonluğunu ilan etti.

Yarışa 17 puan avantaj ile 2. sıradan başlayan Hamilton, startta daha iyi bir kalkış yaparak ele geçirdiği liderliği pit stoplar haricinde yarış boyunca elinde tutarak damalı bayrağı ilk sırada gördü ve 2014 Formula 1 dünya şampiyonu oldu. Bu sene 11. zaferini kazanan Hamilton, 2008’den sonra ilk şampiyonluğunu kazandı ve şampiyonluk sayısını ikiye yükseltmiş oldu.

Yarışa 4. sıradan başlayan Williams pilotu Felipe Massa, startta 3. sıraya yükselmesinin ardından uzun süre o pozisyonda devam etti. Nico Rosberg’in yaşadığı sorunun ardından 2. sıraya yükselen Massa, yarışı 2. sırada tamamlayarak bu sezonki en iyi sonucunu elde etti. Massa son turlarda Hamilton ile farkı iyice kapatsa da atak yapacak fırsatı bulamadı ve 3 sn arkada 2. sırada yarışı tamamladı.

Williams ile 3. sıradan başlayan Valtteri Bottas, ilk turda 8. sıraya kadar gerilemesine rağmen çok iyi bir yükselişle 3. olarak podyumu tamamladı ve Williams bu sene iki pilotuyla birden ilk defa podyuma çıktı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Nico Rosberg, startta liderliği kaptırmasının ardından uzun süre takım arkadaşının arkasında ikinci sırada gitti. Ancak yarışın orta bölümüne gelindiğinde her iki Mercedes pilotu ciddi anlamda yavaşladılar. Hamilton pite girmesinin ardından yavaşlarken Rosberg, ERS’nin çalışmaması nedeniyle tur başına yaklaşık 3 sn yavaşladı ve gerilemeye başladı. Yarış ilerledikçe daha da yavaşlayan Rosberg son turlarda puan potasının da dışına çıktı. Rosberg aracındaki soruna rağmen damalı bayrağa kadar gitti ve 14. sırada yarışı tamamladı.

Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, pit alanından başladığı yarışta çok iyi yükselerek 4. olmayı başarırken onu Formula 1’deki geleceği hala belirsiz olan deneyimli McLaren sürücüsü Jenson Button takip etti.

Force India pilotları Abu Dhabi’de çok güçlü yarış çıkardılar. Hulkenberg yarışı 6. sırada tamamlarken onu takım arkadaşı Sergio Perez takip etti.

Pit alanından başlayan ve Red Bull ile son yarışına çıkan Sebastian Vettel, McLaren pilotu Kevin Magnussen’in arkasında takılmasının ardından Ricciardo gibi yükselemedi ve yarışı 8. sırada tamamlayabildi.

Abu Dhabi’de son puanlar Ferrari pilotlarına gitti. Ferrari ile son yarışına çıkan Fernando Alonso 9. olurken Kimi Raikkonen 10. sırada yer aldı ve son puanın sahibi oldu.

İlk turlarda sıkıntılar yaşayan Kevin Magnussen 11. olarak puanı kıl payı kaçırırken onu Vergne ve Grosjean takip ettiler.

Sezonun 19. yarışı Abu Dhabi ile birlikte Hamilton sezonu 384 puan ile ilk sırada tamamlarken şampiyonluğu kovalayan diğer isim Rosberg 317 puanda kaldı. Red Bull’dan Daniel Ricciardo 3. sırada rahat bir şekilde sezonu tamamlarken 4.lük mücadelesinde kazanan isim Williams’tan Valtteri Bottas olurken son 4 senenin şampiyonu Sebastian Vettel ancak 5. olabildi. Fernando Alonso ise sezonu 6. sırada kapattı. Brezilya’daki podyumundan sonra Abu Dhabi’de 2. olan Felipe Massa, son yarışta aldığı puanlar ile sezonu 7. sırada kapattı.

Takımlar şampiyonasında ise Mercedes 701 puan ile sezonu kapatırken Red Bull 405 puanla 2., Williams ise 320 puan ile 3. oldu. 4. sıradaki Ferrari’yi McLaren ve Force India takip ederken Sauber ve Caterham takımları sezonu puansız kapattılar. Sauber, kurulduğundan beri ilk defa puansız bir sezon geçirdi.

 

 

Poz Pilot Takım
1 Lewis Hamilton Mercedes
2 Felipe Massa Williams/Mercedes
3 Valtteri Bottas Williams/Mercedes
4 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault
5 Jenson Button McLaren/Mercedes
6 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes
7 Sergio Perez Force India/Mercedes
8 Sebastian Vettel Red Bull/Renault
9 Fernando Alonso Ferrari
10 Kimi Raikkonen Ferrari
11 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes
12 Jean-Eric Vergne Toro Rosso/Renault
13 Romain Grosjean Lotus/Renault
14 Nico Rosberg Mercedes
15 Esteban Gutierrez Sauber/Ferrari
16 Adrian Sutil Sauber/Ferrari
17 Will Stevens Caterham/Renault
Kamui Kobayashi Caterham/Renault
Pastor Maldonado Lotus/Renault
Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault

Pilotlar Puan Durumu:

Poz Pilot Puan
1 Lewis Hamilton 384
2 Nico Rosberg 317
3 Daniel Ricciardo 238
4 Valtteri Bottas 186
5 Sebastian Vettel 167
6 Fernando Alonso 161
7 Felipe Massa 134
8 Jenson Button 126
9 Nico Hulkenberg 96
10 Sergio Perez 59
11 Kevin Magnussen 55
12 Kimi Raikkonen 55
13 Jean-Eric Vergne 22
14 Romain Grosjean 8
15 Daniil Kvyat 8
16 Pastor Maldonado 2
17 Jules Bianchi 2
18 Adrian Sutil 0
19 Marcus Ericsson 0
20 Esteban Gutierrez 0
21 Max Chilton 0
22 Kamui Kobayashi 0
23 Will Stevens 0

Rakımlar Puan Durumu

Poz Takım Puan
1 Mercedes 701
2 Red Bull/Renault 405
3 Williams/Mercedes 320
4 Ferrari 216
5 McLaren/Mercedes 181
6 Force India/Mercedes 155
7 Toro Rosso/Renault 30
8 Lotus/Renault 10
9 Marussia/Ferrari 2
10 Sauber/Ferrari 0
11 Caterham/Renault 0

Yorumlar

“2014 Abu Dhabi GP – Hamilton Kazandı, 2014 Formula 1 Şampiyonu Oldu!” için 128 yanıt

  1. Yarisin 29.turundaki maldonadonun motoru patlatma olayi cok komik karsilandi serhan acar anlatimli bulabilirseniz paylasim isteriz 🙂

    1. “Gördüğünüz gibi takım tamamen balataları sıyırmış” gibi bir şey söyledi kopardı beni 😀

      1. Yorumunu okurken bile o an aklima geldi, gerçekten güzeldi hem serhan acar’ın yorumu hem pit ekibinin kahkaha atışı 🙂

  2. Onur Gentas avatarı

    Merhaba Arkadaşlar,

    İyisiyle kötüsüyle bir sezonu daha geride bıraktık. Hamilton’ı tebrik ediyorum, dün bizi çok mutlu etti.

    Ferrari diye bir takım var, bu takımı destekleyen gerçekten bu spora aşık taraftarları var ve ne yazıktır ki sen o taraftarlara dün tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşatıyorsun. Ben açıkçası taraftarı olmadığım halde takımın düştüğü bu hale gerçekten çok üzüldüm. Bütün sezon boyunca bir çok takım ilerleme kaydederken siz ne yaptınız arkadaş? Bu kadar mı hantal bir yapıya sahipsiniz? Bütün sene bir halt edememiş bir takım 4 ayda ortaya ne koyacak göreceğiz bakalım. Seneye gene hayal kırıklıklarıyla dolu bir sezon bizi bekliyor. Alonso’ya kimse kızmasın. Adam en iyi yıllarını harcadı bu takımda. Şimdi sıra Vettel’de.

    Dün gözüme çarpanlar: Massa’nın tekrar aramıza dönüşü, Ricci’nin güzel performansı, Force India pilotların iştahı, Button’ın ben bu sporda kalmalıyım demesi.

  3. 2. şampiyonlugun hayırlı olsun Hamılton!
    muthıs bir sezon MGP adına, o aracı hakkı ile şampiyonluğa taşıman fazlası ile takdir edilesi..

    Rosbergınde en az senın kadar şampıyonlugu hak ettıgını dusunuyor ve kendısını sana dusmanca tavır sergılememesınden, spor ahlakından uzaklasarak ayagına celme takmamasından dolayı ayrıca kutluyorum, hiç bir şekilde çirkeflik yapmadan yarışarak senı geçmeye çalıştı ve ben dahıl cogu kısının su an grıdde tek turda en iyi pilot dedigimiz HAMİLTONU sıralamalarda yenmesı hepımız sasırttı, bravo kendısıne..

  4. Hamilton’un yeni anlaşmada ön koşulu;

    Pilotaja baglı telemetre veri paylaşımınının iptal edilmesi.
    (Adam seneyi de garanti altına alacaktır bu saatten sonra 🙂

  5. Ferrari taraftarı olarak Lewis Hamilton’u tebrik ederim, hak ederek şampiyonluğu aldı. Genel itibariyle 5 sene içerisinde yarışların tamamına yakınında aracın üstünde sürerek pilotajını konuşturan Fernando Alonso’ya sonsuz teşekkürler. Bundan sonraki kariyerinde kendisine başarılar dilerim. Yeni pilotumuz, 4 Dünya şampiyonluğu bulunan Sebestian Vettel’e de hoşgeldin diyelim. Umarım başarılı kariyerini kırmızı tulumlarını giyeceğin Ferrari’de de devam ettirirsin. Realist olmak gerekirse gelecek seneden Ferrari adına pek umutlu olduğumu söyleyemeyeceğim. Sezonun ilk 1-2 yarışı yapıldıktan sonra daha doğru analizler yapılabilir. Bu arada 2007’den beri siteyi takip eden biriyim. Siteyi daha kullanışlı hale getirenlerinde emeğine sağlık. Başarılarınızın devamını dilerim TRF1.NET ailesi…

  6. tebrikler hamilton bu sene gerçektende herşeye rağmen tertemiz bir şampiyonluk kazandın..

    sevgili visor sanada teessüf ederim nedir bu Alonso ile alıp veremediğin

    adama düzgün araç mı verdilerde mızmız diyorsun haliyle oda gitmek istedi

    yanlışmıyım

    pilotlara karşı hislerimizi biraz seviye getirsek nasıl olur

    bak ben kimiye azcık dokundursam sayfa sayfa yazıyorsun..

    ben uslubumu değiştirdim hiç bir pilota kırıcı kelimeler sarfetmiyorum

    senden de anlayış ve özveri beklemekteyim bilgine.

    daha güzel paylaşımlar için.

  7. Tebrikler Lewis, hakederek kazandin, sampiyonluk ananin ak sutu gibi helaldir, tadini cikar.. Rosberg kazansaydi; o da hakederek kazanacakti, daha az yaris kazanmis olabilir ama sonucta kim daha fazla puan toplarsa o kazanmis oluyor.. Rosberg’in sorun yasamasi sanssizlikti, tipki Hamilton sorun yasasaydi onunkide sanssizlik olacagi gibi, defalarca Mercedes’in pilot kayirmadigini anlatmaya calistik ancak ola ki bugun Lewis sorun yasasaydi dunyayi yikardi heralde Lewis taraftarlari 🙂 O komplo teorisyenlerine de burdan selam olsun 😉

    Son olarak Ferrari’ye degineyim, arac gercekten rezalet ama bunun asil sebebi takim icinde ki politikalardan kaynaklaniyordu bence, mizmiz cocuk gitti, artik takim daha ozgur, bundan sonra Ferrari’nin daha iyi olacagina eminim, seneye bu farki herkes gorecektir..

    1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      @buick ‘den alinti olucak ama simdi bunu favliyorum, vakti gelince de RT’licem 😉 .

    2. Aras Tekiner avatarı

      100 puan fark yiyen Kimi fanboy kafasi diyorum ben buna baska aciklamasi yok 😀 seneye Sauber Force India ile mücadelenizde basarilar 😀

  8. 2006’dan beri 9. kez sitemizde bir sezonu daha şampiyon haberiyle kapattık. Valla dile kolay 9. kez bir sezonu kapatıyoruz 🙂 Mutlu ve haklı bir gurur 🙂

    1. Her şey için çok teşekkürler. Emeğinize sağlık.

    2. Vay arkadaş, o kadar oldu mu yaa. Zaman nasıl da geçiyor. 2006 da Rosberg ilk yarışında en hızlı turu atmıştı. 2007 de Hamilton F1 e en iyi giriş yapan pilot olmuştu, yanılmıyorsam 9 yarış 9 podyum. Ve bu sezon bu ikili çok iyi yaristilar. Tekrar tebrikler.
      Ama en büyük tebrik tüm sezon boyunca ve hatta 9 yıl boyunca bu heyecanı bize ulaştıran siz site yönetimine. EMEGINIZE SAĞLIK…

  9. Hak eden kazandı

  10. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Hakeden Hamilton’a tebrikler ama sezon finaline gölge düştü bu mekanik arızayla..

    Ferrari.. REZALET! Pitten başladık 2 aracımız da geçti 7-8 başlayan Ferrari’leri hahahah 😀 Seneye Vettel’e Allah sabır versin diyeyim işi zor.

    Bizim RedBull’un analizini yapmak gerekirse pitlerden sonra Ricciardo Magnussen’in önünde kaldı ama Vettel-Ricciardo arasındaki 1.5 saniyeye Magnussen girince Vettel Renault motorunun kurbanı oldu 15-20 tur falan kaldı arkasında galiba sonra bir baktım Ric-Mag farkı 10 sn olmuş 😀

    Yarışın adamı Massa ve Ricciardo. Pitten başlayıp 4. oldu Ricciardo helal olsun Magnussen’in gerisinde kalmadı iyi ki yoksa Vettel gibi o da 7-8 gibi bi yerde bitirirdi muhtemelen.. şanslıydık Ricciardo adına o da güzel sürüşüyle 4.lüğü haketmiş oldu. Seneye aynı performansını sürdürmeli.Kvyat umarım en az Ricciardo kadar iyi olur.

    Sezon Değerlendirmem. SIKICI ! Bütün yarışları hangi takımın kazanacağı belliydi resmen . Suç RedBull,Ferrari Mclaren Ve Williams’ta.. 2015 de böyle geçecek gibi gözüküyor umarım RedBull biraz daha hızlanır.

    1. Ricciardo Magnussen’i pitlerden önce geçti. (9.tur) Magnussen hata yaparak geçildiği turda Ricciardo’ya 3 saniye verdi. Sonrasında normal turlarını attı ve kabak Seb’in başında patladı. Drsye rağmen yaklaşamadı bile. Ta ki 25.tura kadar. Magnussen SS lastiklerle ritmini kaybedince Vettel bu turda Magnusseni geçti. Ama Magnussen öncesi 1 sn önündeki Ricciardo neredeyse 15 saniyeye çıkarmıştı bile farkı. Sonrasında ise Ricciardo hiç trafikte kalmadı. Önü boş istikrarlı ve hızlı turlar attı. Buna rağmen Vettel yarış sonuna kadar rakiplerle boğuştu.
      Dolayısıyla aslında hemen hemen aynı hızla fark 35 sn ve 3 sıra oldu.

  11. 11 galibiyet, sezon genelindeki yarış performansı ve sonuçta şampiyonluk. Tebrikler. Daha iyi olan kazandı.

    Ancak bugün Hamiltonun başına gelenler Rosbergin başına gelseydi şampiyon Rosberg olacaktı. Tabi ben dahil herkes Mersedesi suclayacak, Lewis haketmisti diye bagiracak ancak sonuç değişmeyecekti. Ve Rosberg bir şampiyon olacaktı.
    Demek istediğim bazen daha iyi hatta en iyi olmak yetmiyor. Biraz şansa da ihtiyaç olabiliyor. Neyseki bu sene bu durum daha iyi olanın (tabi bana göre) kazanmasına engel olmadı.
    Rosberg kazanamadigi yarışlarda 2. olarak mücadeleyi sonuna kadar sürdürdü. Ama yetmedi.
    LEWIS HAMILTON ise şu an yarisan pilotlar arasında farklı takımlarda şampiyon olan tek pilot. Tekrar tebrikler.

    1. Hamilton 3 sene sonra Ferrari’ye geçer, orada da sampiyon olur.
      a-) Hamilton Mercedes 3 yıllık anlaşma yenilediler.
      b-) Ferrari ancak 3 yıl sonra şampiyonluğa oynayacak hale gelir. Seneye Rai gider Vettelin yanına 2-3 yıl için bir yıldızsın pilot gelir. Ham-Vettel ikilisi -ben istemesem de- Ferrari de yarışır. Ham ezer geçer.

      3 farklı takımda şampiyon olan tek pilot olur. – fazla abartmış saymayın – Hamilton bu sene şamiyon olamasaydı moralmen çökerdi. Seneye havada karada Rosbergi yer, fark çok açık olur.

  12. tebrikler lewis,tebrikler nico ve en büyük tebrik tabikide mercedese.”The Best or Nothıng”felsefesi ile sonuna kadar pilotlarını yarıştırması,avustralya ilk yarışta mercedesin şampiyonluğun açık ara en büyük favorisi olduğu ortaya çıkmasına rağmen,pilot ayrımı yapmaması,hatta spadan sonra ricciardonun şampiyonluk için isminin bolca telafuz edilmesine karşın,yaklaşımdan asla taviz vermeden devam etmesi en büyük tebriği mercedese götürüyor.

  13. Ah be Rosberg abimizin şampiyon olamaması cok üzücü ama Hamilton reyizimize tebrikler seneyede Rosberge nasip olur insallah..

  14. TEBRİKLER HAMİLTON!

    İyi bir sezon geçirdi gerçekten hakederek kazandı şampiyonluğu büyük çoğunluğun ortak görüşüde bu yönde. şampiyonluk mücadelesi anlamında iyi ama formula 1 in doğası anlamında bence kötü bir sezondu. rosbergide tebrik etmeli bana oldukça antipatik gelen bir pilotda olsa bugün sonuna kadar pistte kalmak istemesi güzeldi. bu senenin kazananı massa ve bottas yani williams oldu bence çok iyi bir sezon geçirdiler diyebiliriz özellikle geçen seneye bakınca 🙂 bottas kış arası boyunca stars çalışsın ona ödev vermeli williams 🙂 adam sıralama ve yarışta roket startta baya kaplumbağa 🙂 ferrariye ne söylesem az ne halleri varsa görsünler bu kadar büyük bütçe ve olanaklara rağmen böyle bir araç ortaya koymaları ferrari için utanç kaynağı olmalı. iyi bir yapılanma içerisine girdikleri haberleri geliyor ama göreceğiz kısa vadede büyük değişiklik zor gibi. ilginç bir sezondu ses yok görüntü yok önde koşan 2 araç arkadan emekleyen diğerleri vardı çoğu yarışta en heyecan verici olan şampiyonluk yarışıydı.

    herkese SABIR diliyorum önümüzde formula 1 olmadan geçecek 4 ay var 😀

  15. tam bir sezon özeti yarış oldu,
    sezonu domine eden iki takım ilk çizgi mercedesler ve ikincide williamslar, pole rekortmeni poldedir yine. ve arkasında start ve yarış adamı hamilton. yarışçı olan hemen rakibini gecer ve birinci gider . onları sezonun en iyi ikinci araçları kovalar. birinci takımın genelde dayanıklılık sorunları vardır ve ara ara bir sürücüleri bunun bedelini öder ama sonuçta tek şampiyon vardır.

  16. Lewis ve Mercedes taraftarlarına tebrikler.

  17. bu sezon şampiyonluğu daha çok hak eden şampiyon oldu.tebrikler.

  18. O değil de şampiyona ne oluyor diye bakarken geri kalan klasmana bakmamışım 😀 Rosberg 14. olmuş.

    Button yine iyi yerlerdeyken Magnussen ne yapıyor? Bottas’ın Massa’nın arkasında ne işi var? Ferrari 9-10 olmuş, Alonso neden beşinci değil? Ricciardo-Vettel’e alışmıştık zaten.

    1. bahadır sezgin avatarı
      bahadır sezgin

      Massa Bottas’tan yavaş değildi ki hiç bir zaman?

      1. Bottas’ın Massa’dan hızlı olmasını beklerdim.

  19. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Vay be baya bekledik ama 2.sampiyonluk geldi 🙂

    Hakedenin kazandigi bjr bir yarış oldu .Hamilton’ın araçta sorun çıkınca şampiyonluk gitti sandim ama finishe getirdi.

    Her ne kadar kurnaz, itici olsada Rosberg’de tebrikler .

    Bu arada Twitter Türkiye’de Lewis Hamilton TT oldu .
    Türkiye’de ilk kez görüyorum 🙂

    #TeamLH 🙂

  20. Lanet olası sezon bitti çok şükür.
    Seneye Williams lardan umutluyum biraz. McLaren i de testlerden ve Avustralya yarışından sonra göreceğiz. RedBull sa bence tam bir bilinmez. Malum Adrian Newey gelecek seneki aracı tasarlamıyor bildiğim kadarıyla. Motoru biraz geliştirirlerse mücadelenin içinde olabilirler. Ferrari ye artık bir şey diyemiyorum. Seneye çok büyük ihtimal nal toplayacaklar yine. Lotus un ne yapacağı da merak konusu.
    Bir de şu motor seslerinin bir nebze olsun arttırılması gerek. Bakın V10 sesi çıksın demiyorum zaten ama bu nedir yahu. En azından bir şeyler deneyin. Çift egzoz, yakıt sınırının kaldırılması, devir limitinin yükseltilmesiyle yine biraz artar ve en azından yakıt koruma derdinde olan pilotları izlemeyiz.

  21. Rosberggcii avatarı

    Büyük Rosberg üzülme.Sen pol canavarı ve yarış dehasısın.gelecek günler bizimdir.

  22. Yusuf Hitay avatarı

    1 yarış hariç tüm sezon daha hızlı olanın şampiyonluğu aldığı yarış oldu. cumartesi günleri ufak tefek hatalar yapmasına rağmen kariyerinin en olgun sürüşünü çıkaran hamilton’a tebrikler.

    ayrıca bu yarış için konuşmak gerekirse; harika startıyla zaten yarışı ve şampiyonluğu garanti altına almış gibi görünüyordu. rosberg’in ise start ile beraber her olayı ters gitti. 17. virajda pist dışına çıkması yüzünden mi sorun oldu yoksa sorun olduğu için mi pist dışına çıktı bilemiyoruz ancak muhtemelen ikincisi. sürülemez hale gelen aracıyla sonuna kadar zorlaması takdire şayan. onun adına çok büyük hayal kırıklığı olmamıştır diye düşünüyorum, ne yaparsa yapsın bugün şampiyon olamayacaktı. 2007’de hamilton’ın o kadar puan önde olmasına rağmen yarışın başında yaşadığı vites kutusu sorunu gibi bir hayal kırıklığı olmamıştır. üstelik lewis çin’de kum havuzuna saplanmasa, son yarışa şampiyon sıfatıyla çıkacaktı. hem araç hem kendi hatasıyla şampiyonluğu raikkonen’e hediye etmişlerdi.

    hamilton neden yavaşladı onu tam anlamadık. ers çalışıyor gibi görünüyordu. acaba rosberg’in sorununu görüp lewis’e karşı temkinli mi yaklaştılar nedir. kurcalamayın yeter diye yalvardı bir ara. dedim aha komplo gerçek oluyor ama sonradan düzeldi her ne olduysa.

    eğer hamilton sorun yaşamasa ferrari pilotları 1 tur geride bitirirdi muhtemelen. ferrari’nin 1 yılda kapatamayacağı bir fark var gibi görünüyor. düzlükte caterham aracı drs dezavantajına rağmen daha hızlı gibiydi.

    massa çok iyi iş çıkardı. bottas senenin yıldızlarından ancak şu kalkışlara bir çalış be kardeşim, webber gibi kronik sorunlarına takılıp kalması üzüyor.

    magnussen yerine kesinlikle button. o kadar eleştiririm kendisini ancak doğruya doğru, magnussen’de en ufak bir ışık yok.

    vettel, ricciardo’dan yine bir 35 saniye yemiş oldu. güle güle dediler nazikçe.

    vergne’in takımsız kalacak olması çok üzücü. kvyat’tan çok daha iyi bir performans gösterdi.

    lotus çalışanları , yanan motorlarını izlerken amma keyifliydiler. ben de mercedes motoruna geçiyor olsam ben de keyifli olurdum gerçi.

    hiçbir şey yapmasalar dahi bu mercedes aracı seneye yine kafaya oynar. geliştirme çalışmaları ile birlikte birkaç pistin daha en azından sıralama turları rekorlarının kırıldığını göreceğiz muhtemelen.

    ayrıca bu pist kötü, her yönden kötü.

  23. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Vat be bir sezon daha bitti!Mercedes pek çok rekor kırdı bu sezonda podyum,lider gidilen km,galibiyet ve pole pozisyonu gibi.Kendilerini tebrik ediyorum.

    Lewis Hamilton kaybetseydi çok yazık olacaktı.Çoğu kişi onun alması gerektiğinde hemfikir sanırım.Nitekim öyle oldu ve rüyamız doğrulandı böylece :)Rosberg için kariyerinin şampiyon olma imkanı açısından belki en önemli sezonlarından birisiydi.Seneye Hamilton daha da güçlenebilir.Alkışlar Lewise

    2015 sezonuna aslında çok yok hatta şurda 2 ay bile olmadan belki lansmanları görebiliriz.Göz açıp kapayıncaya kadar yeni sezona merhaba diyelim.Umarım yeni sezonda işler bizim için biraz değişir.Bir kıpırdanma bir umut doğar ve tekrardan inanıırız.

    Son olarak Lewise alkışlar.Vettele hoşgeldin,Fernandoya uğurlar olsun.:)

  24. bakalım seneye kaç tane rosbergci kalacak

    iyi gün arkadaşları sizi

    1. Rosberg(the Strongest) avatarı
      Rosberg(the Strongest)

      Biz asla güne bakmayız.Biz büyük Rosberg nerdeyse ordayız.

      1. O zaman f1 i ya gecen sene izlemeye basladin yada yalan soyluyorsun

  25. vettel çok iyi geçiş yapıyordu biz göremiyorduk. ricciardo ile aynı yerden kalktılar ric 4. vet 8.

    amerikada da pek birşey yapmadığı ortaya çıktı böylece. aslında 2012 brezilyada ve abu dhabide de birşey yapmamıştı. webber’in yanında en iyi araçla fazla iyi görüldü bu kadar basit. seneye rai’nin yanında ne yapacağını görmek ilginç olacak.

    alonso da sanırım bitirebildiği yarışlardan sadece spa’da raikkonen’in gerisinde bitirdi. onda da 5 saniye ceza aldı zaten. sıralamada ise sanırım 2 kez geçildi. raikkonen’den ne kadar üstün olduğunu tüm sezon gösterdi.

    1. Alo ve Rai’yi bu sezonu değerlendirerek karşılaştırmak saçmalıktan başka bir şey değil.

      1. lenın BUYUK ADAMSIN HARIKA MUHABBETIN VAR

    2. Kimi 5 yıldır ferraride olsaydı ve Alo bu sene gelmiş olsaydı acaba aynı şeyleri yazabilir miydin, yani sana göre bu sezon yeterli Kimi ye kötü demek için?

  26. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yahu birde Alonso tarafından işin acı tarafı, iyi start almışın, 3-5 tur sonra takım arkadaşını geçmişin. Şampiyonda 2-3 puan önünde olan Bottas sorun yaşamış geriye düşmüş. iyi kötü şampiyonada 4. olma ihtimalin var derken ferrari sıvadı yine ve adamı pitten kalkan Vettel’e bile geçirttirip şampiyonada 6. yaptırdılar. Yuh ki ne yuh..

    1. iyi start alıp kimi’yi geçmesi kendi başarısıyken Vettel’e geçilmesi nasıl oluyor da tamamen takımın suçu oluyor? Alonso iyi performans gösterirse kendi çabası kötü olursa takımın suçu . o da iyiymiş.

      1. Tabiki cunku ayni arabada iki aractan biri virini geciyorsa pilot farkindandir

  27. ←Simply The Best avatarı
    ←Simply The Best

    Hamiltona tebrikler. Burada Rosberg şampiyon olmuş olsaydı, o da haketmiş olacaktı. Bu sene aralarında pek performans farkı göremedim. Şampiyonluğun son yarışta bitmesi bunun ispatı. Son yarış Rosberg açısından fazla drama taşıdı, açıkçası böyle bir son olması bir burukluğa neden oludu benim için. Yani kaybedersin de bu kadar kötü kaybedeni de görmedim. Sezon sıkıcı olmasına rağmen Rosberg ve Hamilton taraftarın ilgisini canlı tutabildi. Yarıştan önce birçok taraftar Mercedesin Hamiltona sabotaj yapabileceğini düşünüyordu, eğer bugün Rosbergin başına gelenler Hamiltonun başına gelseydi ortadaki senaryoları düşünemiyorum bile 🙂

    Yılın en büyük kaybedeni ve en çok ezileni Vettel oldu, Raiyi saymıyorum bile. Yani araç stiline uymayabilir ancak bu kadar da ezilinizmez ki. Bildiğin kayıplardaydı. Bakalım Ferraride ne yapacak.

    Massa sezon başında baya bir şansızlık yaşamasına rağmen yine de toparlanmayı bildi. Bottasın performansından baysetmeye gerek yok. Tabi startlarını geliştimesi lazım.

    Ric bildiğin Vetteli Red Bullda yarıştığına pişman etti. Vettelin dört yılda inşa ettiği namı yerle bir oldu.

    Rainin performansına göre Alonso başka bir gezegende gibiydi bu sezon. Ah bi de şu çenesini kapalı tutabilse 🙂

    Son olarak bırakın da 2015 gelsin!

  28. NOT: Bu yorum ileri derecede komplo teorisi içerir.

    Hamilton’a tebrikler. Mercedes’e de tebrikler, Rosberg’in kaybedeceğini anladıkları an onurunu kırmak istemediler. ERS sorunu hikaye.

    Alonso’nun ilk 20 tur lider gidip sonra tur yediği bir İspanya yarışı vardı, Ferrari aracı berbat görünmüştü. Orada ikinci turu yemeye hazırlanan Massa sorun olmamasına rağmen apar topar garaja çekilmişti.

    1. Yusuf Hitay avatarı

      kapadılar mı musluğu diyorsun? bir ara hamilton da kurcalamayın yeter artık diyordu. 😀

      1. Şimdi gazeteler Mercedes’in basın bildirisini alacak ve Rosberg’in de şampiyonluk şansı vardı ama aracı uf olunca şampiyon olamadı yazacaklar. Öbür türlü, hımm, birisi gelmiş şampiyon olmuş yazılır. Mercedes aracının arıza yaptığını açıklama pahasına bunu yapabilir.

        Buna PR Damage Control der cavırlar. Hükümetler bile bu ekiplerin eline muhtaçtır, bkz Türkiye, Soma maden faciası.

        1. Yusuf Hitay avatarı

          evet olabilir, ama bunu biraz daha geç yapabilirlerdi sanki. adama kabir azabı gibi gelmiştir o 30 tur.

  29. omo morcodos homoltono komplo koroyor. 😛

  30. Şahlanan sürüngen Ferrari yine kahreden yapısıyla bizleri delirtti. Alonsoya yeni takımında canı gönülden başarılar diliyorum. Hamilton hak ettiği şampiyonlugu alarak , seneye daha güçlü olarak devam edecektir. İns seneye böyle bir sezon izlemeyiz , baydırdı yani sonuc belli , fark devasa . Redbull döneminde bile ara ara ferrari mclaren , bazen lotus mücadeleye dahil olabiliyorlardı , bu sene tam bir hükmetme vardı. F1 severler icin rezillikti bu sene. Vettel şanssızlıklar yaşadı bana kalırsa zamanında geçiş yapamadı çok zaman kaybettti , rice de helal olsun redbull ona cok uyuyor

  31. bahadır sezgin avatarı
    bahadır sezgin

    Yarış sonu demeçlerinde; Hamilton: “Son yarışa gelirken çifte puan uygulamasının olucağını biliyorduk, sence bu iyi bir fikirmiydi?”
    Massa: “Bence 2008de olsa iyi bir fikirdi.”

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Formula 1 tarihinde hep son yarışlarda çifte puan olsa pek çok şampiyonluk bundan etkilenecekti.

  32. Bu arada sırf reklamlarını yapmak uğruna gizli lobi yapıp f1 in içine eden hiç bir markayı tebrik etmiyorum.
    Umurlarında değil ama olsun. rezil olup def olarak gidecekleri günleri göreceğiz nasıl olsa.

  33. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    HAM a tebrikler.

    Bu komple teorileri kuran, ROS pole aldığında takım daha çok seviniyor(Toto Wolff) diyen arkadaşların ne kadar komik olduğunu bugün görmüş olduk. Türk mantığı F1 de işlemez bu adamlar profesyonel, şanssızlık herkesin başına gelebilir, hemen komple teorileri üretmemek lazım.

    Ayrıca HAM ın İngiliz bayrağıyla Mercedes logosunu kapatması komikti Almanlar alınmasa bari 🙂

    Son olarak Ferrari tam bir rezalet. ALO nun yolu açık olsun. BUT böyle vede etmemeli. RAİ senden de bu seneyi seneye unutturmanı bekliyoruz.

    1. her ne kadar Mercedes Alman olsa da, Formula 1 ekibi, Brackley fabrikası İngiliz diyebiliriz. Tam bir Alman takımı sayılmaz Mercedes

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        Sonuçta kökeni belli bir marka. Üst düzey yöneticileri Alman. Ayrıca bu mantıkla Pirelli de yarı Türk diyebiliriz 🙂 (Daha çok sayarım bu şekilde.)

  34. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Bu arada artık Hamilton şampiyon olamazsa Mercedes’ten ayrılır dedikodusu da bitmiş oldu. Hamilton en az 2 yıllık bir sözleşme daha imzalayacaktır.

    Birde aynı araçla Rosberg’i mağlup etmesi de psikolojik anlamda kendisine ciddi bir avantaj sağlayacaktır diye düşünüyorum. Webber, 2010’dan sonra nasıl dağıldı iyi hatırlıyoruz. Rosberg, Webber kadar olmasa da bunun dezavantajını yaşayabilir.

  35. Lewisi tebrik ederim aynı şekilde Nico Rosbergi de.

    Teşekkürler Sebastian yolun açık olsun şampiyon. Bir sezon daha bitti öncelikle TRF1 net ailesine ve yorumcularına teşekkür ederim. Gelsin 2015…

  36. MERCEDES V6 avatarı

    bu arada 2015 motorumuz bu senekınden 100hp daha guclu olacakmış

  37. tebrikler şampiyon. her şeye rağmen şampiyon oldun ve sonuna kadar hakettin. darısı seneye.

    umarım seneye birden fazla takım şampiyonluk için yarışır ve daha zevkli bir sezon izleriz.

    sözün özü, tüm oyunlara karşın şampiyon olan karaoğlandır.

  38. Button giderse üzülürüm. Sezon başından beri magnussen’i destekdim ama button kalmayı fazlasıyla haketti.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Kalabilir ama yaşı oldu 35. Seneye 36. Magnussen ya da Vandoorne çok daha genç ve gelecek vadeden pilotlar. Üstelik Button şuan 16 Milyon $ maaş alıyor. %50 indirim yapsa bile 8 Milyon $. Magnussen bu paranın yarısından daha az bir ücrete yarışabilir.

      1. Ben McLaren’in para konusunu çok düşündüğünü sanmıyorum. Button gerekirse indirim bile yapacağını söylemişti, sorun yaşı, Alonso’nun yanına genç isim düşünüyorlar. Ron Dennis sürekli planlarının 2-3 yıllık olduğundan bahsediyor oyüzden de takıma uzun vaadeli birinin gelmesini istiyor. Ayrıca eğer Button olmazsa da yerine bence Vandoorne gelecek. Magnussen’de gidici gibi.

      2. Magnussen yemek + sigorta + asgari ücret + yol parasına bile çalışır bence 😀

  39. şahsen bazı tahminlerim neticelendi ,rosberg e gene diyorum haksızlık yapıldı, seneye rosberg i şampiyon yapacaklardır ,olaya tersten bakarsak, aynı şeyler Hamilton ın başına gelseydi, yarış boyunca telsizden ağlar bağırır çağırırdı ve alonso nun beklediği olay gerçekleşirdi, o sebeple rosbergi seneye bıraktılar ,seneye diğer takımlar bastırırsa yada lastik hamurlarında değişiklik olursa işler değişebilir ,
    bazı detaylar a bakınca Mercedes lastiklerinden de uzun süre faydalanıyor, bu da 1000 km test çok işe yaramış demektir, Ferrari beklendiği gibi ,seneye bakmak lazım ,alonso ne yaptı yada başına ne geldi anlamadık, kimi ye atak yaptı sonra pite girdi ,button a atak yaptı sonra birden geçildi ,yavaşladı kimi arkasına geldi, tekrar hızlandı ,enteresan işler oldu,
    ilk defa motoru yanan bir aracın takımını gülerken gördük :d ,sene başında takım emri uygulamayacağız diyen Mercedes, tahminlerimiz deki gibi sezon sonu uyguladı ama farklı yöntemle, Hamilton a tebrikler ama sevimsiz bir şekilde kazanmış oldu, rosberg inde rekabet içinde olduğu bir yarış olsaydı, daha sevimli olurdu

  40. MERCEDES V6 avatarı

    yaptıklarımız YAPACAKLARIMIZIN temınatıdır (reno engıne)

  41. Tebrikler mercedes ve hamilton. Kendi takimim olan rbr sizlerede Teşekürler pit alanından başlayıp 4 ve 8. Bitirdik yarışı seneye daha iyi bir mücadele olur umarım. Ferrari taraftarlarına allah sabir versin benim bile içim sizladi gelen vurdu giden vurdu iki sampiyonun düştüğü duruma üzüldüm gerçekten. Birde jenson da donut yaptı sanki vedaveder gibi yoksa benmi yanlış gördüm

  42. BİTTİ SONUNDA BU SEZONDA.. Lewis hamılton hak ettı aldı şampıyonlugu…. şimdi sırada alonso mclarende acıklaması kaldı 🙂

    1. Yusuf Hitay avatarı

      alonso’nun 2007’deki mclaren kaskı, araca en yakışan kasklardan biriydi. yine gri-siyah tonlar seçmeli.

  43. Rosberg(the Strongest) avatarı
    Rosberg(the Strongest)

    Bu arada Lewis Hamilton bu zaferle Fernando Alonso’yu toplam zaferlerde geçti.33-32 oldular.

  44. bahadır sezgin avatarı
    bahadır sezgin

    Gerçekten çok zevkli bir yarıştı. Son turlarda Massa’nın kazanmasını isterdim ama lastikleri bitti. Williams çok iyiydi. Massa’nın yarış bitiminde takım radyosundan ”Yaşlı bir adam için fena değil, huh?” demeside güldürdü. 😀

  45. Unutmadan sürekli Lewisin yarış dışı kalması için beddua eden tayfa selam olsun sizlere ! 😀

    1. Rosberg(the Strongest) avatarı
      Rosberg(the Strongest)

      Ben ettim.Tutmadı.

  46. Bravo Hamilton, dibine kadar hakettiğin bir şampiyonluk, yine müthiş bir yarış çıkardı. Tebrikler Kara oğlan.

    Bir tebrik de Rosberg’e, gerçekten çok erdemli bir davranıştı sonuna kadar gitmek istemesi, ve gidip Hamilton’ı tebrik etmesi.

    Diğer bir tebrik de Alonso’ya, Ferrari döneminde elinden gelenin her zaman en iyisini yaptı, motivasyonu yok diyenlere kapak olsun Ferrari yılların.

    Bir tebrikte Button’a eğer Formula 1’deki son yarışı bu olacaksa.

    Ve son tebrikte TRF1 ailesine, emekleriniz için teşekkür ederiz …

  47. Tebrikler çifte dünya şampiyonum fanlarına yıllar sonra yeniden şampiyonluk mutlulugunu yaşattın 🙂

  48. Sene öncesi tahminlerimizde hepimiz mercedesin önlerde olacağını az çok biliyorduk ama testlerde ferrariyi de mücadelenin içine koyduk ama yine yanılan biz olduk artık ne olacak bilmiyorum ama ferrarinin bu kadar yavaş kalması kabul edilemez.Brawn mı artık kim getiriliyor bilmiyorum ama artık ne gerekirse yapılsın 2009 da dahil 6 sezondur gına geldi.Mercedese tebrikler hamilton bu sezon haketti ama ben niconun çok fazla eleştirildiğini düşünüyorum bu yarıştada sonuna kadar gitmeye çalıştı ers arızasına rağmen onada tebrikler.Buttonun sürüşü f1 için gerekli o sakin sürüşü çok arayacağız eğer ayrılırsa Ve fernando! Her şey için sağol fernando bu taraftar seni unutmaz schumıden sonraki ayrılışında duygulandığım adam.Ham yarışı kazanınca aklıma 2010 abu dhabi geldi keşke o yarış şampiyon olabilseydik ama kısmet değilmiş.1 f1 sezonunu daha acısıyla tatlısıyla geride bıraktık sezonun başını daha dün gibi hatırlatıyorum zaman çok çabuk geçiyor arkadaş 🙂 Rai alonso tartışmaları bu sezona damga vurdu ama ferrari rekabetçi bir araç yapsaydı kan gövdeyi götürürdü herhalde burda 🙂 🙂 Son olarak fernandoya tekrar teşekkür ederim 5 sene önceki bahreyni hatırlıyorum galibiyetle başlamıştık sonu istediğimiz gibi bitmedi ama 2012deki sürüşün hiçbir zaman unutulmayacak alonso inşallah istediğin şampiyonluğa ulaşırsın 🙁

  49. Rosberg(the Strongest) avatarı
    Rosberg(the Strongest)

    Rosberg’i geçtim de Ferrari’nin düştüğü durum gerçekten üzücü.Gelen geçen Fernando ile Kimi’yi geçti.Kesinlikle Ferrari ekibi komple istifa etmeli.

  50. lewise tebrikler gerçekten hakedilmiş bir şampiyonluk rosbergin lewisi gelip tebrik etmesi sonuna kadar gitmesi gerçekten çok hoştu keşke son ana kadar çekişebilselerdi ama rosberg özellikle cumartesi günleri iyi performans sergiliyerek kendini ispat etmiştir yalnız seneye çok daha baskın bi hamilton performansı bekliyorum

  51. İnşallah Lewisin bayraklı şovundan sonra Mercedesin Alaman babaları TOTOnun kellesini uçurmazlar 😀

  52. Lewis Formula 1 tarihinin en iyi kalkışlarından birini yaptı helal olsun Rosberg sorun yaşamasa bile alamazdı şampiyonluğu he bu arada Mercedes milyon dolarlık yatırım yaptığınız motorunuzu gördük en azından Rosberg e de bir şans olurdu sorun yaşamasa. Şu motorlara yapılan yatırım umurumda değil umarım kısa süre içinde imha edilirler.

  53. Wooww Dünya Şampiyonu Lewis… kocaman tebrikler sonuna kadar hak edilmiş bir şampiyonluk.İlk pilotlar şampiyonluğumuzda kutlu olsun.Sezon Başından beri Mercedes’in Lewisi manipüle edecegini iddiaa eden kafayı milliyetçilik ile bozmuşlarada selam olsun 🙂

    1. İlk demişimde üç olucak o 🙂

  54. Hamilton’a tebrikler.

    Rosberg’in yerinde bende olsam pite gelmezdim. Sonsuza kadar pistte kalmak isterdim 😀

  55. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Hamilton’ın da tur zamanları yavaşlayınca bir tırsma geldi bana. Aha dedim 2 pilotta yarış dışı. Allah’tan Lewis’in sorunu pitlerden sonra düzeldi.

    Mücadeleye odaklandım ve McLaren’ler ne yaptı ona bile dikkat etmedim. 😀 Eminim çoğu kişi de kendi takımına dikkat edememiştir.

  56. FerrariFanTR avatarı

    Herşey için teşekkürler Alonso. Bu 5 yıllık serüvende en büyük elmasımız elimizdeki en kıymetli şey sendin ama seni de canından bezdirdik. Bu macerada asla bir hatan olmadı her zaman elinden gelenin en iyisini yaptın. Eğer takımım şampiyonluk mücadelesi veremiyorsa umarım sen hakettiğin şampiyonluğu alırsın Gerçek Ferrari Fanlarının her zamanda kalbinde olucaksın.

    ve Sebastian Vettel….. Eğer Alonso değil de başka bir pilotun yerine gelseydin kesinlikle çok heyecanlanırdım ama giden Alonso olunca saanki onun boşluğu dolmaz gibi oluyor. neyse hoş geldin diyorum ama bu takıma her zaman %110’nunu vermeni gerektiğini unutma

  57. Benim anlamadığım aero takımı Ferrari’ye ne oldu? Hadi motoru anladık da aeroda Red bull’dan sonraki en iyi takımdı 2012de.Bu da demek oluyor ki Ferrari yöneticileri ve mühendisleri yine yaz boyu yatmışlar.Sezon arasından önce daha iyiydi araç.Zaten en kötü motorda bizde olduğu için normal.Caterham’ın Sauber’i geçebilecek güce gelmesini de görüyoruz.

    1. Kesinlikle en kötü motor ferraride , seneye moturu ne kadar iyi yaptıklarıyla alakalı olucak durmumuz . Ama umutlarımı kırdı bu yarış

  58. Rosberg(the Strongest) avatarı
    Rosberg(the Strongest)

    Bu arada Massa ve Bottas harika sürdü haklarını vermek lazım:ama Riccardio bi kez daha Vettel’i parçaladı.

  59. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Tebrikler Lewis’e. Bu araçlan hakaeden oydu şampiyonluğu ve kazandı. Ama ben bu kadar baskın bir sezon ve araçlan kazanılan şampiyonlukları açıkcası o kadar da değerli bulmuyorum. Tamam kazandı tebrikler ama mersedes 1 sezon boyunca kendi kendine yarıştı zaten, 2 pilottan biri olacak tı tombaladan Lewis çıktı gibi bişey oldu.

    Ferrariye ALLAH CEZANI VERSİN diyorum takım kere. Ulan adam ilk pitlere kadar 4.lüğe kadar gelmiş, tam geçiş yaptığı sırada adamı pite alıp, sonra da 9.sıradaki Bottas’ın arkasına düşürüyorsunuz. Seneye F.india ile yarışırsınız falan diyordum onu bile yapamazsınız inşallah. Çok güzel teşekkür ettiniz Alonso’ya. Kimi desen zaten başka bir dünyada yaşıyor, ne yaptığı belli değil. Ulan piten başlayan RBR ye bak, 7-8 başlayan Ferrari’ye bak.. Lewis’in şampiyonluğundan çok Alonso’nun şu takımdan kurtulduğuna sevindim bu gün.

    Diğerleri için söyleyecek bişey yok. Son pitlerde Button’u da geçen Alonso nasıl odu da birden o kadar fark yiyip geriye düştü onu çözemedim. Yayında da verilmedi.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      Ferrari nin hatası zaten ilk pit stoplarda basladı alonso hızlıyken rai sürünüyor fakat ferrari alonsoyu alıyor alonso zaten hızlı alsana yavaş giden adamı ilk önce 2. pittede tam tersi ilk alonso yerine raiyi aldılar Bide son pit ten sonra alonso geçildi demissin orda alonso ilk başta geçti sonra belirgin hız farkı + drs le button alonsodan yerini 1-2 tur icinde geri aldı ve farkı açtı alonsoda sorun yoktu sadece hız farkı cok oldugu icin yerini koruyamadı

  60. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    ham e tebrikler hak ettiği şampiyonluğu kazasız belasız aldı. ros a da tebrikler son zamanlarda çok kıl olmuş olsam da kendisine yarışı tamamlıcam demesi gidip ham e şampiyonluğunu tebrik etmesi gerçekten hoş bir davranıştı. çakal makal ama insanlığını erdemini tebrik etmek gerekir.

    massaya tebrikler çok iyi yarıştı. son yarışlarda bottastan hızlıydı gerçek anlamda. ve geri kalanlardan button ve ricciardo harika iş çıkardılar yine. ferrariye sadece üzülüyorum.

    her şey bir yana eğer button ın son yarışıysa gerçekten çok üzülücem. gerçekten harika bir yarışçı çok iyi bir pilot bir şampiyon bu şekilde uğurlanmamalıydı. son yarışıysa harbiden üzülücem haline. ve magnussenin bulunduğu yerle button ın bulunduğu yeri karşılaştırırsak kimin kalmayı hak ettiği ortada. ulen Button, Montoya dan ve Schumacher den beri herhalde kimse için bu kadar üzülmemiştim eğer son yarışınsa cidden f1 büyük bir pilotu kaybetti.

  61. Hamilton’dan korkuyorduk Rosberg’i buldu sorun.. Söyleyecek bir şey yok açıkcası Rosberg’i sevmesem de durumu beni üzdü, sonuna kadar zorlaması duygulandırdı, ayrıca yarış sonunda gelip tebrik etmesi büyük incelikti helal olsun diyorum gerçekten zor bir durumdu ama şampiyonluk hak edene değil daha çok hak edene gitti demek daha doğru sanki…

  62. Niye çıkmasın burdayım işte

  63. Aras Tekiner avatarı

    Nur topu gibi bir cifte dünya sampiyonumuz oldu hayirli olsun 🙂 Tebrikler Lewis sonuna kadar hakedilen bir sampiyonluk oldu…Rosberg de sonuna kadar mücadelesini sürdürdü onada bir tebrik…Biz Alonso taraftarlari icinde bir bayram bugün nihayet sonunda Minardi görünümlü Ferrari den kurtuluyoruz. Iki balon sampiyon ile gelecek sezon daha beter olmalari dilegiyle…

    1. Tamam alonso en güzel yıllarını bu takimda harcadı ama öküz öldü ortaklık bozuldu misali beter olun demek üstüne iki balon şampiyon ağır kaçtı bence…

  64. Harika bir performans hamilton’dan. Tebrikler ona.

    Rosberg’i sevmem ama yaptığı davranış tam bir profesyonel davranışıydı. Ona da tebrikler.

    Ferrari’ye diyecek lafım yok zaten en çok atak yiyen, son sıradan başlayan redbull’lara geçilen…

    1. o centilmenliği şampiyonluğu kaybettikten sonra değil monako, spa ve kanada’da yapmalıydı. iş işten geçtikten sonra herkes centilmen.

      1. Yarışı tamamlayacağım demesini kast etmiştim ben 🙂

      2. Rosberg(the Strongest) avatarı
        Rosberg(the Strongest)

        Rosberg gerçek bir centilmendir.Hamilton onu bile yapmazdı.

  65. Rosbergin yaptığı centilmenliği Lewis yapmazdı bence adım gıbı emınım helal olsun Rosberge adamın dibiymiş…

  66. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Massa’da çok iyiydi. Massa kötü deyip, Raikkonen’i getiren Ferrari şuan ne düşünüyordur merak ediyorum. Adam Williams’ta adeta kendini buldu ve özellikle son yarışlarda 2007, 2008 performansına erişti.

    1. Sorun Alonso’mu Massa’mı Rai’mi gelecek 2 senede göreceğiz.

  67. Tebrikler Hamilton daha fazla şampiyonluk hakeden bir pilot.

    Tebrikler Rosberg, sezon boyunca bir çok insanın düşündüğünün aksine şampiyonluk yarışını son yarışa kadar taşımayı bildi. Yetenekli bir pilot ve akıl oyunları konusunda Hamilton’dan daha iyi.

    Telsizden gelen mesaja karşı söylediği yarışın sonuna kadar gitmek istiyorum sözleri de oldukça duygusal ve büyük bir azmin ifadesiydi. Seneye yine şampiyonluk potasında olacağını düşünüyorum.

    Tebrikler ve teşekkürler Alonso, ilk defa takımımdan ayrılan bir pilotu desteklemeye devam edecem. Fernando Alonso, Ferrari tarihinde Tifosilerin asla unutmayacağı isimlerden biri haline gelmiştir. Gerçekten özel bir yere sahiptir ve hep olacağını düşünüyorum. Umarım Ferrari yıllarında yakalayamadığı şampiyonlukları ilerleyen yıllarda telafi edebilir. Tabi bir Ferrari şampiyonluk yarışında değilken telafi ederse sevinirim.

    Hoşgeldin Sebastian Vettel, başarılı ve uzun bir birlikteliğe umarım.

    Bottas, Vergne, Button, Perez, Ricciardo bir çok pilotta bu sene tebriği ve hatırlanmayı hakedenlerden. Nispeten güzel mücadelelerin olduğu bir yıldı.

    Trf1.net’e de kocaman bir teşekkür.=)

  68. Son yaris icin hic yakismiyor Su Abu Dhabi ya Allah kahretsin boyle pisti bu pistte Alonso petrovu gecemedi diye dalga geciyorlar drs+ers ile bile fecis yapilamiyor…. Hamilton haketti 11 yaris kazandi rosberg mucadele etti helal olsun telsizden 2 tur Kala pite gel yarisi bitir dediler rosberg sonuna kadar surecem dedi helal olsun bu aracla tabiki busene 2 kisinin sampiyonluk sansi vardi umulan oldu.. ALONSO IYI YAPMIS BU FERRARIDEN BI CACIK OLMAZ REDBULLAR SONDAN KALKIP SIZI GECIYORLAR BU KADAR KOTU OLUNABILIR ANCAK..BUTTON TEBRIKLER HARIKA YARIS.

  69. Sonuna kadar hakedilmiş şampiyonluğun için tebrikler Hamilton.
    Yapabileceğinin fazlasını yaparak Lewis gibi müthiş bir pilota karşı şampiyonluk şansını son yarışa kadar taşıyabildiğin için tebrikler Rosberg.
    Harika bir sezon için tebrikler Ricciardo.
    Kötü bir sezonu geride bırakıp, yeni bir maceraya adım attığın için yolun açık olsun Vettel.

  70. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Rosberg podyum öncesi gelip Hamilton’ı tebrik etti. İkisine de teşekkürler.

  71. Tebrıkler nıcoya..uzuldum ers den dolayı,ama 23 tudakı hatasından sonra zaten ers bozulmasada ıpler kopmustu..

  72. Ricciardo gene geçti Vettel’i. 4 kere dünya şampiyonuna yakışmadı o sürüş, gerçi Ferrari döneminde daha da geride olacağı için bir nevi gelecek sene testi yapmış oldu. Nasıl sekizinci olabilirim diye. Kaderden kaçılmaz.

  73. Mercedesin manüpile ettiği bi yarıştı sezonuda ettıklerı gıbı ıkı pilotumuzda yarısabılır dedıler dorduk nasıl yarıstılrıldığını!!! Lewis takıma aracı karıstırmayın diye her tur laf soyledı bı aglamadığı kaldı diyecektım onuda yaptı 😀 Burda tek sevındığım olay Fernandonun Ferrarıden kurtulması oldu ınsallah onun adına gelecek sene guzel seyler olur rezalet bı sezon ızlettığı ıcın bu kuralların uyduranların Allah bildiği gibi yapsın…

  74. Rezillik ya sen kalka ingiliz bayrağı ile alman markasının üstüne çık. 😀
    2. dünya savaşında en son böyle bir şey oldu yazık 😀

    1. Haha süperdi :)))

  75. Lotusa takımı ne güldü be motor yanarken.

    1. valla ya komediydi 😀

  76. Tebrikler şampiyon.

  77. Her zaman olduğu gibi berbat bir yarıştı.Hamilton’a tebrikler.Başına bir iş gelecek dediniz dediniz tam tersi oldu Rosberg’in aracı bozuldu.Gerçi bozulmasa da şampiyonluğu alabilecek durumda değildi.Ricciardo Vettel’i tokatladı.Üstüne takım fazladan pite alıp Force İndia’ların arkasında düşürdü ve Vettel’in hızlı tur atmasını engelledi.Yoksa Ricciardo’yu pite almazlardı.İstatistik manyağı arkadaşa ders olur.Alonso’da her zamanki gibi Raiden iyiydi.Mclaren’den Button’ı da geçti fakat ne olduysa tekrar arkasına düştü bizim saçma yayıncı kuruluşta yine bunu vermedi.

    1. Senin derdin ne vettelmiş arkadaş her bir yarış her bir vettel haberi arkasından ricardo vettel kıyaslaması yapıyorsun şu sayfada herkez lewisin şampıyonlugunu konuşurken sen gene vettele sallıyorsun pes vallahi

  78. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Rosbergde sorun çıkmasa bile hamilton yarışı bitirdiği için sampiyon olacakmış hak etti şampiyonluğu fakat bu kadar farklı bir araçlada şampiyon olması lazımdı zaten. Ferrariyi tebrik ediyorum 85 sn fark yediler tur yiyenler dışında en çok atak yiyen takım ferrari ye acımamak elde değil.

  79. Eray Parlak avatarı

    Hamiltona komplo kurdular yakıcaklar son yarışta vs vs vs teorilerini kuran Hamilton severler çıksın meydana 🙂

  80. tebrikler lewis hamilton hakedilen bir şampiyonluktu… hadi hayırlısı…

  81. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    Almanlar Hamilton’in britanya bayragiyla dolasmasini kaldiramadi, yayini kestiler hahahaha 😀 .

  82. Karaoglan tebrık edıyorum senı,bilek hakkıyla kazandıgın bır sampıyonluk oldu…NOT:KARAOGLAN SU NICOLE AL LA ARTIK BAK KIZ SEVINCTEN AGLADI…NE SEVGIYMIS 😀 Rosberg e uzuldum…

    1. Button sesssız sedasız yurudu gene…ne adam 😀

  83. oyyyy 😀 startta ne avladı rosberg’i ama. keşke bitirseydi rosberg yarışı da ağlamak için hiçbir nedeni olmasaydı 😀

    tebrikler hamilton. şimdi bu adamı seneye görün.

  84. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    YESSSSSSSSSSSSSS! 😀

  85. zevksiz bi sezonun zevksız finali Lewise tebrıkler F1 F1 olmaktan cıktı!!

  86. ŞAM Pİ YON !
    Helal olsun Hamilton sonuna kadar hak ettin !

    Rosberg senin de gönlün temizmiş bak Williams’lardan biri 2nci olsa bari demiştin oldular. 🙂

  87. Son birkaç sezondur sadece aracı açık ara en hızlı olan takım şampiyon oluyor olsa da takım içi çekişmelere baktığımızda bu sezon en hızlı aracıyla Mercedes pilotlarından şampiyonluğu hak eden şampiyon oldu. Tebrikler Hamilton’a.

    Aracı bozulsun, araya Massa-Bottas girsin diyen ve babası gibi ikincilikler şampiyonu Rosberg’in aracı kısmen de olsa bozuldu müstehakını buldu çakal.

    Zaten Hamilton, Rosberg’e; startta geçerek 1 tokat, ikinci pitlere kadar farkı sabit tutarak 1 tokat, yarış içinde ikinci pitler sonrası geçerek 1 tokat ve son olarak da öyle değil böyle şampiyon olunur diye son yarışı kazanarak 1 tokat daha atarak gününü gösterdi.

    Günün adamı kesinlikle Massa’ydı. Müthiş stratejilerine rağmen hiç ihtimal vermesem de çok isterdim kazanmasını. Keşke Mercedes bu son yarışta bir kıyak yapıp Williams ve Massa’nın kazanmasına izin verseydi.

    Ricciardo, Vettel’i giderayak yine tokatladı. 2012’de de pitten 2014’te de pitten başlayarak aracı tamamen yarış odaklı hazırlanan Vettel’i bugün gördük ki aracı açık ara 2 saniye hızlı olmayınca Mercedes’in en çürük yumurta motoru verdikleri McLaren’iyle Magnussen’i bile geçemiyor. Ferrari’de kendisine başarısızlıklarının devamını diliyorum 1’den başla 1’den bitirci pilota.

    McLarenler de Ferrariler de sürüngenleri oynadılar bugün. Seneye hiç değilse ilk 2-3 için kapışsalar iyi olur. Gerçi satrancın at taşı gibi sinsi Button, yine bir şekilde önlerde bitirdi ama yetmez bu dereceler. Umarım seneye yollanan Button olmaz takımdan. Durgun sürüşünü sevmesem de bu kıbrak yarış zekasıyla çok şeyler yapabilecek yegane pilottur kendisi.

    Yarış fena değildi; beklediğimden çok daha geçişli ve heyecanlıydı.

    Gelecek sezona kadar yarışsız kalmak her sezon sonunda olduğu gibi zor olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir