Massa: Galibiyeti Çok İstedim

yazar:

kategori:

Williams’tan Felipe Massa, ikinci sırada tamamladığ Abu Dhabi GP’sinin ardından galibiyeti çok istediğini söyledi.

Brezilyalı pilot Mercedes pilotlarının sorun yaşamasıyla birlikte Hamilton’dan her tur 1 saniye alıyordu. Yarışın son bölümde ters lastik stratejisini deneyen Brezilyalı pilot farkı 3 saniyeye kadar düşürmesine karşın galibiyete uzanan taraf olamadı.

2008’den sonra ki ilk galibiyetine çok yaklaşan Massa, takım performansından gurur duyduğunu söyledi.

“Öncelikle herkese teşekkür etmek istiyorum. Dünya şampiyonu Lewis’i tebrik ediyorum çünkü harika bir şampiyona çıkardı”

“Yarış gerçekten inanılmazdı. Aslında bu tempoyu yakalamayı beklemiyordum. Mercedes’ten yavaş görünmüyorduk ve neredeyse aynı tempoyu tutturuyorduk. Lastikleri uzun süre korumayı başardım. Özellikle yarışın orta bölümünde bu konuda çok iyi bir iş yaptık”

“Bir yandan takımla konuşuyordum ve seçenekleri değerlendiriyordum. Sonradan süper yumuşak lastikleri kullanmayı denedik, çünkü kaybedecek birşeyim yoktu, çünkü Bottas gerideydi. Denedik ancak Lewis çok ilerdeydi. Bu zaferi çok istemiştim ama olmadı.”

“Bitime 10 tur kala Lewis’ten  her tur bir saniye alıyordum ve ona yaklaşıyordum. Belki böyle devam etseydi galibiyet için bir fırsatım olabilirdi ancak son turlarda lastik performansı düştü ve galibiyet imkansız hale geldi.”

“Performansımızdan dolayı çok mutluyum. Bu takım adına yarışmak harika bir duygu. Takımdaki herkese teşekkür etmem lazım. Sizinle gurur duyuyorum. Gelecek sezon daha iyisini yapabileceğimizi artık daha net görüyorum”

 


Yorumlar

“Massa: Galibiyeti Çok İstedim” için 3 yanıt

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Seneye Mercedes engeller sizi merak etmeyin 😀 bu kadar hızlı olacağınızı tahmin edemediler belli ki 😀

  2. bir kac tur erken pite girseydin belki kazana bilirdin

  3. MyN1Fernando avatarı

    Williams’ın looser pit ekibi yüzünden kazanamadın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir